HER ER MIN FAVORITT SPRINTØKT !

Hva med å kickstarte uka med sprintintervaller? Du får opp pulsen, adrenalinet suser i kroppen og humøret får seg et boost i riktig retning. Slik er det hvertfall for meg. Test det ut da vel !

IMG_0691-001

Det er super viktig med en god oppvarming. Når du skal bevege deg såpass eksplosivt er det fort å få strekk i muskulaturen og skader. Sørg for å varme godt opp enten med drilløvelser eller annen dynamisk oppvarming. Høye kneløft og ankelmobilisering er noe av det jeg alltid gjør før en sprintøkt.

Å være varm i kroppen er også en stor fordel og vil gjøre at du presterer bedre. Lett jogg eller rask gange i motbakke til du kjenner deg klar, er en fin start.

Her er logg fra min siste sprintøkt på mølle:
Drag 1 (testdrag) – 15 sek sprint, 45 sek hvile – 20-21 km/t
Dette draget og det neste bruker jeg for å finne ut hvordan formen er den dagen og hvilke fart jeg kan peile meg inn på.
Drag 2 (testdrag) – 15 sek sprint, 45 sek hvile – 21-22 km/t
Føles formen fin her så øker jeg farten.
Drag 3 og 4 – 15 sek sprint/45 sek hvile – 22,5-23 km/t
Drag 5, 6 og 7 – 10 sek sprint/60 sek hvile – 23-24 km/t
6-10 min rolig gange

IMG_0688-002
IMG_0687

Farten jeg bruker er ikke noe å henge seg opp i, du må finne din egen sprintfart. Dette kan variere mye fra dag til dag også, alt etter dagsformen. Har man trent bein dagen før så har man ofte mindre å gå på, for eksempel.

Når jeg løper på mølle har jeg alltid fivefingers sko. De gjør det lett å løpe forfot, noe som også gjør at jeg løper raskere og det blir mer skånsomt for knærne. Du får kjøpt dem her. De er et must på alle mine sprintøkter. Tightsen er en av de freshe nyhetene fra adidas. Sjekk ut resten her, utrolig mye stilig!

God mandag !

Innlegget inneholder sponsorlinker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *