SOMMERKROPP / HELÅRSKROPP – HAR DU TENKT PÅ DETTE?

IMG_0339-001

Først og fremst – DET ER IKKE NOE GALT I Å ØNSKE OG SE BRA UT og å føle seg bra. Helsa er viktig, men det er også viktig å føle seg vel i den kroppen man går rundt med tjuefire timer i døgnet. Om du gjør en innsats nå for å føle deg bedre i bikini i sommer, da trenger du ikke å skamme deg. Det bør være en selvfølge at man skal ønske å føle seg vel ! Ikke bare fysisk, men for vår psykiske helse også.

Om målet er lavere fettprosent – da bør du tenke på dette !

Når du nedjusterte matinntaket ditt, har du passet på at du ikke i tillegg har nedjustert kaloriforbruket? Det er nemlig veldig fort gjort å bli mer inaktiv når man spiser mindre. Kanskje ikke bevisst, men ubevisst fordi du har mindre energi tilgjengelig. Opp og stå! Beveg deg! Om du reduserer aktivitetsnivået ditt i takt med kaloriinntaket vil du ende opp i null. Hold deg aktiv gjennom dagen. Da snakker jeg ikke om å løpe flere mil til dagen. Jeg snakker om daglig aktivitet og lite stillesitting.

IMG_0314

☺ Bruker du styrketreningen slik du burde? Styrketrening er avgjørende om du ønsker å se bedre ut. Om du slanker deg og samtidig mister muskelmasse vil du ikke se noe bedre ut. Det ideelle er å beholde mest mulig muskelmasse på diett, og det gjør du best ved å trene tung styrketrening. Du kan ha så mye cardio du bare orker, men du kommer ikke unna at det er styrketreningen som former kroppen og gjør deg strammere. I tillegg øker det energiforbruket ditt !

Dropp cardio på tom mage
Yes, du leste rett. Teorien om fastende cardio er basert på teorien om at lave glykogenlagere «tvinger» kroppen til å bruke fett som energi. Nyere studier viser at nedbrytning av muskelmasse øker ved høyintens fastende cardio (1), noe som er direkte uheldig når målet er forbedret kroppskomposisjon. Vi vil vel beholde all den muskelmassen vi kan, eller hva? Det betyr ikke at du må spise en hel haug før cardioøkta di om du gjør det før frokost. Litt protein, f.eks. litt proteinpulver eller 1 scoop BCAA og en frukt, så forhindrer du muskeltap.

IMG_0350

☺ Ikke ha kun isolasjonsøvelser for å brenne fett – tenk større
Alle verdens situps vil fortsatt ikke brenne bort bilringen din og alle verdens tricepspress vil fortsatt ikke fjerne grevinnehenget. Vi må skape et kaloriunderskudd for å kvitte oss med fett. Hvordan gjør vi det best ved hjelp av trening? Ved å trene øvelser som tillater tung belastning, som for eksempel markløft, knebøy, hipthrust, pullups og militærpress. Tung trening = høyt energiforbruk og mer stimuli for muskelmassen din. Bruk hele kroppen!

Referanser: 
1. Schoenfeld BJ. Does cardio after an overnight fast maximize fat loss? Strength and Conditioning Journal. 33(1), 2011.

Del gjerne!
error
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *