BCAA – ER DET NØDVENDIG ?

BCAA er et kosttilskudd som består av de essensielle aminosyrene L-leucin, L-isoleucin og L-valin. BCAA er ferdig nedbrutte aminosyrer og trenger derfor ikke brytes ned før det kommer ut i blodbanen, slik som andre proteinkilder må. 

Det har vært en del diskusjon om dette populære kosttilskuddet er nøvendig for økt fremgang og prestasjon eller om det bare er «glasur på en allerede perfekt kake». Når det har blitt mer forsket på det så er talen relativt klar. Det er ikke en nødvendig tilskudd for de aller fleste, men det er et nyttig og veldig avendelig tilskudd.

IMG_2962-001

FORDELER MED BCAA
– Enkelt å bruke for dem som trener på tom mage.
Det går rett ut i blodbanen og trenger ikke å brytes ned, noe som er positivt når du trener fastende og kroppen trenger å ha aminosyrer tilgjengelig raskt. Du kan like gjerne ta en proteinshake, men BCAA er som sagt ferdig nedbrutt i motsetning til proteinpulver.

– En kalorifattig erstatning for proteinpulver
BCAA inneholder kun aminsosyrer og derfor også langt mindre kalorier enn proteinpulver som som regel har karbohydrater og fett også i tillegg til protein. Dette vil absolutt ikke ha betydning for så mange, men har man lite kalorier man skal ha i seg i løpet av dagen så kan BCAA være greit å benytte seg av.

– Kan dempe sult på diett / redning ved cravings
BCAA er genialt å benytte seg av for å dempe sult på diett, og også som en søtsugdemper. Det kan drikkes som «saft» eller lages gelè av for eksempel. Genial redning når man har enorme cravings.

IMG_2964-001

DET SKAL SIES…
BCAA er ikke nøvendig om du får i deg tilstrekkelig protein gjennom kosten. Slik som jeg ser det så er det mye mer et anvendelig og praktisk (og velsmakende!) tilskudd fremfor et nødvendig tilskudd. Det er først og fremst praktisk for de som trener fastende, de som har kalorirestriksjoner og vil spare kalorier og de som sliter med å få i seg nok protein gjennom mat.

☺ Personlig har jeg prøvd mange forskjellige smaker og merker. Favorittene som står igjen er denne i tropisk, denne i vannmelon og denne med smak av eplesorbet.

 

1432896958

PS; I dag feirer x-life 100 000 likes på facebook med 25% rabatt på hele nettbutikken, også salgsvarene! (Gjelder ikke gasp og better bodies). Da har du muligheten til å gjøre noen skikkelige kupp. Ikke bare på treningsklær men også på kosttilskudd (blant annet 3 pk BCAA) og treningsutstyr. Klikk her og bruk rabattkoden 100k ☺ Gjelder kun i dag!

God søndag !

Del gjerne!
error
4 comments
 1. Hei 🙂 vet du noe om bruk av BCAA under graviditet?

  1. Hei !
   Etter hva jeg har forstått så bør man forhøre seg med jordmor uansett når det gjelder kosttilskudd.
   Finner ikke noe klart og tydelig «nei!det burde du ikke» men mer at man skal høre med sin jordmor/lege under svangerskapet 🙂

 2. Hei!
  Så fint at du skriver litt om BCAA. Nå ble jeg litt klokere på dette kosttilskuddet! 🙂
  Jeg pleier å ta en treningsøkt etter middag, for så å gå kveldstur med bikkja. Da hender det at det går en stund mellom middag og kveldsmat, og hvis styrkeøkta var ganske tung så går jeg meg litt «tom» på kveldsturen. Tror du BCAA kan være lurt å slenge med seg på kveldsturen, så jeg får i meg bittelitt før kveldsmaten? Har sjeldent lyst på proteinshaker eller mye mat rett etter trening, men kjenner jeg trenger noe før kveldsmaten innimellom. Håper du ønsker å svare meg, og tusen takk på forhånd! 🙂

  1. Hei !
   I ditt tilfelle så ville jeg også tatt BCAA etter styrken før turen for å være sikker 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *