«MÅ» JEG TRENE KNEBØY FOR Å FÅ FIN RUMPE?

Jeg får en og annen bekymret og fortvilet mail fra jenter som sliter med dype knebøy. Somregel lyder de omtrent slik;

«Jeg føler alle med bra rumpe trener squats. Er det sant at man MÅ det for å få fin rumpe? Jeg hater squats over alt på jord og blir demotivert bare av tanken på å gjøre den».

Det er svært få ting du MÅ for å oppnå noe, utenom å gjøre en innsats. Du er derfor ikke nødt til å trene knebøy for å utvikle rumpemuskulaturen din og forme den til det bedre. Det du trenger er stimuli av rumpemuskulaturen. Om det kommer fra hip thrust eller bulgarsk utfall eller ja-nei maskinen spiller ikke allverdens stor rolle så lenge du presser deg og øker i styrke, samt stimulerer muskelen på flere måter med hjelp av forskjellige øvelser. Knebøy er ikke direkte en rumpeøvelse, og du får faktisk mye mer rumpeaktivering ut av for eksempel hip thrust eller hyper extensions. Svaret er derfor; Nei. Du trenger ikke knebøy for hverken å bygge eller forme rumpa.

wpid-2015-05-03-08.56.34.png.png

Dessuten ligger svaret litt i det denne jenta skriver også. «Jeg hater squats og blir demotivert bare av tanken». Jeg sier ikke at man skal droppe alle øvelser man ikke elsker, men det er helt klart at motivasjon er viktig når man skal mestre en øvelse og presse seg i den. Det er vanskelig å gå all in for noe man hater over alt på jord. Fordelen med knebøy er at man har god mulighet for å ha tung belastning, men det kan man også fint ha i både hip thrust, bulgarsk utfall og glutebridge, for å nevne noe.

☺ Dere som hater knebøy kan altså ta det helt med ro. Om du vil mestre den så er det helt topp, og hvis ikke så kan du få fin rumpe likevel. Det viktigste er at man presser seg og faktisk trener rumpa.

Jeg tror vi kan takke instagram for at «squats» er mer populært og hypet opp enn noen gang før. Vi må for all del ikke glemme at denne øvelsen har eksistert i maaange år allerede, og det er ikke noe nyskapende med den selv om «belfiene» blomstrer frem mer enn noen gang. (Den heter forresten knebøy på norsk, uten hashtag foran (!) ).

wpid-2015-05-02-14.35.28.png.png

PS! I dag og i morgen får du ytterligere 50% på alle salgsvarer hos x-life.no.  Klikk på bildet under for å komme til salget. Bruk rabattkoden: salgsalg

image

Del gjerne!
error
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *