NÅR ALT DU TENKER PÅ ER MAT

IMG_3140
En himmelsk miks… Sukrinsjokolade med havsalt dyppet i mandelsmør.

…Når du ikke klarer å tenke på noe annet enn mat…
Noen som kjenner seg igjen?

Jeg er veldig opptatt av at kosthold og trening ikke skal være det eneste livet mitt dreier seg om. Det er veldig viktig for meg at jeg ikke føler meg styrt av det på noen måte, annet enn at jeg naturligvis tar sunne valg og lever sunt jevnt over. Det er ikke ok å gå og tenke på mat døgnet rundt og hele tiden crave alt fra sjokolade dyppet i peanøttsmør til boller med krem.

Det er dog slik at enkelte dager så craver jeg ting likevel. Hvem vet hvorfor det er slik, men det skjer. Jeg kan gå med konstant lyst til å tømme en nugattiboks og ha to ostekaker til dessert. Samtidig så vet jeg at om jeg hadde fått muligheten til å faktisk gjøre det så hadde jeg sagt nei. Så hvorfor er det slik at man av og til blir helt gal etter drittmat og søtsaker?

IMG_2324

Jeg tror det er en del av det å være menneske.
Ikke noe mer mystisk enn det. Av og til får vi lyst til å gjøre ting vi aldri gjør ellers. Av og til får vi lyst til å spise andre matvarer eller mer mengde enn vi gjør ellers. Kanskje spesielt dersom vi har et mål vi skal nå og er under restriksjoner.

For meg hjelper det å tenke at: Julie, det er faktisk helt ok at du har cravings av og til. Det betyr ikke noe mer enn at jeg er et menneske. Det er ikke noe å stresse med. Det er faktisk helt ok. Om jeg spiser noe jeg ikke hadde planlagt som følge av søtsuget så er det helt ok. Om jeg lar være og holder meg selv i nakkeskinnet så er det også helt ok!

Det er ikke alltid nødvendig å lage så mye styr rundt noe vi føler eller kjenner på. La det være sånn. Det går alltid over. Det ER helt ok!

Del gjerne!
error

4 Thoughts on “NÅR ALT DU TENKER PÅ ER MAT

  1. Kristin Haugen Granli on august 14, 2015 at 12:48 pm said:

    Mulig det er en del av det å være menneske å ha lyst på noe, men greia er at usunn mat er veldig avhengighetsskapende. Sukker virker som heroin i hjernen og vi foretrekker en type mat overfor andre, og hormoner kludder det til ofte, sånn er det for meg. Hadde jeg aldri smakt godteri eller burger, hadde jeg ikke vært fysen på det heller, mulig vært nysgjerrig på smaken..

    • Jepp, enig. Så er det også vanskelig å gå gjennom livet uten å smake på eller se andre spise usunn mat og dermed få lyst på det og 🙂

  2. Slikt ekstremt sug kan jo komme om det er matvarer man har nektet seg selv, om man er på en strikt diett, har et stort kaloriunderskudd eller ulike følelsesmessige behov. :3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation