TIPS TIL TELTTUREN

Jeg er slettes ingen friluftslivsekspert, men etter teltferieringen min både i fjor og i år har jeg fått en del spørsmål om det på snapchat. Etter tre lengre turer i telt har jeg erfart litt som jeg håper kan være til hjelp!

Jeg har inntrykk av at mange vil dra på teltferie, men ikke helt vet hvordan de skal få det til…? Det kan jeg forstå. Man vil ikke ha en våt, kald, uhygienisk og ubehagelig ferie!

Her er mine tips;

Ta med deg ullundertøy
La oss være ærlig – vi bor i Norge, og nettene (selv på sommeren) kan bli kalde. Ullundertøy er supert å sove med, det puster og er behagelig på. Ikke risiker å fryse. Blir det for varmt med flere lag, er ullundertøy i seg selv greit å gå med på tur.

Test liggeunderlaget før du drar
En tynn matte kan virke smart ved første øyekast fordi det er lett å bære på og tar lite plass. Men – husk at du faktisk skal ha det greit på tur, og søvnen er nokså relevant når det kommer til akkurat det. Selv har jeg brukt både oppblåsbar madrass med god tykkelse, og en tynnere selvoppblåsbar liggunderlag. Sistnevnte går fint i 1-3 netter, men den tykkere varianten er best om du skal på en lengre tur. Ligger du godt, trives du bedre.

Legg et ullteppe oppå luftmadrassen / liggeunderlaget
…hvis ikke kan du risikere at den blir iskald. Lufta i madrassen vil holde samme temperatur som bakken. Et lag med ull er derfor kjempe smart å ha i mellom for å få mer varme i underlaget du ligger på.

Hold hodet og beina varme
Har du med deg en god lue eller et bandebånd og ullsokker, er du godt rustet for sur vind og/eller kaldere netter. Er hodet og beina varme, er det også større sjanse for at kroppen holder seg varm selv med mindre klær.

Gnagsårplaster
Skal du gå et godt stykke, er det lurt å ha godt inngåtte sko, eller i det minste gnagsårplaster. Ta på plaster før du begynner å gå, så er du på den sikre siden.

Tallerken, bestikk og kopp i hardplast
Enkelt å rengjøre, lett å bære og kan fint brukes på nytt og på nytt.

Vanntett bagasje
Har du en vanntett sekk eller et vanntett trekk til sekken, slipper du at klær og det andre du har med deg blir vått dersom det kommer en regnskyll. Alle har vel kanskje et kjipt minne fra barndommen da alt i sekken var gjennomvått etter en mindre heldig tur på heia? Unngå dette og vær på den sikre siden.

Antibac og våtservietter
Enkel rengjøring av kropp, hender og det du bruker av utstyr gjør turen mye mer behagelig og hygienisk. I tillegg slipper du mugg og ubehagelige lukter i sekken fra matrester og andre ting.

Telt/ hengekøye med ordentlig myggnetting
De verste turminnene jeg har, kommer av insekter og mygg. Spar deg for dette med å ha et ordentlig myggnetting i teltet/ hengekøya di. Om du ferierer nordover i landet er problemet mindre, men det skader aldri å være på den sikre siden.

Zip-poser til mat
Åpne-lukkeposer er genialt når du skal ha med deg pålegg og annen mat. Da kan du enkelt lukke igjen og oppbevare det tett i sekken og unngå lekkasjer.

Powerbank
Å skaffe seg en god powerbank er en super investering. Helst en som kan lade opp mobilen din flere ganger. Det er alltid greit å ha tilgang på telefon. (Det er dog ingen grunn til å overdrive mobilbruken på teltferie, spør du meg;))

Husk at teltferie faktisk ER mer primitivt enn hotellferie…
Det er ikke alltid kaffien er perfekt temperert, det er ikke alltid middagen blir akkurat det du har lyst på den dagen og det er ikke alltid det er like komfortabelt… Prøv å se på det som litt av kosen! NYT nuet og legg merke til det fine med å være i naturen.

…Jeg innser at det er haugevis av ting å nevne her, men det beste er igrunn å erfare litt selv også. Har du gode klær, gode sko og et greit telt, sovepose og liggeunderlag er MYE gjort! Husk å KOSE DEG og NYTE!

VIDEO; SITTER TRENINGSLYSTEN FAST MELLOM ØRENE PÅ DEG?

Sliter du med manglende treningslyst og energi?
Da kan det være du kan hente noen råd fra denne korte videosnutten. Jeg har nemlig slitt med manglene treningslyst og energi det siste året, og deler mine erfaringer og tanker.

Jeg håper du får noe ut av ukens video, og om ikke gjør det, kanskje du kjenner noen som kan få nytte av den?

Gjør det enkelt for deg selv, det er et undervurdert råd!
God trening om du skal det (vil anbefale å se videoen først;)) og ha en suuuper onsdag 🙂

VIDEO | 3 TING JEG HAR LÆRT (PÅ DEN HARDE MÅTEN)

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Hei!
Det er onsdag igjen og det betyr ny video!
I dag vil jeg dele tre ting jeg har lært om trening, på den «harde» måten. Jeg har trent i tretten år nå og har vært innom en god del hits and misses på veien. Disse tre tingene er dyrebare erfaringer som jeg har tatt med meg videre.

En liten disclaimer;
Om du har en «påtvunget» inaktiv hverdag, for eksempel med kontorjobb eller andre ting som hindrer deg i å være bevegelse, så kan cardio være en fin måte å få inn mer bevegelse på. MEN – om du har en stillesittende hverdag ville jeg uansett prioritert styrketrening, og heller sørget for å reise meg opp og gå litt rundt med jevne mellomrom.

Håper du liker videoen! 🙂

–ALT– ER NYANSERT I TRENINGSVERDEN!

Er det èn ting jeg har lært etter snart seks år som PT, så er det det faktum er at det ikke finnes EN fasit. Alle mennesker er forskjellige. Vi har forskjellig kropp, forskjellig utgangspunkt, forskjellig tankesett, preferanser, gener, lyster, mål, evner og you name it. Det sier seg selv at det ikke fines ETT treningsprogram og EN kostplan som passer for absolutt alle.

Likevel finnes det de som fortsatt vil prakke på oss «fakta» og unyansert info…

usunt

«YOGHURT ER USUNT!»
For en overvektig person ville jeg heller anbefalt mager kesam eller cottage cheese, men for en aktiv ungdom som syns det er innmari godt, er det absolutt ikke noe problem å spise. Finnes det sunnere alternativer? Ja. Det betyr ikke at en matvare er direkte usunn. Å si at yoghurt er usunt, punktum, blir derfor feil.

«DU MÅ LØPE FOR Å BLI SLANK»
Elsker du å løpe og vil ned litt i vekt så er det en god ide å bruke løping som et hjelpemiddel på veien. Om du hater å løpe så kan du faktisk gå ned i vekt med riktig mat og styrketrening også. At du MÅ løpe for å bli slank er derfor løgn.

sunn2

«KNEBØY ER FARLIG!»
Alt av bevegelse kan være skadelig for oss om det gjøres ukontrollert og uten tanke på rett teknikk og vektbelastning. Gjør det vondt å ta knebøy av en eller flere grunner så ville jeg heller funnet alternativer, men så lenge du er frisk og har teknikken i orden er det ingenting farlig med knebøy.

«KUNSTIG SØTNING GIR DEG KREFT»
Kunstig søtning bidrar som regel til at produktet du spiser har mindre kalorier. Det er derfor greit å bruke det om du har en begrenset kalorimengde du skal ha i deg pr.dag. Med et normalt og variert kosthold får vi ikke gi oss haugevis av kunstig søtning. Om noen da gir deg et drepende blikk når du sitter med en 0,5 l pepsi max og starter med skremselspropagandaen om kreft, så kan du si det samme når de sitter med brødskiva si med ost. Det har seg nemlig slik at ekstremt mange matvarer er kreftfremkallende i store mengder, deriblant ost. Måtehold er tingen og litt kunstig søtning er ikke farlig! Spis både pepsi max og ost med god samvittighet!

matvare

Hører du eller leser du en påstand som får deg til å undre eller bli redd – stopp opp og tenk. Som regel er det krisemaksimert og/eller skrevet for å sverte en eller annen matvare/ekspert/leverandør for ren business. Det hender også at enkelte «eksperter» vil gi deg syke «aha opplevelser» for å skaffe seg følgere og vekke oppsikt. Trist, men sant.

Det som skrives om i media eller fortelles av andre er ikke nødvendigvis det som er best / sant for DEG!

Send meg gjerne en mail om du hører noe som får deg til å undre eller noe som skremmer deg! Jeg brenner for å få fakta frem i lyset og for å få folk til å slappe mer av, så jeg bidrar gjerne med mine tanker 🙂

«HVA VIL DE HA AV MEG?»

Skjermbilde6

Da jeg fikk instagram sommeren 2012 (!! sykt at det har gått så fort!!) postet jeg i hytt og pine uten å tenke på hva folk egentlig var interessert i. Alt fra kattene mine, fine mønstre, drinkeglass og joggesko. Jeg postet etterhvert mye formbilder i forbindelse med konkurranseoppkjøringen min (flere av dem er slettet nå) og kontoen ble mer og mer rettet inn på kun trening og lite privatliv. Jeg følte på ett eller annet plan at folk trodde jeg ikke var i form lenger dersom jeg ikke postet noe om det.

Skjermbilde4

En periode hadde jeg en greie med at jeg postet hver dag til det og det tidspunktet fordi det ble en slags hobby med en bismak av besettelse. Jeg måtte liksom ha en rutine på det. Så ble jeg drittlei og hadde plutselig ikke noe å poste. Helt tom for ideer. Slik har det gått i rykk og napp. Da følgertallet en stund gikk litt nedover,  tok jeg meg selv i å tenke; Hva vil de ha av meg!?

Den tanken er så IKKE MEG å tenke! Jeg er meg og jeg byr på det jeg byr på! Jeg gremmes av at jeg i det hele tatt kunne tenke noe slikt. Det er skummelt hvor villedet man kan bli av likes og følgere.

Skjermbilde2

Det siste året har jeg vært mer bevisst på å tenke at jeg ikke skal poste for å gjøre andre fornøyd. Jeg skal ikke la være å poste en fin quote fordi det «sikkert ikke er noen andre som liker den». Jeg skal ikke la være å poste et treningsbilde fordi jeg ikke er i bra nok form. Alt jeg poster skal være godkjent av meg, og kun meg selv.

Instakontoen har derfor blitt et helhetlig bilde av ting jeg driver med og tenker på. Privatlivet har jeg skjermet derfra i nokså stor grad fordi jeg ikke vil dele det med x-antall fremmede. Nå er jeg stolt av kontoen min og bruker den som en ekstrakanal for firmaet mitt og meg som PT og treningsentusiast.

Skjermbilde5

Jeg håper du som følger meg får noe positivt ut av det! 🙂
Om du ikke følger meg allerede og ønsker det, så heter jeg pt_julie

MAGEKNIP, DRITT OG LORT!

Ok, tidenes click bate tittel, beklager det! MEN – det er nettopp dritt jeg skal skrive om i dag. Eller, rettere sagt – fordøyelse.

De siste årene har jeg til tider hatt mye problemer med magen. Det er et tabu tema, men det er likevel noe jeg syns er viktig å snakke om. Det er faktisk mange flere som har mageproblemer enn det er folk som tør å snakke om det.

Etter mye prøving og feiling med testing av ulike matvarer har jeg kommet frem til en konklusjon, og det er følgende;

Magen er det første som reagerer når jeg er stressa, nedstemt, nervøs eller mentalt sliten.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Noen opplever at det går mer utover hodet, matlyst også videre, men for min del er det altså magen som tar seg av reaksjonen på tilværelsen min. Om jeg er avslappet og har det bra er også magen mye mindre følsom for matvarer med mye fodmap (mer om det her), mens i stressa perioder må jeg passe mye mer på hva jeg spiser for ikke å få en skikkelig reaksjon. Da snakker jeg ikke om oppblåsthet, men heftige magekramper og- for å si det rett ut- løs avføring.

Om du sliter med det samme så anbefaler jeg deg å spørre deg selv;
– Hva er jeg stressa for/lei meg for og hva jeg kan gjøre for å unngå det?
– Til hvilke tid får du en reaksjon og hva har du da spist?

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Sliter du med magen på generell basis ville jeg lest meg opp på dette med FODMAP om jeg var deg. Du kan nokså enkelt prøve deg frem for å finne ut av om du er intolerant mot visse matvarer og muligens få mye ut av å kutte dem ut. Om ikke for alltid, så for en periode.
Jeg har funnet en god løsning som hjelper meg veldig og det er å starte dagen med spirulina og Aloe vera juice. Med disse to i bunnen av magesekken kan jeg spise mye mer fritt enn jeg kunne før. Jeg har ikke noe forskningsrapport som beviser at dette stemmer men for meg har det uten tvil gjort en stor forskjell.

Flere tips til deg som sliter med fordøyelsen;
– Vær i bevegelse
– Drikk tilstrekkelig med vann jevnt gjennom dagen
– Få nok søvn
– Ved løs mage – salt maten litt ekstra og drikk 1 glass vann med 1 ts potetmel
– Ved har mage – ta 1 ss linfrø i et vannglass og vent 5 min før du drikker det

God for(d)nøyelse! ;D

DET KOMMER AN PÅ, DET!

Kundene mine spør ofte hva slags øvelser som er best for det og det, og svaret mitt er alltid like kjedelig;

«Det kommer an på»

Også spør de gjerne, «hvor lang tid vil det ta før jeg oppnår det og det?»
og jeg svarer enda kjedeligere;

«Ja, hvor lang er en tråd?»
– det kommer nemlig an på… 🙂

IMG_2433

Er det en ting jeg har lært etter snart 7 år som PT så er det at det kommer alltid an på. Uansett hva du spør om, så kommer det ALLTID an på. Det er fordi vi mennesker er forskjellige. Det vil aldri forandre seg. Hva man får ut av en øvelse kommer an på innsats, teknikk, utgangspunkt, utførelse, kontinuitet, genetikk også videre også videre. Hva man burde spise og hvor mye kommer an på aktivitetsnivå, vekt, hva man liker, hva man tåler, hva man vil oppnå også videre også videre. Det går ikke an å si at èn øvelse er best eller at èn matvare MÅ spises. Det finnes ikke èn fasit!

IMG_2424

Om du kommer over noen som forteller deg at du MÅ ha den og den øvelsen eller spise det og det for oppnå noe, lukk dine egne ører og stikk to tannpirkere mellom øyelokka på dem så de får et større perspektiv. Det er bare èn av mange titusen løsninger. Det finnes så mange veier til Rom som det finnes mennesker. Har du bare ett bein? Ja vel, vi finner en alternativ vei til mål. Har du ikke kjøleskap? Nei vel, da må vi tenke utenfor (kjøle)boksen (mehehe). Hater du knebøy? Null problem, det finnes flere øvelser. Skjønner du hva jeg mener? Det finnes ALLTID flere veier til Rom enn èn!

Så hva er best, da?
Det kommer an på… 😉 

JEG ER NOK FOR MEG

I ryddesjauen jeg skrev om i går fant jeg mye forskjellig. Blant annet dagbøker og tekster jeg hadde skrevet fra mange år tilbake. Det var artig lesning, men også en skikkelig oppvekker. Midt oppi mange rare tanker og forvirrede følelser fant jeg denne lille teksten;

Jeg er bra nok for meg selv
Jeg er nok for meg selv
Jeg er bra for meg
Jeg er nok

IMG_2939-001

Dette skrev jeg i 2009, midt i kjærlighetssorg og følelsen av å ikke være bra nok for å ha det slik jeg ønsket. Teksten lyste liksom mot meg midt oppi tenåringstankene og jeg tenkte for meg selv;

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har tenkt «Nå orker jeg ikke mer», eller noe i samme dur. Det har vært så mange ganger at jeg har følt meg helt hjelpesløs, utilstrekkelig, bunnløst frustrert og knust og tenkt at jeg aldri kan smile og mene det igjen. Men hver eneste gang har jeg blitt glad igjen. Det har tatt tid og kostet meg mange tårer, men jeg har blitt glad igjen!

IMG_2934-001

Det finnes noe som kan bli lys i et hvert mørke. Det finnes en åpning i hver tunnel. Uansett hvor langt nede du føler deg så finnes det alltid en vei opp.

Jeg satt på sengekanten en morgen og tanken slo meg. Uansett hva som skjer – Det kommer til å  gå bra med meg!

Livet har gitt meg så mange knyttnever i magen og flathender i trynet de siste årene at jeg har ikke tall . Er det noen erfaringer jeg gjerne skulle vært foruten? Absolutt. Men jeg har lært at det finnes en helt i meg. Jeg er ingen skjør pingle som ikke tåler motvind. Det er det viktig at vi husker på. Du har det som trengs for å komme deg gjennom og over hva enn- og hvem det er du støter på.

Du er det du trenger. Du er nok for deg!

FANGET I TANKEN OM AT «MAN IKKE BURDE»

IMG_3764

Er det èn ting som har vært hinder for meg i mange år og som har forårsaket timesvis med vonde følelser og opplevelsen av å ikke være bra nok, så er forestillingen min om hva som er greit og ikke.

Jeg har vært sur og frustrert på meg selv hvis jeg har reagert negativt på ting. Hvis jeg har kjent på ting som er fremmed eller ubehagelig. Jeg har sagt til meg selv at «det er ikke riktig å føle det eller tenke sånn». Hva har det ført til? Det har blitt forsterket og forverret.

IMG_3758

Det ER ok å bli sint. Bli lei seg. Gråte litt. Få hetta. Bli fornærma. Bli illsint. Å føle seg ensom. Å bli Misunnelig. Sliten. Lei. Redd. Å føle seg utilstrekkelig. Bli sjalu. Å føle seg ukomfortabel. Alt dette er ok.

Hvorfor legger vi demper på våre egne følelser og opplevelser av ting? Hvorfor må alt være nøytralt for at vi skal føle oss «normale», sterke eller flinke?

IMG_3755-001

Jeg har innsett for meg selv at jeg må la meg selv gråte når jeg er lei meg istedet for å bite tenna sammen. Jeg skal gi meg selv lov til å bli skikkelig frustrert når jeg opplever ting urettferdig istedet for å dempe meg selv ned og svelge kameler. Jeg skal ikke unnskylde meg hvis jeg føler på noe som helst. Det er faktisk ok å føle på noe annet enn lykke og glede. Det betyr ikke at vi er svake, skjøre pingler. Mennesker reagerer på ting og av og til reagerer vi kanskje ikke slik vi skulle ønske. Det betyr på ingen måte at vi reagerer feil.

Kjenner du på noe – bare la det være.
Minn deg selv på at det er ok å reagere, føle og tenke akkurat sånn som du gjør. Og det beste med det? Enten går det bra, eller så går det over.

BREAKFAST FOR CHAMPS

IMG_7285

Slik så frokosten min ut i dag !
Dette passer egentlig bra til alle måltider meg for min del er det en frokost- og lunsjfavoritt. Proteiner og fett i en herlig kombinasjon. Om du vil kan du servere med speltlomper eller oppkuttet frukt for eksempel, for å få litt karbohydrater også.

Du trenger; Hele egg, grønnsaker (vårløk, tomat og paprika), cottage cheese, bacon og krydder.

Vanlig bacon består av mye svor noe jeg personlig ikke er noe fan av. Ting som smaker fett er ikke blant mine favoritter. Jeg pleier derfor å enten kjøpe kalkunbacon eller å skjære bort mesteparten av svoren før jeg steker den i panna. Det funker veldig bra!

IMG_7283 IMG_7285

En god, salt og velsmakende frokost som holder meg mett i 3-4 timer, perfekt timing før lunsj på jobb.

Ønsker dere en super tirsdag !

MORGENTRENING OG SISTE DAG PÅ FERIE

IMG_7937

God formiddag!
Jeg ligger en time etter dere, så her er det enda morgen, hvertfall for oss i feriemodus 🙂

Dette er min siste dag her nede, så derfor har jeg valgt å kjøre morgentrening i dag for å få mest ut av dagen. Jeg skal bli så brun som mulig før jeg reiser hjem, så da må jeg utnytte sola mens jeg har den. Morgentrening er derfor perfekt, da er jeg ferdig å trene når sola dukker opp på terrassen!

IMG_1826-001
IMG_1821-001

Dagens økt skal se slik ut: Dragon squat, hip thrust, kickback, donkey kicks, reverse hypers, v-ups, magecrunsh og en mageøvelse til som jeg ikke har bestemt meg for enda.

Jeg tar med meg kamera slik at jeg får filmet feriens siste økt for dere. Jeg har nye videoer oppe på yotubekanalen og den oppdateres stadig. Dette er forresten siste dag hvor X-life kjører 25% på alt! Klikk deg inn her og bruk rabattkoden 2016 😉

Ønsker dere en knallfin onsdag !

1455606707-1196741-12-1455633521138

 

DEN FØRSTE MANDAGEN + NY CHALLENGE!

Er det flere enn meg som måtte dra øyelokkene opp i dag?
A-mennesket Julie har nemlig klart kunsten å vri om på hele døgnet sitt i ferien. Jeg har sovnet 02.30 og sovet til 10.30. Så ulikt meg som det kan bli. Men gurimalla så deilig det har vært og! Det er dog ikke like gøy nå som alt må vendes tilbake igjen. I dag ringte alarmen klokka fem og da var det bare å komme seg opp. Etter over en ukes ferie fra jobben på senter er det på tide å komme seg på jobb igjen på Shapes. Jeg kommer nok ikke til å sovne noe senere enn klokka ti i kveld. Det svir allerede i øynene kjenner jeg, og klokka er ikke tolv en gang, haha.

Det skal bli godt å komme inn i skikkelige hverdagsrutiner igjen. Jeg har satt meg som mål denne uka å være i seng senest klokka eleve hver kveld og alarmen er satt på halv syv hver morgen.

IMG_6647

I dag er det jo første mandagen i året, og da passer det vel bra med en ny challenge, eller hva?
Utfordringen er: Sett deg tre konkrete styrkemål for måneden som du skal nå innen  31 januar. Trenger du inspirasjon kan du se mine mål her.

Post et bilde av målene dine først og deretter kan du poste bilder og videoer av treningen mot dem. Tag bildene dine med #julieschallenge og ønsker du ekstra vinnersjanse – tag brukernavnet mitt: @pt_julie .  Jeg trekker ut en vinner i slutten av måneden som får et skreddersydd fireukers treningsprogram 😀  Let’s go!

1451546042

TO ALL MY CRAZY BITCHES

IMG_3716
Tights (-30%) // Topp (adlinks)

Kjære jenter og damer…
Vi kan være gærne i huet alle sammen i blant. Du er ikke alene om du til tider føler du driver deg selv til vanvidd. Jeg tror vi i bunn og grunn er veldig like i mye av det vi føler og tenker. Jeg har samlet en liten liste med innlegg som kanskje kan hjelpe deg. Uansett hva du føler, tenker og opplever så er du garantert ikke alene !

OM JEG KUNNE VALGT IGJEN…

IMG_3716Topp fra Adidas // Tights, nyhet fra Rohnich (adlinks)

Man lærer så lenge man lever. Man kan lære noe av absolutt alt. Det er mitt livsmotto. Nå har jeg drevet på med trening i en god del år. Prøvd en haug av ting, mestret og feilet. Alt i alt ville jeg ikke vært foruten noe av erfaringene. Om ikke alt har vært like heldig for meg selv så har jeg hvertfall lært noe jeg kan lære videre til andre. Da er det spesielt èn ting jeg tenker på.

JEG VILLE ALDRI LATT MEG SELV GÅ OVER LANG TID MED LITE/INGENTING MAT
Hadde jeg visst det jeg vet i dag da jeg var 12-13 år, ville jeg aldri latt meg selv spise 1 eple og 1 knekkebrød til dagen over så lang tid som jeg gjorde. Jeg har vært frisk fra anoreksi i mange år nå, men jeg merker fortsatt hvordan kroppen i perioder  jobber i mot meg rent fysisk når jeg forsøker å redusere fettprosenten. Folk kan si hva de vil om det at metabolsk skade faktisk er et faktum eller bare en innbilt ting for tidligere spiseforstyrrede, men jeg merker helt klart følger av årene mine som anorektiker. Kroppen vil ikke tilbake dit og setter fort på bremsen når matinntaket reduseres. Jeg må gå meget forsiktig frem når jeg skal redusere fettprosenten, og aldri gjøre drastiske endringer.

Når jeg da anbefaler andre å ligge i et moderat underskudd fremfor å sulte seg ned i vekt, da mener jeg det av hele mitt hjerte – fordi jeg VET hvor galt det kan gå og hvilke følger det kan få.

IMG_3712

Gjør deg selv en tjeneste – stopp deg selv om du skulle vurdere å spise minimalt/ sulte deg ned til den kroppen du ønsker deg. Det vil ikke bare være ubehagelig og usunt for kroppen og psyken din, det kan også gi varige følger. Ta vare på kroppen din og spill på lag med den, uansett hvilke mål du har satt deg !

TING JEG HAR LÆRT AV…Å FØLGE EN DIETT

IMG_2112-001

God torsdag !
Jeg tenkte å begynne med en ny «spalte» her på bloggen. Etter en natt så og si uten søvn så har jeg kommet opp med et par-ti ideer, og det er en av dem. Nemlig «Ting jeg har lært av…». Man får jo noen erfaringer underveis i livet. Noen dårligere og noen gode. Derfor tenkte jeg å starte med det i dag, å dele litt erfaringer. Det første temaet er; å følge en diett.

1. Du kan ikke klage over noe som helst før du har prøvd
Dette sier seg kanskje selv, men det er faktisk utrolig viktig å tenke over. Når jeg startet på diett fra Menno Henselmans var jeg veldig skeptisk til karbmengden og fettmengden, og helt ærlig så var jeg fristet til å klage allerede før jeg hadde prøvd. Når jeg ga opplegget en real sjanse så fant jeg fort ut at jeg klarer meg helt fint med mindre karb og mer fett. Det  meste går faktisk fint om man gir det et helhjertet forsøk. Ikke klag på noe før du faktisk har prøvd! Husk at mye handler om innstilling og vane.

2. Du kan ikke alltid få gjort ting 100% perfekt
Uansett hvor god man blir på planlegging så vil det alltid oppstå situasjoner der du blir nødt til å gjøre det beste ut av det. Et pratisk eksempel; etter trening fikk jeg telefon fra venninna mi som trengte desperat hjelp til å flytte en sofa. Siden jeg ikke har samvittighet eller lyst til å si nei måtte mitt faste ettertreningsmåltid forflyttes med ca 40 min. Det kan også komme hendelser som hindrer deg i å trene, eller ting som at man glemmer matboksen hjemme å må velge smart. Livet skjer og man kan ikke la seg vippe av pinnen selv om man ikke får gjort ting 100% perfekt.

IMG_2107

3. Kroppen spiller ikke alltid på lag, selv om du gjør som du skal
Dette er vel den viktigste lærdommen av alle. Selv om man følger dietten, trener som man skal og gjør alt man kan så hender det likevel at fremgangen uteblir. Kroppen jobber av og til med prosesser som vi ikke vet om eller merker, og dette kan gjøre at fremgangen stopper opp litt. Det er derfor viktig å være tålmodig. Kroppen er ikke en maskin, og ofte er det nok å stresse ned, slappe av og fortsette som før for å plutselig få fremgang igjen.

4. Om du har valgt å være på diett så kan du ikke sutre og klage
Å følge en diett er ens eget valg, og da bør man stålsette seg, instille seg på det og tenke positivt. Du har selv valgt å gjøre en endring. Å da gå rundt å være sur, begrederlig og furtete er ikke annet enn negativt, destruktivt og veldig irriterende for de rundt deg.  Ja, du kan ha dårlige dager og få ut litt frustrasjon, men ikke la det skje daglig. Takler du ikke å være på diett uten å gjøre andres liv surt, la være.


Siste dag med 20% ekstra på alle salgsvarer hos x-life.no! Bruk rabattkoden SALGSALG
.Klikk på bildet og kom rett til utvalget

image