12 UKER COACHING OVERSTÅTT

IMG_2825-001

For å bli best må man lære av de beste…

Nå er coachingperioden med Menno Henselmans snart ferdig og det var gått utrolig fort. Det finnes ikke tvil om at det har vært lærerikt. Jeg hadde som mål å redusere fettprosenten, bygge skuldre og rumpe og beholde muskelmasse på resten av kroppen. Han satt opp et opplegg basert på de beste og mest oppdaterte metodene for nettopp det formålet.

Jeg har fått prøvd en litt andereldes måte å spise og trene på og det har vært veldig moro å utfordre seg selv og bli enda mer klar over hva jeg trives med, hvor grensene mine går og hva som faktisk er viktig for meg når det kommer til trening og mat.

Disse 12 ukene har jeg spist veldig mye mer fett enn jeg er vant med. Selv om jeg elsker karbohydrater så ga jeg det en real sjanse og gikk all in. Ja, det funker så absolutt og jeg har ikke vært sulten. Men, jeg kommer nok til å erstatte noe av fettet med karb når jeg er ferdig, kun fordi det er viktig for meg å kose meg skikkelig med det jeg spiser.

IMG_2725-001

Treningsmengden har vært svært høy disse 12 ukene. Jeg har hatt fem lange styrkeøkter med mange tunge løft og generelt mye blodslit for å være ærlig. Ikke et eneste sekund med cardio, kun tung styrketrening. Jepp, det har funket veldig bra og styrken min har økt betraktelig. Men – og det er et men. All fremgang i verden kan ikke overgå treningsglede og trivsel. Jeg har funnet ut av fremgang alene er ikke det som gir meg treningsglede. Jeg liker å være i bevegelse på flere måter med sprint, jogging, tabata og spontane aktivteter i tillegg til styrketreningen. Dette har jeg ikke hatt noe overskudd til på grunn av den heftige styrketreningen. Så kan man jo spør seg selv – hvor viktig er rask  fremgang og hvor mye er man villig til å ofre for å få det?

IMG_2850-001 IMG_2843-001

Nå fremover vil jeg fortsette med de samme øvelsene og progresjonsopplegg, men jeg skal kutte ned fra fem til fire styrkedager og ha en fast dag med sprinttrening. På de to fridagene mine har jeg da muligheten til å dra på tabata, joggetur eller en spontan trening med en venninne eller jentene i Team Shapes. Kostplanen skal jeg følge videre, men med litt justering på karbohydratene VS fettmengden. Det føles helt ok nå som jeg har gitt en høyfett en real sjanse, faktisk i hele tre måneder.

Konklusjonen min er følgende;
Det har vært enormt lærerikt å følge et helt optimalisert opplegg. Jeg har dog aldri trent så hardt på kaloriiunderskudd noen gang før og til tider kjente jeg på at kroppen nesten ikke klarte å henge med. Konklusjonen min er rett og slett at optimalt er ikke alltid best. Å da tenker jeg ikke på resultater, da tenker jeg på trivsel og livsglede, og hva man føler seg mentalt sterk nok og utrustet for. Resultatene kan faktisk komme senere, så lenge jeg kan kjenne at jeg gleder meg til å dra på trening.

Jeg er ikke i mål enda, så jeg skal jobbe på videre med den nye lærdommen og kunnskapen jeg har tilegnet meg! Ikke bare med meg selv, men også med kundene mine ☺

IMG_2874-001Antrekk: Topp ♥ ShortsInov-8 sko   (adlinks)

Del gjerne!
error
6 comments
 1. Gratulerer med vel overstått coaching!!! 😀

  1. takk ! 😀

 2. Veldig spennende å følge veien din og høre om hvordan det har vært, både fysisk og psykisk.
  Har det skjedd store endringer på disse 12 ukene? Hvordan er fettprosenten nå kontra start? Har skuldre og rumpe blitt større? Blir jo litt nysgjerrig 😉

  1. Mer om sluttresultatet kommer i et eget innlegg 🙂 🙂

 3. Hei!
  Spennende å lese:)
  Hvordan har fordelingen av fett/karbo/prot i %? Interessant å høre om forskjellige tilganger!

  1. Hei 🙂
   Ønsker dessverre ikke å dele såpass detaljert, siden det var tilpasset meg 🙂
   Det var hvertfall mer fett enn karb, såpass kan jeg si:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *