VIL DU BLI STERK I PUSHUPS? START HER!

IMG_3872

Pushups er ingen typisk «jenteøvelse» hvor jenter generelt er sterke, men det betyr ikke at vi jenter ikke kan bli råsterke i den likevel ! Om vanlige pushups på tærne er for tungt så kan du nemlig starte med å ta pushups til stang. Aller helst til smithmaskin om du har mulighet. Pushups på knær er helt ok, men det gir ikke helt optimal bevegelsesbane. Å ta pushups til stang/smith er derfor et mye bedre alternativ.

Gjør du dette i en smithmaskin har du enkelt mulighet til å justere stangen opp og ned, alt etter hvor sterk du er. Jo lengre ned stangen er mot bakken, jo tyngre vil det bli, og jo nærmere en vanlig pushup vil du komme. På bildene bruker jeg et vanlig knebøyrack.

IMG_3877 IMG_3881

Kroppen skal holdes strak hele veien. Pass på at rumpa ikke «kommer først» når du presser deg opp fra stangen, men hold magen stram og kroppen rett. Senk ned til brystet og press fra.

En ok retningslinje å gå ut ifra er når du har nådd 8-10 repetisjoner på en viss stanghøyde kan du senke stangen et hakk ned. Så jobber du på det stadiet til du har nådd 8-10 reps igjen. Slik holder du på til du til slutt kan jobbe på gulvet. Mange av mine kunder har gått denne veien og jeg kan love dere at det funker! Det krever dog at du må presse deg. Styrke kommer ikke av seg selv 😉

Eksempel på oppsett : 
Mandag – Pushups til smith, 3 sett x max reps
Onsdag – Brystpress m. hantler, 3 sett x 6-10 reps
Fredag – Pushups til smith, 3 sett x max reps

Lykke til !

Del gjerne!
error

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation