FORVENTNINGER TIL FREMGANG

IMG_1756

Det er fort gjort å gå i fella og rett og slett forvente for mye av egen fremgang og dermed bli veldig skuffet og demotivert. Man sammenligner seg kanskje med andre (største feilen av alle) og måler egen fremgang med andres.

Det er sant at fremgang i både estetiske endringer og styrke kan skje raskt hvis man jobber bra og dedikert. Men det er slettes ikke alltid det går fort likevel. Kroppen er ikke en maskin og av og til tar ting lengre tid enn man ønsker.

IMG_3570

For å bruke meg selv som eksempel; kroppen er var for store endringer både i kost og trening, så den setter fort på bremsen. Når jeg skal redusere fettprosenten min må jeg derfor belage meg på å bruke lang tid og gi kroppen den tiden den trenger. Kunder av meg har opplevd å få like bra dropp i fettmålinger ukentlig som jeg har på en hel måned.

Hadde jeg forventet å ha rask fremgang hadde jeg blitt veldig skuffet gang på gang, og også veldig demotivert. Det er noe med det at man må se på hvert lille fremskritt som fremgang, og ikke bare de store tallene og endringene. Når man jobber hardt er det fort gjort å forvente for mye av egen fremgang. Mitt beste råd er å sette pris på alle steg i riktig retning. Jobber du dedikert og målbevisst så vil ting skje. Kanskje du ikke går ned ti kilo på en uke eller øker 10 reps i pullups på to uker, men så lenge det skjer noe så er det bra!

IMG_3566

Det er klart at om du er frisk og har økt  med 2,5 kg i knebøy på to år så er det helt klart ting du kunne gjort anderledes for å øke fortere, men generelt er det en god ting å hele tiden jobbe for fremgang men samtidig sette pris på hver eneste lille positive endring. Det vil ikke bare gjøre at du stresser mindre, det vil også gjøre veien mot målenene dine mye bedre for deg !

BLACK FRIDAY PS PS PS PS!
Avsløring om hva som kommer på salg hos x-life.no i morgen kommer her på bloggen senere i dag! ;D

Del gjerne!
error
4 comments
 1. Hei 🙂
  Driver du fortsatt med revers diett? Såfall, kan jeg spørre hvor langt opp du har kommet og hvordan det går? Skjønner hvis du ikke vil dele eksakte kalorier altså, men bare sånn generelt. Er så nysgjerrig på prosessen din i og med at jeg holder på med det samme 🙂

  Selv har jeg nå kommet opp på 2000 kalorier (fra 1200) og spør meg selv hvorfor i alle dager jeg ikke har gjort dette før! Kroppen responderer utelukkende positivt, og jeg har ikke lagt på meg et gram, men har mye mer energi! Føles ut som magi! Haha!

  Jeg må bare få takke deg for at du tipset om denne metoden på bloggen din. Du ga meg en løsning ut av en veldig vond rundans jeg drev på med (i 2 år!) med kroppen min. Jeg er så utrolig mye mer komfortabel med mengden mat jeg nå kan spise, og ikke minst det faktum at det faktisk er rom for å nyte sosiale lag som innebærer mat uten at en sprenger kaloribudsjettet mitt. For en frihet det er! Så tusen takk 😀

  1. SÅ UTROLIG BRA å høre!!! Jeg er så glad for at du har hatt like god opplevelse av det som jeg har hatt. Jeg tenker bare på all maten jeg har gått glipp av det siste året, haha. Jeg skal skrive mer utfyllende i et eget innlegg om hvordan det går for min del 🙂 Takk for at du delte din erfaring 🙂

 2. Hei Julie! jeg sendte deg en mail i går kveld:) tenkte jeg skulle si i fra!

  håper på svar!;)

  1. Hei !
   Den er mottatt 🙂 Jeg svarer alltid så fort jeg får anledning 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *