UKENS KJAPPE – STEKETIPS!

IMG_9003

VISSTE DU AT…
Du kan steke kjøtt og fisk uten å tilsette olje eller smør?  10 g olje er faktisk 100 kalorier som verken smaker godt eller gjør deg særlig mett. Da holder jeg heller en knapp på å tilsette avocado, ost, nøtter eller kokosmelk til måltidet som både smaker godt og metter mer!

Istedet for å steke i olje og smør kan du...
– Legg alt på bakepapir og stek i ovnen
– Steke i stekepose i ovnen
– Steke i aluminiumsfolie i ovnen eller på grillen
– Ha litt vann i panna om du ønsker å steke det der

IMG_9000
IMG_9001

Ønsker du derimot å tilsette litt ekstra fett i maten så er kokosolje (adlink) fantastisk å steke med. Ikke bare får du sunt fett, du får også et deilig hint av kokos. Perfekt ved steking av kylling og mager fisk! Personlig syns jeg kokosolje gir mye bedre metthetsfølelse, smak og tilfredsstillelse enn smør og olje.

Lykke til! 🙂

Del gjerne!
error

2 Thoughts on “UKENS KJAPPE – STEKETIPS!

  1. Hei, jeg liker bloggen din veldig godt, men jeg merker en stor følgefeil blant mange bloggere, og det er at dere anbefaler kokosolje. Man bare hører fra andre at kokosolje er sunt, og dermed tenker man ikke mer over det, og går til innkjøp av det. Kokosolje er først og fremst transfett, og er like gale som om du skulle spist palmeolje, da de begge inneholder mye palmitinsyre som har kortere hydrokarbonkjeder enn det som er optimalt for oppbygging av cellemembraner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation