MAT PÅ FERIE | UNNGÅ VEKTOPPGANG | 5 TIPS

IMG_9667

Skal du på ferie og er litt bekymret for hvordan du skal klare å bevare formen du kanskje har jobbet hardt for å oppnå? Slapp av, ferie trenger ikke bety vektoppgang eller setbacks! Her er fem tips til deg som vil ha litt damage control på ferie (ikke til deg som vil gå helt YOLO og ikke bryr deg om hva som skjer med kroppen på ferie…;))

1. SØRG FOR Å FÅ I DEG PROTEINER
Dette er mitt bud nr.1. Får du i deg tilstrekkelig med proteiner sørger du for å unngå tap av muskelmasse samt at du holder deg mer mett. Er du usikker på mengde, se for deg en håndfull og bruk det som pekepinn. Èn håndfull med protein pr.måltid.

IMG_9600

2. VELG KALORIFRI DRIKKE, ha det som en generell regel.
Om du ikke får i deg kalorier fra drikke så har du spart deg for enormt mye. Du kan jo tenke deg selv om du får i deg 150 kcal mer til hvert måltid og gjerne også noe mellom måltidene. Det finnes mye god lettbrus, sukkerfri saft og energidrikker så og si uten kalorier. Kalorier som drikkes metter heller ikke på samme måte som mat.

3. LAG NOE AV MATEN SELV
Om du har tilgang på kjøkken på ferien din kan du enkelt lage deg gode salater, smøre deg rundstykker med proteinrikt pålegg eller ha kesam med frukt og nøtter uten problem. Du kan også fikse deg god middag selv og ha fordelen med at du vet hva det er i det du lager. Her kan du spare både penger og mye unødig fett og sukker.

IMG_9610

4. UNNGÅ FRITYR OG TING SOM «SVØMMER» I FETT
På restauranter får man ofte pommes frites med middagen dersom man kjøper kjøtt. Om du velger kokte poteter istedet eller grønnsaker får du et mye mer mettende og næringsrikt alternativ. Det er mer figurvennlig å styre unna frityrstekte ting og ting som «svømmer» i olje eller smør.

5. VELG DINE «UTSKEIELSER» MED OMHU OG SØRG FOR Å VIRKELIG NYTE!
Jeg skrev et innlegg her om dagen om at jeg er en livsnyter. Det innebærer at jeg elsker å nyte det livet har å by på. Ja, jeg kan godt velge kyllingbryst og kokte poteter fremfor en feit burger som drypper av dressing med glede. Da velger jeg heller å kose meg med noen glass vin, simpelthen fordi jeg liker det bedre. Om det er noe du virkelig har lyst på, vurder om det er verdt det. Er det verdt nytelsen så kos deg med god samvittighet!

IMG_9621

Til slutt; et bonustips.
Vær i bevegelse! Bruk beina og beveg deg når du kan. Du trenger ikke stresse rundt, men jevn bevegelse gjennom dagen er kjempe bra og vil hjelpe deg å holde formen på ferie, selv om du ikke spiser helt som hjemme 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *