«OPTIMALISERING» TIL BESVÆR

IMG_9126

Som mange av dere vet holder jeg på med PT-kurset til Børge Fagerli og Menno Henselmans nå, hvor vi har forskjellige temaer hver uke med både fagstoff og webinarer. Det er utrolig interessant og lærerikt og det beste med det er at jeg faktisk henger med, noe jeg slettes ikke tar som en selvfølge. Jeg lærer veldig seint og må ha ting inn med teskje. Men det går bra!

Vi lærer hovedsaklig hvordan man skal tilpasse opplegg mest mulig optimalt til enkeltindivider for best mulig resultat. Når man er viderekommen man tenke smartere for å få like gode resultater som en nybegynner, det finnes det ikke tvil om. Underveis i kurset har jeg prøvd å infiltrere alt vi lærer i mitt eget kosthold, treningsopplegg og hverdag, og det har fått meg litt i tankeboksen.

IMG_9121
IMG_9115
Tights (25%) // Topp // Sokker

Jeg «fotfølges» av ordtaket som sier «når du vet bedre, gjør det bedre»- på godt og vondt. Alt dette med å optimalisere måltidsfrekvens, tidspunkt for måltider i forhold til trening, tidspunkt for treningsøkter, antall sett pr.muskel pr.uke, antall timer søvn også videre har vært veldig interessant å prøve ut. Til en viss grad er det også mulig å få til også i en hektisk hverdag (om jeg bare planlegger godt nok). Jeg merker at flere av endringene absolutt gjør en forskjell til det bedre (dette skal jeg også skrive mer om). Men- det er et men

Om man ser bort ifra det fysiologiske, det som faktisk skjer i musklene, i magen, i nervesystemet, med forbrenningen og hva som helst…Hva om det perfekte opplegget gjør meg stressa? Hva om det gjør meg lei, amper og mismodig? Hva om det tar fra meg gleden?

IMG_9118

Det er gøy å gjøre ting som jeg vet er fornuftig og som vil ta meg nærmere målene mine, og i tillegg vite hvorfor det er slik og hvordan ting fungerer. Det gir meg glede. Men den siste tiden har jeg kjent på at jeg har mistet litt treningsglede når alt er så perfekt satt sammen og timet. Jeg savner å kunne være spontan og handle på impuls uten å bli minnet på oppi hodet mitt at «vet du bedre, gjør bedre». Hvis jeg får lyst på en joggetur istedet for styrke, eller hvis jeg får lyst til å trene kl.10 istedet for kl.17, selv om det kanskje er mindre optimalt.

Dette ble egentlig bare noe rotete gnål…
Men jeg hadde behov for å sette ord på det likevel. Jeg er veldig villig til å gi et optimalt oppsett en real sjanse og ikke bare en toukers prøveperiode. Som kontrollfreak og vanedyr må jeg innse at det er ubehagelig å bytte om på rutiner. Det betyr ikke at det ikke vil bli bedre på sikt. Jeg vil bare minne dere på at det «optimale» er ikke alltid optimalt – har du det ikke bra så er det ikke optimalt for deg.
  IMG_9088

Apropos «ikke optimalt» –
Her er gårsdagens middag – kjøpesalat med maissjokoladekuler til dessert. Det skal jeg fortelle dere at var helt perfekt optimalt for meg i går! Det smakte nydelig.  Med det ønsker jeg dere en fortreffelig søndag. Husk å ha det bra!

IMG_9086 IMG_9082

Innlegget inneholder sponsorlenker

Del gjerne!
error
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *