MIN TRENING – ØVELSER OG REPS

Jeg lovet dere et innlegg med litt mer detaljer rundt treninga mi og jeg holder selvsagt ord! 🙂 Jeg beskrev litt enkelt hvordan jeg har tenkt å dele opp kroppen tidligere i uka men jeg gjentar for ordens skyld.

Dag 1 = Skuldre og rumpe
Dag 2 = Rygg og legger
Dag 3 = Bein
Dag 4 = Skuldre og rumpe
Dag 5 = Bryst, mage, legger og intervaller

Så langt denne uken har jeg kjørt gjennom dag 1, 2 og 3 og jeg er konstant støl i bakenden. Det hjelper ikke akkurat at jeg hadde nesten helt styrketreningsfri i Thailand i forkant! Uansett så føles det utrolig digg å være tilbake i rutine med styrketreningen. Det er jo virkelig noe jeg elsker å drive med. Det merker man ekstra godt etter en liten pause. Så, over til øvelsesvalget mitt !

IMG_1077

DAG 1.
I og med at jeg har to dager med skuldre og rumpe så har jeg valgt å ha litt forskjell på de to øktene. I økta på dag 1 har jeg høyt repsantall og flere øvelser på både skuldre og rumpe. Dette blir en «pumpedag». Øvelsene jeg veksler mellom å kjøre er bulgarsk utfall, rumensk markløft med stang/ hantler, kickback i kabel, rygghev med rumpefokus, hipthrust og ja-nei maskin. På skuldre på dag 1 har jeg somregel skulderpress med hantler, skrå sidehev, sidehev i kabel, enarms sidehev sideliggende på benk, facepulls og enarms omvendt pecdec. (Jeg bruker ikke alle sammen, men veksler mellom disse på dag 1).

DAG 2.
Når det kommer til ryggen har jeg ikke fokus på å bygge, men kjører likevel en blanding av lavrep og høyrep for å beholde muskelmasse og øke styrke. Øvelsene jeg veksler mellom her er; chins, omvendt roing, markløft, nedtrekk foran, stående roing m. stang, stående nedtrekk, enarmsroing og good mornings (jepp, jeg sniker inn liten rumpe på ryggdagen og;)).  På legger kjører jeg stående eller sittende tåhev, høyrep.

DAG 3.
OH MY…Hvor skal jeg begynne. Jeg ELSKER å trene bein!  Her har jeg heller ikke byggefokus, men trener for å opprettholde massen og øke i styrke. Øvelsene varierer jeg veldig med, men en favoritt som stort sett alltid er med er enten bulgarsk utfall eller gående utfall. Utover det har jeg med rumensk markløft eller knebøy (kommer an på om jeg har mest fokus på fremside eller bakside), ettbeins beinpress, step up, skrå beinpress eller hacklift. Disse øktene blir en salig blanding av tunge løft og syreproduksjon. Rett og slett fordi jeg eeelsker å trene bein!

DAG 4.
Siden dag 1 er satt av til høyrep så kjører jeg litt lavere repsantall her, gjerne 6-8 reps og heller flere sett. Øvelsene jeg bruker å veksle mellom da er militærpress, enarms pushpress, facepulls og skrå sidehev på skuldre. Bulgarsk utfall, glutebridge, step up i chinsapparat, beinpress med smal og høy  beinstilling (fokus på å jobbe med rumpa) og donkey kicks i smith på rumpe.

DAG 5.
Jeg har ikke fokus på bryst men jeg ønsker å opprettholde styrken. Øvelsene jeg velger mellom her er derfor pushups, dips, benkpress og skrå brystpress m. hantler. På mage varierer jeg mellom beinhevvarianter, plankevarianter, landmines og crunsh av noe slag (mage er absolutt IKKE en favoritt!). På  legger kjører jeg samme som dag 2 – sittende eller stående tåhev, høyreps. Intervallene er alltid av typen kortintervall med høy fart. 10-20 sek på, 30-60 sek av. Alt mellom 4 til 10 drag.

 

Dette blir jo tydeligvis verdens lengste innlegg, så da kan vi likegodt fortsette litt til! I dag er det nemlig BLACK FRIDAY hos x-life og jeg har plukket ut mine fire absolutt favoritter til dere fra salget. Mine favoritt treningssko, to digge gensere, en fra adidas med hette og en fra kari traa (bildet over) og strikk som vil ta din rumpetrening til nye høyder. Verdt hver krone! HER ser du hele salget. Go nuts! ;D
Desktop72

 

Innlegget inneholder reklame

Del gjerne!
error
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *