NÅR MØLLA IKKE GÅR FORT NOK…

Som jeg har skrevet om før så trener jeg sprint hver uke. På sommeren har jeg løpt på bane, men på høsten og vinteren har det blitt til at jeg løper på mølla. Både fordi det er mest behagelig med tanke på temperatur, og også fordi det er mer praktisk å legge sprinttreningen til jobbpausene frem for å stå opp tidligere på morgenen når det er mørkere ute.

Problemet med å løpe på mølle er likevel at jeg for det første ikke får trent opp skikkelig fraspark og start. Det andre problemet er at de fleste møller ikke går raskere enn 23,5 km/t. Det høres kanskje teit ut, men det er faktisk veldig upraktisk når jeg løper drag på 10-15 sekunder og derfor har høy fart. På de to gymmene jeg trener har de kun èn mølle som går opp til 25 km/t, og den er som regel i bruk. Løsningen? Vel, det er å komme seg ut likevel! Bak Shapes har vi en stor parkeringsplass med masse plass. Det er asfalt, så underlaget er ikke helt optimalt, men det går.

Her tar jeg med meg kundene mine ut også, så vi kan kappløpe 😉
Heldigvis er temperaturen helt ok her på sørlandet enda, så da går det an å løpe uten å stivne av kulde.

IMG_4538IMG_4603

Om du er gira på å trene opp hastigheten og eksplosiviteten din så er sprint absolutt noe du bør teste ut. Jeg anbefaler å trene med en venn/uvenn (hehe) slik at konkurransen mellom dere får deg til å yte maksimalt. Man springer som regel fortere med noen i hælene enn man gjør alene.

Det kan utføres når og hvor som helst, det eneste du trenger er gode sko og deg selv.  Husk å varme godt opp! Tips til oppvarmingsøvelser har jeg skrevet om og filmet her. Når man er såpass eksplosiv er det fort å pådra seg skader.

IMG_4590IMG_4596

Sprint krever mye av muskulaturen din, så det er viktig å ha gode pauser mellom dragene. Hvis ikke vil du merke at farten avtar svært raskt. Jeg har pauser på 2-4 minutter når jeg løper 100 meter ute. Da får jeg maksimalt ut av hvert drag samtidig som denne treningen ikke går negativt utover for eksempel knebøystyrken min, for ikke å snakke om hip thrusten! 😉

Ellers har jeg en søndagsglede til dere. X-life kjører helgetilbud der du får 100 kr rabatt hvis du handler over 500 kr. Det er svært lett å komme over den grensa. Du kan for eksempel få toppen og shortsen jeg har på meg på disse bildene, så får du rabatten din! Tilbudet gjelder ut dagen.

GOD SØNDAG  🙂

helgetilbud

 

Del gjerne!
error
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *