TIL DEG SOM TELLER KALORIER – TENK PÅ DETTE !

Teller du kalorier, og kun kalorier?
Da bør du se denne;

Fordelen med å ha et sammensatt kosthold, og ikke bare riktig mengde kalorier:
– Proteiner = viktig for blant annet å bevare og bygge muskelmasse, hormonbalanse, immunforsvaret, indre organer. For deg som trener styrke så er et daglig inntak på 1,8 g pr.kg muskelmasse tilstrekkelig.

– Fett = viktig for blant annet alle celler i kroppen, cellevekst, celledeling, hud, indre organer, forbrenningen, fordøyelsen og hormonbalansen. Minimun 17-20 % av kaloriene du inntar bør komme fra fett.

– Karbohydrater = viktig kilde til energi, viktig for hjernen (konsentrasjon, hukommelse), fiber er viktig for fordøyelsen og karbkilder som frukt og grønt inneholder mye vitaminer og mineraler. Mengden du inntar kan tilpasses etter treningsmengde, livssituasjon (graviditet, barn i vekst, jobbsituasjon o.l.) og preferanse.

Andre viktige ting å tenke på er jern, kalsium, kalium, fosfor, magnesium og sink. Et godt sammensatt kosthold med frukt, grønt, kjøtt/fisk, meieriprodukter, egg, avocado, nøtter, frø og korn vil bidra til å gi kroppen din det den trenger. Ikke bare tenk kalorier – velg smart mat !

Del gjerne!
error
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *