SÅ DEILIG DET ER Å BLI ELDRE

IMG_4911Lignende topp fra Better bodies (adlink)

 

Fy søren, så deilig det er å bli eldre.

Jeg prater mye med unge jenter om kropp, trening, mat og resultater. Det har ofte slått meg at jeg jammen meg ikke er seksten år lenger (selv om man i blant kan bli i tvil;)) når jeg hører det de tenker om seg selv og kroppen sin og ikke minst om alle andres kropp og utseende. Fra jeg startet som PT og frem til nå har jeg gått ifra å tenke «jeg kjenner meg så igjen» til «oi, det er jammen meg lenge siden jeg har tenkt på samme måte» når jeg har hatt disse samtalene.

Jeg kan godt bli tredve snart jeg altså, for det å bli så mye sikrere på seg selv og kroppen sin for hvert år er jo bare en fryd!

Det som er så kult er at jeg føler meg ti ganger bedre utseendemessig nå i forhold til hva jeg gjorde når jeg var 18 år. Tyve ganger bedre nå enn da jeg var fjorten. Om jeg faktisk ser bedre ut vet jeg ikke, men det er jo ikke det som teller. Følelsen man sitter med er jo det som faktisk har noe å si. Dette er også noe å ha i bakhodet når man har et mål. Om du når målet ditt og fortsatt ikke føler deg bra så er det lurt å ta en runde meg seg selv. Det sitter nemlig veldig mellom ørene. Dette med behov for perfeksjonering og konstant forbedring sitter i hodet.

IMG_4913

Jeg er generelt veldig komfortabel med min egen kropp, selv om jeg svinger 2-4 kg opp og ned gjennom året. Grunnen til at jeg i perioder setter inn høygiret med mat og  trening er fordi jeg kjeder meg dersom ting er stabilt for lenge. Trening og kosthold er tross alt hobbyen min, og det å utfordre meg selv og jobbe for endring er en del av den hobbyen. Det er likevel fantastisk å kjenne på at jeg liker meg selv veldig godt. Om det er på slutten av en diett hvor fettprosenten er lavere enn normalt, eller om det er rett etter jul og magen står på spreng.

Jeg skulle gjerne sagt til meg selv som fjortenåring at «Det er ikke verdens undergang med 200 gram vektoppgang eller den skiva du spiste for mye. Du skal gjøre mye større feil og spise mange flere skiver enn du har gjort til nå i årene som kommer. Om x-antall år kommer du til å veie mye mer uansett – og du kommer ikke til å syns det gjør noe! Slapp litt av!» Om fjortis-Julie hadde hørt på den peptalken? Absolutt ikke… Hehe…

…………………..

Slenger med et lite mandagstips til deg som elsker chips og vil ha et proteinrikt alternativ du kan spise til hverdags også; Protings! Den finnes i flere smaker, men denne med havsalt kan jeg bekrefte at er veldig god 🙂 Kjekt å ha i skapet om kjeskenheten skulle gå over alle støvleskaft 😉

IMG_4488 IMG_4494

God mandag !

Del gjerne!
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *