VELG DET SOM FAKTISK PASSER DEG

Om du har bestemt deg for å legge om kostholdet for å gå ned i fettprosent eller bedre helsen generelt, da er det en ting du bør tenke nøye over. Hva trives du med å spise?  Ja, du leste riktig! Trivsel er nemlig den største nøkkelen for å lykkes.

IMG_2381

– Elsker du rundstykker, pasta, toast, poteter, sushi og havregryn?
Da er ikke lavkarbo det jeg vil anbefale deg. Ser du for deg en hverdag uten disse matvarene? Hvis ikke er svaret enkelt. Gå for et kosthold med redusert fettinntak istedet, eventuelt et kosthold med moderat inntak av karbohydrater.

– Elsker du fløte, smør, krem, nøtter og fete sauser, generelt fet og salt mat? 
Da kan det være du kan dra nytte av et lavkarbokosthold eller et moderat lavkarbo kosthold hvor det du spiser mindre av er brød, pasta, ris, potet og lignende, og fettinntaket holdes relativt høyt.

Det er ikke noe poeng i å tvinge seg gjennom en hverdag hvor du kun har lyst på alt annet enn det du skal spise. Mat er en viktig del av livet, så sørg for å spise på en måte som passer deg og dine preferanser.

IMG_2228

Jeg for eksmpel; jeg elsker pasta, spagetti, nudler, poteter og frukt. Tror du jeg sitter å gomler på eggerøre med salami, fløte og smør? Nope. Jeg koser meg heller med en haug pasta, karbonadedeig og grønnsaker – fordi det er det jeg har lyst på. Det skal dog sies at jeg har prøvd ut både lavkarbo og moderat lavkarbo før jeg bestemte meg for hva jeg likte best.

Flere ting det kan være lurt å spørre seg selv er…

  • Om du merker at du får økt matlyst eller søtsug av karbohydrater kan det være lurt å redusere karbohydratinntaket en periode for å se om dette endrer/forbedrer seg.
  • Om du sliter med at du blir fort sulten etter måltider kan det være lurt å øke fettmengden og helle redusere karbohydratinntaket for en periode for å se om dette endrer/forbedrer seg.
  • Om du sliter med dårlig fordøyelse/treg mage kan du prøve å redusere fettinntaket og heller øke inntaket av fiberrike karbohydratkilder (grønnsaker, frukt) for en periode for å se om dette endrer/forbedrer seg.

Èn ting er hva du har lyst på her og nå, en annen ting er om det kun handler om vane. Mennesker som alltid har spist brød til frokost kan faktisk trives med å gå over til å spise omelett med grønnsaker til frokost. Mitt råd er; Ha et åpent sinn, prøv litt forskjellig! SÅ kan du finne ut hva som passer deg best 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *