JEG ELSKER BANAN OG FORER GLADELIG KIDSA MED FRUKT!

IMG_4864

Lilla tights på tilbud nå til 299 kr! (adlink)

De to siste ukene har det dukket opp ett og annet innlegg om banan og frukt generelt på facebookfeeden min. Jeg har valgt å overse det og tenkt at «ikke les Julie, du blir bare irritert». Jeg regner med det er kjent for de fleste som leser denne bloggen at jeg er veldig i mot å ekskludere ting fra kostholdet, og at det ikke er matvarer i seg selv som gjør oss tykke, men matmengden vi får i oss totalt. Jeg har lest mye svada om hvorfor man ikke bør spise det og det og det og det og det, og egentlig kommet frem til at jeg bare må overse disse artiklene og bloggene. Men, i går klarte jeg altså å klikke inn på en likevel. Dette fordi tittelen var noe slikt som «derfor får ikke barna mine sukker».

Først og fremst; Jeg er veldig for å ikke gi barna godteri fra før de kan prate. Barnebursdager og feiringer kommer fort nok, så det er ikke nødvendig å gi dem dette med morsmelka. Et proteinrikt, variert og balansert kosthold med masse grønnsaker og frukt syns jeg alle barn skal få. Jeg syns også det er kjempe bra når barn lærer seg å like det meste av mat, for eksempel fisk, fra de er små.

Når det er sagt så er det en ting jeg er veldig i mot.Å unngå selv, og også å hindre barna i å spise frukt på grunn av sukkerinnholdet. 

IMG_4839Skulle gjerne ha posert med en banan her, men jeg hadde allerede spist opp alle vi hadde på kjøkkenet…

Frukt kommer fra naturen og inneholder masse vitaminer og mineraler og ikke minst fiber. Det er forskjell på fruktsukker og raffinert sukker! Om målet ditt er å ned i fettprosent, bygge muskler, bli strammere eller hva det nå måtte være – det er IKKE frukten som hindrer deg i å nå målet ditt. Det er kaloriinntaket som har noe å si. En banan inneholder 100 kalorier ca. Om du velger å spise 100 kalorier fra ris istedet, det har NADA å si for det totale inntaket og for din fremgang.

IKKE LA NOEN FORTELLE DEG AT EN ENKEL MATVARE IKKE ER BRA !
(Med forbehold om at du er frisk og ikke har matallergier)

Det det handler om folkens – det er mengden du får i deg. Det gjelder barna dine også. Ikke hindre dem i å spise frukt, lær dem heller å stoppe å spise når de er mette, og å holde seg aktive!

Spiser du for mye fullkornsris eller for mye banan så blir du nøyaktig like kjukk!

IMG_4862

Jeg kan også fortelle at så og si ALLE mine kunder har banan og frukt på kostplanen sin og oppnår redusert fettprosent. Selv har jeg heller aldri ekskludert banan fra kostholdet mitt, selv i perioder på diett. «Men banan passer vel bedre for de som trener??» – Nei, det som teller er hvor mye du spiser i forhold til hvor mye du forbrenner. Trener du ikke bør du spise mindre enn om du hadde trent. Det betyr ikke noe om du dropper en banan eller om du dropper 30 g fullkornsris eller 2 grove knekkebrød…

HOH! Nå ble jeg småsvett.
Ønsker dere en god fredag ! TA DEG EI BANAN!

 

14 comments
  1. Hehe.. Har tenkt akkurat det samme som deg når disse overskriftene har dukket opp! Det blir rett og slett håpløst å holde på slik! Også syns jeg det er litt trist at dett er det garantert noen som tror på! 🙁

    1. det er nettopp det som er så trist. Og også grunnen til at jeg bare MÅTTE skrive noe om det! 😛
      Godt vi er enige 🙂

  2. Du satte akkurat ord på mine tanker angående dette! Word up!!!

    1. Klarte ikke holde meg lengre!
      Godt vi er enige 😀 😀

  3. Er så enig med deg!! Det blir faktisk helt feil om man skal sitte med dårlig samvittighet for å spise frukt eller gi det til barna sine, når det faktisk gir oss mye bra!

    1. herlig at vi er enige 😀

  4. Her må også jeg kommentere! Vet veldig godt hva du referer til, har dratt meg i håret selv av flere av de innleggene.
    Kunne aldri nekta barnet mitt et helt eple, ´du bare vent, må dele det´- det blir for dumt.
    VELDIG bra innlegg, kunne ikke vært mer enig.

    og btw, akkurat spist en banan. Spiste banan på konkurranse diett og, og det gikk jo ikke så dårlig akkurat.

    God helg 🙂

    1. Helt enig, det blir for galt, og fullstendig uten sunn fornuft.
      Du er jo et levende bevis på at man kan bli i RÅ form selv med frukt og banan i kostholdet! 😀

  5. Gir man ungane frukt vil dei kanskje ikkje ha like mykje sukkerholdig godteri! Eg må innrømma at eg ser framover med litt frykt, til den dagen den lille i magen min blir presentert for sukker og godteri. Dessverre kan eg ikkje kontrollera kva andre gir han når eg ikkje ser det, men i mitt hus vil det bli servert rikeleg med frukt! 🙂

    1. Ja, ikke sant? Er så enig med deg!
      Ja til frukt!

  6. TAKK!!

    Jeg vet også hvem du refererer til og jeg fikk nesten kaffen i halsen da jeg leste innlegget. La uansett barn være barn og ikke fortell de at frukt ikke er sunt!!

    God helg 🙂

    Monica

    1. Godt vi er flere som reagerte!
      At det er mulig sier jeg bare…
      God helg til deg og! 🙂

  7. SÅ enig!! Jeg ble ordentlig provosert av å lese enda et innlegg med «nye gode råd og tips» ang kosthold.
    Jeg synes det er for galt at man kan legge ut sånne «råd», da med tanke på alle de unge leserne som sikkert suger til seg all info, uten å være kritisk.
    Det er ikke ofte jeg blir provosert, men av disse rådene blir jeg faktisk det. Jeg kan ikke kalle dette en sunn livsstil spør du meg- det er på grensa til fanatisk!
    BRA at du skrev dette innlegget! 🙂 God helg!

    1. Jeg får nesten frysninger av hele bloggen, kan ikke lese den mer :S
      Helt enig med deg – det virker anstrengt, unaturlig og fanatisk, spesielt for en person som ønsker en vanlig sunn livsstil !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *