HVOR MYE SKAL JEG PRESSE MEG?

Dette spørsmålet er så utrolig viktig å spørre seg selv og det er også et spørsmål som har dukket opp i mailboksen min hundrevis av ganger de siste årene. Progresjon på trening er viktig for å oppnå resultater og fremgang. Men hvor mye skal vi egentlig presse oss? De fleste vet så kan det bli for mye, og det kan også bli for lite.

Jeg har en pekefingerregel – alltid ha 1 repetisjon til overs!
Unntakstilfeller – ved makstesting og når målet er å kjøre seg helt ut, noe det sjeldent bør være.

IMG_3486-001

I praksis krever dette at du er mindfull når du trener. Kjenn etter på hvordan det føles. For min del har jeg måttet prøve og feile litt for å finne ut av eksakt hvordan det føles å ha èn og kun èn rep til overs. Jeg har en tendens til å kjøre meg ut hver eneste gang fordi egoet mitt er litt i største laget.

Hvis jeg skal trene militærpress og kjenner at ok, denne repetisjonen var tung. Jeg klarer nok ikke to til. Da stopper jeg der. Tidligere ville jeg tatt en til for å være sikker, men erfaringsmessig så lønner det seg faktisk ikke. Det er heller ikke nødvendig å stoppe dersom du kjenner at det går bra og at du har mer  enn èn å gå på. Det skal tross alt være tungt å trene.

IMG_3473

Holder du igjen med èn repetisjon fra failure vil du ha mer å gå på neste treningsøkt! Holder du igjen med mer enn det vil du mest sannsynlig ikke få noe progresjon.

Lær kroppen din å kjenne. Prøv deg frem, feile litt og finn ut hvordan det kjennes ut! Det er dette jeg elsker med treningen. Å virkelig bli kjent med sin egen kropp og grenser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *