SVAR PÅ DINE UNNSKYLDNINGER

Har du lange dager med jobb, trening og lite tid hjemme til å lage mat?
Det er ingen unnskyldning for å spise dårlig eller for å ta valg som tar deg lengre unna målet ditt eller den livsstilen du ønsker å ha. Kroppen din trenger bra mat og næring!

IMG_3615-001

«Jeg har ikke tid til å lage mat»
Å steke 2 kg kylling tar deg 20 minutter i ovnen, og i de 20 minuttene kan du gjøre andre ting. For eksempel svare på mail, støvsuge, dusje, legge barna, you name it. Samtidig kan du også koke ris eller poteter. Har du ikke tid samme dag, sett av to dager i uka hvor du bruker 20 minutter på å steke/koke slik at du har ferdig i kjøleskapet. Om du virkelig ikke har førti minutter å avse i løpet av uka (noe jeg absolutt tror du har om du prioriterer det) så trenger du ikke lage mat heller. Du kan benytte deg av produkter som mager kesam, frukt, cottage cheese, skyr, skinke og ostepålegg, speltlomper og andre ting som kun krever at du spiser det.

«Jeg har ikke kjøleskap på jobb»
Det meste av mat klarer seg noen timer i romtemperatur. Om du er redd for at det skal bli dårlig, bruk frosne bær eller frosne druer som kjøleelement i matboksene dine.

IMG_20120825_100418

«Sunn mat er dyrt»
Neida, det er det ikke. Velger du merker som first price, x-tra og rema1000 for eksempel kan du få sunn mat veldig billig. Om du i tillegg følger med på tilbud og fryser ned datovarer kan du spare mye. Bytter du i tillegg ut kylling og kjøtt med fisk kan du spare mye bare der. Om du planlegger ukens måltider kan du også slippe unna daglige turer innom butikken og dermed spare mye.

«Hunden min spiste nista mi»
Vel, da kan jeg ikke hjelpe deg…  Neida 🙂 Om du til nøds har glemt matpakke og blir sulten, kjøp deg en pakke skinke eller noen skyr, en pakke nøtter og noen frukt! Der har du et fint måltid som ikke krever noe annet enn at du, igjen – spiser det.

februar2

 

Del gjerne!
error
4 comments
  1. Hvor har du kjøpt smoohie-maskinen/blenderen din? 🙂

    1. jeg fikk den til jul, så er ikke helt sikker hvor den er kjøpt. Men jeg har sett noe lignende både på Clas Olsson og Rusta! 🙂

  2. Gode tips her! Jeg bruker alltid middagsrester som matpakke, da jeg er redd for at masseproduksjonen kan ende opp både smakløst, tørt og dårlig. Hvor lenge holder slik mat egentlig? 🙂

    1. det er smart! 🙂
      Så lenge boksen er tett og det holdes kaldt så vil jeg tro at det holder seg 3-4 dager, men jeg ville vært forsiktig med ris da det har kortere holdbarhet enn f.eks pasta og potet. For å være helt sikker ville jeg googlet 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *