HVORDAN GIKK DET MED MÅLENE FOR 2016?

bloggbilder-ikke-slett

Jeg satt med hip thrust stanga over fanget i går og filosoferte litt for meg selv på gymmet. Det er snart et nytt år, noe som ikke nødvendigvis trenger å bety forandring. Det trenger ikke bety noe som helst, egentlig.

Men målene for dette året, hvordan gikk det egentlig med de…?
Målene for 2016 så slik ut;

Jeg skal sette meg treningsmål for hver måned
Dette har jeg innfridd, foruten julimåned.

Jeg skal beholde en god og jevn helårsform
Jeg har svinget minimalt i vekt, sett bort ifra den siste måneden.

Jeg skal bruke mer tid på familien
Dette har jeg absolutt innfridd!

Jeg skal bli flinkere til å si nei
Denne har jeg blitt betraktelig bedre på, men er ikke helt i mål enda.

bloggbilder-ikke-slett1

«Problemet» med mål man setter seg for såpass langt frem i tid, så langt som et år, er at det er veldig fort gjort å glemme dem bort. Det er også veldig fort gjort at man får andre ønsker underveis og dermed prioriterer anderledes. Derfor er jeg mer fan av månedsmål enn nyttårsforsetter og mål for et helt år. Hvis vi har kortsiktige mål er det lettere å holde det jevnt gjennom året, tenker jeg.

Nå skal jeg altså legge hodet i bløtt og finne ut hva jeg ønsker for januar 2017. Månedsmål er nemlig det jeg går for! Noen mål for hele året skal jeg skrive opp, men når det kommer til treningsmål vil jeg ha det månedlig slik at jeg ikke sklir ut og finner på andre ting, haha. Jeg kjenner meg selv, gitt 😉

Hva sier du? Årsmål eller månedsmål på deg ?

VIDEO; GLUTES & ABS | TIRSDAGSUTFORDRING

img_2616

Favoritt tights på romjulssalg nå | Kort genser (adlinks)

Vel overstått romjul! Håper dere har kost dere og nytt denne fine høytiden <3
Her kommer en litt sen tirsdagsutfordring til deg. Du kan velge å kjøre den som en vanlig økt eller gjøre det som en sirkeltrening og ha høyere puls gjennom økta.

Her er øvelsene;
♥ Hip thrust
5 reps, 5 sek hold, 4 reps, 4 sek hold, 3 reps, 3 sek hold, 2 reps, 2 sek hold, 1 rep og hold så lenge du klarer.
♥ Hofteabduksjon, 20-30 reps
♥ Kamskjell, 15-25 reps pr.side
♥Åpen kamskjell, 15-25 reps pr.side
♥ Ab wheel rollout, så mange du klarer
♥ Sideplanke med hoftehev, 15-20 reps pr.side
♥ Mountain climber, 1 min

Her er det fokus på rumpe og mage!
…Og du? Husk å ha det gøy 😉

SKAP DIN EGEN LYKKE

large

Er det en ting jeg brenner for, så er det at mennesker skal oppdage sitt potensiale. At de skal innse hva de kan klare, hva de er kapable til og at de faktisk sitter med makten selv, til å forme livet sitt.

Noen vil automatisk tenke; Årh, kan du ikke bare la meg være i fred?? Jeg har det greit som jeg har det….Om du er lykkelig, så bra! Da er jeg glad på dine vegne.

…Men om du sitter med tanker om at du skulle ønske hverdagen din så anderledes ut, ga deg mer glede eller ga deg mer inntrykk og impulser, hvorfor ikke gjøre noe med det? Om du er stuck i en kropp du ikke trives i, et forhold som tapper deg for krefter eller et hus du blir deppa av å bo i, hvorfor ikke gjøre noe med det?

Det øyeblikket når jeg ser i øynene på en kunde, en venninne eller hvem som helst, at det går opp for dem at de nettopp utførte noe de ikke trodde de skulle klare – det er magi for meg. En helt ny verden av muligheter åpner seg når man begynner å forstå at begrensninger er faktisk noe man setter opp selv.

img_00602

Grunnen til at jeg bestemte meg for å bli PT var min genuine interesse for nettopp dette – å se andre blomstre. Å se andre oppdage sitt potensiale. Det jeg har oppdaget for meg selv (og stadig fortetter å oppdage) er noe jeg virkelig ønsker for alle. Jeg har oppdaget at jeg sitter med makta over mitt eget liv. Når vi forstår hva vi kan oppnå og hvordan vi kan påvirke vår egen hverdag, det er da vi virkelig kan gå frem med pågangsmot! Jeg sier ikke at alle skal bli presidenter, styreformenn/kvinner og prosjektledere. Jeg sier heller ikke at alle skal bli verdensmestere, sette nye rekorder eller løfte trehundre kilo fra bakken – nei! Det jeg mener er at vi kan styre vår egen skute, ta kontroll over vårt eget liv og virkelig gripe fatt i- og bruke alt vi har å tilby. Være vår egen lykkessmed!

Hva vil DU oppnå?
Hva drømmer DU om?

Det er det jeg vil du skal få tak i!

Vi har alle forskjellige ting vi ønsker oss. Det trenger ikke være store ting heller. Det jeg er mest opptatt av er at du innser mulighetene du sitter med. Redskapene du har i personligheten din. Pågangsmotet du kan hente ut av drømmene dine. Du trenger ikke la deg piske rundt og påvirkes av andre. Du trenger ikke å la deg rive med, brytes ned eller ødelegges i en situasjon du ikke liker. Du har muligheten til å skape din egen lykke.

MANDAGSOPPFORDRING

I dag vil jeg vise en av mine onlinekunder og hvordan hun har forandret seg på ett år. Det er slik at kontinuerlig arbeid, jevn jobbing over tid, gir kvalitetsresultater. Det finnes det ikke tvil om.

For denne jenta er styrketrening en naturlig del av hverdagen. Det er noe som gir henne glede og energi. Om hun har tøffe perioder og om noen uker er tyngre enn andre? Selvfølgelig. Hun har møtt motgang både en og flere ganger. Vi har jobbet oss forbi hindringer og hun har holdt det gående hele veien. Forskjellen på bildene under viser hva som kan skje når man jobber jevnlig mot et mål.

thumbnail_1-ars-forskjell-annsissel

Muskelmassen har tydelig økt, kroppsholdningen er betraktelig bedre og rumpemuskulaturen er mye mer utviklet (og håret er lengre ;P). Alle dere som har så dårlig tid med alt dere vil oppnå – hva med å ta en dag av gangen? Konsentrer deg om å få gode kvalitetsøkter på gymmet, spis bra mat og hold deg aktiv. Skap en livsstil som på sikt vil gi deg de endringene du ønsker – som du også klarer å vedlikeholde uten å sette livet på vent!

Min mandagsoppfordring til deg; Make every day count. 
Skap kvalitet over ditt arbeid mot en bedre helse og fysikk. Ikke forhast noen ting!

ALT JEG HØRER ER «BLA, BLA, BLA» !

Jeg skal fortelle dere noe…

Vet du hva den største løgnen er, av de du forteller deg selv? (Ja, for det er nok flere av dem). Det er «jeg klarer det ikke».

Slapp av, dette er ikke et happy go lucky, tupperwarefrelst hallelujainnlegg – dette er ren og skjær fakta som jeg håper du kan ta på alvor og faktisk ta til deg. 

Jeg er av den ekstremt optimistiske typen og ingen kan ta fra meg troa jeg generelt har på meg selv og andre, det er greit nok. MEN – det er ikke bare det at jeg kanskje er over gjennomsnittet positiv, jeg har nemlig sett det gang på gang på GANG PÅ GANG at ingenting er umulig!

ja2


Her er noen eksempler; 

For det første – i meg selv er jeg et bevis på at man kan klare det man vil. Jeg veide rundt 70 kg som 12 åring, uten noe særlig med muskler. Som 13 åring veide jeg 47 kg, uten verken fett og muskler. Som 17 åring løftet jeg 152,5 kg i markløft. Som 19 åring sto jeg på scenen i bikini på Oslo konserthus rippa, men med muskler. I dag veier jeg ca 67 kg og har en sunnere og bedre fysikk enn noen gang før. Ikke alle målene mine har vært like helsemessig fornuftig, men jeg har bevist for meg selv at jeg jaggu klarer akkurat det jeg vil selv om alle odds går i mot meg.

Mamma er enda et godt eksempel. Etter ørten år med forskjellige pulverkurer og titalls forsøk på slanking gikk hun fra 90 til 69 kg, på en sunn måte og med styrketrening – i en alder av 54 år. Hun kunne tenkt; hvorfor skal det funke nå når ingenting har funket før og når jeg i tillegg er eldre? Istedet bare gjorde hun det som skulle til.

Sist men ikke minst; sjekk ut resultatsiden i menylinjen øverst her på bloggen. Mange mennesker som har oppnådd store ting – kun fordi de bestemte seg og la inn en innsats!

desktop60


Tror du at du kan overbevise meg om at du ikke klarer noe?
Det går ikke. Jeg VET du kan. Jeg VET du klarer det. Det som kreves er at du bestemmer deg og at du gjør det det krever. Ikke sett grenser for ditt eget potensial. Tenk utenfor boksen, tenk nytt, tenk muligheter! Hva som har skjedd før sier ingenting om hva som kan skje i fremtiden!

HVA SIER VEKTEN OSS ? NULL OG NADA!

God mandag folkens!
Ny uke, nye muligheter.
Da passer det bra å inspirere med denne jenta som jeg har hjulpet med opplegg på nett de to siste årene. Hun har ikke hatt oppfølging, kun fått opplegg å følge som hun har gjennomført med glans. Les hva hun skriver;

ts-fornoyd

ts-mail

Merk dere; hun veide 59 kg da hun tok kontakt med meg, og hun var livredd for å gå opp i vekt. Nå veier hun 71 kg, er sterkere og mer fornøyd med sin egen kropp enn noen sinne! Hva sier det oss? Vekt har INGENTING å si! La deg inspriere av denne jenta – kom deg på gymmet og løft vekter og spis maten din! ;D

PS; du får opp til  35% rabatt på alt fra 2xu hos x-life.no nå. Klikk på bildet og kom til tilbudet 😉 Kanskje du finner en julegave til deg selv eller noen du er glad i?

1479128607

VIT HVA DU – IKKE – ØNSKER!

Vi fokuserer ofte på alt vi vil ha, alt vi vil oppnå og hvordan vi ønsker å se ut. Personlig finner jeg mer motivasjon i å vite hva jeg ikke ønsker, hvordan jeg ikke vil ha det og hvordan jeg ikke vil se ut. Det gir meg følelsen av at jeg hele tiden har målet foran meg, istedet «et sted i fremtiden».

Jeg skal fortelle om noen episoder som motiverer meg. Opplevelser som sitter hardt i kroppen og ga meg følelser jeg aldri ønsker å kjenne på igjen.

img_7597

Jeg husker det som det skulle vært i går. Jeg var sikkert ti år og litt smålubben. Sto i kø på europris eller en lignende butikk, og en bekjent av familien gjorde meg obs på kurva som sto bak meg med masse greier oppi. «Pass på så du ikke meier ned det der med bakenden nå». Helt sikkert ment som en slags spøk, men jeg følte meg helt forferdelig. – Og jeg ville aldri igjen oppleve at noen måtte si ifra så jeg ikke veltet ting med fettet mitt.

Jeg var fjorten år og syltynn. Sto i køa på apoteket og skulle kjøpe avføringsmiddel. Da jeg skulle betale så jeg blikket til kassadama. Hvordan hun målte meg opp og ned. Så på meg med forakt i blikket, hvertfall følte jeg det sånn. Hun visste at jeg ikke hadde forstoppelse. Der og da bestemte jeg meg for at jeg aldri igjen skulle være ei stakkarslig jente kassadama på apoteket så på med det blikket. Jeg følte meg liten- og svak, og jeg hater den følelsen.

img_8777

Jeg sto utenfor min daværende jobb – telefonsalg. Det pøsregnet og jeg ville heller stå der  i regnet enn å gå inn igjen etter pausen. Jeg hadde så lite lyst til å dra på jobb at jeg nesten begynte å grine hver dag. Jeg måtte, for å tjene penger til PT utdannelsen. Jeg var en god selger også og tjente godt, men selve jobben i seg selv var helt grusom og det var mye press. Mens jeg sto der i regnet bestemte jeg meg for at jeg aldri skulle være der igjen, at jeg hadde en jobb jeg gruet meg så hardt til å utføre. Jeg bestemte meg også for at jeg aldri igjen skulle være nødt til å gjøre noe som jeg mener er skittent og feil- for penger.

Disse tre episodene sitter hardt i minnet, og jeg tenker på dem ofte for å motivere meg selv til å jobbe for den tilværelsen jeg vil ha. Jeg vil ha en fysikk jeg trives med og føler meg vel i. Jeg vil være frisk både fysisk og psykisk. Ingen skal trenge å synes synd på meg. Jeg vil gå på jobb med en god følelse av at jeg gjør noe bra for andre, og jeg vil ikke trenge å gjøre noe jeg egentlig ikke liker for å være økonomisk uavhengig.

img_8540

Hva trigger dette meg til å gjøre?
Gå på morgentrening kl.07.30. Foodpreppe for hektiske dager. Spise sunt og velge smart. Gi kundene mine det beste jeg har å tilby av hjelp. Svare på mails i hver eneste ledige stund. Gi råd fra hjertet. Bruke tid på kurs og selvutvikling.  – Handlinger som sikrer meg den hverdagen og tilværelsen jeg ønsker for meg selv.

…Hva med deg?
Kanskje du ikke vil være den jenta som griner i prøverommet? Kanskje du ikke vil være den som får sparken på jobb? Kanskje du ikke ønsker å være den som sitter på sengekanten å venter på melding fra en fyr…? Du har makta. Skap din egen hverdag.

INGEN MER FRYKT FOR MENNESKER I MORGENKÅPE!

14900591_640494629451091_8959999689001801184_n

Da var treningshelgen med Marcelo overstått og det endte med bestått gradering!!!
SÅ MORO! 😀

Da jeg startet med Brasiliansk Jiu jitsu hadde jeg aldri sett for meg at jeg kom til å gradere noen gang. Det så jeg helt ærlig ikke for meg for en måned siden heller. Jeg tenkte at dette er alt for intimt til at jeg noen gang vil klare å lære og prestere noe som helst. Men- her er jeg! Med min første stripe. Og følelsen er faktisk mye bedre enn jeg hadde sett for meg den ville være.

14915295_1235615029843268_6977595167181077448_n 14962664_1234652143272890_2947497382693048907_n

Ikke bare har jeg trådd kraftig utenfor komfortsonen min, jeg har også vunnet «kampen» mot min egen intimsone – noe som føles som en seier i seg selv. Kroppen min har innsett at disse menneskene med morgenkåpe og baggy bukser ikke er farlige, haha!! (Dette er ikke en innbydelse til voldtektsforsøk, bare for å ha sagt det. –i disse voldtektstider hvor man tydeligvis må helgardere seg;))

Gjengen på kampsportssenteret er bare så herlige og jeg trives så godt. Det er virkelig et godt og trygt miljø for å lære og vokse – noe som er uhyre viktig når man ønsker å prestere og samtidig ha det gøy.

14993320_1235615146509923_6547809332570101135_n

Nok en gang overrasker jeg meg selv. Jeg hadde som sagt ikke sett for meg dette i det hele tatt. Men, jeg har stilt opp på trening. Jeg har revet meg i håret. Spurt og gravd. Gjentatt og gjentatt. Revet meg enda mer i håret og spurt enda litt til. Og jeg har lært noe! Nok til å få min første stripe på beltet, og flere skal det bli 😀

Ønsker du å prøve Brasiliansk Jiu Jitsu? Kom på prøvetime på Kristiansand Kamsportsenter! 😉

SKIFTE FOKUS ?

img_5624-001

Det er fort gjort å bli veldig besatt av utseende og at man ønsker endringer på kroppen rent visuelt. Ofte glemmer vi bort alt som har med prestasjon å gjøre, bare for å oppnå den og den fysikken. Men vet dere hva vi ikke må glemme?

Uten prestasjon på gymmet vil du ikke bygge muskler, og det er musklene som former kroppen! Styrkeøkning vil gi deg en strammere fysikk om du kombinerer det med et bra kosthold.

Med et tilpasset program skal- og bør du ha fremgang og dermed også få resultater som er synlige rent visuelt på sikt. Bare sjekk ut disse to jentene som er kunder av meg på nett;

skjermbilde-elisabeth-goy skjermbilde-mail-emma-goy

(Jeg har fått lov til å vise disse mailene av kundene det gjelder)

img_5639

Det å dra på trening for å bli tynnere, strammere, finere, you name it – det kan fort bli  en negativ og destruktiv tilnærming til trening som på sikt vil ta fra deg alt mot. Hvorfor ikke skifte fokus – gå for styrkeøkning? Min erfaring er at det også blir lettere å holde seg til et sunt kosthold når man faktisk trener bra og målrettet, istedet for å bare sluntre rundt på gymmet for å brenne kalorier.

Prøv å flytte fokus fra utseende til prestasjon!
Det kan også være du oppdager noe nytt om kroppen din – at den klarer mer enn du tror. For min del har det også vært med å bidratt til at jeg elsker kroppen min mer enn noen gang!

1478007387

TIRSDAGSUTFORDRING – SETT DEG MÅL!

img_2230

Tirsdagen er her igjen!
Første november er det også, gitt 😀

Ukens tirsdagsutfordring er som følger;
1. Ring eller send en melding til en du ikke har snakket med på en stund. Bestemor eller bestefar, tante eller onkel, eller kanskje en gammel venninne? Gjør noen glad!

2. Sett deg tre mål for uken og skriv dem ned.
Mine ser slik ut; 1. Ha fult fokus på Jiu jitsu treningen og virkelig gå inn for å forstå alt. Det nærmer seg gradering! 2. Rydde bort alle sommerklær. 3. Gjøre mobilitetsøvelsene jeg fikk av kiropraktoren hver dag.

img_2244

Her er også ukens musikktips, en sang jeg fikk tilsendt som virkelig setter fart på treninga;)

Lag dere en fin tirsdag folkens!

SOLIDE TALL FOR «BLI STERK» DELTAKER TERESE!

14803261_10211178536677885_1824130823_o

De siste åtte ukene har jeg hatt en ny «Prosjekt bli sterk» deltaker på Trimeriet, Terese. (Les om mitt forrige prosjekt med Stian her). Hun har gitt jernet både med pt-timer og egentrening disse ukene og nå er vi i mål!

Målet med prosjektet var å øke styrken i hovedsaklig knebøy, benkpress og markløft. Samtidig hadde hun et ønske om å redusere fettprosenten. Vi hadde derfor jevnlige målinger med målebånd mens hun fulgte kostplan tilpasset henne.

Ved oppstart hadde vi en maxtestrunde på øvelsene og resultatet etter 8 uker så slik ut;
Knebøy fra 62,5 kg til 75 kg
Benkpress fra 37,5 kg til 45 kg
Markløft fra 85 kg til 105 kg!

14859609_10211178537437904_8511442_o

I tillegg har hun gått ned til sammen 14 cm fordelt rundt på kroppen uten å være sulten!

Dette sier Terese selv om prosjektet;
«Det har vært veldig gøy og lærerikt å være med i «bli sterk» prosjektet. Har trent styrke lenge, men har aldri fått slike resultater som jeg har fått på disse 8 ukene, takket være din hjelp. Du har pushet og motivert meg så jeg har fått til dette. Det har bare vært gøy og komme på trening, når jeg har sett fremgang uke etter uke. Du er en fantastisk PT, som alltid er blid, imøtekommende og seriøs og som har fått fram det beste i meg! Så tusen takk for god hjelp!»

Inspirerende, eller hva!? 😉

KANSKJE JEG KNUSER NOEN DRØMMER…

Forrige helg gikk NM i fitness og bodybuilding av stabelen i Oslo, og som vanlig er det masse mennesker som blir inspirert av de flotte atletene. Som en følge av det strømmer mailene på.

Jeg må få frem tre ting før du leser videre.
1. Personlig syns jeg sporten er veldig fascinerende og jeg har selv konkurrert. Med andre ord – jeg er ikke motstander av sporten i seg selv.
2. Jeg mener ikke å «svartmale» noe som helst, men som PT har jeg et stort ansvar og se på ting med kritiske øyne.
3. Jeg mener ikke å være nedlatende med noe av det jeg skriver i dette innlegget. Prøv å se det fra mitt perspektiv…

olympia-1960

Jeg får mailer som lyder sånn omtrent slik;
«Jeg så på bikinfitness jentene i helgen og fikk SÅ  lyst til å prøve selv! Ønsker å ned i fettprosent og få en sånn fysikk. Hvor fort tror du jeg kan være klar?»

For det første så lurer jeg på; Hva slags forhold har du til din egen kropp pr.i dag? Utifra eksempelet over så tyder det hun skriver på at 1. hun er ikke fornøyd pr.nå. 2. Hun har dårlig tid og er mest sannsynlig desperat etter endring. Begge de to tingene ville avgjort at jeg ville frarådet denne jenta å konkurrere.

Det er viktig å være klar over at den kroppen jentene stiller med på scenen er slik de ser ut i bare noen dager. Er det det du ønsker, eller vil du ha en forbedret fysikk som du kan beholde hele året? Dersom du ønsker sistnevnte,altså varige resultater, så trenger du ikke gå så drastisk til verks at du går for en konkurranse og det er heller ikke det du burde.

love_yourself_first_

Etter min mening så bør heller ikke det å konkurrere i fitness handle om hvor fort kan du komme deg på scenen. Det bør handle om- hvor bra kan du bli? Mange misforstår også prosessen i seg selv og tror at man bygger mer og mer muskler når man er på konkurransediett fordi man ser større ut når fettprosenten blir lavere. Sannheten er at muskler bygges i forkant av en diett og er der før du starter. Har du ikke nok muskelmasse før du går ned i fettprosent vil du ikke se bra ut uten fett – for å si det akkurat som det er.

Jeg har tatt avstand fra sporten og driver ikke lenger med konkurransecoaching. Dette er fordi jeg ser en negativ og trist trend ved at mange stiller fordi de i utgangspunktet hater kroppen sin, mangler et solid treningsgrunnlag, et sunt forhold til mat og ikke minst ekte treningsglede. Det er helt klart unntak og mange kommer seg gjennom helt fint, men det er likevel ikke noe jeg ønsker å være en del av.

mobil2

Jeg skulle virkelig ønske flere coacher var strengere med hvem de sendte på scenen og hvem de i det hele tatt anbefalte å konkurrere. Jeg skulle også ønske at flere var raskere med å anbefale et annet fokus istedet, for de som kunne trengt det. Hva med styrkeøkning, ny pers i en eller flere øvelser, ny reprekord i chins, fartstopp i sprint eller ny rekord i hopphøyde? Alle slike fysiske mål kan hjelpe deg å få en forbedret fysikk. En konkurransediett er virkelig ikke en lettvinn vei å gå, spesielt ikke om du ønsker varige resultater. Man kan spise mye, trene hardt og likevel føle seg BRA på stranda i bikini! Selv er jeg mer fornøyd nå enn jeg var da jeg så ut som på bildene over. I tillegg er jeg mye sterkere, blidere, hyggeligere og mer energisk.

img_7762

Kanskje jeg knuser/utsetter noen drømmer når jeg svarer på mailene jeg får.
Men jeg må beholde integriteten min og følge magefølelsen når jeg gir råd til unge jenter. Jeg vil ikke se noen ødelegge seg og er det noe jeg ønsker for dem så er det at de skal oppleve hvor bra det kan føles med en kropp i balanse som både ser bra ut og presterer bra. Jeg liker ikke å avvise, men jeg føler det er viktig at jeg som PT er ærlig og gir råd utifra hva jeg kan og har erfart. Ærlighet og integritet mener jeg bør være det minste man kan forvente når man skal ha et svar fra en fagperson.

Jeg tror dog på at det er slik at de som virkelig drømmer om å konkurrere vil forstå hvor mye arbeid som ligger bak og hva det krever, og de vil ikke gi seg før de har bygget seg opp en rå fysikk som de kan stolt vise frem på scenen- Uansett hva andre måtte fortelle dem underveis.

Jeg tror på at ekte drømmer ikke kan knuses. Derfor velger jeg å være ærlig med de som henvender seg til meg, og det kommer jeg til å fortsette med.

FORVENTER DU FOR MYE?

En muskel er et dumt stykke kjøtt.
Det tilpasser seg nøyaktig etter hva du utsetter den for.

Om du er skuffet over fremgangen du har hatt på styrkeøkning eller muskelvolum er det nok lurt å tenke nøye gjennom hva du har gjort den siste tiden. For eksempel det siste halvåret. Har du hatt kontinuitet? Har du hatt struktur på det du har gjort? Sørget for at musklene har fått nok stimuli, at du har presset deg hardt nok? Spist som du burde?

img_7520-001

Det er som regel en veldig logisk forklaring på hvorfor du ikke har fått de resultatene du ønsker deg. Det kan være du har hatt for lav treningsfrekvens, spist for lite, at du har trent for mye, fått for lite eller for mye hvile, benyttet deg av feil vektbelastning. Lista er endeløs. Uansett, det kan ikke nytte å bli skuffet over egne resultater dersom du ikke har hatt en konkret slagplan for å oppnå nøyaktig det du vil. Musklene responderer på det du gjør, ikke det du drømmer om.

img_7423

Det siste halvåret har jeg hatt lite krav og mål til meg selv. Jeg har trent uten noe konkret plan og fokusert mest på å vedlikeholde kroppen. Det eneste jeg har gått konkret inn for er å bygge større rumpemuskulatur. Styrken i chins, militærpress og hip thrust har jeg tenkt på at jeg vil øke, men ikke hatt noe konkret plan på. Kan jeg da bli skuffet fordi styrken i disse øvelsene ikke har økt noe særlig? Nei, jeg kan ikke det. Jeg kan rett og slett ikke forvente resultater av noe jeg har jobbet halvveis for, spesielt ikke når jeg har trent så lenge som jeg har. Rumpemuskulaturen derimot, den har jeg fått resultater på og det er grunnet kontinuerlig planlagt innsats.

img_7475

Har du noe helt konkret du vil oppnå så må du jobbe mot nettopp det. Du kan ikke drive halvveis med fem forskjellige ting og forvente en forskjell.

4 TING VI MÅ HUSKE PÅ VEI TIL ET MÅL

img_2419
T-skjorte (50% nå!) // Shorts (adlinks)

Når man setter seg mål er det fryktelig fort gjort å kun se på målet og finne raskeste vei dit. Eksempelvis; man vil ned i vekt og velger en eller annen form for «kur» som lover raske resultater på kort tid. Også når vi setter oss treningsmål. Det er fort gjort å tenke at jo mer jeg trener, jo fortere går det. Her kommer fire ting du bør huske på når du har satt deg et mål.

1. HUSK PÅ AT DU SKAL LEVE MED ENDRINGEN DU GJØR
Det du gjør for å nå målet ditt må du være innstilt på å gjøre resten av livet. Både form og prestasjon på trening er ferskvare som må holdes vedlike. Det hjelper ikke med 12 ukers sultestreik eller ni-trening for å nå et mål når du ikke klarer å opprettholde innsatsen. Går du tilbake til det du gjorde før så vil du også få det du hadde før.

Ikke gjør en endring som du er usikker på om du vil klare å leve med (dersom målet er å få varige resultater).

2. IKKE GIFT DEG MED EN TEORI OG TRO AT DET ER DET ENESTE SOM VIRKER
Dette ser jeg til stadighet… Folk som har nådd et mål på en eller annen måte og forteller alle rundt seg om at den metoden de har brukt fungerer og ikke noe annet. Ikke knytt deg så hardt til en metode at du ikke ser at det finnes alternativer. Det kan faktisk være at metoden du bruker på reisen mot mål, plutselig ikke fungerer eller passer for deg lengre. Da er det lurt å ha flere kort på lomma samt tenke løsninger og muligheter.

img_2425

3. VIT HVA DET KREVER
Det er selvsagt ikke mulig å vite hvor mye jobb noe krever før man faktisk har gjort det selv, men det er likevel viktig å være klar over hva slags prosjekt du har startet med. Veien mot en ny personlig rekord i for eksempel markløft vil kreve mange, mange tunge treningsøkter som kanskje ikke alltid frister like mye. Veien mot mindre kroppsfett vil kreve dager som er tunge som bly, ofring av muligheten til å spise så mye du vil, fremgang som går i rykk og napp også videre også videre. Aldri tro at noe vil bli lett. Vær heller forberedt på at reisen mot mål blir tøff. Hvis du ser deg rundt så er det nokså mange som ikke når målene sine og det er fordi det krever mye mer enn folk flest gidder å gi av innsats. Er du innstilt på å stå på og at det vil koste, så kommer du til å klare det.

4. LESS IS (VELDIG OFTE) MORE!
Du vil ikke få bedre resultater av å spise så lite som mulig for å komme ned i fettprosent eller å trene blytung markløft fire timer hver dag for å få en ny pers. På et eller annet punkt så blir det for mye. Finn en balanse og en middelvei – det er det beste for gode og varige resultater og det blir i tillegg mer levelig i lengden. Som vi snakket om over her – hele poenget med å nå et mål er vel å beholde resultatet? 

God lørdag;)

HENNES FØRSTE PUSHUPS PÅ BAKKEN

Min PT-kunde Line var en av mine to prosjektdeltakere som jeg startet å trene med i mai i år. Prosjektet som Line er med på har vi kalt «bli ny» og så langt har hun gått ned utallelige cm, blitt mye sterkere og samtidig blitt en mer positiv utgave av seg selv, slik jeg ser det. Line har gjort en fantastisk jobb så langt.

Hun har hatt jevn fremgang hele veien, men spesielt den siste tiden har styrken tatt seg veldig opp – og det selv i kaloriunderskudd! Vi startet med pushups i smithmaskinen hvor vi hadde stanga på hoftehøyde. Gradvis har vi senket stanga lavere og lavere mot bakken. I dag tok hun 7 pushups på bakken – uten noe forhøyning!

14466242_10210879220835176_1746556508_o

Veien mot en bedre livsstil er lang og tøff – men Line viser gang på gang at hun er tøffere. Jeg syns det er så utrolig inspirerende å se hvordan hun stiller opp på sine dårligste dager og finner frem både smilet og kreftene. Også de dagene hvor hun er på topp og virkelig blomstrer.

14489692_10210879221155184_438375534_o

Jeg gleder meg til å se henne blomstre videre og utnytte potensialet sitt enda mer. Denne, jenta har mye å by på – ikke bare fysisk, men også ved å være et vinnende, sprudlende vesen. Hun er bestemt på hva hun vil og selv om noen dager er tunge som bly så holder hun fast på målet. Hun var veldig skeptisk når jeg nevnte dette med pushups på bakken og hun var litt redd for å skuffe både seg selv og meg, men det skjedde så absolutt ikke.

I dag er jeg ekstra, ekstra stolt av deg Line. Gleder meg til å følge deg videre!

JEG SKAL TRO PÅ AT JEG KAN

img_2432

I dag kom denne i posten til meg!
Kursbevis fra Børge Fagerli. Dere husker kanskje at jeg fortalte at jeg hadde bestått eksamen med god margin, i sommer? Nå er hvertfall beviset her og det har fått plass på kontorpulten. Den er litt spesiell for meg, mest fordi jeg tok eksamenen selv om jeg i utgangspunktet bare ville utsette den til januar. Jeg hadde ikke tro på at det kom til å gå så bra som det gjorde.

For meg symboliserer beviset noe veldig viktig, og det er at jeg må lære å tro på meg selv også når jeg settes under press. Jeg jobbet ekstremt mye under hele kursperioden og hang etter hele veien. Både på grunn av tidsmangel og også fordi jeg lærer sent og må repetere alt hundreogfemti ganger. Likevel beit jeg tennene sammen, leste meg opp og leverte eksamen på tampen før jeg reiste på ferie til Nord Norge.

img_2446

Jeg sliter veldig med eksamensfrykt og prestasjonsangst, spesielt når det er ting som er så viktig for meg som yrket mitt og jobben min – det viktigste, egentlig. Jeg leverte med tårene trillende nedover kinna og skjelvende hender. I ettertid ser jeg alt jeg ville gjort anderledes, men slik kan man ikke tenke. Følelsen jeg får av å se på beviset er uansett god. Jeg turte å hoppe i det, fullførte og besto med god margin. Jeg fikk skryt og bekreftelse av en i bransjen som jeg ser veldig opp til. Bekreftelse på at det jeg gjør og slik jeg tenker er av god kvalitet.

Jeg skal ikke bare tro på meg selv når jeg er «safe» og på trygg grunn. Jeg skal også begynne å tro på meg selv når jeg settes på prøve. Jeg har jo faktisk beviset foran meg på at jeg faktisk kan!

God onsdag !

DISKUSJONEN MELLOM JULIE OG JULIE

Jeg var ferdig på jobb for dagen, sola strålte på himmelen, jeg var våken og opplagt og satt meg i bilen for å kjøre hjemmover. I bakhodet hadde jeg nevnt for meg selv tidligere at det var mulighet for en joggetur i lysløypa siden det var på vei hjem. Så kom altså tiden for å ta valget. Joggetur eller ikke. Samtalen i hodet mitt gikk omtrent sånn;

Julie1 =
Jeg skulle gjerne kommet meg hjem å svart på en del mail og hatt god tid før jeg skal på kurs.
Julie2 = Du har fem timer før du skal på kurs. Joggeturen tar 25 min.
Julie1 = Ja, men jeg skal vaske og tørke håret også, det tar mer tid.
Julie2 = Ca 7 minutter mer, ja. Du har fortsatt 4 timer og 53 minutter før du skal på kurs.
Julie1 = Jeg trente jo på morgenen i dag!
Julie2 = Ja, men ærlig talt. Du har da mer overskudd, og dessuten er det så sykt fint vær.
Julie1 = Jeg kan jo bare jogge etter kurset
Julie2 = Ja, for da har du mer lyst??
Julie1 = Årh, det frister IKKE!
Julie2 = Har du noen gang angret på en løpetur? Og dessuten, de unnskyldningene du kommer med er ikke på høyde med din standard. Du vet bedre enn å lyve for deg selv.
Julie1 = Ok, da. Så tar jeg den joggeturen.
Julie2 = Bra! Og om du skulle bli sur i beina, bare slakk av tempoet. Du trenger ikke slå ny rekord hver eneste gang.

Av og til er jeg så seig å få i gang at det ligner ikke grisen. Da gjelder det å være sin egen PT og coach! Jeg VET hva jeg er god for og jeg VET når jeg bare er slapp og vil slippe unna. Lær deg å kjenn forskjellen på deg selv, så kan du også støtte deg selv når du trenger et dytt bak 😉

14037941_10210465884062015_1727862453_o

 

 

PASS PÅ HVA SOM KOMMER UT AV MUNNEN DIN

Jeg er overbevist om at det vi lar komme ut av munnen vår – det skaper en eller annen form for realitet. Kanskje vi ikke tenker over det, men jo mer vi gjentar en ting, jo mer har vi tendens til å akseptere det og ta det som sannhet.

Du har kanskje merket at du automatisk gir litt mindre innsats etter at du har sagt til deg selv at «dette kommer jeg aldri til å klare»…? Eller at du gir deg selv lov til å slurve når du har sagt til deg selv at du ikke kommer til å få de resultatene du ønsker? At du føler deg enda litt mer dårlig etter at du har sagt til alle at du føler deg syk?

Ord skaper.

large

Jeg har blitt oppdratt med at det å si «jeg får det ikke til», «jeg er dum» eller lignende – det er ren løgn. Jeg har blitt stoppet i å si slike ting, og det har definitivt gjort noe med holdningen min til meg selv og andre, og troa mi på hva jeg og de rundt meg kan få til.

Ja, det er klart man kan bli vemodig, sliten, frustrert og lei. Men å si ting som setter brems på egen og andres utvikling og forbedring er noe jeg mener vi bør unngå i aller høyeste grad. Hva får du ut av å snakke negativt? Blir du inspirert til å gjøre en positiv endring? Blir du trigget til å gjøre noe med situasjonen? Eller gir du opp…?

The-Incredible-Power-Of-Positive-Attitude-Quotes5

Ja, jeg kan bli i tvil i blant om jeg kommer til oppnå det jeg ønsker.
Men jeg passer på å aldri si til meg selv at jeg ikke klarer det, at jeg kommer til å feile, at jeg burde gjøre noe annet eller at jeg ikke er egnet. Alt det der er løgn. Vi kan klare akkurat det vi vil – og det er på tide at vi minner oss selv på det og er vår egen støttespiller! Å gi uttrykk for at man er sliten, utmattet, lei og alt det der er helt ok. En annen ting er å «parkere» med å gi uttrykk for at det ikke finnes noen løsning.

Kanskje det ikke går på første eller hundrende forsøk. Kanskje det krever mye mer innsats enn du trodde. Kanskje det tar ei uke, kanskje det tar tyve år. Uansett hva du står oppi – Ikke fortell nedlatende løgner til deg selv og andre. Husk på at du er kapabel. Du har alle verktøy du trenger for å lykkes med det du drømmer om.

How-to-Change-Your-Life-2

Start med disse endringene: 
Jeg klarer det ikke -> Jeg skal gjøre mitt beste
Det er alt for vanskelig-> Det er utfordrende
Det har tatt så lang tid -> Det tar lengre tid enn ventet, men det får ta den tiden det tar
Jeg har ikke tid -> Jeg skal ta meg tid
Jeg orker ikke -> Jeg vil gjøre så godt jeg kan
Det er så utrolig vanskelig -> Jeg vil prøve så godt jeg kan
Jeg er ikke typen som klarer sånt -> Jeg kan få til det jeg vil med nok trening
Alle andre gjør det bedre enn meg -> Jeg vil gjøre mitt beste
Jeg klarer det ikke alene så jeg dropper det -> Jeg vil søke den hjelpen jeg trenger
Jeg er alt for redd -> Jeg velger å utfordre meg selv
Jeg kommer til å mislykkes -> Jeg skal gi alt jeg har

ET FRISKT PUST

Ann Sissel har vært onlinekunde hos meg nå over ett år, og for noen uker siden skrev hun dette i en ukesrapport. Jeg syns det var så flott tilbakemelding, og virkelig verdt å dele 🙂 Hun er også et perfekt eksempel på hvordan rett styrketrening kan forbedre kroppsholdning. La deg inspirere!

————

«Eg har for lenge sidan nådd dei måla som eg ønskte og oppnå og vel så det. Men no når eg ser tilbake på dei endringane som har skjedd både når det gjeld utsjånaden, og ikkje minst psyken min, så har eg ikkje lyst til å legge opp treninga mi sjølv igjen. Eg trente styrke lenge før eg tok kontakt med deg, men meir sporadisk. Og eg fekk ikkje så mykje utbytte av treninga til tross for at kosthaldet mitt ikkje er så forskjellig no som det var då. Men tidlegare trente eg meir det eg ville trene, og ikkje det eg burde ha trent. 

foran A S

Rett før eg tok kontakt med deg orka eg ikkje tanken på å trene lenger. Men gir eg opp treninga så blir eg plaga med rygg, hofter og knær, så eg måtte fortsette. Oppskrifta var då å finne tilbake til gleden som treninga pleide å gi meg. Dette året vi har samarbeida kan eg telle på ei hand dei gongene eg har hatt ein dårleg dag på trening. Eg har aldri før kjent på ein slik treningsglede som eg har hatt det siste året, og mykje av grunnen er fordi eg både føler og ser endringar på kroppen.

Allereie etter 1-3 veker etter at vi begynte oppfølginga såg eg endringar på kroppen som eg sjølv ikkje hadde klart å få til på eiga hand etter fleire års forsøk(!!) Og styrkeøkninga var det ingenting å sei på heller. 

bakprogresjon a S

Når ting fungerer så bra som det gjer så har eg ein tendens til å ikkje ville endre på det. Dette til tross for at eg er ein person som vil klare det meste på eiga hand. :p Sjølv om eg har vore litt plaga med hekseskudd no og då (berre bagateller :p) så har kroppen likevel aldri vore så velfungerande som den har vore dette året, og det har eg å takke deg for! Emoji«

ryggprogresjon ann sissel

LØRDAGSINSPIRASJON!

IMG_1349

På siden av jobben som PT på senter jobber jeg også med kunder over nett, med online coaching. Her kommer en tilbakemelding jeg bare må dele med dere. Denne fikk jeg for en stund siden av en kunde som er ferdig med oppfølging nå. Isabel var kunde hos meg i tolv uker.

Jeg vil at dere skal legge merke til følgende med det Isabel skriver;
1. Hun har, som mange andre, prøvd enormt mye forskjellig uten hell
2. Hun uttrykker livsglede – og har likevel fått fantastiske resultater
3. Hun ser positivt på veien videre!

Det er mulig for DEG også!

«Hei Julie
Da var vår siste uke sammen kommet, og jeg må si det er en skremmende tanke å skulle stå på egne ben fra nå av. 12 uker har gått sinnssykt fort, og hadde det ikke vært for at maten du har latt meg spise er døds god, og øvelsene du har gitt meg i forhold til treningen er både spennende, nytt for meg og utfordrende, hadde det nok ikke føltes som om det hadde gått så fort.

Før jeg bestemte meg for å kontakte akkurat deg, har jeg prøvd på utallige forsøk på å forbedre kroppen min. Reklamer med slankende piller, gjorde at jeg kun ett døgn etter sett reklame, var ute og kjøpte en boks av disse pillene, og du må ikke tro det bare var èn reklame jeg gikk på. Har prøvd å sulte meg slankere, bare spise grønt, prøvd alt av shaker, lavkarbo, spise syv ganger daglig, bare drukket vann og spist ett måltid om dagen, og selv prøvd på å bare konsentrere meg om å spise sunt. Alt dette uten de resultatene jeg var ute etter, og her snakker vi ikke forsøk på et år eller 2. Dette har vært en stressrelatert greie helt siden jeg begynte i 6 klasse. Hvorfor vet jeg ikke, for jeg har aldri vært noe tjukk, jeg har bare hatt litt mer enn det jeg selv har vært fornøyd med. Tror vel kanskje dette er en typisk jentegreie.

Da jeg kontaktet deg fikk jeg et skjema jeg måtte fylle ut, og på det skjemaet var et av spørsmålene dine hva jeg ønsket hjelp til. Her var svaret i sin helhet enkelt og greit at jeg ønsket å stramme inn litt, samt bli kvitt min resterende ‘’mammamage’’ etter 2 barn.

isabel før og etter

Jeg begynte på 66,5kg, veier i dag 64,6kg, men som du selv sier skal man ikke se på vekta, det var bare jeg som syntes det var litt moro å gå på den for første gang siden start, nå som 12 uker er over, og at jeg hadde et mål på 65kg. Har totalt gått inn 31 cm totalt!

Med disse resultatene kan hvem som helst se at opplegget du legger opp funker i aller høyeste grad. Tiden og hver eneste 5 øring er så verdt hvert eneste minutt, og hver eneste krone jeg har brukt på dette.

Vil uansett bare avslutte 12 spennende uker med å si: TUSEN TAKK FOR ALL HJELP OG STØTTE JEG HAR FÅTT AV DEG GJENNOM DENNE TIDEN. Jeg er så glad for at jeg valgte akkurat deg, av ALLE menneskene jeg var innom. Dine meninger om at livet ikke trenger å være bare begrenset, men at man også innimellom kan kose seg, spise god mat, drikke litt alkohol om man ønsker, og sette pris på det vi har foran oss, gjorde at det ble akkurat DEG 😉 Tror ikke jeg har vært den som har mast mest på deg, men de gangene jeg har spurt deg om noe, har jeg fått et raskt svar tilbake, noe jeg er superfornøyd med.

Tiden min fremover blir å fortsette med akkurat det jeg har lært av deg, bli kvitt resten av den lille mammamagen som er igjen, for så å sette meg nye morsomme mål. Du skal ikke se bort ifra at jeg kommer tilbake til deg for enda mer oppfølging når jeg finner ut av hva de nye målene blir 😉

Jeg har anbefalt deg til mange av mine venner, og kommer til å anbefale deg til enda flere uten noen som helst frykt for at de skal bli misfornøyde.

Igjen: TUSEN TAKK JULIE!»

 

– Med det ønsker jeg dere en god fredag! 🙂

VALGET MELLOM LIVSKVALITET OG EN «OPTIMAL LIVSSTIL»

13446245_10154095229866830_1142464907_o (1)

Når alt kommer til alt så handler det ikke om hvor flink du er til å trene eller hvor sunt du klarer å spise. Det handler om hvor bra du faktisk har det.

Et optimalt treningsprogram er sikkert fint og flott, men om geipa henger ned under hele økta og du ikke en gang sitter med godfølelsen etter den er fullført – fordi du vet du må påan igjen neste økt – da er det ikke optimalt.

En diett kan se bra ut, men om du må tvinge i deg maten eller går å fantaserer om mat hele døgnet så er det ikke bra for verken kropp eller sinn.

13405426_10154094513826830_997790896_o

Jeg har vært i kamp med meg selv de siste månedene når det gjelder dette. Den optimale livsstilen versus den livsstilen som gir meg mest glede. Jeg liker å leve etter mottoet «Gjør så godt du kan med det du vet. Når du vet bedre, gjør det bedre», men samtidig så ble det feil for meg på et tidspunkt. Jeg har lært mye nytt om optimalisering av både kost og trening det siste halvåret, og lysten min til å utøve det jeg har lært og «perfeksjonere» livsstilen min har blitt trigget. Det jeg har opplevd har dog ikke vært utelukkende positivt.

«Optimalt» har blitt stress. Slitsomt. Kjedelig. Negativt ladet. Det har sugd meg for energi og treningsglede.

Så kommer tanker som «har jeg virkelig gitt det nok sjanser?, burde jeg prøve litt til? Presse meg gjennom?»

IMG_0035

Svaret mitt blir det samme hver gang. Det som ikke gjør meg glad skal jeg slutte med. Det å være glad, sprudlende og lett til sinns er så mye av personligheten min og det preger vanligvis hverdagen min på en veldig positiv måte. Jeg vil ikke miste meg selv for å etterstrebe noe som ikke gir meg bedre livskvalitet jevnt over. Optimalt er fint og bra, men kun om det gjør at ting blir bedre for deg. At ting føles bra og oppleves positivt.

Noen vil sikkert tenke «jammen himmel og hav, det er jo bare trening og mat»
Nei, det er ikke det. Det preger mye av hverdagen og livet. Tatoveringen minner meg på hvordan jeg ønsker å være. Slik jeg er når jeg har det bra. Forever lighthearted. Det innebærer å gi slipp på ting som ikke gir meg noe positivt og gjør meg glad. Ting som tynger meg.

Om det så føles som at jeg «gir opp» så skal jeg likevel velge det beste for meg selv og egen trivsel.

1466683045

UKESPLANLEGGING – 4 TIPS!

IMG_0022-001

Hei folkens!
Har dere hatt en bra helg?

Søndagen er her og det betyr at ny uke er rett rundt hjørnet. Jeg syns det er på sin plass med litt tips til ukesplanlegging!

For å ha en sunn livsstil i en hektisk hverdag (eller feriehverdag for den saks skyld) er planlegging alfa omega. Her er mine beste tips for å bevare en sunn livsstil:

IMG_0017
Cropped genser // Verdens beste joggebukse (adlinks)

 1. Lag en ukesmeny til ukens middager.
Da vet du hva du må handle inn samt at du kan planlegge gode og sunne middager. I tillegg slipper det å bli noe «raskt og enkelt» som frossenpizza fordi du ikke har noe bedre i kjøleskapet.

2. Handle inn mat for hele uka. 
Har du sunn mat tilgjengelig og generelt den maten du bør spise så er sjansen mindre for å spise noe du ikke burde. Om du i tillegg går innom butikken hver dag kan det fort bli mange fristelser og i tillegg mye ekstra du ikke trenger.

IMG_0014

3. Planlegg ukens treningsøkter realistisk.
Skriv ned en oversikt over alle ukens gjøremål og happenings slik at du lett kan finne tid til treningsøktene dine. Det er fort gjort at «tiden løper fra en» om man ikke faktisk bestemmer seg for når man skal dra. Ikke tenk at du skal trene mellom jobb og et møte dersom du vet at du får knapt med tid og det vil oppstå stress. Finn et tidspunkt som er realistisk å få til.

4.Gjennomfør planene dine.
Ingenting av de forrige punktene betyr noen ting om du ikke faktisk utfører dem. Du kan skrive så mange lister du bare vil. Om du ikke får noe mer system eller oversikt er de verdiløse. Sett handlinger i kraft!

Å VÆRE PT PÅ DAGER SOM DETTE…

…Er ikke annet enn deilig!
Denne uka har vært så utrolig bra på jobb. Jeg har blitt møtt med så mye positivitet, latter, smil, glede og mestring.

Småbarnsmoren Christina har vært kunde hos meg både med coaching på nett, oppsett av treningsprogrammer mot spesifikke mål, kosthold og også Pt-timer. Denne jenta har et pågangsmot og en ståpåvilje som ikke ligner grisen. Det beste med Christina er likevel at hun er gjennomsyret positiv og utstråler en enorm glede med det hun gjør!

Det er noe med det å faktisk TRO på at du kan klare målene du setter deg. -Og det har Christina gjort.

christina homme fremgang

I går ble jeg tagget i dette innlegget på facebook etter at hun perset med 100 kg i markløft og med 20 dips på timen vår. På mandag perset hun også med 90 kg i knebøy, 30 pushups og 5 chins. I teksten over på bildet ser du mer detaljer rundt dette.

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger Christina har sagt «jeg SKAL klare det!!» med en imponerende overbevisende holdning. Og jeg er ikke sjokka. Jeg visste at denne jenta skulle komme i mål 🙂

IMG_9987

Med det ønsker jeg dere en god fredag ! 😀

JOGGECHALLENGE – 4/8

Husker dere utfordringen min for juni?
I april og mai hadde jeg 10 mil som mål, men denne måneden satte jeg 8 joggeturer som mål. Litt mer fritt og litt mer tidsbesparende 🙂 Så langt har jeg fullført 4/8, så jeg har litt å ta igjen. Nr. 5 og 6 skal jeg ha denne uka, så får jeg gjennomført to til siste uka i juni.

13517872_10209960787474916_540313083_o

Det er så deilig å komme seg ut på løpetur! Det gøyeste med det er at jeg merker progresjon på omtrent hver eneste tur. Det er helt utrolig hvor fort det går når man går fra ingenting løpetrening til å løpe jevnlig. Man får igjen for innsatsen, det er hvertfall ikke tvil om. Deilig å komme seg ut å svette litt. Hvordan ligger dere an, dere som slang dere med på utfordringen?? 😉

13518254_10209960791515017_1391845592_o

Jeg merker selv at to ting er svært vesentlig for å få en bra joggetur. 1 = et headsett som sitter godt på hodet og som ikke må justeres underveis. 2 = en tights som ikke sklir ned eller opp og 3 = god musikk. Treningslista mi på Spotify finner du her. Den får hvertfall fart på mine bein, så jeg håper den kan hjelpe deg også 😉 God joggetur!

JENTER – DERE TRENGER IKKE «CHEST DAY»

IMG_9208

Har du «chest day» på mandag, rygg og biceps på tirsdag, bein på torsdag og skuldre og triceps på fredag? Ja? Er du i tillegg ei jente som vil «stramme opp»? Ja? Har du tenkt på hvorfor du trener som du gjør?

Denne såkalte byggersplitten florerer rundt og brukes hos enormt mange folk på gymmene rundt forbi. En til to muskelgrupper gruses fullstendig en gang hver per uke, uke etter uke. For noen fungerer dette kjempe fint, men om du er jente og trener slik, har du tenkt på hvorfor du gjør det? Fordi kompisen eller typen din sa det funka bra? ….Og har han samme målsetning som deg? 

IMG_9213

Her har jeg et klassisk eksempel på ei jente på gymmet;
Hun ønsker flat mage, større rumpe og kanskje litt rundere og mer markerte skuldre.

Fortell meg hvorfor hun skal trene bryst på mandag, rygg og biceps på tirsdag, bein på torsdag og skuldre og triceps på fredag? Hvorfor skal denne jenta bruke masse tid på ting som ikke er relevant eller optimalt for hennes målsetning? Hvorfor skal hun bruke mer tid på brysttrening enn rumpetrening, når rumpe er et av områdene hun vil forbedre?

IMG_9236

Denne jenta burde fokusere på fokuset sitt!
Å kjøre helkroppsøkter eller en tosplitt er mye mer optimalt for denne jenta. Da vil hun få trent både rumpa og skuldrene oftere enn èn gang i uken. Forskning viser at en høyere treningsfrekvens gir mye bedre fremgang enn lav. Ikke nok med det, men hun slipper også å bruke en helt økt på kun å trene bryst, noe hun ikke en gang vil ha fokus på.  Det er fint å trene hele kroppen, men det er veldig lurt å velge seg ett til to fokusområder som man rett og slett bruker mer krefter og tid på.

Så jenter – legg fra dere byggersplitten med mindre dere har enormt stor glede av å trene nettopp slik… Ok? 🙂