HOW TO: PISS ME OFF #2

BEKLAGER PÅ FORHÅND hvis jeg virker kvass i dette innlegget, men dette engasjerer meg veldig! Prøv å forstå hva jeg mener, vær så snill…

Om jeg skal plukke ut èn ting som kan gjøre meg ordentlig sint (bortsett fra jalla kostholdspåstander) så er det OFFERMENTALITET. Når folk ser på seg selv som et offer og sitter å dingler med beina og forventer at alle andre skal legge til rette for dem. Det virker nesten som at enkelte sitter hjemme i stua og er såret fordi en PT ikke har ringt dem enda, «Folkene på det lokale treningssenteret må vel forstå at jeg trenger hjelp siden jeg ikke har kommet dit på en stund»… Jeg forstår det ikke – er det ikke DU som har ansvar for din egen kropp og tilværelse da? Med mindre du er 3 år? Er ikke du fullstendig kapabel til å skaffe deg den hjelpen du trenger?

Jeg er i prat med mange i løpet av uken og mange er frustrert over sin egen situasjon. De forteller meg at de er ukomfortable med  kroppen sin, plages av skader, uteblivende treningsresultater eller helsa generelt og ønsker å gjøre en endring. Når mennesker tar steget å kontakter meg og legger frem problemet sitt så mener jeg de allerede har tatt ansvar for seg selv. De søker hjelp – noe som er UTROLIG BRA. Det jeg derimot ikke forstår er de som IKKE søker hjelp, men bare går rundt å klager og jamrer.

IMG_2389

En annen situasjon jeg ikke forstår: Folk som skylder på andre for at de ikke når målene sine. Jeg spør meg selv; hvordan er det i det hele tatt mulig? Om samboeren din har kjøpt  nugatti så betyr jo ikke det at du MÅ spise det du og. Du kan ta en skive med egg. Om naboen din ikke har måkt snøen i innkjørselen deres så er det strengt tatt ikke hans skyld at du ikke kommer deg på trening. Du kan da gjøre det selv eller skaffe hjelp. Om du lider av ekstemt søtsug så er det vel strengt tatt bare du som kan stoppe å spise sukker, ikke legen din? Dere skjønner hvor jeg vil.

Om du er stuck i en situasjon du ikke trives i – spør deg selv. Er det noe JEG kan gjøre?  Det er nemlig DU som sitter med makta. Om du er i en situasjon hvor ytre ting begrenser deg så kan du fortsatt velge å være positiv og gjøre det beste ut av det. Å klandre andre mennesker tar deg INGEN sted!

take-responsibility-for-your-own-life

Du kan kjøpe et så dyrt trening- og kostholdsopplegg du bare makter, du må fortsatt gjøre jobben selv med å følge det. Er det noe som ikke funker for deg- gjør noe med det. Spør noen om hjelp, gjør noe aktivt for å få en endring på din situasjon.

Jeg forstår at mange opplever og har opplevd vonde ting i forhold til andre mennesker og/eller autoriteter og dermed blir hindret på en eller flere måter i å gjøre det de ønsker. Men uansett situasjon så mener jeg at man har muligheten til å velge positivitet og å gjøre det beste ut av sin situasjon. Å skylde på andre er passivt – du velger å ikke ta ansvar for deg selv og ditt liv. Snu om på det hele og ta grep. Du er sjefen i ditt eget liv, ingen andre!

Del gjerne!
error

10 Thoughts on “HOW TO: PISS ME OFF #2

 1. Jeg har aldri før følt en større trang til å rope Halleluja!,som det jeg har nå. Legg politisk korrekthet, inntylling i myke ord og forsiktighet, samt et evig forståsegpå hysteri på hylla. Kall en spade for en spade, og la oss snakke om sakens kjerne og hvor du vil hen, IKKE hva du har vært gjennom,for det er allerede over. Og, det er faktisk ikke noe mer synd på deg, enn det er på noen andre 🙂
  Takk! for at du tør være direkte.
  Enda et av dine beste innlegg 🙂 (y)

 2. Lina Holm Hansen on februar 10, 2015 at 8:00 pm said:

  KONGE.

 3. HERLIG!!

 4. AMEN! Enig i hver eneste setning, dette er så sant!

 5. Noen ganger kan det vært godt at folk blir påminnet dette- om ikke for andres skyld (som
  blir lei av å høre på klaging og unnskyldninger) så iallefall for egen vinnings skyld !

  Flott skrevet og med eksempler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation