«VILL» – SNACKS MED LITT BEDRE INNHOLD

I forrige uke testet jeg disse søte kulene. «Vill» har kommet med en serie snacks som består av sjokoladetrukkede blåbær og bringebær, en sjokolade med hasselnøtt og en mørk sjokolade. De som jeg har prøvd nå er blåbær med et trekk av mørk sjokolade.

Dette var en veldig god liten sak! Blåbærsmaken er ikke så fremtredende, men likevel er de veldig gode.
Super som snacks på tur, eller som en litt mer næringsrik erstatter for sjokolade.

Har du prøvd noe fra denne serien?

RESTEFEST -SUNN OG ENKEL MAT AV RESTER!

Kaster du mye mat eller sitter du ofte igjen med kjøleskapet fult av ymse rester?
Da er restemåltider noe du kan benytte deg av! Med rester kan du lage mye godt og smakfullt. Kanskje ikke de rettene du ville laget til vanlig, men noe nytt og annerledes?

Her har jeg tre eksempler til deg!

Her har jeg rester av karbonadedeig og speltlompe med ost, mais og skinke. Enkelt, samtidig som jeg fikk brukt opp karbonadedeigen, resten av en maisboks og siste lompe i pakka. Vil du spe på mer kan du tilsette grønnsaker eller salat for eksempel.

I denne bollen har jeg rester fra en asiatisk kyllingrett med sursøt saus og ris, kokt brokkoli, mais og kokte egg. En blanding som faktisk ble veldig god! Av og til kan det funke veldig bra å sette sammen forskjellig mat du liker, selv om du ikke nødvendigvis ville kombinert det til vanlig.

Hvor ofte sitter man ikke igjen med ekstra lefser etter tacofredag?
De trenger ikke å råtne! Jeg fyller mine med kokte egg, eggerøre, ost og skinke, serranoskinke og philadelfiaost eller cottage cheese og proteinella. Kun fantasier stopper deg, og her kan du fylle i akkurat hva du måtte ha for hånden. Om du tar den litt i microen før servering bli lefsa mykere også 🙂 Bonussønnen er veldig glad i smør, sukker og kanel på lefser, så det er også en kjekk løsning med disse lefsene:)

God mandag og lykke til med restematen! 😉

 

HELKROPPSSØKT – DEL KROPPEN I TO SIRKLER!

Innlegget inneholder reklame

 

I dag har jeg et genialt treningstips til deg som har dårlig tid eller som bare ønsker å være tidseffektiv i dagens treningsøkt. Jeg har prøvd dette selv denne uken og det er både effektivt og veldig moro!

Fordelen med å kjøre sirkeltrening er at det går såpass fort unna at man får lite tid til å reflektere over om man har lyst til å trene eller ikke, underveis… 😉

Del kroppen i to og kjør to sirkler med øvelser!

Kjør 3-4 runder med disse øvelsene. Ha 2 min pause mellom hver runde og minst mulig pause underveis i sirklene. Tilpass med vekter som du klarer å utføre teknisk bra.
Eksempler:

Underkropp:
♥ Knebøy eller en utfallsvariant – 8-10 reps
♥ Ettbeins rumensk markløft eller lårcurl – 10-12 reps
♥ Hip thrust, glutebridge eller pull through – 10-12 reps

Overkropp:
♥ Enarms skulderpress eller sidehev – 10-12 reps
♥ Omvendt roing eller enarmsroing – 10-12 reps
♥ Pushups eller brystpress – 10-12 reps
♥ Triceps pushdown eller tricepsextension – 10-12 reps
♥ Bicepcurl med manualer, stang eller kabel – 10-12 reps
♥ En plankevariant – Fornuftig antall sekunder

Voila! Her har du en helkroppsøkt som tar deg kort tid og som involverer hele kroppen. Tid er ingen begrensning!

PS: Sirkeltrening er ikke optimalt for deg som ønsker maksimal fremgang i styrke. Da er det bedre å ha gode pauser mellom settene for å kunne yte maksimalt på hvert løft.

SÅ vil jeg nevne noe herlig!
En ny versjon av tightsen Beyond Feminine! Den er kommet ut i ny og forbedret utgave og er virkelig verdt å nevne. Jeg har prøvd både den første versjonen og denne og kan bekrefte at den nye er fenomenal i passform og i stoffkvalitet. Ingen sømmer, høy i livet og flatterende på alle måter.

Jeg er ekstremt kresen på hva jeg liker av tights og enda mer kresen på hva jeg anbefaler videre. Denne kan jeg gå god for. Du ser den på meg på bildene i dette innlegget – jeg bor i den! Under trening måtte jeg ikke dra den opp èn eneste gang. HER finner du den, og ved bruk av koden julie20 får du 20% rabatt. Koden gjelder frem til 30 september. Den finnes også i andre farger. Anbefales på det varmeste <3

God torsdag!

FORSKJELLEN PÅ MAGE OG KJERNE

Visste du at magemuskler og kjernemuskulatur  er to forskjellige ting og har to forskjellige funksjoner?

Det de fleste forbinder med magemuskler, er de vi ser i form av en såkalt «six pack». Rectus abdominis har som oppgave å bøye kroppen frem og dreie bekkenet opp. Eksempelvis i en crunsh-bevegelse hvor overkroppen kryper seg  sammen mot underkroppen. Til denne bevegelsen bruker vi de ytre magemusklene, de som synes i et «vaskebrett».

De inre magemsuklene, internal abdominal oblique, har som oppgave å opprettholde buktrykket og motvirke rotasjon i overkroppen. Den hjelper å holde overkroppen stabil. Eksempelvis i sammenheng med øvelser som knebøy og markløft, hvor målet er å opprettholde en stabil midtre del, eller i øvelsen pallof press og landmines, hvor man jobber for å holde overkroppen stabil mens armene presses fremover eller oppover.

Oppgaven til transverse abdominis (se bildet over) er å holde bukhulen, indre organer og ribbekassen på plass og å holde bekkenet nøytralt.

En sterk kjerne er veldig funksjonelt og nyttig i mange bevegelser både i hverdagen og på trening, i motsetning til nyttigheten av store mageruter. Jeg siterer Erik Sandvik: «Det hjelper deg lite om du kan utføre 200 sit-ups, men IKKE klarer å holde ryggraden stabil når du utfører EKSPLOSIVE bevegelser». Skal du bruke tid på en av delene, så oppfordrer jeg med andre ord til å prioritere indre magemuskler fremfor de ytre.

God onsdag!

FERIEMODUS + 2 HJEMMEØKTER TIL DEG!

Hei folkens!

Hverdagen kom litt brått på meg etter ferien, gitt!
Å snu døgnet tilbake igjen og komme litt i rutiner er det jeg har drevet med siden jeg kom hjem. Jeg følte meg ikke helt klar for å ta fatt på alt igjen etter en fin ferie i totalt feriemodus! Men hey – etter noen dager får jeg tråkket meg i gang igjen 🙂 De faste innleggene her inne ser dere mer til snart 🙂

To treningsøkter har jeg også hatt siden jeg kom hjem, og da var det 14 dager siden sist. Det gikk over all forventning og det er jeg glad for. Det var så deilig å kjenne svetten renne og pumpen fylle kroppen! Haha, enkle gleder. Etter at jeg trappet ned treningsmengden virker det som at kroppen vedlikeholder bedre når jeg først har fri. Det er egentlig logisk, men likevel fascinerende.

Jeg var på snappen til aktivejenter i går, og der delte jeg to økter man kan gjøre hjemme eller på ferie. Den ene er en helkroppsøkt og den andre er en økt med fokus på skuldre, rumpe og mage. Jeg deler de med dere også, under her! 😉

Du tilpasser selv med færre eller flere reps om du vil, også kan du bruke akkurat det du ønsker som vektbelastning. Kun kreativiteten stopper deg! Tips; ryggsekk, bæreposer, unger, dyr… 🙂

GOD TRENING! 😉

 

SMOOTHIEBOWL MED DEILIG MIKS

De beste blandingene er de jeg lager av det jeg har av rester i kjøleskap og frys. Det slår aldri feil! I det siste har jeg også fått dilla på de ferdige smoothie bowlene til Fjordland. De er super enkle å bare blande med cottage cheese når jeg er på jobb! Denne miksen jeg skal dele med deg i dag har blitt en stor favoritt.

Her har jeg Fjordland smoothie bowl med jordbær, mango, appelsin og banan, 1 liten skyr med mango og appelsin, noen spiseskjeer med mager kesam vanilje, 1 ss honning og granolaen som følger med smoothie bowlen. En magisk frokost/lunsj/kvelds – hva du vil! Legg gjerne til hakket mørk sjokolade eller mandler – det hadde jeg gjort om jeg hadde det tilgjengelig 🙂

NYT!

OPPSKRIFT; EFFEKTIV OG BRA UKE!

Noen av dere har kanskje sett posten min på instagram i dag?
Den (og litt mer) skal jeg dele med dere her i dag!

Hvordan få en god uke? Vi kan nemlig styre mye av ukens utfall selv!

Mitt første råd er;
1. Om det er noe du kvier deg for å gjøre og kanskje har utsatt lenge, gjør det I DAG! Om du ikke rekker det i dag, planlegg når du skal gjøre det de nærmeste dagene.

2. Planlegg når du skal trene.
Har du lite motivasjon og/eller lite tid, planlegg nøye når øktene dine skal skje. Og det viktigste av alt- gjennomfør dem når det er tid for det!

3. Sett av tid til å gjøre minst èn ting hver dag som gjør deg glad.
Da mener jeg ikke en ting som at du blir glad for at ungene dine får middagen du lager. Gjør noe ene og alene for deg selv som DU har glede av! For min del er det for eksempel å se på sminkevideoer på youtube, male eller gjøre yoga.

4. Er det noen du skulle ringt, eller noen du burde stikket innom en tur?
Planlegg å gjøre akkurat det denne uken. Det kan være det betyr all verden for dem, om det så bare er 10 min på telefon eller en svipptur innom i 30 min!

5. Gled noen.
Det er så enkelt og de fleste av oss får sjansen flere ganger daglig. Det trenger ikke være noe stort, bare en liten ting! Et uventet smil? Å hjelpe noen med posene sine på butikken? Slippe noen foran deg i køen? Sende en hyggelig sms? Små ting gir mye glede og det vil gi dagen din mer mening.

6. SOV! MER!
Er du trøtt flere ganger i løpet av en dag? Det tyder på at du sover for lite. Ta deg en powernap hvis du føler for det, eller legg deg tidligere. Ny forskning viser at man kan ta igjen søvn, og alle vet hvor stor helsefordel det er å sove nok. Med andre ord – prioriter søvn med god samvittighet!

Ha en super uke! <3

VIDEO; VEDLIKEHOLD FORMEN I SOMMER!

Jeg fikk et spørsmål på snap i går da jeg hadde snappen for Aktivejenter. Det var ei som lurte på hvordan man best mulig kan vedlikeholde formen i sommer når man for eksempel skal reise bort og ikke har tilgang på treningssenter, eller når treningssenteret også i perioder kan være stengt. Det svarer jeg på i ukens video!

Det er haugevis av ting man kan gjøre utenom senteret. Kun fantasien setter grenser. Mail meg gjerne om du ønsker oppsett på et hjemmetrening/ferietreningsprogram! Jeg kjører 15% rabatt på det ut juni. Se prisene før rabatt HER. Kontakt meg på din.pt@live.no om du vil ha hjelp 🙂

SUKKERFRI OG PROTEINRIK IS I VARMEN!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Har du lite matlyst i varmen?
Lyst på noe søtt, sukkerfritt og proteinrikt? 😉

 – 1 boks kokosmelk (både det stive og det flytende)
 – 40 g sjokoladeproteinpulver
Full fart i blenderen !

Med isformene mine fra Ikea (de fleste dagligvarebutikker selger dem også) som er i en beholder med seks stk, heller jeg smoothien oppi formene og setter dem i frysen. Etter en times tid har jeg perfekt bounty- proteinis! De kan fint serveres til gjester også. Om ønsker mer søtsmak kan du tilsette en banan før du setter i gang blenderen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Utrooolig godt og det slukker søtsuget samtidig som det gir deg god næring 😉

VIDEO; ØK FORBRENNINGEN OG FÅ OPP PULSEN MED DISSE 4 ØVELSENE

God onsdag!
I denne uken har jeg laget en video til deg med fire øvelser du kan legge inn i styrkeøktene dine for å øke forbrenningen og/eller også få en kondisjonseffekt. Enten som en avslutning, mellom andre øvelser eller i et supersett med andre øvelser. De krever ikke noe utstyr og er enkle å lære. Håper du liker videoen!

FREDAGSØKT TIL DEG! HJEMME ELLER PÅ GYMMET

God fredag folkens!
Jeg vet at en del av dere trener hjemme og ikke har tilgang til utstyr, så derfor tenkte jeg å lage et forslag både til dere hjemme og til dere som liker dere best på gymmet! Disse øktene kan gjøres som en normal økt hvor man gjør ferdig hver øvelse før man går videre, eller som en sirkeltrening. Du bestemmer helt selv. Legg opp etter hva du har tid og lyst til!

Antall reps jeg har satt opp her er bare et forslag, så føl deg fri til å endre om du vil. Antall sett kan du også bestemme selv. Jeg foreslår 3-5 sett for en komplett økt.

Knebøy – legg til en ryggsekk på ryggen for mer vekt, eller et hopp for å gjøre den mer krevende. Glutebridge – legg til vekt (et barn, ryggsekk eller annen gjenstand) på hofta, miniband rundt knær eller 3 sek hold på topp pr.repetisjon for mer motsand. Skulderpress – fyll to vannflasker eller bruk en lang strikk som motstand. Legg gjerne også til 1 sek hold på topp og i bunn. Fremoverbøyd roing – bruk fylte vannflasker eller lang strikk. Legg gjerne også til 1 sek hold på topp her også for mer motstand. Pushups – om det er for tungt på tær, gjør dem mot en sofa eller stol. Om det er for lett med 10 reps, legg inn 1-2 sek stopp i bunn eller gjør dem eksplosive (med klapp). Toe touch – ligg på ryggen med beina opp. Strekk deg så etter tærne med fingrene og gå ned til liggende posisjon for hver rep. Gjør det tyngre ved å puste ut hver gang du strekker deg opp mot tærne. Spensthopp – legg til flere reps om du vil, eller kjør så mange reps du klarer på 1 min.

Tilpass belastning etter ditt nivå. Her kan du også gjøre hver enkelt øvelse tyngre/mer krevende ved å legge inn 1-2 sek hold på det tyngste punktet i øvelsen. For eksempel i hip thrust – stopp på toppen før du senker hofta mot gulvet. I knee tucks, hold knærne inne ved magen 1-2 sek før du igjen strekker ut. Vær kreativ og press deg selv på nye utfordringer! 😀 Disse øktene kan også gjøres på tid. Sett timeren din på f.eks. 20 min nedtelling og ta så mange runder du klarer på den tiden. Der har du svettegaranti! 😉

GOD FREDAG! <3

VIDEO; SUNN MAT TRENGER IKKE Å VÆRE DYRT!

Jeg får ofte spørsmål rundt dette med at sunn mat er dyrt. Mange opplever at matbudsjettet er høyere enn ønsket. Jeg har flere tips å by på, og de får du i ukens video 🙂 Jeg har lavere matbudsjett enn jeg har hatt noen gang og jeg spiser likevel sunt og næringsrikt!

Om du for eksempel vil bytte ut mager kesam i smoothie med proteinpulver eller energidrikke med pre workout, kan du bruke rabattkoden «PTJULIE» og få 10% rabatt hos Fitspiration.no – der finner du det du trenger! 😉

God onsdag! <3

FREDAGSSIRKEL!

Er vi klare for helg?
I dag har jeg en super liten sirkeløkt jeg vil dele med dere. Den utfordrer hele kroppen og er effektiv og kort. Perfekt om du vil ha en snarvisitt innom gymmet eller på stuegulvet før du drar ut og koser deg i sola 🙂

Disse øvelsene kjøres etter hverandre med minst mulig pause. Etter du har fullført en runde, tar du pause så lenge du trenger. Kjenn etter når du føler deg klar for neste runde. Er du godt vant med øvelsene rent teknisk kan du ha mindre pause. Det er viktig å gjøre øvelsene med riktig teknikk, så prioriter det fremfor kort pause.

Kjør gjennom for eksempel fire runder, så kan du si deg godt fornøyd med fredagsøkta!

Antall reps på hver øvelse kan du også justere etter ditt eget nivå. Vil du ha mer utfordring, legg til flere repetisjoner eller ha vektmostand. Trener du hjemme uten utstyr kan du bruke fylte brusflasker eller andre gjenstander for å legge til belastning.

Lykke til og ha det gøy! 😀

VIDEO | FINN ALTERNATIVE ØVELSER!

God onsdag folkens!
I dag har jeg en kort, men viktig video til dere!
Den handler om det å finne alternative øvelser når omstendighetene hindrer deg i å utføre det du hadde tenkt til på trening. Det kan være alt fra overbefolket gym til manglende utstyr, så da gjelder det å tenke smart!

Her er noen eksempler som ikke nevnes i videoen;

Istedet for beinpress kan du ta knebøy med stang, manual eller kettlebell.
Istedet for skulderpress kan du ta enarms skulderpress i kabel eller i maskin.
Istedet for sittende roing kan du ta omvendt roing, roing i kabel eller liggende manualroing.
Istedet for facepulls kan du gjøre høy roing i kabel, omvendt pecdec eller høy roing med manualer liggende på benk.

Tenk – hvilke øvelser gir tilnærmet lik bevegelse?
Lykke til! 😉

HVA MED EN 15 MINUTTERS ØKT?

Fredag igjen dere!
Deilig, eller hva?

Fredag er en sånn dag hvor jeg alltid har mye jobb, og etter jobb er jeg egentlig mest gira på å bare komme meg hjem å ta helg. MEN – så finnes det noe så kjekt som raske og effektive treningsøkter, noe jeg faktisk fint kan orke selv etter en lang arbeidsdag og med et hode i helgemodus!

Denne lille økta tar nemlig 15 minutter, og på den tiden får jeg faktisk gjort ganske mye fornuftig. Jeg delte den på instastoryen min på onsdag, så da tenkte jeg den kunne passe fint i dag 🙂 Kanskje flere er gira på en effektiv og kort økt? Prøv da vel!

Slik gjør du:
Varm opp lett. For eksempel med lett nedtrekk, pushups til benk, fremoverbøyd roing og knebøy uten vekt. 2 x 10 reps på hver. Kjapt og enkelt.

Sett timeren din på 15 minutter nedtelling.
Deretter tar du så mange runder du klarer med øvelsene på bildet over. 

Chins kan byttes ut med chins med strikk, nedtrekk eller omvendt roing. Pushups kan byttes ut med pushups til benk, floor press eller brystpress. Dekkvelt kan byttes ut med markløft med manualer/stang/kettlebells eller kettlebell swing. Frog glutebridge kan byttes ut med glutebride eller hip thrust. RKC planke kan byttes ut med abmat situps, planke med sidesteg eller dynamisk planke for eksempel. Bruk det du har tilgjengelig og det som passer best til ditt nivå når det kommer til teknisk utførelse og erfaring 🙂

Prøv å ha minst mulig pauser underveis, så lover jeg deg at du får godt utbytte av disse 15 minuttene!

GOD FREDAG 😀

 

«SMOOTHIE FRA FRYSENS DYP»

Jeg har et prosjekt innimellom som går på å tømme frysen. Den har en tendens til å fylle seg opp med alt mulig rare greier, og til slutt ligger alt begravet i hverandre og jeg finner ingenting. Prosjektet er derfor i gang igjen, nå skal jeg til bunns!

Frokosten på tirsdag ble derfor en kreativ smoothie, rett fra frysens dyp 😀 Den ble så utrolig frisk og god! Sjekk frysen din, kanskje du har noen goodies til en smoothie der?

Jeg brukte;
♡ 1/2 boks frossen gresk yoghurt (kjøpt på tilbud – genialt å fryse ned!)
♡ 1 frossen banan (jeg kjøper klasevis på tilbud og fryser ned)
♡ En neve jordbær (noen poser blir liksom aldri tømt og havner på bunnen)
♡ En neve grønnkål (om du syns den ferske råtner fort, frys den ned!)
♡ 2 ss chiafrø (kan sløyfes. Disse hadde jeg i skuffen)

Jeg tinte yoghurten, bananen og jordbærene litt i forkant slik at det skulle gå lettere i smoothiemaskinen. Tilsett vann om du vil ha den litt tynnere. Smaken ble hvertfall HELT nydelig og frisk. Perfekt frokost!

BULLSHIT TIRSDAG #11 – «KLUMPETE»

Jeg forundres over at det fortsatt er mange myter ute å går når det kommer til proteinpulver. Blant annet at man legger på seg av det, av man får klumpete muskler av det og at det bare er for bodybuildere. La oss se på det…

Jeg skal gjøre dette veldig kort:
☺ Du blir ikke tykk av proteinpulver
Du blir tykk når du spiser mer enn du forbrenner.
☺ Proteinpulver funker ikke som en «gainer»
Proteinpulver er bare protein, akkurat som det du får i deg når du spiser kylling.
☺ Du blir ikke klumpete av proteinpulver
Om du som jente skal bli klumpete, krever det mye trening, mange år og mest sannsynlig, om du skal bli riktig så klumpete, «krydder på grøten (dopingmidler)». Proteiner alene kan ikke gjøre deg klumpete.
 Proteinpulver er proteiner i pulverform, og that’s it
Kylling, egg og skinke er eksempler på mat som inneholder proteiner. Blir du feit og klumpete av kylling? Nei, der ser du.

Hvorfor skal du eventuelt velge å bruke proteinpulver ?
♥ Det er enkel måte å få i seg proteiner på. Proteiner må du ha om du ikke ønsker å miste muskelmasse, om du vil ha fremgang på trening, normal hormonbalanse, god forbrenning og generelt god helse +++

♥ Istedenfor å proppe i seg en stor kyllingfilet etter trening er det mye lettere å spise 30 g proteinpulver. Du blir ikke så full i magen og du får i deg det du skal.

♥ Det er billig ! Om du skulle spist kjøtt for hver gang du trengte en shake så ville matbudsjettet vært betraktelig høyere. Kanskje en 3 kilos dunk kan se dyr ut, men den varer en god stund i motsetning til 3 kilo kylling, eksempelvis.

Og du? Her har du tre forskjellige oppskrifter hvor proteinpulver passer perfekt!;
Proteinsnøballer
Proteinrik smoothie
Bounty proteinis

NYT!
God tirsdag 😀

LUNSJTIPS I FARTA – (SPISEKLAR)

Jeg kom i nød her om dagen da jeg hadde helt glemt å pakke med meg niste til jobb. Da fant jeg den mest geniale (og velsmakende) løsningen på butikken! Kjærlighet ved første skje kan jeg fortelle dere 😀

Denne lille saken, en ferdig smoothie bowl fra Fjordland med blåbær, jordbær, eple, banan og granolatopping, blandet jeg oppi en halv boks med cottage cheese som jeg hadde i kjøleskapet på kontoret på jobb. Det smakte HIMMELSK.

Om du ikke har en halv boks cottage cheese stående, kan du enten kjøpe deg et nytt 400 grams cc-beger eller et mindre beger på 250 gram, alt etter hvor sulten du er. Da trenger du verken skål eller annet utstyr. Skje følger også med smoothie bowlen. Genialt, rett og slett. Jeg ble mett og glad, veldig fornøyd med mitt valg av den dagens jobblunsj!

God fredag til deg! <3

OM DU VURDERER Å DROPPE TRENING I DAG…

…Prøv deg på dette!
15 min med enkel tabata som får opp pulsen og helgefølelsen;)  Kort og effektiv trening! Legg til vekt om du vil, eller kjør uten vekt med kun din egen kropp som belastning.

Slik gjør du;
Jobb i 20 sekunder med øvelse A, ta 10 sekunder pause og jobb deretter 20 sek med øvelse B. Deretter tar du 20 sekunder pause før du går på runde to med det samme. Gjenta fire ganger på hvert par, og gå deretter over på par nr.2 og så videre.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

1A) Knebøy
1B) Pushups (til benk/sofa for lettere belastning)
1 min pause
2A) Planke, stram alle muskler
2B) Mountain climber
1 min pause
3A) Burpees eller spensthopp
3B) Planke med sidesteg
1 min pause
4A) Mountain climber
4B) Glutebridge
1 min pause
5A) Utfall bakover venstre bein
5B) Utfall bakover høyre bein

FERDIG!
God fredag <3

NY PIFF TIL TRENINGEN DIN?

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Trenger du litt ny push på trening, kanskje noe nytt på øra som kan gi deg et ekstra gir? Jeg har hatt min faste spilleliste på spotify i noen år nå og har jevnlig oppgradert den med ny musikk. Det er for det meste up beat musikk av typen trance, men også innspill av litt andre ting.

Den varer i 48 timer, så det skal være nok av variasjon så man ikke går lei! Setter du på «shuffle» vil du få variert rekkefølge hver gang du hører på den.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Pr.i dag har jeg 441 følgere på listen min og jeg tror og håper at også flere kan få glede av den! Musikk er en av mine lidenskaper, så jeg elsker å finne ny musikk og dele gleden med flere. HER har du direktelink til listen min som heter
«Julie ❤ THE ENERGY»

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Håper du liker den!
God fredag og god trening <3

VIDEOONSDAG – 3 ENKLE MÅTER Å FÅ I SEG MER GRØNT!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Heisann!
Da var det tid for ny video! I dag deler jeg tre enkle tips om hvordan du skal få i deg mer grønt på en enkel måte. Disse tipsene kan også fungere for barn og generelt de som synes det er vanskelig å få i seg nok grønt av diverse grunner.

HER er link til oppskrift på et forslag til grønnsaksmos 🙂

Håper dere liker videoen! Kom gjerne med ønsker til tema dere vil ha på video 🙂

 

God onsdag!

 

VIDEOONSDAG! 3 (LAVTERSKEL) TIPS FOR EN SUNNERE HVERDAG

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Woop!
Som noen av dere sikkert husker postet jeg en ukentlig video på bloggen i lang tid for noen år siden. Nå har jeg fått lysten tilbake og er mer klar enn noen gang på å gi dere trenings- og kostholdstips på en litt mer personlig og «live» måte gjennom videoblogg!

Hver onsdag fra nå av får dere altså en ny video. Kort og enkel, med innhold som jeg håper og tror dere vil få nytte og glede av. Om du vil se videoen en dag før den postes på bloggen kan du følge youtubekanalen min HER.

Tips nummer tre skal jeg skrive mer utdypende om senere, for det er virkelig noe jeg ønsker å sette mer lys på! Kanskje det høres merkelig ut, men jeg har troen på at det virkelig kan være banebrytende, spesielt for de som er i en situasjon hvor de har totalt mistet lysten til å trene.

Stay tuned for mer! Vi blogges 😀

5 TIPS FOR EN SUNNERE HVERDAG

Det å gjøre noe bra for helsen sin trenger ikke bety at du helomvender på alt! Små ting kan gjøre MYE, og dessuten trenger det ikke være vanskelig eller koste deg dyrt heller. Her er fem gode tips for en sunnere livsstil 🙂

IMG_0691-001

1. Om du har en stillesittende hverdag eller jobb – reis deg minst èn gang i halvtimen.
Dette vil bidra til økt blodsirkulasjon, høyere forbrenning og mest sannsynlig også mer overskudd og bedre konsentrasjon.

2. Spis mer grønt. Å legge til mer grønnsaker i kostholdet ditt vil bidra til at du får i deg mer vitaminer, mineraler og fiber. Tre ting som virkelig påvirker helsen og kroppen vår positivt.

3. Ikke spis deg overmett.
Det er ikke sunt å spise for mye. Unngå å spise deg overmett, eller overspise som det også kalles. Hold deg til passe porsjoner. Sørg også for å drikke vann gjennom dagen slik at du også er sikker på at du ikke er tørst (og ikke egentlig sulten) dersom «sultfølelsen» melder seg.

IMG_3389

4. Kutt ned på sukkerinntaket.
Sukker kan trigge både sultfølelse og søtsug. Min anbefaling er derfor å kutte ned inntaket. Gjerne å holde seg til èn dag i uken hvor man kan nyte litt søtsaker. Har du problemer med å bare spise litt kan det også være en god løsning å faktisk kutte det helt. Da snakker jeg om raffinert sukker, ikke frukt fra frukt og grønt.

5. Dropp / kutt ned på småspising. 
Alt man putter i munnen mellom måltider blir fort mye kalorier totalt, noe som gjør at vi fort kan miste oversikten på inntaket vårt. I tillegg kan småspising også trigge sult og søtsug unødvendig. Hold deg til for eksempel fire faste måltider (spis gjerne også til faste tider, kroppen liker rutiner!) og unngå småting mellom.

God fredag ! <3

RUMPEAKTIVERING – PLASSERER DU BEINA FEIL?

Sliter du med at du ikke får kontakt med rumpa i hip thrust eller glutebridge? Da bør du ta en titt på din beinplassering!

Blir du mest sliten i forside lår og kanskje også sliter med å ekstendere hofta hundre prosent, kan det være du har hælene for nærme rumpa, slik som dette;

23201771_10215017451608359_2009369682_n

Blir du mer sliten i bakside lår enn i rumpa og kanskje i tillegg sliter med at ryggen sklir og flytter seg på benken, kan det være du har hælene for langt vekk, slik som dette;

23476753_10215017451528357_1008274828_n

Det perfekte utgangspunkt er om du har 90 grader i kneet når du har ekstendert hofta, slik som dette; da vil du mest sannsynlig kjenne det hovedsaklig i rumpa og minimalt i fremside- og bakside lår.

23435601_10215017452008369_1747750556_n

God rumpetrening! 😉

ER DET TREDJE SETTET LETTEST ?

…Da kan det være du bør bruke lengre tid på oppvarmingen!

La oss si at du har bestemt deg for å ha fire arbeidssett (hovedsettene utenom oppvarmingen). Du tar en kjapp oppvarming og går rett på arbeidsvekten du skal ha. Det kjennes enormt tungt ut de første settene og ikke før i tredje sett føler du at det går greit. Hva har skjedd her?

IMG_4167

Om du hadde brukt litt mer tid på oppvarmingen hadde du nok fått fire arbeidsett med 100% uttelling fremfor to halvdårlige og to gode!

Når du varmer opp til en styrkeøvelse, og spesielt da med litt tung belastning, er det veldig lurt å varme opp ved å bygge seg opp mot arbeidsvekta. Hvis du for eksempel skal ha 70 kg i knebøy kan du begynne med et sett med 40 kg, deretter ha et på 55 kg og om du føler for det, noen få reps på 65 kg. Du finner fort ut hva som er den beste løsningen for deg, og når du faktisk er varm og klar.

IMG_4168

Isolasjonsøvelser og apparater krever mindre oppvarming, men her er det også lurt å ha ett til to oppvarmingssett for å få maksimalt ut av det. Du trenger dog ikke varme opp hver gang du bytter øvelse dersom muskelgruppen du skal trene allerede er varm. Bruk skjønn!

Generelt, om tredje settet ditt er lettest så er det et tegn på at du mest sannsynlig burde varmet opp mer. Gjør du det vil du få mer valuta for arbeidet ditt og mest sannsynlig også øke i styrke fortere!

God trening!