ER DU 100% FOKUSERT ?

En ting jeg har lært etter mange år med styrketrening er at FOKUS er enormt viktig for å bygge muskler og øke i styrke. I det sekundet man trør inn på gymmet er det kun fokus på akkurat det man skal gjøre. Fokus gir økt prestasjon, man blir bedre på å lytte til kroppen og også til å presse seg.

Det nytter ikke å ha hodet alle andre steder når du skal yte max og få musklene til å virkelig jobbe. Du vil få mye igjen for å konsentere deg om det du skal gjøre.

Jeg merker det for min egen del, at nå som gymmet er overfylt blir det vanskeligere å fokusere. Man må stå i kø, man kommer i prat med folk og det er generelt mye distraherende elementer. Men hvem er jeg på trening for? Meg selv. Løsningen er derfor å ta på seg et headset og entre min egen boble. Usosialt og egoistisk? Kanskje. Men det er da jeg får de beste styrkeøktene. Pratingen tar jeg heller etterpå.

IMG_1885BB Topp // BB Tights  (adlinks)

Om man lar seg distrahere av håret sitt, sminken, hvordan rumpa ser ut i speilet, bildetaking, hva andre folk gjør, hva man skal ha til middag, den dumme tingen han/hun sa i går og what not – hvor får du plass til tanker på det du faktisk driver med her og nå?

Uten fokus er det fort gjort å…
– Trene for lett og underprestere
– Trene for tungt og med dårlig teknikk
– Velge feil øvelser
– Gi seg før man må

Ønsker du optimal fremgang er fokus rett og slett en veldig viktig ting. Kjenn etter hvordan alt føles ut, kjenn etter hvilke muskler du bruker, kjenn etter på at du blir sliten, at du kan tyne ut mer eller sette ned vektene. Vær til stede og bli kjent med din egen kropp og yteevne!

Er DU fokusert når du trør inn på gymmet ?

IMG_1884

 

Del gjerne!
error
4 comments
 1. Jeg merker det veldig selv. Jeg kommer som regel inn i min egen boble, men iblant bryter jeg fokuset. Om det blir en dårligere økt tror jeg ikke, men ting tar så mye lengre tid!

  Jeg har en kamerat som trener på det ene treningssenteret, vi har kjent hverandre helt siden vi var bittesmå og har hatt mye med hverandre å gjøre. Vi pleier å trene sammen, men han er så fæl til å skravle. Han tar liksom ikke hintet når jeg skal ta et sett. Går fint å snakke mellom pausene, men noen ganger har jeg pauser på 4-5 minutter! Det tok vel nesten 30 minutter lengre å gå gjennom alle øvelsene, som da var bryst, triceps og skulder. Det er hyggelig å prate med han, men noen ganger blir jeg gal i hodet. Der er kjæresten min annerledes, og vi har bra fokus når vi trener sammen. Men jeg trenger iblant å bare stenge verden ute, sette på dritbra musikk og kicke ass! Jeg trenger det for min egen del, og ja, det er nok egoistisk. Men so be eat. Jeg kan fokusere på andre etter jeg har brukt litt tid på meg selv, som ikke er veldig mye.

  1. Hehe kjenner meg igjen der! Det er noen som fortsetter å prate selv om man begynner på et nytt sett. Da må man nesten bare vente med å svare til man er ferdig med settet, rett og slett bare overse dem litt 😛
   Deilig å bare være for seg selv inni sin egen boble og. Litt ego-tid syns jeg man skal unne seg 🙂

 2. Akkurat i økta er jeg 100% fokusert, men ut ver det er jeg ikek okusert i det hele tatt :p

  1. Hehe samme her egentlig 🙂 :p

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *