HELT TOM

Kroppen er utrolig rar.
Det er noe av grunnen til at jeg syns yrket mitt er så spennende!

På lørdag når jeg og Gøran skulle trene, følte jeg meg helt pigg og klar for trening. Helt som normalt. Kvelden og natta før hadde jeg tisset noe helt enormt mye (beklager om du er sensetiv for intime detaljer), og da selvsagt også mistet mye væske. Jeg så veldig bra ut i form da jeg våknet, for å si det slik. Jeg startet med knebøy og kjørte det ferdig som normalt. Så skulle jeg gå over på rygghev og chins. Hva skjedde? Det var TOMT for krefter. Jeg tar glatt 14 reps med kroppsvekt i chins til vanlig (typ dagen før!), men da klarte jeg bare tre. TRE reps! I rygghev klarte jeg to tunge sett før jeg måtte gi meg og slippe ned vekta. Jeg fortsatte med to sett hvor jeg hadde kun kroppsvekt og hver rep var tung som bly. Kan du tenke deg den følelsen?

IMG_0456-001

Det er faktik svært sjeldent at jeg har  dårligere økter. Dårligere økter ja, men ikke sånn som denne. Jeg har kjent en stund på at jeg har vært sliten i kroppen. Treninga er jo veldig tung, men det har gått helt fint. På lørdag derimot, da sa kroppen stopp.

Det kan ha noe å gjøre med det store væsketapet å gjøre. Man mister mye trykk av å ha lite vann i kroppen. Det smakte uansett veldig godt med treningsfri i går. Jeg skal prøve på en ny økt i dag, og hvis det går likedan som på lørdag så er det ikke tvil. Da trenger kroppen mer hvile.

Kjenner du på det samme som meg – ikke nøl med å hvile. Ikke nøl med å lytte til kroppens signaler! Den er ikke en maskin og henger ikke med på hva som helst. Vi kan ikke alltid vite hva slags prosesser som foregår i kroppen vår, og for alt vi vet kan det bli fullstendig kræsj med det vi presser den til.

IMG_0454-001

Helt off topic, men jeg bare tipse dere om to ting!
♥ T-skjorten jeg har på meg er på tilbud nå. Du finner den her.
♥ I tillegg får du også rosa capritights fra better bodies på halv pris her ☺ Vær rask for å få din størrelse!

God mandag og start på uka!

5 comments
  1. Når jeg slipper mye væske, så føler jeg meg dehydrert og helt tom, vondt i hodet og tørr i hele meg. Det kan bety at glykogenlagrene er relativt tomme, men det kan jo være andre årsaker. Men siden du var virkelig helt tom for krefter. Jeg klarer sjeldent å få til gode økter på tomme energilagre (logisk, haha). Men det er en utrolig lite digg følelse. Da prøver jeg å være veldig flink med å drikke nok væske før jeg eventuelt skal trene eller gjennom hele dagen. Har ikke sjangs til å trene.

    På fredag hadde jeg vel tidenes økt, beste knebøyøkta jeg har hatt på lenge. Fikk en strekk i hofta/quadsa da jeg var objekt under eksamen på PT-studiet (flinke jenta kjørte 10 RM på 60kg på meg uten å ha kjørt oppvarming med meg først, for høyresida måtte kompensere sykt mye på de siste repsa), og den har sittet igjen utrolig lenge, som har ført til at jeg ikke har klart å trene mot 100 kg i knebøy. NÅ klarte jeg 60kg 10 reps og hadde mer å gå på, samt pers på 70 kg med 8 reps, og re-pers på 90 kg.

    Dagen etter var jeg heeeeeelt ødelagt, særlig utover kvelden på lørdag. Fy søren! Så jeg tok signalene på alvor, etter Sverige-turen og bestemte jeg tidlig at dette skulle bli min hvile helg. Klager ikke, har trent over 9 timer denne uka, så det er utrolig viktig å hvile når det trengs. Maksstyrke er jo selvfølgelig utrolig belastende for kroppen, når vi snakker 11-12 sett, de fleste utrolig tunge.

    Jeg skjønner hvor kjipt det må ha vært da, følt seg så bra, selvtillit til himmels og månen, og så plutselig bare krasjlanding :/

    1. For min del var det nok ikke manko på glykogen som var problemet, men det kan absolutt være en årsak til at man føler seg slapp og svak 🙂
      Det er litt ekkelt å kjenne seg så tom! Men så blir man bedre på å tolke signaler også, da 🙂

  2. Godt tips angående hvile! Er noe med å lære seg å kjenne igjen forskjellen på om man ikke orker på trening fordi man er lat, eller fordi kroppen er sliten. Lyttet ikke til kroppen i fjor, og da smalt det. Dyrekjøpt lærdom er gjerne den beste, men så sitter den bedre! Så jeg skal unne meg en herlig treningsfri uke før sommerferien 🙂

    1. Da har du lært på den harde måten! Dog god og ekstremt viktig lærdom å ha med seg videre 🙂

  3. Det der opplevde jeg på søndag! Hadde en knall økt på lørdag, gleda meg vilt til å trene ben på søndag. Kom meg på trening og var skikkelig gira, så boom, helt tom. Det er noe av det rareste jeg har opplevd :p Ble mye soving resten av dagen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *