BLI KVITT HORMONMONSTERET

271854-1-1359641357131
Tights // Jakke (sponsorlinker)

Vi jenter har en tendens til å blåse oss opp til store hormonmonstere. Lager verdensproblemer ut av småting og krig ut av småkommentarer. Finnes det noe vi kan gjøre for å roe ned dette hysteriske monsteret i oss som dukker opp en gang i måneden og får oss til å hyle, kjefte, grine og le i en evig sirkel?

Min erfaring er at det er noe som hjelper. En perfekt crazybitchdag under kontroll kan se slik ut:
♥ Intervalltrening eller en intensiv cardioøkt ute eller på ellipsemaskin.
♥ Drikke mye vann og spiser vannmelon og jordbær
♥ Ligge på sofaen å se på serier eller på film
♥ Gå en lang kveldstur helt alene og nyte naturen

Jeg kan ikke  henvise til noen forskning, men jeg vet for min egen del at når jeg har «uka» så er jeg mye mer irritabel, sulten og slapp, derfor må jeg jobbe meg rundt disse faktorene for å få en fin uke. Ved å få mye tid for meg selv får jeg samlet tankene og roet meg ned, og etter en intensiv økt kan jeg ligge på sofaen med god samvittighet og slappe godt av. Jeg får fort menssmerter om jeg drikker lite, så derfor passer jeg på å få i meg tilstrekkelig me væske, gjerne også en haug jordbær og vannmelon. Man skal være litt snill med seg selv denne uka, det har jeg alltid ment !  🙂

Kostholdstiltak som opprettholder normal hormonproduksjon i kroppen:
♥ Omega3
♥ Essensielle fettsyrer generelt
♥ Tilstrekkelig med protein i kostholdet

 

Del gjerne!
error
1 comment
  1. Takk for innlegget ditt, godt at noen vil innrømme at den «uka» er en sann utfordring. Kan understreke hvertfall for min del, at en må være litt snill med seg selv å tenke at det varer ikke evig, det kommer til å gå over…:) Jeg også liker å være litt for meg selv å bare gjøre …ja…ingenting…:) Plutselig så er vi oss selv igjen heldigvis 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *