FORNUFTIGE GRØNNSAKER – OG HVORFOR

Sliter du med å få i deg nok grønnsaker?
Da er speltlompepizzaen en fin arena å utfolde seg på! 😉

Her har jeg proppa lompene mine med hakket tomat (som saus), agurk, spinat, asparges og sopp.  På toppen har jeg hvitløkspepper og oregano.

IMG_2293IMG_2295

VISSTE DU AT…
♥ ASPARGES er en god kilde til blant annet Kalium (viktig for syrebase-balansen i kroppen og for at nerver, muskler og nyrer skal fungere normalt), Vitamin C (viktig for dannelse av kollagen i huden, hjelper opptaket av jern og er med på å styrke immunforsvaret) og folat (nødvendig for at arvestoffet, DNA, skal kunne kopieres. Folat er også viktig for celledelingen, inkludert dannelsen av røde blodceller og syntese av proteiner).

♥ SPINAT er en god kilde til kalium (nevnt ovenfor), kalsium (bra for skjelettet, tenner, hår og negler og er også nødvendig for kroppens nerve- og muskelfunksjon), Vitamin A (viktig for øyets funksjon, normal celledeling og immunforsvaret, med mer).

♥ SOPP også er en god kilde til blant annet kalium (nevnt ovenfor) ?

♥ Både tomat, asparges, spinat og sopp er gode kilder til kostfiber som motvirker forstoppelse og gir mer metthetsfølelse.
Du har med andre ord mange gode grunner til å spise grønnsaker!

bloggbilder ikke slett7

Til slutt vil jeg minne om at dette er siste dagen hvor x-life har 25% avslag på alle topper og t-skjorter! Over ser du et utvalg av mine favoritter som du nå finner på salg. Se hele utvalget HER 😀  God søndag !

 

Del gjerne!
error
5 comments
 1. Hei, god søndag 🙂
  Vil gjerne spørre om noe som ikke har med dette innlegget å gjøre.
  Hvis man melder seg inn i shapes, kan man da går på alle shapessenterene i kristiansand? hvordan er miljøet på senterene?

  1. Shapes er verdensbeste gym

  2. Shapes er verdensbeste gym

  3. Hei!
   Du kan bruke alle shapes senterene om du blir medlem:) Rige, brennåsen, sørlandsparken og etterhvert også Evje 🙂 miljøet er helt herlig, sosialt og hyggelig uten noe drama og tull 🙂

 2. mange takk for svar 🙂 Hurra, Så gøy man kan gå på alle! Da blir det bare å melde meg inn 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *