…OG HVA ER ALTERNATIVET?

Hver gang du står ovenfor et valg er det lurt å tenke på konsekvensen av hva du velger. Dette gjelder alle ting i livet, også trening og kosthold. Det finnes alltid et bedre alternativ. La oss si at du står ovenfor følgende valg:

IMG_3537

Spise en haug sjokolade eller spise det du har mest godt av
Om du velger sjokoladen vil du kanskje utsette dine egne resultater. Alternativet er å velge og la være, og du vil være et skritt nærmere målet ditt.

 – Dra på trening eller bli hjemme fordi du føler deg slapp og sliten
Om du velger å ikke dra, hva blir konsekvensen? Du blir liggende og vil verken føle deg mindre slapp eller mindre sliten. Alternativet er å dra, og mest sannsynlig oppleve at du kan prestere noe selv når du ikke føler deg på topp

 – Gi deg før du er ferdig eller å fullføre
Du kan gi etter for hva du føler akkurat der og da. Alternativet er å trosse følelsene og gjøre det du skal. Det siste er det som vil ta deg nærmere målet ditt.

IMG_3473

 – Kjøpe burger og fries istedet for å spise lunsjen du har pakket med
Du kan gi etter for fristelser og kjenne på hva du har lyst på akkurat nå, eller du kan tenke fornuftig og se at du faktisk ikke har noen unnskyldning som er god nok til å velge det du vet er mindre bra for deg.

 – Sove en time ekstra eller stå opp når du skal
Det er kanskje digg der og da, men følgen blir kanskje at du ikke får gjort alt du skal den dagen og at hele dagens gjøremål bli forskjøvet…? Hva velger du?

Prøv å tenke litt lenger enn hva du føler og har lyst til akkurat nå. Valget du tar får en følge. Hvilke følge av de to alternativene frister mest i det lange løp? Der vet du hva du bør velge 😉

Del gjerne!
error
5 comments
 1. Hei Julie,
  Vil informere deg om den nye treningsmetoden vi har startet opp i Oslo. Vi har et lite studio der med en personlig trener og en XBody maskin. Dette gir en intens treningsøkt på 20 minutter uten vekter, og er ideelt for dem som vanligvis ikke går på treningsstudio, og som gjerne har komplekser med å vise seg fram for andre, spreke personer du finner på treningsstudioer rundt om. Selvsagt er dette også bra for travle forretningsfolk, småbarnsforeldre som kan ta barna med, folk med rygg- og leddproblemer.
  I Norge er vi alene i dag, mens det finnes hundrevis av studioer ellers i Europa og også andre steder på kloden.
  Håper dette kan være av interesse.
  Mvh
  Reinert

 2. Hei Julie!
  Dette har ingenting med dette innlegget å gjøre, men jeg lurer bare på hvordan du forholder deg til treningsråd og kostholdstips til nærmeste familie og venner? Jeg ser en tendens til familien min jeg ikke akkurat synes er så hensiktsmessig når det kommer til kosthold, men synes heller ikke det er min rolle å gå inn å si noe… men samtidig – så er det jo ingen andre som gjør det? Gir du råd til foreldre uten at de spør for eksempel? Jeg vil jo bare at familien min skal ha god helse fordi jeg er glad i dem!
  Mvh Camilla

  1. Det er litt tricky det der faktisk. Personlig ser jeg det litt an. Om personen forteller meg at de kunne trengt hjelp eller om de uttrykker at de er forvirret/trenger råd så kan jeg gi noen vennskapelige tips. Men på generell basis prøver jeg å ikke blande meg, jeg tenker at de spør om de vil ha hjelp. Jeg ønsker ikke å den som skal «irettesette» heller, så det er en balansegang der tenker jeg. Som du sier så ønsker man å hjelpe, men så er det ikke alle som ønsker hjelp heller :/

 3. Trengte virkelig dette innlegget nå, haha! Takk 😀

  1. sååå bra 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *