USTABIL ?

IMG_0231

Jeg har i mange år vært hardbarka frivektsentusiast som bare har sendt en kaldt blikk bort på slyngene og bosuballene. Selvsagt har jeg blitt sterk, men hva når jeg plutselig fjerner den trygge løftebenken eller det stabile gulvet under meg? Da er det verre.

Jeg har testet dette på godt trente kunder. For mange av dem blir den vanligvis stabile og sterke kroppen forandret til en gelèklump så fort man fjerner det stabile underlaget. Pushups i slynge eller med armene på baller for eksempel – et godt eksempel som er mye tyngre og keitete for de aller fleste, enn orginale pushups. Leddene våre er omringet av muskler og hvor sterkere vi er, jo mer beskyttelse har vi rundt leddene våre. Jeg mener dette er undervurdert. Det bør jo være en grunn til å trene styrke i seg selv!

På tide å utfordre seg selv? Jepp, det vil jeg absolutt tro.  JA TIL ÈN ØKT I UKEN MED USTABILT UNDERLAG ! Ikke bare setter det mer krav til stabilitet rundt leddene – det krever også mer av kjernemuskulaturen din. Og det er også en ting mange av oss har godt av å bli bedre på. Jeg kan snakke for meg selv som alltid har sverget til tunge frivekter og stang. Med beina på pilatesball og hendene på hver sin medisinball – da er jeg ikke så tøff lenger.

Det skal det forøvrig bli forandring på!

IMG_0232

Del gjerne!
error
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *