6 TIPS – MAT PÅ REISE/ WEEKENDTUR

Er det et spørsmål jeg får ofte så er det; «Jeg skal på ferie/weekendtur og lurer på hva jeg bør tenke på når jeg velger hva jeg skal spise? Er det noen måte å ha «damage control» på slik at jeg ikke ødelegger resultatene mine?»

Ja, det er det !
1. PRIORITÈR PROTEIN
Når man er på ferie/weekendtur så bør protein være første pri. Hvorfor? Fordi det hjelper deg å beholde muskelmasse og gjør deg mer mett. To grunner som er gode nok til at du bør prioritere det først.

2. VELG MAT SOM METTER
Er du mett så minsker sjansene for at du overspiser ett eller annet dritt. En fornøyd magesekk craver ofte mindre junk/søtsaker enn en sulten mage. Mat som metter godt og over lengre tid; kjøtt/fisk/kylling og grønnsaker. Kjøtt/fisk/kylling fordi det krever mer jobb av magen for å fordøyes samt at det må tygges godt. Grønnsaker fordi det inneholder fiber og kan spises i stor kvantum (uten å gi mye kalorier). Eksempler på mat som ikke metter er forøvrig godteri, hvitt brød, brus/drinker, bakevarer, sjokolade og pasta (sistnevnte – i forhold til f.eks potet).

IMG_2766-001

3. VELG POTET FREMFOR POMMES FRITES
Noe så enkelt som det. Potet metter veldig, og spesielt mye mer enn pommes frites. Et supert valg om du er på restaurant. Bestiller du noe som inkluderer pommes frites, spør om du kan få potet istede. De fleste restauranter tilbyr dette. Hva skjer da? Du blir mer mett og sjansene minsker for at du går på butikken etterpå å kjøper sjokolade.

4. GJØR FORSKJELL PÅ HVERDAG OG FERIE/ FRI
Det er ikke noe galt i å spise andre ting enn du gjør hjemme når du først er på tur. Du bør dog sørge for å velge anderledes smart mat. Et godt eksempel her; når jeg vanligvis spiser speltlompepizza eller karbonadedeig og båtpoteter til middag hjemme er det en super variasjon å bestille kyllingfiletburger med salat på restaurant. Ikke så stor forskjell næringsmessig, men likevel noe annet ! På bildet ser du forøvrig Gøran og Camilla Hoel (redaktør i fitnessbloggen) som koser seg med burger.

IMG_2787-001 IMG_2789-001
#DATfitnessfood 😉

5. PRØV Å TENKE PÅ HVA PT’EN / COACHEN DIN VILLE VALGT
Står du med valget mellom en feit McDonalds burger og en fersk kyllingsalat med couscous og fetaost så kan det være smart å tenke over hva pt’en/ coachen ville valgt om de var i samme situasjon. Som regel er du ikke så veldig i tvil (med mindre pt’en din er av typen som gir blaffen i hva de får i seg…)

6. IKKE SI NEI TIL ABSOLUTT ALT
Om du ikke treffer makroene dine på grammet så er det faktisk ikke krise. Noen dager med litt opp og ned i kalorier gjør absolutt ingenting i det store og hele. Står du i kaffekø og har «stare down» med sjokoladen på disken, kjøp deg den fordømte sjokoladen. Velger du den mørke fremfor den lyse får du i deg litt antioksidanter og 😉 Og i mitt tilfelle – når jeg normalt sett prøver å redusere koffeininntaket hjemme, så koser jeg meg litt ekstra på tur. Spesielt når jeg er på seminar og skal konsentrere meg i flere timer i strekk…;)

IMG_2798-001

2 comments
  1. Hahahaha, stare down med sjokoladen! Den kan jeg relatere meg veldig til:P

    1. hehe inspirasjon fra mitt eget liv :’D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *