MINE MATVALG DEL 1

IMG_6170

Jeg får ofte spørsmål om hva jeg spiser og hvorfor, så derfor tenkte jeg å lage et innlegg om nettopp det. Matvalg er avgjørende for meg som ønsker å opprettholde en god form året rundt samtidig som jeg holder meg mett og holder energien oppe i en relativt aktiv hverdag med mye trening.

For meg er det viktig at maten
– Metter
– Tilfører kroppen min næring
– Smaker godt
– Hjelper meg å prestere optimalt

Med disse kravene tar jeg valg basert på både lyst og fornuft. Jeg har også noen regler jeg følger på daglig basis.

– Alle måltider inneholder protein
– Frokosten inneholder mye fett og metter
– Lunsjen og middagen inneholder mer karbohydrater
– I kveldsmaten sørger jeg for å få i meg mer protein enn de andre måltidene
– Jeg prøver å ha en fast måltidsrytme som jeg følger hver dag (unngår på denne måten å gå sulten)

IMG_6136

Konkrete matvalg:
Av proteinkilder spiser jeg veldig mye fisk, karbonadedeig, svin, egg og magre meieriprodukter. Proteinpulver bruker jeg som supplement hvis jeg har lite tid eller hvis jeg har lyst på noe ekstra godt. Av karbohydratkilder spiser jeg nesten utelukkende potet og søtpotet, bær og grønnsaker. Pasta og speltlomper mye i perioder. Ikke fordi det metter spesielt godt, men fordi jeg elsker smaken.  Jeg reagerer på forskjellige frukt og spiser derfor dette lite (i tillegg til at det blir dårlig utrolig fort! Argh). Ris spiser jeg aldri, rett og slett fordi jeg kan spise en kilo uten å bli mett, i tillegg til at det ikke smaker noen ting, etter min mening. Av fettkilder spiser jeg mye kokosmelk, kokosfett, laks, makrell, mandler, diverse oster og peanøttsmør. Hadde det ikke vært for at jeg reagerer på det hadde jeg definitivt også spist avocado. Av drikke går det kun i ting uten kalorier. Vann, pepsi max og kaffe er det eneste jeg drikker.

Brød og kornvarer generelt spiser jeg så og si aldri. Dette er fordi jeg kan spise umenneskelige mengder uten å bli mett. Jeg er særdeles dårlig på å være sulten!

IMG_7122

I neste del skal jeg skrive om hva slags mat jeg velger når jeg skeier ut 🙂
Ha en super tirsdag !

Del gjerne!
error
7 comments
 1. Spiser du ikke kylling?:-)

  1. ekstremt sjelden. Syns karbonadedeig, fisk og svin smaker mye mer 🙂

 2. Veldig bra innlegg! Gjerne flere sånne.
  Gleder meg til neste!

  1. så bra du syns det! 😀

 3. Herlig med inspirasjon på matfronten! Det hadde vært kjekt med en update på din reverse diett snart om det er noe du har lyst å skrive om igjen 😀

  1. så bra du syns det! 🙂
   Det kommer det snart en update på 😀 ha en super dag !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *