SIXPACK | SYNLIGE MAGEMUSKLER – HVORDAN?

Så fort det nærmer seg sommer så kommer mailene med spørsmålet. Hvordan får jeg sixpack? Eller, hvordan får jeg synlige magemuskler?

Det er to ting som skal til;
1. Lav nok fett% på magepartiet
2. Masse på magemusklene

IMG_7723

Selv har jeg veldig flate mageruter og må lavt ned i fett% før magerutene synes. Hadde jeg hatt mer masse på magerutene ville de synes fortere. Hvor store mageruter man har og hvordan de ser ut har også mye med genetikk å gjøre, men å trene magen vil selvsagt bidra til at man bygger magemusklene større.

Det er også genetisk hvor vi lagrer fett mest og hvor det slipper først når fett% reduseres. Du kan ikke trene bort fettet på magen, uansett hvor mange situps du tar. Hvor mye fett du mister er avhengig av hvor mye du spiser i forhold til hvor mye du forbrenner. Dette faktumet kommer du ikke unna.

IMG_7727

Å bygge magemusklene større vil dog bidra til at det blir lettere å få dem synlige. Du vil slippe å gå så lavt ned i fett% før de synes. Styrketrening og et bra kosthold vil i mange tilfeller være nok for å holde fett% i sjakk og også for reduksjon. Styrketreningen er det som hovedsaklig former kroppen din og muskelmasse bidrar til at man føler seg «strammere i fisken» så dette er det jeg anbefaler foran noen form for cardio!

Hvor mye vann du har i kroppen vil også spille inn på hvor synlige magemusklene er. På bildene under ser du forskjell på magen min med mer og mindre vann i kroppen. På det nederste bildet har jeg helt tydelig mye mindre vann i kroppen.

IMG_5770-002IMG_6170

Vannmengde i kroppen vil variere fra dag til dag. Det avhenger av en haug med faktorer. Alt fra stress, søvn, matinntak, menssyklus, hormonelle endringer, bekymring, flyturer, trening også videre, også videre. Å prøve og manipulere kroppens egen reaksjon på disse tingene er ikke noe jeg anbefaler. Vi holder vann for en grunn og det er lurt å la kroppen styre dette selv. Vannmengde i kroppen vil uansett gå opp og ned.

En siste viktig ting før jeg runder av;
Å kjempe for å beholde synlige mageruter er det ikke noen spesiell helsefordel med. De fleste må ned i en nokså lav fett% for å få dem synlige og det er ikke noe poeng i ligge såpass lavt over tid! Selv har jeg lite fett på overkroppen og betraktelig mer på underkroppen, noe som er grunnen til at jeg lettere holder magen flat. Om ikke dette er tilfellet for deg syns jeg ikke du skal stresse og kave deg til å holde magemusklene synlige. Spis sunt og tren bra, så er kroppen fornøyd! 🙂

 

5 comments
  1. Takk Julie for at du fortsetter og være et svært sterkt og godt forbilde for mange jenter her ute. Det er så hinsides viktig og ta vare på seg selv, på kroppen sin, trene hardt og spise sunt. Men det skal ikke være krise når man ønsker og ta seg fri fra gymmen 2 dager i uken og spise litt godt. Og jeg syns du legger det frem på en veldig sunn og balansert måte.

    Jeg digger deg!!

    Miriam

    1. Tusen takk for fantastisk fine ord Miriam! Så herlig å høre. Akkurat slik jeg ønsker å fremstå 🙂
      Tusen takk for at du tok deg tid til å kommentere det! Ha en fantastisk dag 🙂

  2. Hei Julie! Jeg er fast leser av bloggen din, og synes du skriver mange nyttige og spennende innlegg! 🙂 I dag kom jeg over en video på YouTube som jeg lurte på om du har noen kommentarer på… Videoen er av Freelee The Banana Girl, hvor hun blandt annet kommer med mange påstander om at protein er noe man burde unngå dersom man vil bli slank. Lurer på om du har noen kommentarer på dette? Link til video (om protein supplements fra ca 6:12) : https://www.youtube.com/watch?v=wWRO3EavUp0

    Spent på svar! 😀

    1. Hei Anette !
      Gøy med slike spørsmål som dette! 😀
      Proteinpulver er ikke annet enn pulveriserte proteiner, det samme som vi finner i kylling, fisk, egg osv osv. Proteinpulver er ikke noe som automatisk bygger muskler eller legger seg som fett, på lik linje med all mat i hele verden. Det som avgjør om vi går opp eller ned i vekt er mengden vi spiser i forhold til hvor mye vi forbrenner. Det at denne Chrisspy velger å drikke proteinpulver er veldig lite smart- men KUN fordi hun spiser såpass lite (ALT for lite) og derfor burde tygge kaloriene sine fremfor å drikke dem. Proteiner er et næringsemne på lik linje som fett og karbohydrat og vil ikke gjøre deg tykk i seg selv. Mengde er alt det handler om, å da mener jeg totalmengde av kalorier.
      At hun sier «why does she want to eat like a bodybuilder», det sier veldig mye om hvor lite «Freelee the banana girl» har satt seg inn i hva proteinpulver egentlig er og også hvordan kroppen fungerer når det kommer til næringsopptak og forbrenning..Dessverre. Proteiner gjør deg verken klumpete, dehydrert eller stor i seg selv. Proteiner er viktig for å beholde og bygge muskelmasse, for å opprettholde normal hormonbalanse og for metthetsfølelse, for å nevne noe. Det er dog ikke nødvendig med et høyere inntak enn 1,8 gram pr.kg kroppsvekt pr.dag for de som trener. Noe mer enn det er overflødig.
      Takk for interessant spørsmål! Håper svaret mitt var oppklarende 🙂

      1. Tusen takk for langt og oppklarende svar!! 😀 Ble litt klokere nå 😛

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *