JEG KOOOSER MEG MED KUNSTIG SØTNING!

IMG_6039

Aspartam og kunstig søtning generelt har virkelig fått kjørt seg i mediene. Først er det kreftfremkallende, så er det alt mulig-fremkallende også gjør det deg feit, deppa og syk med bollemage og sideflesk. Jeg har lest mye om temaet og funnet noen interessante artikler med gode referanser. For deg som er interessert og som ikke tror meg når jeg sier at kunstig søtning er helt ok i normale mengder kan lese her og her.

Jeg drikker store mengder lettbrus hver uke, jeg har søtning i kaffien hver morgen. Jeg spiser proteinpulver med kunstig søtning, proteinbarer og sjokolade med kunstig søtning. Jeg spiser kunstig søtning hver eneste dag og det har jeg gjort i over ti år. Er jeg tykk? Nei. Har aspartamen «lagt seg rundt midja» (den påstanden er jo bare helt fantastisk!) ? Nei. Er jeg syk? Nei. Jeg er forkjøla en gang i året.

IMG_6043-001

Hobby-bedrevitere og andre som driver med skremselspropaganda rundt lettprodukter og søtningsstoff – jeg putter fingrene mine i ørene. Forskningen viser det svart på hvitt, og jeg er et levende bevis selv på at så langt har det gått veldig fint og jeg er verken syk eller feit etter årevis med masse kunstige greier.

Vi må lære oss å ta det vi leser på nett og i aviser med en klype salt. Det handler ALLTID om måtehold så lenge det ikke er snakk om narkotika og så lenge du ikke har allergier eller spesielle hensyn å ta. De som prøver å skremme deg til å tro noe annet, de må du bare lukke ørene dine for. Livet er virkelig for kort til å være redd for mat så lenge vi sitter med makta selv over hvor mye vi skal trykke i oss

IMG_6044

Del gjerne!
error

8 Thoughts on “JEG KOOOSER MEG MED KUNSTIG SØTNING!

 1. Så enig med deg!! Mulig noen får hodepine av det, men vi er alle forskjellige og det er mange som får det av sukker også 😉

 2. Haha, woooord! Jeg har sånn ca. 20 suketter i tekoppene mine i løpet av en dag og det har jeg hatt i flere år 😛 merker ingenting negativt av det!

 3. Jeanette on november 12, 2015 at 12:42 pm said:

  Aspartam går på skjelettet ditt og er ikke bra med for mye av..

 4. Blir dårlig I magen av aspartam produkter 🙁 samme med gluten og laktose!! Ikke gøy;(

 5. Jeg har spist snop, yoghurt ol med kunstig søtning i veldig veldig mange år. Har ingen problemer med det. Kjenner en som nekter å ha tyggis engang pga skadene han tror han får…

 6. Jeg har aldri hatt noe problem med det! Som du sier, alt med måte 🙂
  Her i USA har de faktisk tatt bort aspartam i pepsi produktene, haha. Ble vel lei alle debattene :p

 7. Toyni Erica on november 15, 2015 at 8:47 pm said:

  Jeg tror at folk som spiser lettprodukter og legger på seg, innbiller seg at de kan spiser mer ettersom de ‘mister’ så mye kcal når de spiser lettprodukter. De kompenserer med andre ord :p

  Jeg har lagt på meg selv- etter å ha slutta å drikke brus med sukker, men med feil mat er det ikke lettbrusen sin skyld :p

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation