TIPS FOR BEDRE LOGGING AV DIN TRENING

IMG_3705

Jeg maser mye om logging av treningen, så da tenkte jeg det var på sin plass med en aldri så liten guide. Èn ting er å rable ned hva man gjør, en annen ting er å faktisk ha en struktur på loggingen som hjelper deg og faktisk få fremgang! Her er mine tips:

– Sett deg mål for en gitt periode, og planlegg den perioden
Å logge en og en økt kan gjøre det vanskelig å få et godt helhetsbilde av hva du egentlig gjør. At èn økt er god betyr ikke at du er på vei mot målet. Det kommer av en rekke fornuftig sammensatte økter så lenge du har ett tydelig mål. Lag en plan for for eksempel åtte uker i første omgang, med klar baktanke for antall reps og sett og variasjonen på dem.

– Skriv ned økta på forhånd før økta
Om man planlegger økta der og da så har det fort for å bli mer lystbetonte valg enn målrettede valg. Når du har planlagt å bli god i bulgarsk utfall så kan det være det frister mer å ta pull through, selv om utfall kanskje vil ta deg nærmere målet ditt. Planlegg økta utifra målet ditt før du drar på gymmet.

– Skriv alltid ned hvilke vektmotstand du bruker
Dette er nesten det viktigste med hele loggen! Notèr ned for hvert sett hvilke økt du bruker og hvor mange repetisjoner. Dette er nyttig både når du skal se tilbake, og også for å se fremover når du skal sette deg nye mål.

IMG_3701IMG_3700

– Skriv ned om du skal øke eller ha samme vekt i neste økt
I høyre side av loggen skriver jeg alltid en pil opp, pil ned eller =. Dette forteller meg om jeg skal øke, senke vekten eller ha samme vekt på denne øvelsen neste gang. Dersom dagsformen da spiller på lag neste økt, bruker jeg den vekten jeg har satt opp. Hvis ikke bruker jeg den samme. Uansett skriver jeg det alltid ned. Det gir også en indikator på om ting går fremover eller ikke.

– Ikke bare velg øvelser som er moro
Jeg mener at litt av poenget med å trene er å utfordre seg selv – ikke bare på det man allerede mestrer, men også på ting du kanskje ikke er så glad i på grunnlag av at du ikke er så god/sterk på det. Husk at det å jobbe med noe og til slutt mestre det – det gir mestringsfølelse, og det er gull å ha for veien og motivasjonen videre!

Jeg anbefaler denne treningsloggboka fra X-life. Enkel og grei med god plass til det du måtte trenge. Både sider til styrketrening og logging av kondisjonstrening/annnen trening.
Lykke til med loggingen! 😉

IMG_3699Innlegget inneholder reklame

 

Del gjerne!
error

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation