SLAKT OG UTHENGING AV PT’ER

IMG_4534

Blant PT’er er det mye meninger om det aller meste. Noen er uenig, noen er enig og variasjon i metoder, fremgangsmåter og markedsføring er det uendelig mye av. Generelt sett så er alle PT’er forskjellige. Noen mer enn andre.

Det hender støtt og stadig at en eller flere PT’er blir hengt ut på nett av andre PT’er fordi de har uttalt seg eller gjort noe som det reageres på. For å bruke et helt konkret eksempel så var det det jeg blogget om her om dagen- kunstig søtning som ble et hett tema blant fagfolk når en kjent PT kom med påstander om at det var feitende og skadelig.

Jeg lar meg veldig ofte inspirere av andres mening som jeg er uenig i når jeg skriver blogginnlegg. Det har vært både i forhold til nakenhet på nett, bikinifitness, egne parkeringsplasser til overvektige, fruktforbud for barn og kunstig søtning, som jeg skrev om sist. Istedet for å henge ut personen som har skrevet/gjort det jeg er uenig i, tar jeg heller for meg temaet og skriver min egen mening.

feil

Jeg vil selvsagt at flest mulig skal få med seg hva som faktisk er sant og få øynene opp for at mye som skrives på nett er ren og skjær løgn. – Men er det ikke det vi alle vil, da? Jeg tror oppriktig ikke det er en eneste PT som har et ønske om å spre løgn og drive med vranglære.

Hva får DU ut av at JEG henger ut en annen fagperson for en ting de har sagt eller gjort? 
Holder det ikke at du får vite hva som faktisk er fakta, slik at du kan ha det i bakhodet når du leser rundt på nett?

Å være uenig og få det frem er jeg veldig for. Å bruke navnet på den du er enig i og svartmale den personen, det er i mine øyne fullstendig unødvendig. Mange mener bare å «advare» mot denne PT’en ved å nevne navn, men hva om det faktisk er en god PT som bare ikke har fått med seg siste nytt om temaet det diskuteres? Hva om det faktisk er en PT som utretter veldig mye bra, men kanskje har skrevet eller gjort noe feil? Det er jo ikke slik at enkelte PT’er ønsker å spre feilinformasjon… Alle kan faktisk ta- og gjøre feil.feil

På denne bloggen utøver jeg ikke mobbing. Uansett hvor mye teit enkelte kan lire ut av seg så ser jeg ikke grunn til å henge ut noen. Jeg fremlegger saken jeg er uenig i, og det er det som er viktig. Jeg vil at mine lesere skal få den riktige informasjonen. Det er ikke her du finner info om hvem som er «dust» og «tett i pappen» av PT’ene i Norges land. Jeg velger å tro at vi faktisk gjør så godt vi kan alle sammen, også hender det at vi kan ta feil og selv om vi er fagfolk. Vi må skille SAK og PERSON. En PT som formulerer seg feil eller henger litt etter i forskning er ikke nødvendigvis helt grusomt dårlig. Det personen mener bør dog komme frem at er feil. Det kan gjøres uten at noen blir hengt ut.

4 comments
  1. Jeg er enig med deg, og har selv merket hvordan noen tror de er bedre enn andre, ved f.eks å henge ut folk. Selv er jeg veldig uenig i den bloggen som den pt’n her skriver (siden jeg forstår hvilken sak og hvem pt det handler om), men jeg må si at det ikke er opp til meg å fortelle henne hva hun skal skrive, eller noen andre hva de skal tro. Hun kan fremdeles være en kjempe dyktig pt! En persons egne meninger eller forståelse av noe trenger ikke å si noe om han/hun ellers.

    Det som er litt kjedelig i dag er at folk tar alt som står på nettet for god jord (har en del familie som fremdeles mener at de klarer seg uten drikkevann her i livet fordi en eller annen lege sa at vi ikke er kameler… ). Jeg syns det er kjempe bra av deg å komme med fakta, i tillegg leste jeg innlegget du refererer til, og syns det er super at du legger ved referanse på den fakta.

    1. Veldig sant det du sier. Det viktigste tenker jeg er at man ytrer sin mening og deler det man har av referanser, så får folk velge selv hvem de vil tro på. Dessverre er det jo slik at mange tror alt de leser, som du sier.
      Takk for kommentar! 🙂

  2. Jeg er enig. Å ta feil er menneskelig. noen PT’er er gode mens andre finner jeg heller ikke «felles språk» med. Viktigst er at noen skjønner mine formål og vet en bra vei, ikke nødvendig den eneste gode veien.

    1. Det er så sant! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *