HOW TO: PISS ME OFF

Er det noe som virkelig kan provosere meg så er det bastante, tåpelige og løgnaktige artikler med enda teitere tittel. Artikler som består av skremselspropaganda og bullshit som gjør folk livredde for mat. Vi mennesker har en tendens til å ta ting til ytterpunktene når vi går inn for noe, og også ta alt vi leser for god fisk. Det er jammen ikke rart at man blir forvirret, spiseforstyrret og frustrert i dagens samfunn.

blogg 201437

♥ Først og fremst = DET FINNES IKKE EN USUNN MATVARE.
Det som eventelt gjør en matvare usunn er når man spiser for mye av den.

♥ For det andre = Å UTELUKKE MATVARER ER ABSOLUTT IKKE NØDVENDIG.
Uansett hvilke mål du har så er det ikke nødvendig å totalt utelukke matvarer fra kostholdet ditt (med unntak av diett mot fitnesskonkurranser). Igjen – mengden er det som er viktigst.

♥ For det tredje = NÅR MAN TROR AT NOE ER USUNT KAN DETTE FØRE TIL DÅRLIG SAMVITTIGHET
Noe som ikke er noe å bruke energi på i det hele tatt. Det fører ikke til noe som helst positivt.

♥ For det fjerde = 1500 KCAL ER INGEN GENERELL MAL PÅ EN DAGSMENY. DU BØR FÅ TILPASSET INNTAKET DITT TIL DIN KROPP, DITT MÅL OG DITT AKTIVITETSNIVÅ.
Det virker som 1500 kcal er et magisk tall i slankeverden. Det er det absolutt ikke, det er faktisk veldig lite for de aller, aller fleste. Rådfør deg med en PT, så får du tilrettelagt kosthold som passer deg.

IMG_1108

Jeg får vondt inni meg med tanke på alle de stakkars menneskene som leser disse latterlige artiklene og slutter med både brunost og nøtter fordi det er for mye kalorier, og sulter seg på knekkebrød og tomat. Jeg håper, håper, håper at det blir mer artikler om hvordan man skal lytte til sultfølelsen og velge smart mat istede for å lage seg masse rare regler som bare vil gjøre livet surt. En sunn livsstil skal gi glede og frihet, ikke mas, dårlig samvittighet og masse regler!

Del gjerne!
error
10 comments
 1. du fikk meg til å føle meg mye bedre, tusen takk

  1. så bra! 😀

 2. Amen!
  Veldig bra skrevet og det er så sant. Jeg var også en av de som hadde masse regler, måtte ikke spise mer enn 1200 kcal for å gå ned i vekt. Gikk meg fullstendig oppi hodet og sprakk bare mer og mer. Ja, takk mer fokus på dette 🙂

  1. har vært der jeg og. Føles IKKE bra og gir ikke noe glede.
   Mye bedre å kunne spise litt av alt uten dårlig samvittighet! 🙂

 3. Tusen takk! Jeg orker ikke lese flere tullete artikler om mat man ikke bør spise… -_-

  1. samme her!! 😛

 4. Utrolig bra og super VIKTIG innlegg. Jeg blir sjokkert stadigvekk om hva som er ok å skrive om i media. Det er helt klar mange som har helt feil kunnskap om mat. Merker det bare jeg sitter i lunsjen på jobben og hører hva damene diskuterer. Phuu, blir lei meg

  1. oh yes! det virker som det er om å gjøre å få flest mulig klikk, og derfor velges det bastante og teite overskrifter som lurer folk trill rundt.

 5. Helt riktig. Enklere sagt: Alt med moderasjon.

  1. jepp 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *