«VINTERKROPPEN» OG MÅLENE FOR JANUAR

Jeg har det sånn HVERT ENESTE ÅR. Jeg blir litt ekstra «polstret» på vinteren. Dette kommer av flere ting.
1. Jeg blir uinspirert av vintermørket og mister litt lysten til å holde meg like aktiv som ellers.
2. Matlysten øker (og jeg kan spise STORE porsjoner!)
3. Is, snø og kulde gjør dørstokkmila ekstra lang.

Det er klart at det ikke er gøy å merke at man blir litt mer fluffy enn nomalt, men helt ærlig så begynner jeg å bli så vant med dette nå at jeg nesten ikke bryr meg lenger. Å gå opp og ned noen kilo er uansett det mest normale som finnes. Som jeg har nevnt for dere før så er jo ett av målene mine for året å holde en god helårsform, så jeg jobber med meg selv for å komme gjennom vinteren uten at ting skeier helt ut. Litt polstring er greit, men jeg vet med meg selv at jeg trives mye bedre når jeg spiser bra og holder meg aktiv. Sofasliting under pledd med kakao er kanskje digg i blant, men det er ikke en hverdag jeg ønsker å ha fra januar til april.

IMG_1756

Mitt tiltak for å unngå overdreven vinterpolstring er å holde meg aktiv samt å begrense sukker, og da er målene mine for januar gode å ha. Som jeg sa rett før nyttår; jeg skal sette meg mål måned for måned som hjelper  meg mot hovedmålet – en fin helårsform. I kryss skjemaet mitt har jeg følgende ruter:

♥ Sukkeravtale – ikke noe godteri, sjokolade, is, kaker o.l. Generelt søtsaker. Sukkerfritt er helt ok.
– Dette har gått stort sett bra etter nyttår, med unntak av bursdagsfeiring og en filmkveld).
♥ To kortintervalløkter i uka.
– Her har jeg god rutine. Hver mandag og onsdag morgen før jobb).
♥ Èn joggetur i uka.
– Dette går også veldig fint. Vi har enda lite snø og de fleste veier er strødd).
♥ Fisk to ganger i uka.
– Til nå har jeg spist fisk fire-fem dager i uka, så her har jeg gjort en god innsats! Dette målet er gull for meg. Jeg lager matpakker og har alltid sunn og god lunsj på jobb).

Utover dette har jeg ikke tenkt til å nekte meg selv litt mer mat enn jeg spiser på sommerhalvåret, eller generelt begrense meg selv ut av det komfortable på matfronten. Så lenge jeg klarer å holde meg til disse fire punktene ut januar så er jeg fornøyd, tillegg til styrketreningen selvsagt. Som sagt så godtar jeg at kroppen har behov for litt mer mat i perioder, og det er også greit.

IMG_1745 IMG_1740Topp ♥ Tights på tilbud (adlinks)

Selv om jeg er på ferie på Gran Canaria denne uken skal ikke det hindre meg. Jeg har allerede spist fisk èn gang og det blir garantert fisk flere ganger også. Kortintervallene skal jeg ta etter styrkeøktene (èn er allerede utført), og joggeturen tar jeg på søndag når vi er kommet hjem hvis ikke det frister før. Jeg skal ikke la «VINTERKROPPEN» ta over «komfortkroppen» min!

Vet du at du pleier å legge på deg litt på vinteren? Du trenger ikke nødvendigvis å bekjempe det med nebb og klør – små, smarte valg kan være nok til at polstringen ikke blir så stor 🙂

Del gjerne!
error
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *