3 POSITIVE OG 3 KONSTRUKTIVT NEGATIVE

Jeg regner med vi alle har et ønske om å bli den beste versjonen av oss selv, eller hva? Det har hvertfall jeg. Av og til er det derfor på sin plass med en aldri så liten egenevaluering. Her er tre positive ting med meg selv og tre konstruktivt negative ting jeg godt kan bli bedre på!

IMG_3009-002

TRE POSITIVE 🙂 
1. Jeg tar det aller meste med et smil og ler veldig mye.
Dette er den egenskapen jeg er desidert mest fornøyd  med med meg selv og den har tatt meg gjennom utrolig mye kjipt og vanskelig. Det finnes virkelig alltid noe man kan le av hvis man bare ser litt bort ifra sin egen navle. Javel, så er det kanskje noe som er drit kjipt. Men kan det komme noe positivt ut av det? Mest sannsynlig. På låret mitt har jeg tatovert en tekst som ender med «Forever lighthearted», og det er meg beskrevet med to ord. Vi må ikke ta ting så tungt!

2. Jeg er stor motstander av klaging og sutring over ting som allerede har skjedd.
Å klage tar meg ingen vei og dveling over triste/dumme ting som har skjedd gir meg absolutt ingenting. Det er bare destruktivt og utrolig lite produktivt (for ikke å snakke om utrolig kjedelig å høre på!). Jeg foretrekker å tenke løsning og å tenke fremover. Kjipe ting og hendelser fortjener ikke min oppmerksomhet. Det har jo allerede vært kjipt, så hvorfor la det fylle hverdagen enda mer?

3. Jobb og kunder står øverst på prioriteringslista mi.
Jeg er veldig opptatt av å holde avtaler, tidsfrister og å levere et bra produkt til mine kunder. Jeg kan med hånda på hjertet si at jeg ikke er slapp på noen måte selv om jeg er selvstendig og kan styre min egen arbeidstid og arbeidsmengde. Dette er en egenskap som har hjulpet meg veldig mye.

IMG_7689

TRE KONSTRUKTIVT NEGATIVE  😐
1. Jeg er veldig selvkritisk.
Typisk jente med andre ord. Jeg gir meg selv veldig fort kritikk hvis jeg ikke innfrir egne krav, fullfører planene jeg legger eller når målene mine. Jeg kan absolutt bli litt mildere mot meg selv, spesielt på dager hvor jeg faktisk er sliten og ikke kan prestere hundre og tyve prosent som jeg egentlig vil.

2. Jeg er veldig skeptisk.
Jeg har vel fått det for  meg at jeg kan unngå en del ubehageligheter ved å være veldig skeptisk til ting og folk. Det er greit nok, men i visse tilfeller kan jeg ha godt av å gi ting og mennesker en sjanse, uten å blokke min egen hjerne med tanker om at dette ikke er lurt/dette går ikke bra/dette dropper jeg. Etter mange år som naiv og godtroende har jeg fått en litt «gammel tante-bitterhet» over meg som jeg jobber med å dimme ned. Her må jeg finne en gylden middelvei.

3. Jeg er litt kontrollfreak.
Jeg må ha en plan på når jeg skal gjøre ting, når ting skjer, hvor og når jeg skal være steder, hva som forventes av meg, når jeg skal stå opp, hvem som kommer når og hvor, ca hvor lang tid ting tar. Jeg må ha orden og system rundt meg og ting må stå slik at det ser bra ut, jeg må ha alt av mat jeg trenger i kjøleskapet og aller helst vite hva og når jeg skal spise i løpet av dagen. Dette er  greit nok, men problemet oppstår når noe uventet skjer eller ting tar lengre tid enn jeg har sett for meg. Å takle disse situasjonene er noe jeg må jobbe med!

Man kan alltid utvikle seg og bli bedre!
Jeg er fan av å kjenne sine sterke sider men også å jobbe med de svake 🙂

Har du noen positive og konstruktivt negative sider du vil dele? 🙂 

Del gjerne!
error
2 comments
  1. Kjenner meg veldig igjen i mye av dette, spesielt de negative punktene. Interessant å få reflektert litt over dette. Bra innlegg!

  2. Å jeg hadde samme kontrollfreak greie før og måtte jobbe som en helt med på bli kvitt den..nå er den i stor grad borte og det er deilig 🙂 jeg er fremdeles glad i å planlegge og ha struktur men that me! Jeg lar det ikke kontrollere meg og jeg lar meg være spontan uten kontrollbehovet 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *