MINE SKULDERFAVORITTER

God mandag!
Har dere fått en god start på uken?

Jeg våknet i halvsvima og fikk så vidt opp øynene. Jeg dro bursdagsfeiringen litt langt og kom meg ikke i seng før sene nattestimer. Antakelig litt på grunn av både sukkersjokk og tanken på at jeg ikke kunne legge meg tidlig på selveste bursdagen. Hehe, jeg er barnslig når det kommer til sånt. Løsningen på det trøtte trynet var en times morgentur i mørket. Litt i kjøligste laget, men en god start på dagen!

Nå har jeg også laget en plan på ukens treninger og middager, så en ny uke er hjertelig velkommen.

IMG_5916

Jeg har fått spørsmål om jeg kan dele mine favoritt skulderøvelser, så jeg tenkte å dele et knippe med dere i dag. Jeg har mange favoritter som går litt på rundgang, men for øyeblikket er det disse det går mest av.

Skulderpress eller militærpress
Jeg starter alltid økta med en pressøvelse når jeg skal trene skuldre. Den siste tiden har det vært mest militærpress siden jeg har hatt et mål om ny pers i nettopp denne. Tidligere har jeg variert med både skulderpress og enarms skulderpress.

En sidehevvariant for den laterale delen
Her har jeg prøvd sikkert tredve forskjellige varianter for å finne min favoritt. Jeg har lenge sverget til enarms sideliggende sidehev på skråbenk, men i det siste har jeg variert med enarms sidehev i kabel. Jeg har fort for å bruke nakken istedet for skuldra, så det er dette jeg har mest fokus på hele tiden.

IMG_5943

Facepulls, høy roing eller omvendt pecdec for baksiden
Facepulls er helt klart favoritten og det har den vært lenge. En god øvelse for å forebygge dårlig holdning. Jeg har alltid med en øvelse som tar på bakside skuldre hvor jeg jobber med å trekke skuldrene bakover.

Jeg isolerer aldri fremsiden og dette er fordi jeg trener den mye både i brysttreningen, dips og også pressøvelser.

IMG_5955

Ekstra småplukk
På skuldre kan man gjøre mye forskjellig. Jeg er fan av både myoreps, droppsett og sakte reps på sidehevvariantene spesielt. «Dilleøvelser» som for eksempel fronthev, børgepress, kinesisk sidehev og sixways jeg gjerne bruker enten til avslutning eller oppvarming.

Toppen min finner du i flere farger her og tightsen finner du her ! 🙂 (adlinks) 

IMG_5920

Del gjerne!
6 comments
 1. Gratulerer med vel overstått 😀

 2. Vil også slå et slag for pre-hab-øvelser som utoverrotasjon i kabel for rotatorcuffen og scapular pushups 🙂 Disse har gjort underverker for min skulderhelse (samt wall slides, men det er vel strengt tatt mer en mobilitetsøvelse og ikke styrke?)

  1. Gode øvelser det og. For min del holder jeg en knapp på facepulls og ryggøvelser med horisontal drag. Det holder for de aller fleste med mindre man har problemer med skuldrene fra før av 🙂

 3. Kan du filme disse øvelsene? 🙂 et par reps på hver øvelse?

  1. Det kan jeg prøve å få gjort:)
   Antall reps og sett kommer an på totaltreningsmengden du skal ha i løpet av uken:)

 4. Hei!
  Fast følger av bloggen din, og takk for mange supre tips!

  Har et ønske til blogginnlegg om «spisedag/spisevindu/cheatmeal» og resultat/påvirkning av diett.

  Har selv fulgt konseptet spisevindu 3 timer hver lørdag i 4 uker og har blitt betraktelig mye dvaskere, bløtere og tyngre i kroppen…
  160cm høy, styrke 4 økter i uka og 80-100min cardio i uka. Spiser ca 1800kcal på treningsdager (styrke) og 1600-1700kcal på treningsfri dager.
  Hadde et lite håp om at dette spisevinduet som består av sunn middag men større mengde og godteri/is (noen godt jeg har lyst på) ikke ville ha noe negativ påvirkning på dietten.. Men det har jeg dessverre merket…

  Vil jeg aldri kunne spise godis/mer mat hvis jeg vil beholde formen? Hva gjør en slik dag/ et slikt vindu? Hvordan burde det utføres? Noen spm jeg gjerne ville fått svar på i et utfyllende innlegg 🙂

  Hilsen jente som er litt redd for at vekta bare vil øke og øke hvis jeg fortsetter min ukentlige kosestund .. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *