MATVAREHANDEL HOS OSS

Heisann !
Jeg får en del spørsmål om hvordan vi gjør det med mathandel hos oss og hva vi pleier å kjøpe inn. Siden jeg og Gøran ble samboere har vi faktisk hatt veldig god rytme på handlingen. Vi har egentlig en fast handleliste som vi bruker, og hver fredag handler vi inn for en uke. Ting som ris, pasta og havregryn er ting vi kjøper sjeldnere siden lageret ikke tømmes så fort.

I perioder følger vi begge to en fast plan, å da blir innkjøpene litt anderledes og litt mer ensformig. Nå blir det litt variasjon siden vi har felles middager i helgene stort sett, og liker å kose oss med litt mer high end middager sammen Det blir også litt anderledes om vi får venner på middag. Dette er likevel det som har gått igjen den siste tiden.

IMG_1924 IMG_1925

Sopp, salat, agurk, hvitløk, sjalottløk, avocado, grapefrukt, spelt og havrelomper, egg og poteter. Basic matvarer som liksom passer inn over alt. Vi er store fan av løk og bruker det i det meste. Egg er stort sett fast inventar i helgefrokostene, og også i ukedagene for min del.

IMG_1928 IMG_1930

Jeg pleier å benytte meg av go’helg tilbudet på Kiwi. Av og til er det pepperbiff, av og til er det for eksempel svinefilet. Ost, kokosmelk og karbonadedeig er også med i handlekurven hver gang sammen med cottage cheese, kesam og lett syltetøy.

Vi handler også mye frukt. Bananer, appelsiner, epler, grapefrukt, klementiner, mango og sitron. Her varierer vi litt, men stort sett er det det samme.

IMG_1931IMG_1932

Enkelte ting er utrolig kjekt å alltid ha, enten om det er til sunn bakst eller til snacks. Kakao, dadler, mørk sjokolade og glutenfri melblanding er gull! Kikerter, couscous og linser gir det lille ekstra til lunjsboksene mine.

Det blir litt frysevarer også. Grønnsaker til lunsj og middag. Her er wokblanding, asparges, brokkoli og spinat favorittene mine. Bær til smoothier og min elskverdige fisk som jeg bruker flittig i foodpreps. Laks naturell og seifilet.

IMG_1968

Jeg er veldig glad for at kjæresten og jeg har veldig like matvaner og er veldig enige om hva liker å fylle kroppen med. Det finnes ikke tvil om at det er en stor fordel å ikke være rundt noen som spiser masse søtsaker og junk og hele tiden og måtte stå  imot fristelser. Jeg er heldig sånn sett. Har man kun sunn mat i hus så blir det med en gang mye enkere å spise bra! Hva pleier du å handle ?

Del gjerne!
error

11 Thoughts on “MATVAREHANDEL HOS OSS

 1. Kunne du skrevet litt om hva prisene ligger på i forhold til skreddersydd trenings- og kostholdsprogram?

 2. Hvorfor kjøper dere glutenfri melblanding? Er det noen av dere som har glutenintoleranse, eller allergi? 🙂

  • Jeg prøver å spise generelt lite gluten fordi det skaper iflammasjon i tarmene og er ikke noe hensiktsmessig for kroppen, heller negativt. Spesielt ved høyt inntak. I og med at det ikke er noe spesielt bra med det velger jeg heller å kutte det ut mer eller mindre 🙂

   • Dette har jeg ikke hørt før, har du noe kilde på det? 🙂 mange ernæringsfysiologer sier jo at det ikke er noe grunn til å kutte ut gluten hvis man ikke har noen plager med det..

    • Det er vel strengt tatt ikke noe poeng i å spise masse av det heller 🙂 jeg spiser pizza og brød med vanlig mel iblant så jeg tar ikke totalt avstand fra det i og med at jeg ikke har allergi. Men har det ikke i mitt daglige inntak og ser ingen grunn til å ha det. Jeg fant et innlegg Inger Houghton har skrevet, hun er ernæringsfysiolog: http://ingerindubai.com/2012/07/16/gluten/

     Mange delte meninger, men personlig har jeg valgt å ikke spise det daglig 🙂

 3. Jeg spiser mye søtsaker xD

 4. Jeg vurderer å «kjøpe» en kostholdsplan fra deg. Er det da slik at jeg kan «bestemme» hvilke matvarer som skal være med på planen?

 5. Er du utdannet som enræringsfysiolog? Får man en systematisk plan over måltidene i forhold til gram, karbo, fett og proteiner?

  • Nei det er jeg ikke. Du kan lese mer om meg under «om meg» i menylinjen. Du får en plan som jeg tilpasser etter matønsker du måtte ha, allergier osv. Mail meg om du er interessert 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation