TANKER JEG SITTER IGJEN MED

For dere som ikke fikk med dere hva jeg gjorde og hvor jeg var i helgen, her er en kort forkaring. Noen av verdens mest annerkjente coacher i treningsbransjen var samlet på en fitnessmesse som heter Bodypower i Birmingham. Selve samlingen ble kalt «Epic fitness summit». Alle hadde hver sin bolk hvor de snakket om hvert sitt emne. Disse coachene er kjent for å være helt oppdatert på alt av forskning og praktiserer dette på egne klienter både på senter og på nett. Dette er coacher med årevis av erfaring både med egen trening og klientell.

Så…Hvilke tanker sitter jeg igjen med etter tre dager med seminarer fra kl.9 til 17-18 med noen av verdens smarteste mennesker innen trening og kosthold?

IMG_2778-001

1. Jeg kan ingenting (sammenlignet med dem)
Som den selvkritikeren jeg er så sammenligner jeg meg automatisk med disse menneskene, og da sier det seg selv at man føler seg like liten som en mus. Absolutt mennesker å se opp til. Ikke bare fordi de kan mye, men fordi de baserer kunnskapen sin på god forskning og praksis.

2. Samtidig fikk jeg bekreftet at jeg er oppdatert i det jeg lærer bort En god følelse jeg sitter igjen med er at jeg fikk bekreftet at det jeg lærer bort til mine kunder er oppdatert og evidensbasert. Det lønner seg å følge med på ny forskning, og det lønner seg å lytte til de som følger med i tiden. Jeg er ingen forsker selv, men det trenger jeg heller ikke å være så lenge jeg følger med på de som er det.

3. Selv de beste kan ta feil/ skifte mening Dette kom tydelig frem i helgen. Omtrent samtlige av dem sa at de har lært bort ting tidligere som de grøsser av bare ved tanken på nå. Det er slik det er når man holder seg oppdatert. Nye ting kommer frem og blir bevist hele tiden. Man må alltid forholde seg til den ferske informasjonen.

4. Jeg skal være enda mer skeptisk til hva jeg leser/hører Jeg er veldig skeptisk som person, men når det kommer til tolkning av artikler så skal jeg faktisk bli enda mer skeptisk. At noe er forsket på betyr ikke at det er sant. Det kan være et crappy studie med få deltakere, for liten kontrollgruppe eller den kan være så urealistisk fremstilt at det ikke hadde gitt samme resultat i virkeligheten.

IMG_2808-001

5. Man skal ikke gifte seg med en teori
direkte oversatt fra engelsk. Bare fordi man elsker karbohydrater selv og har funnet bevis på at det kan nytes i store mengder samtidig som man brenner fett, så skal man ikke nekte for at en høyfett diett med lite karb kan gjøre samme nytten og kanskje også bedre nytte for enkelte. Poenget mitt er; man skal ikke knytte seg så til noe at man glemmer å se det store bildet. Og ikke minst – glemmer bort å tilpasse både kost og trening til hver enkelt kunde. Èn ting gjelder ikke for alle. Èn og samme metode funker ikke på absolutt alle. Ved å ikke gifte seg med en teori er man åpen for andre løsninger. Ikke noe nytt, men likevel noe å tenke ekstra på.

6. Jeg har valgt helt rett når det kommer til hvem jeg lytter til og suger til meg informasjon fra. Jeg skal innrømme at det ikke er ofte jeg føler meg direkte underlegen og uerfaren når det kommer til jobben min, men disse menneskene er virkelig noen å se opp til. Man blir aldri utlært, det er helt sikkert, men jeg er veldig glad for å ha funnet coacher som er nytenkende og oppdaterte. For å bli bedre må man lære av de beste.

7. +++ En million andre tanker Rundt insulin, sukker, treningsmengde, periodisering, overvekt, muskelstimuli osv osv. Jeg trenger mer tid på å stable alt. Det vil komme ut i form av bedre formulerte innlegg etterhvert

☺ Ønsker alle en super tirsdag og takk for tålmodigheten! ☺

012aefd3-a1ec-4616-818f-efe0965c8a63

Del gjerne!
error
6 comments
  1. Med pedagogisk utdanning i ryggsekken kan jeg i forbindelse med punkt 1 si at det er når du skjønner hvor lite du kan, at du lærer best 🙂 Gleder meg til å følge med på innleggene fremover 🙂

    1. det kan jeg absolutt tro på! Da er man hvertfall på et ydmykt stadie hvor man ikke føler man «kan alt fra før» 🙂

  2. Så godt skrevet innlegg og mange gode tankevekkere som jeg kjenner meg igjen i 😉

    1. tusen takk! 🙂

  3. Gleder meg til å høre mer!! Utrolig spennende 🙂

    1. 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *