DU BLIR IKKE GOD PÅ DET DU IKKE GJØR

 

Jeg har opplevd flere ganger å være vitne til folk som prøver en ny øvelse eller noe nytt innen trening, og omtrent blir sjokkert om de ikke er gode i det ved første forsøk. Jeg har også blitt det, den gangen vi skulle prøve olympiske løft på PT-skolen. Jeg trente styrkeløft den gangen, så jeg hadde sett for meg at olympiske løft kom til å bli lekende lett. Der tok jeg jo veldig feil…(mener å huske jeg var i nærheten av å knuse noen speil)…

Man blir rett og slett ikke automatisk god på det man ikke gjør, selv om man trener !

Samme med dem som har trent en god stund og skal prøve seg på pullups for eksempel, så blir de utrolig skuffet fordi de ikke klarer en eneste rep. Hvorfor er det slik? Kroppen tilpasser seg den belastningen du tilfører den. Kroppen vender seg til de bevegelsene du gjør ofte, og den blir bedre og bedre på dem. Om du ikke løfter din egen vekt og mer i nedtrekk så kan du heller ikke forvente å klare pullups med din egen vekt.

IMG_1758 IMG_1757-001

Skal du bli god på en eksakt øvelse eller en eksakt ting, så må du gjøre den øvelsen/ tingen. Rett og slett! Er du ikke god på noe så er det mest sannsynlig fordi du har gjort det for lite. Slik som jeg som drev med styrkeløft den gangen på PT-skolen – jeg hadde jo ikke hatt stanga over hodet mens jeg satt i en knebøy? Jeg hadde heller ikke svinget tresifra tall fra hofta og under haken. Kroppen min var ensporet og innkjørt på orginal markløft, knebøy og benkpress. Ja, jeg var sterk, men det betyr slettes ikke at olympiske løft var enkelt.

Man blir ikke god på det  man ikke gjør. Finn ut hva DU vil bli god på!
Om det er mange ting du vil mestre – ikke tren på alt på samme tid. Periodisèr fokuset ditt, så er det lettere for kroppen å henge med 😉

Del gjerne!
error
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *