STOR RUMPE PÅ INSTA – FLAT I VIRKELIGHETEN?

Jeg kom over et blogginnlegg hvor bloggeren skrev om dagens kroppsfokus på instagram (som jeg forøvrig syns var veldig morsomt og underholdende), og at mange ikke ser ut slik som de gjør på insta, men at de bare er flinke til å velge riktig positurer slik at de ser best mulig ut. I tillegg er det mange som kun poster bilder av maten sin når de spiser noe sunt, og ikke når de spiser snop og junk. Dette skaper jo på en måte et urealistisk bilde av alle disse «perfekte» treningsjentene… Eller? Tja, hvis man lar seg lure… 😉

Helene skrev et velformulert innlegg om saken som jeg igrunn er helt enig i.
Jeg syns det blir feil når bildene man har på instagram viser en helt annen en den man er, og det blir også feil å redigere bildene sine slik at man ser anderledes ut. Men det å velge en positur eller vinkel man ser bra ut i, er det ikke det ALLE gjør? Det er jo det mest naturlige i verden!

insta

♥ Jeg er veldig klar over hvilke positurer som fremhever fysikken min og utseende mitt best. Det tror jeg faktisk alle har en viss idè om. Hvorfor skal jeg da stille meg opp med magen blåst ut, rumpa inn og med tightsen plassert midt på sideflesket  bare for at alle andre skal se hvor ille jeg KAN se ut? Det er jo slettes ikke slik jeg går rundt på gata eller på jobb heller, så da ser jeg ikke poenget i å fremstille meg selv noe verre på insta enn jeg gjør ellers, bare for at andre skal få god selvtillit. Jeg har naturlig flat mage uten å holde pusten og naturlig svai rygg som automatisk gjør at rævva står mer ut. Hva skal jeg gjøre med det? 😛

☺ Jeg VET at jeg ikke er alene om dette. Jeg VET at alle de flotte jentene på insta KAN se stygge, slappe og chubby ut hvis de bare prøver. Det klarer absolutt alle!
En annen ting jeg mener alle burde forstå: 1. Godt lys fremhever muskulaturen. 2. Riktig posering fremhever fysikken. 3. Klær som sitter bra fremhever fysikken. Dårlig lys, feil posering og trange klær gjør det motsatte. Det er ikke mer komplisert enn som så, og det gjelder for alle.

Ja- jeg passer på å holde god holdning, holde magen tight og stramme rumpa. Ikke bare på insta,  men hele tiden. Er jeg fake da? Hmm…Jeg fremstiller meg selv på best mulig måte, og det er slik jeg er som person. Fra jeg står opp til jeg går til sengs! For meg ville noe annet vært fake.

insta2

Som PT så føler jeg heller ikke det er naturlig å spamme insta når jeg tar meg ei flaske vin eller to. Det passer seg liksom ikke. Ikke fordi jeg skal fremstå som perfekt, men jeg liker å skille privatliv og «jobb». Insta er jo på en måte en plass for promotering av meg selv som PT.  Men om jeg spiser pizza eller godis kan jeg godt legge ut et bilde, det er jo ikke noe galt i å skeie ut. «Problemet» for min del er at jeg egentlig spiser usunt relativt sjeldent. Blir det da riktig å krydre instagramen min med junk og sukker for at andre skal føle seg bedre?

Uansett positur så er jeg 95,5 cm rundt rumpa. Både på instagram og i virkeligheten. Og ja -jeg innrømmer gladelig at jeg fremstiller meg selv på best mulig måte og bruker de klassiske poseringene, og det med stolthet! Det er jo slik jeg faktisk ser ut i de poseringene 🙂 Så lenge alle bruker common sense så skjønner vi at alle de fine jentene på insta er ikke like fine fra alle vinkler, akkurat som alle oss andre dødelige. Når alle fremstiller seg selv på best mulig måte så stiller vi relativt likt, mener nå jeg…;)

Kroppspress lager vi mest av selv oppi hodet vårt – i det sekundet vi tror at den og den jenta er mer perfekt enn oss selv.

HVA MENER DU ? 🙂

Del gjerne!
error
8 comments
 1. Fy fader for et herlig innlegg. Jeg fikk m meg d innlegget om filter og insta. Da så jeg over bildene mine på profilen min. Og sjekket om d så fake ut. Så tok jeg et bilde av rompa hvor jeg står rett opp og ned. Fortsatt booty der altså. Tung styrketrening = booty. Den er bare stor og formfull. Insta and in real life!

  1. Yes!!!! You go girl!!

 2. Nå vil jo jeg tro at ALLE på insta, uansett hva du legger ut, prøver å ha det mest flatterende lyset, vinkelen og filteret. Det er en ting å photoshoppe på seg større rumpe og en helt annen å stå på en måte som fremhever noe du er fornøyd med. Det er jo deg som du er, bare i en annen vinkel. Kanskje noen burde lage ett innlegg om hvordan interiørbildene på insta egentlig bare er en løgn, de også?
  Hvorfor fitnessposene på insta skal ha noe å si for hva jeg føler rundt min egen kropp er jeg dog jaggu ikke sikker på. Vil folk posere flatterende så rumpa deres blir vist i best mulig vinkel, har det da ikke den døyt med rumpa mi og gjøre? Tror folk glemmer at det ikke er en konkurranse mot andre, men mot seg selv, og det er da en får impulsen til å heller rakke ned på noen som har det du ønsker, heller enn å jobbe for det.

  1. Så sant, så sant!!
   Flere store bloggere har faktisk sagt nettopp det du nevner om interiørbilder- det ser fint ut på bilder men rundt er det masse rot og barneleker (f.eks).
   Veldig enig med deg!

 3. For meg var innlegget om poseringer informativt. Jeg visste ikke hvor stor forskjell det kunne gjøre. Fikk et mer realistisk syn på ting. Samtidig synes jeg ikke det er noe galt i å fremstå fra sin beste side- vi gjør alle det – så enig med både hennes innlegg og ditt.

  Samtidig må jeg si – det blir litt kjedelig med de profilene som bare er perfekte for meg. Vi er alle pene og stygge, kloke og dumme. Jeg synes det er flott med de som tør å vise flere sider av seg. Jeg legger ut fine bilder men og løftetryner og teite selfies. Uansett hva man gjør og ikke gjør – noen vil drite i det, noen vil hate det og noen vil elske det. Så gjør det som er rett for deg.

  1. jeg skjønner veldig godt hva du mener faktisk. Det er noe med det å vise at man er menneskelig og!
   For min del hender det at jeg ser på et bilde før jeg legger det ut å tenker at dette var ikke helt 100%, men pytt sann.
   Jeg kan nok også bli enda mindre kritisk til egne bilder før de legges ut. Det er jo faktisk ikke krise om man ikke ser helt topp ut på alle bilder:)
   Liker tanken din!
   Ha en super dag 🙂

 4. Alle liker å fremstå best mulig. Dessuten er jeg enig med at du som Pt ikke burde vise vin ol på en konto som er åpen for kunder. Bra synspunkt. Føler at alt for få tenker på dette, jeg vil ikke gå til en Pt som fronter alkohol og masse dritt mat

  1. veldig enig med deg, godt du skjønte hva jeg mente 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *