INGENTING FUNKER UTEN RIKTIG MENGDE INNSATS

IMG_5624Tights med fantastisk passform  (adlink)

Er du en av dem som gjør det samme dag ut og dag inn uten resultat, som fortsatt venter på at det skal funke?

Når jeg setter opp treningsprogrammer til folk så presiserer jeg enten skriftlig eller med ord ansikt til ansikt at det viktigste du gjør er å tilpasse belastningen riktig.

Om du tar armene ut fra kroppen og senker dem igjen tre serier og tolvr repetisjoner så er ikke det ensbetydende med at du får større eller sterkere skuldre, selv om sidehev står oppført i programmet ditt. Setter du deg ned i knebøy fem repetisjoner og fem serier tre ganger i uka så betyr ikke det nødvendigvis at du får ny personlig rekord om seks uker.

IMG_5621

Det som er ekstremt viktig er hvilke vektbelastning du har på det arbeidet du utfører. Så lenge du har et personlig tilpasset program så er din eneste oppgave  å tilpasse vektbelastningen etter antall repetisjoner.

La oss si at det står 3 x 8 reps med sidehev i programmet ditt. Noen vil tenke; «tre serier og bare åtte repetisjoner, det er jo utrolig lite! Jeg kommer ikke til å bli sliten». Vel… Om du velger rett vekt til det repsantallet så kommer du til å kjenne det svært godt. Tenk at du alltid skal ha èn repetisjon å gå på, ikke mer. Du skal altså kunne klare èn til når du er kommet til den siste repetisjonen, men holde igjen. Om du kunne klart fem til så er det ikke rart du ikke er sliten. Da har du simpelthen valgt en for lett vekt!

Vær obs på hvor mange reps det står i programmet ditt!
Står det oppført for eksempel tre repetisjoner så betyr dette at du skal ha en vekt du klarer å løfte maks fire ganger og ikke mer. Det vil altså si; en relativt tung vekt. Står det oppført åtte repetisjoner så skal du bruke en vekt du kun klarer ni ganger. Står det oppført femten reps så skal du klare vekta du velger seksten ganger. Er du med? 😉

IMG_5639

Flott !
Om du virkelig kjenner etter og velger riktig vekt på øktene dine så kan jeg garantere deg signifikant økning og bedre fremgang (dette er med forbehold om at du har et personlig bra tilpasset program). Lykke til !

 

Del gjerne!
error
1 comment
  1. Sto mye nyttig her. Må lese ijennom litt mer seinere. Hermin blogg om b.l.a trening og kosthold for rullestolbrukere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *