NYTT FARTSMÅL

IMG_0705

Er det noe som gir meg skikkelig kick så er det sprinttrening.
Følelsen av å sparke i fra og kjenne kraft fra beina er ikke annet enn fantastisk !

Fordeler med sprinttrening:

  • Øker eksplosiviteten, noe som er direkte overførbart til styrke i for eksempel knebøy og markløft
  • Det øker antall muskelmitokondrier
  • Det øker produksjonen av naturlig veksthormon
  • Det øker insulinfølsomheten

For at din sprinttrening ikke skal påvirke styrketreningen negativt anbefaler jeg å ha korte drag (10-15 sek) med maksimal innsats og lange pauser (45 sek-2 min). Og husk – varm alltid godt opp!

IMG_0709-001
Beklager mitt svette, usminkede morgenfjes…

Nå er jeg i gang med sprinttreningen min igjen og jeg kan ikke si annet enn at jeg elsker det! De første dagene ble leggene fryktelig støle i og med at jeg løper forfot, men det kommer seg fort. Smerten jeg var plaget med øverst i leggen kjente jeg ikke noe til når jeg løp med knee wraps. Antakelig var det støtten og varmen jeg trengte. Sist økt løpte jeg drag på 15 sek og 23 km/t, 1 min pause. Nå sikter jeg mot 25 km/t på 15 sek drag – en fart jeg kun har vært oppe i èn gang. Det skal jeg klare!

Del gjerne!
error

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation