FÅ FREMGANG PÅ DITT FOKUSOMRÅDE

trening1

Har du manglende fremgang på ditt fokusområde? Da kan det være du får nytte av disse tipsene :

 • Øk frekvensen!
  Hver muskelgruppe èn gang i uken er ikke nok om du ønsker bedre fremang. Øk til 2-3 ganger pr. uke.
 • Varier med antall reps og sett og belastning
  Bestemmer du deg for å kjøre f.eks. bryst  3 ganger pr uke kan du ha 1 økt med lavrep og tung vekt, 1 økt med middels repantall og 1 økt med høyt repantall og lettere vekt.  Tilpass belastning etter antall reps. Få reps = tung vekt. Middels reps: middels vekt. Mange reps: lettere vekt.
 • Varier med øvelsesvarianter
  Bytt grep, grepsbredde, beinstilling, stilling på benken, stang, hantler, kettlebell osv.
 • Varier med repvarianter
  Repvarianter som myoreps, restpause, clustersett, kortreps, dropsett, supersett osv kan gi fremgangen et boost.  Jeg skal skrive et eget innlegg om div. repvariasjoner.

  ♥ HVORFOR VARIERE ?
  Man kan bygge muskler på to måter (en av gangen); metabolsk stress (kort pause, flere reps) og mekanisk drag (tung belastning, derav stress i muskulaturen).  Ved å variere treningen kan vi benytte oss av begge metoder periodevis for å bygge muskelmasse. Når vi i en periode har hatt lettere trening, korte pauser og flere reps så blir kroppen positivt utfordret når vi går over til en tyngre periode med høy belastning og færre reps. Perioder av begge deler vil resultere i muskelvekst.

 • Periodiseringdel treningen opp i perioder
  Pass på å periodisere treningen din. Å trene bryst tre ganger pr. uke i et år blir veldig mye påkjenning. Kjør 4 ukers perioder, f.eks. hvor du starter med  4 uker med èn økt i uka på bryst med mye mengde (flere øvelser og sett/reps), deretter 4 uker  med to økter i uken og mindre mengde, og til slutt 4 uker med tre økter pr. uke og mindre mengde pr. økt.  Etter disse tre fireukersperiodene kan du ha en-to deloaduke med mindre trening på fokusområdet før du enten begynner på nytt eller bytter fokusområde.
 • KONTINUITET
  Hold det gående!! Kontinuitet er nøkkelen når du ønsker fremgang. Hold fokus og hold koken. Har du bestemt deg for å fokusere på en kroppsdel så må du gjøre det og.Lykke til !! 😀
  Det viktigste når man vil ha fremgang er jo faktisk bare å gjøre det 😉
Del gjerne!
error
2 comments
 1. Hvorfor skal man variere med antall reps og sett og belastning ? 🙂

  1. Jeg har oppdatert innlegget, les under «Hvorfor variere» 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *