Julies helseutfordring – Uke 5

God mandag!
Ny uke med blanke ark og nye muligheter! – Og nye utfordringer fra meg til deg. Utfordringer som er positive for din fysiske og mentale helse. Jeg håper du hiver deg på! 😀

MANDAG – Få opp pulsen i minimum 10 minutter
Dette kan du gjøre akkurat slik du vil. Noen forslag kan være jogging, trappeløp, spensthopp, burpees, hoppetau eller rask gange i motbake. Få hjertet til å jobbe!

TIRSDAG – Skriv ned fem ting du gleder deg til å gjøre når koronatiden er over
En oppmuntrende og hyggelig greie som kan hjelpe deg å få opp humøret og fokuset over på noe bra. Selv gleder jeg meg til å samle vennene våre hjemme hos oss, ha familiemiddag, planlegge en kjærestetur og å reise til Åndalsnes på fjelltur 🙂

ONSDAG – Sett av 30 min til stretching
Nå er tiden her! Stretching er fort gjort å glemme bort eller nedprioritere vanligvis, spesielt når man har lite tid og helst vil fokusere på hoveddelen av treningen sin. Nå som vi har mer tid er det en gylden anledning til å få mer tøying og bevegelighet inn i ukeplanen. Sjekk ut denne videoen for eksempel;

TORSDAG – Få opp pulsen i minimum 10 minutter
Jeg gjentar utfordringen fra mandag. Får du til begge dagene vil du ha dobbel helseeffekt! 😀 Husk at hjertet er en muskel som også må trenes 🙂

FREDAG – Lag deg en smoothie til frokost
Jeg har lagt ut flere oppskrifter her på bloggen og lager nye smoothier flere ganger i uken. De legger jeg forøvrig ut på snapstoryen min (pt_julie).
HER kan du kanskje finne litt inspirasjon! 🙂 Et annet tips er å se hva du har i kjøleskapet både av frukt og grønt og prøv deg frem! For min del har prøving og feiling gjort at jeg har fått skikkelig dreisen på å lage ordentlig gode smoothier 🙂

LØRDAG – Gå 1 mil
Bruk gjerne ut.no appen å finn deg et sted du vil gå til som er ca 1 mil unna. Ta gjerne med deg ryggsekk med en kaffetermos også, og gjør det til en hyggelig greie. En lang og god tur gjør godt for kropp og hode!

SØNDAG – Gå på skattejakt på kjøkkenet!
Jeg så en video på youtube med en utfordring om å komponere syv middager utifra hva man har i kjøleskap, frys og skap. Det syns jeg var en glimrende idè! Jeg har allerede laget tre middager av ting jeg allerede hadde, så mitt resultat kommer i et eget innlegg. Dra på skattejakt og se hva du kan komme opp med! 😀

Ønsker deg en strålende, effektiv, aktiv og fin mandag! 😀

Julies bilgym – Episode 4

God torsdag!
På mandag hadde jeg ukens første styrkeøkt med litt lille bilgym. En vindfull men solrik affære 😀 Øktene nå om dagen blir langt ifra det jeg pleier å ha på treningsenteret, men jeg er likevel strålende fornøyd med å få brukt kroppen min både på denne og andre måter. Jeg skal fortelle deg noe veldig merkelig, og det er det at jeg har vært konstant støl helt siden jeg startet dette bilgym prosjektet! Antakelig fordi jeg gjør ting litt annerledes og i litt andre vinkler og med annet utstyr. Fascinerende 🙂

Uansett, her kommer episode 4, og denne er fra mandag denne uken. Nesten rykende fersk med andre ord. Jeg repeterer igjen; du trenger ikke å ha samme utstyr som meg for å gjøre dette. Bruk det du har! Strikk er dog noe jeg vil anbefale å kjøpe siden det kan brukes til så utrolig mye og i tillegg er det supert å ha med seg på tur (når den tid kommer, hehe) og over alt.

Denne økta besto av fem supersett. Det vil si at jeg først gjør et sett med øvelse A og går direkte over på øvelse B før jeg tar en kort pause. Dette gjentar jeg fire ganger med hvert øvelsespar.

Her er økta i episode 4:
1A) Thrusters 10 reps
1B) Ettbeins rumensk markløft 10 reps pr.bein
2A) Frog glutebridge 20 reps
2B) Kamskjell med hoftehev 12 reps
3A) Stående roing med strikk 15 reps
3B) Brystpress med strikk 15 reps
4A) Pallof press med strikk 10 reps pr.side
4B) Triceps push down med strikk 12 reps

Håper du koser deg med treningen der du er og med det du har!
Ha en strålende og sprek torsdag <3

Julies helseutfordring – Uke 4

Ny uke er i gang!
Og jeg har nye utfordringer til deg som jeg håper du vil gripe an 🙂

MANDAG – Wall sit før leggetid
Denne utfordringen vil jeg oppfordre deg til å gjøre hver kveld hele uka! 😀 Før du legger deg, sett deg i nitti grader inntil veggen så lenge du klarer. Bit tennene sammen når det begynner å brenne i låra!


TIRSDAG – Lese en bok om helse, trening og/eller ernæring
Det er en fin tid for å tilegne seg ny kunnskap! Jeg har nettopp kjøpt boken «Utholdenhet – beste praksis og forskning» og gleder meg til å gyve løs. Jeg kan også anbefale bøkene til Martin Norum og Benjamin Christensen. «Bygg muskler», «Sterkere. Fra trent til veltrent» og «Styrketrening for jenter».


ONSDAG – Vann med sitron
Start dagen med et stort glass vann med sitron! En halv desiliter sitronsaft dekker det daglige behovet for vitamin C. I tillegg er sitron rik på kalium som er bra for hjernen og nervesystemet, det kan hjelpe for fordøyelsen, oppblåsthet og halsbrann.

TORSDAG – Lytt til en helserelatert podcast
Jeg har anbefalt flere podcasts tidligere, og denne gangen vil jeg anbefale en nokså ny en. Den heter «Klar, ferdig, maraton» og lages av Hanna som skal løpe sitt første maraton med god hjelp fra idrettsfysiolog Melina Magulas. Podcasten er både gøy, lærerik og interessant. Sjekk gjerne også ut mine tidligere anbefalinger HER.

FREDAG – Skriv ned fem ting du er takknemlig for
Finn frem en notatbok eller skriv ned på mobilen, fem ting du er takknemlig for denne dagen. Dette kan bidra til flere positive tanker og følelser midt i alt det negative rundt oss!

LØRDAG – Ta med deg en bærepose ut på tur
På mine mange turer i fri natur den siste tiden har jeg sett forferdelig mye søppel. Nå har jeg alltid en plastikkpose med meg i lomma slik at jeg enkelt kan plukke det opp når jeg ser noe. Slik kan vi alle bidra til mindre forsøplet natur, samtidig som vi få trim.

SØNDAG – Kjør bakedag
Søndag er en perfekt dag for baking! Velg deg ut en oppskrift, gjerne en sunn og næringsrik en som du vil prøve. Jeg kan anbefale bananbrød (oppskrift HER), Linda Stuhaugs havrebrød(oppskrift HER), proteinrundstykker (oppskrift HER) eller super-knekkebrød (oppskrift HER)


Om du tar en utfordring eller flere og legger ut bilder på instagram, bruk gjerne hashtaggen #julieshelseutfordring, så kan jeg se hva dere gjør! 😀

Lykke til og ha en strålende mandag!

Julies bilgym | Episode 2 og 3 (video)

Hei og god lørdag!
Denne uken har bare flydd forbi og jeg føler jeg har kommet i gang med gode rutiner i denne nye hverdagen. Jeg har hatt skikkelig god gang på både hjemmekontor, husarbeid og trening. To av øktene har jeg fått filmet, så de vil jeg dele med deg i dag!

Jeg vet at ikke alle er så heldige å ha treningsutstyr tilgjengelig. Om det gjelder deg, husk at du fint kan bruke ting du har hjemme. Fylte vannflasker, dekk i garasjen, familiemedlemmer (hehe), ryggsekk fylt med vannflasker eller en bag kan fungere helt fint som vektmostand! Du trenger slettes ikke å gå til innkjøp av vekter i dyre dommer. Bruk det du har 🙂

Episode 2 og 3 er klare, så jeg legger dem like godt ut begge to i dagens innlegg. Jeg håper videoene kan være til inspirasjon og glede i denne rare tiden vi er i. Så lenge treningsenteret er stengt tenker jeg å fortsette med minst èn ukentlig video. Det er gøy med litt forandring her på bloggen også:)

Enjoy!

Episode 2:
Denne dagen var det skikkelig sur vind, men jeg klarte å kvinne meg opp til å gjennomføre likevel! Med turbukse, ull og fleece så gikk det bra 😀
1A) Dekkvelt 4 x 6 reps
1B) Rumensk markløft 4 x 12 reps
2A) Utfall bakover 4 x 10 reps
2B) Good mornings 4 x 12 reps
3A) Fremoverbøyd roing 4 x 12 reps
3B) Sidehev 4 x 10 reps
4A) Beinhev 4 x 10 reps
4B) Strak sideplanke med rotasjon 4 x 5 reps pr.side

Episode 3:
Denne økta ble utført i går- en helt nydelig dag med ordentlig deilig temperatur og vær! En sann fryd og en god start på helga.
1A) Rumensk markløft 4 x 12 reps
1B) Enarms push press 4 x 8 reps pr.arm
2A) Facepulls 4 x 15 reps
2B) Pushups 4 x 12 reps
3A) Glutebridge 4 x 20 reps
3B) Kamskjell 4 x 20 reps
4A) Bulgarsk utfall 4 x 10 reps
4B) Kettlebell swing 4 x 15 reps

Med det ønsker jeg deg en GOD og aktiv lørdag! 😀

Rutineguide!

Ja, hverdagen er endret for de fleste av oss om dagen. Det er fort gjort å komme ut av de daglige rutinene og ende opp med å være litt apatisk oppi alt. Mange har færre eller ingen grunner til å stå opp tidlig, stelle seg og få gjort ting fordi man er mer hjemme. Jeg elsker rutiner og er en stor forkjemper for det. Hverdag, helg og ferie! Rutiner gjør meg veldig godt og det påvirker psyken min veldig mye når jeg holder ting på stell. Nå som jeg har mye hjemmekontor kan det potensielt flyte litt sammen med andre gjøremål i tide og utide, og slik vil jeg ikke ha det.

Derfor vil jeg skrive litt om rutiner i dag, og forhåpentligvis kan jeg inspirere deg også til å få god struktur på din nye midlertidige hverdag!

Her er mine rutinetips:
Stå opp og legg deg til samme tid hver dag
Det er sunt for kropp og hode å ha faste rutiner på når man står opp og når man legger seg. Her hos oss har vi en syvende klassing i hus som har hjemmeskole, så det med å stå opp til samme tid er heldigvis ingen problem. Fordelen med det er at jeg også blir trøtt på samme tid hver kveld. Om du ikke har barn i hus- sett på vekkerklokka på mobilen og kom deg opp likevel. Får du inn god rutine på dette er det også lett å unngå at du sover bort deler av dagen og ødelegger døgnrytmen.

Re opp senga og kom deg ut av pysjen
Ikke dyrk slaraffenlivet ved å dra morgenen ut, ligge i senga og ikke kle deg. Kom deg opp av senga, re sengen fint og få på deg klær. Å re opp senga er for meg en stadfestelse på at nå har en ny dag begynt. Bonustips; kle deg i treningsklær, så blir dørstokkmila kortere for å få trent i løpet av dagen;)

Behold dine faste tider for måltider
Kroppen og fordøyelsen elsker rutiner. Spis til dine vante tider som du vanligvis gjør når du er på jobb. Det gjør det også lettere å unngå småspising mellom måltider.

Skill mellom kontor og avslapping
Ikke la hjemmekontoret ditt få samme plass som avslapping og soving. Sett deg oppreist og gjerne ved kjøkkenbordet eller en pult for å sørge for god arbeidsstilling. Dersom jobbområdet sklir inn i avslappingsområdet er det fort at man får en mindre strukturert og «slapp» holdning til det man skal gjøre. Skill mellom arbeidstid og fritid.

Ikke utsett ting «fordi du kan»
Om hverdagen din vanligvis består av gjøremål som du må få unna for å tid til alt du skal – hold fast på dem – selv om du kanskje har mer tid og mulighet for å utsette. Fortsett å gjøre unna ting. Jeg har som fast rutine at jeg svarer på alle ubesvarte mail før jeg avslutter arbeidsdagen hver eneste dag, uansett om svarene haster eller ikke. Å fullføre oppgaver gir følelsen av å beholde god struktur.

Sett deg mål for hver dag
Skriv ned ting du vil få gjort (utenom jobb) hver dag. Det kan være klesvask, en telefon til en venn eller familiemedlem, betaling av regninger, husvask, vindusvask, rydding av bod eller lignende. Med mer tilgjengelig tid er det lurt å sørge for at man utnytter tiden til noe fornuftig. Denne uken har jeg for eksempel hatt vindusvask på mandag, oppvask og vask av kjøkken på tirsdag, klesvask på onsdag og rengjøring av terrasse på torsdag. Det må ikke være store og tidkrevende oppgaver, men noe hver dag som du skal gjøre, det syns jeg er viktig og bra.

Gå bevisst inn for å være aktiv i minst èn time hver dag
Få med deg ungene ut på tur, følg en treningsvideo på youtube, gå deg en tur i skogen, gjør en økt med pilates på gårsplassen – hva enn du føler for. Aktivitet gjør oss veldig godt, både fysisk og psykisk. Med ekstra tid til overs er det en ypperlig sjanse til å få inn viktige og helsefrembringende aktivitetsminutter.

Med det ønsker jeg deg en strukturert og inspirerende dag! <3

Julies bilgym – Episode 1 (video)

Hei og god onsdag!

Da gymmet stengtet for 1,5 uke siden gikk tankene mine omtrent slik; Den første dagen: Det går fint. Nå skal kondisen få fokus! Dag tre: Jeg savner å løfte på ett eller annet. Dag fem: Ok, nå må jeg faktisk løfte på noe.

Selv om styrketrening har vært litt nedprioritert fremfor turer og jogging generelt det siste året for min del, merker jeg nå hvor viktig mine tre ukentlige styrkeøkter er for meg. Jeg følte på et tidspunkt at kroppen ropte etter vektbelastning, etter flere (helt ærlig- halvhjerta) forsøk på hjemmetrening med minimal belastning. Av og til føles det perfekt med en lett økt uten utstyr, men samtidig gjør det godt med mer. Strikk og egen kroppsvekt fungerer til veldig mye, men av og til er det bare digg å løfte på noe med mer motstand. Rett og slett føle seg litt på hjemmebane for min del:)

Jeg kjente lykken bruste da jeg drasset kettlebells og manualer inn i bilen. Plutselig kjente jeg inspirasjonen kom strømmende. Det endte opp med å bli en skikkelig digg økt utenfor min kjære varebil. Planen min fremover nå er å poste en video i uka med «Julies bilgym». I tillegg vil jeg prøve å fortsette med utstyrsfrie økter også, da jeg vet mange av dere har godt bruk for de også. Dette blir moro!

Økta besto av supersett. Det vil si at man først gjør ett sett med øvelse A før man går direkte over på øvelse B, før du tar pause. Jeg hadde fire sett med hvert par. Altså 4 x A og B, før jeg gikk videre.

Slik så økta ut:
1A) Rumensk markløft 4 x 12 – 32 kg
1B) Farmers walk 4 x tur/retur garasjen – 24 kg pr.hånd
2A) Skulderpress 4 x 10 – 10 kg pr.hånd
2B) Knebøy 4 x 10 – 14 kg
3A) Enarmsroing 4 x 12 – 14 kg
3B) Dips på bil 4 x 15
4A) Glutebridge 4 x 20 – 32 kg
4B) Hofteabduksjon med miniband 4 x 40
Monster walk med to miniband 4 x 10

Om du ikke har kettlebells eller manualer tilgjengelig kan du fint fylle en ryggsekk med fylte vannflasker og bruke det som vekt i rumensk markløft, glutebridge, knebøy, skulderpress og enarmsroing. Til farmers walk kan du bruke to bæreposer fylt med fylte vannflasker for eksempel.

Håper du ble inspirert!
Lykke til og god trening!

Julies helseutfordring – Uke 3

Ny uke er i gang! Flere av oss bruker mer tid hjemme delvis isolert. Det er også ensbetydende med mer tid til overs! Ukens helseutfordring vil jeg derfor legge opp til å være motiverende og inspirerende, også håper jeg du velger å gå for de daglige oppgavene og fylle tiden din med noe bra 🙂

MANDAG – Lag middagsplan for uka og handle inn det du trenger
Se først hva du har i kjøleskapet og tilpass planen etter det. Skriv deretter liste over hva du trenger for å lage ukens middager. Noen tips; En fiskerett to av dagene, en restemiddag (med mat du har i kjøleskap/frys fra før) og en kjøttfri middag.

TIRSDAG – Ta tiden din på 3 km
Om du går, jogger eller løper er helt opp til deg. Varm godt opp og sjekk hvor lang tid du bruker på å fullføre 3 km. Denne utfordringen føyer seg også fint inn i rekken som en av ukens tre anbefalte treningsøkter. I tillegg får du opp pulsen, noe som er svært bra for hjertet 😉

ONSDAG – Sjekk i klesskapet om det er noe du kan gi bort eller donere
Ekstra tid til overs gir muligheter for å gjøre noe man vanligvis utsetter! Tøm klesskapet ditt å se om det er noe der du kan være av med. Min regel er alltid at om jeg ikke har brukt et plagg på 6 måneder så kvitter jeg meg med det (med unntak av sesongbaserte plagg).

TORSDAG – Knebøy med sekk
Finn frem tomflasker og fyll dem med vann. Fyll en ryggsekk med så mange flasker du ønsker å ta 100 knebøy på så kort tid du kan. Del det opp i ti og ti reps for eksempel, eller ta alle i en smekk.

FREDAG – Lag deg en proteinfrappe til hjemmekontoret
HER finner du oppskrift på min digge proteinfrappe. Perfekt som et avbrekk fra den daglige kaffekoppen 😉

LØRDAG – Treningsøkt uten utstyr
Prøv deg på min helt utstyrsfrie treningsøkt hvor du jobber 30 sek med hver øvelse! HER ser du økta med videobeskrivelse. Denne kan utføres i stua og alt du trenger er deg selv 🙂

SØNDAG – Sett deg mål om å gjøre to positive endringer i kostholdet ditt
Spiser du for lite grønt? Drikker du for lite? Småspiser du? Er det andre ting du vet kan forbedres med kostholdet ditt? Skriv ned to ting du vil gjøre en innsats på å forbedre i den kommende uken.

LYKKE TIL !
Og husk – om du legger ut bilde/video på instagram av det du gjør, bruk hashtaggen #julieshelseutfordring ! Det er så gøy å se hva dere gjør 😀

Utstyrsfri treningsøkt med video

God fredag dere!
Jeg håper alle er friske og raske og at fredagsfølelsen har kicket inn, selv om hverdagen vår er snudd litt på hode. Jeg håper jeg kan inspirere deg til å få trent litt i dag, helt uten utstyr. Alt du trenger er deg selv!

Du skal jobbe i 30 sekunder sammenhengende med hver øvelse. Pausene mellom blir tiden det tar å bytte øvelse. Har du behov for mer pause så tar du det, men prøv å gjøre dem så korte som mulig. Øvelsene er såpass variert og satt i en gjennomtenkt rekkefølge som bør gjøre det mulig å gjøre dem effektivt etter hverandre 🙂

Kjør gjennom alle øvelsene og ta deretter en pause på 1-2 min før du kjører på med ny runde. Kjør 4-5 runder totalt.

Her er økta:
30 sek – Knebøy med hopp
30 sek – Glutebridge
30 sek – Kickback venstre bein
30 sek – Kickback høyre bein
30 sek – Halve burpees
30 sek – Sideplanke med crunsh venstre side
30 sek – Sideplanke med crunsh høyre side
30 sek – «Sykling»
30 sek – Rygghev
1 min – Wall sit

NYT DAGEN!

Ullsokk-økt med video!

God tirsdag dere!
Jeg la ut på snapchat i går at jeg ville filme noen treningsvideoer til dere i løpet av denne uken. Jeg fikk inn flere ønsker, og ett av dem var en enkel økt som kan gjøres på stuegulvet helt uten utstyr. Det blir årets første video! 😀

Dette er en enkel økt som fint kan utføres på stuegulvet ditt. Alt du trenger er et par ullsokker. Finn frem telefonen med timer og litt god musikk, så er du klar 😀

Slik ser økta ut:

Du skal jobbe i 30 sekunder og ha 10-30 sekunder pause mellom hvert sett, alt etter hva du har behov for. Press deg gjerne til å ha så lite som 10 sekunder pause dersom du er sikker på at du utfører øvelsene teknisk bra.

4 x 30 sekunder – Planke med sidesteg
4 x 30 sekunder – Utfall bakover
4 x 30 sekunder – Lårcurl
4 x 30 sekunder – Sideutfall
4 x 30 sekunder – Mountain climber
4 x 30 sekunder – Knee tucks
4 x 30 sekunder – Ryggliggende side-slides
(mulig denne opprinnelig har et annet navn som jeg ikke vet om! :P)

Her får du videobeskrivelse av øvelsene;

Lykke til og god trening!

Julies helseutfordring – Uke 2

Ny uke er i gang!
Har du funnet frem det du kan bruke hjemme av treningsutstyr og ryddet bort stuebordet, klart for hjemmetrening? 😀 Uansett hvordan uken din ser ut og hva du har tilgjengelig, så håper jeg du blir med på uke 2 av min helseutfordring. Enkle tiltak for bedre helse og livsstil – og forhåpentligvis et lysglimt oppi mye negativitet og usikkerhet.

MANDAG – Burpee challenge
Her trenger du ikke noe annet utstyr enn deg selv. Utfordringen går ut på å ta så mange burpees du klarer på 30 sekunder, ta 30 sekunder pause og gjenta. Dette gjentar du ti ganger. Ref. til forrige ukesplan med utfordringer så er dette en fin mulighet til å få opp pulsen! Om du synes burpees er vanskelig kan du gjøre spensthopp i stedet 🙂

TIRSDAG – Lag grønnsaksmos!
Grønnsaksmos er så utrolig undervurdert! Det er ikke bare super godt, det er også en smart måte å «kamuflere» grønnsaker på for de som ikke liker det så godt, og for å bruke opp grønnsaker du har i kjølskap eller frys. Oppskrift på min beste grønnsaksmos finner du HER. Du kan egentlig putte oppi det du vil og det du liker best. Mosen fungerer fortreffelig som tilbehør til lunsj eller middag 🙂

ONSDAG – 4×4 intervall ute
Utfordre deg selv litt med en 4×4 intervalløkt ute! For å gjøre det enkelt for deg selv med tanke på tid, kan du laste ned en app som hjelper deg å holde styr på tiden. Eksempler: GymBuddy, Endomondo og Runkeeper. Alle disse er gratis og kan enkelt stilles inn på det du skal. Start med en rolig oppvarming på 5-6 minutter før du starter med første intervall hvor du går fort/jogger i 4 min før du går over til en aktiv pause i 3 minutter med rask gange. Gjenta dette fire ganger.

TORSDAG – Skriv matdagbok
Det kan være veldig kjekt å av og til få ny oversikt over hva du får i deg i løpet av en dag. Bruk denne dagen på å noter ned det du spiser, og se om det er noe du bør legge til eller redusere inntaket av. En kjempe lærerik og nyttig øvelse for å få bedre oversikt! Om du ønsker en tilbakemelding på inntaket ditt, send meg gjerne matloggen din på mail til meg; din.pt@live.no, så skal jeg gi deg en tilbakemelding 🙂

FREDAG – Rydd hjemme!
Jeg har stor tro på at det er bra for psyken vår å holde det ryddig rundt oss. I dag utfordrer jeg deg til å ta et tak hjemme. Start gjerne i ett rom og jobb deg videre derfra. Jeg har fått et kjempe fint system i klesskapet mitt, og det gjør det virkelig så mye enklere å finne frem uten å skape kaos.
Lag deg gjerne en system som er enkelt å opprettholde over tid! Sjekk ut mitt geniale system her i kommoden. Med hjelp av sorteringssystem fra Ikea er det enkelt å holde oversikt;

LØRDAG – Bakkeløp
Snør på deg joggeskoene og finn en passende bakke i nærheten av deg. Finn frem en spilleliste med litt fart i som kan hjelpe deg når det blir tungt. Sjekk gjerne ut min treningsliste på Spotify HER.
Slik kan du utføre bakkeløp:
Varm opp i 8-10 min med rask gange eller lett jogg.
Løp opp så fort du kan og gå ned. Gjenta 8-12 ganger. Legg inn pauser etter behov, men prøv å holde beina i gang så du ikke stivner.

SØNDAG – Ut på oppdagelsesferd
Jeg elsker å oppdage nye flotte steder. Jeg anbefaler å laste ned appen UT- der får du opp tursteder i nærheten av der du er, med veibeskrivelse. Mange av turene i appen er også markert bra med blå eller rød merking på trær, ordnet av turistforeningen. Det gjør det enklere å finne frem på stien du har valgt. Pakk sekken med vannflaske, termos og litt frukt og dra ut på oppdagelsesferd!

Om du er med på utfordringen og poster bilder på instagram er det veldig gøy om du bruker hashtaggen #julieshelseutfordring og tagger meg (pt_julie), så kan jeg se hva dere finner på! 😀

Lykke til! <3

Ukeplan med daglige utfordringer – kom i gang!

Ny uke er i gang!
Om du ikke allerede har planlagt ukens trening og mat, så vil jeg gjerne gi deg noen gode utfordringer for denne uken. Dette vil jeg gjøre hver uke fremover. Hensikten min med dette er å inspirere deg som leser til å ta gode valg og gode steg i retning av bedre helse og livskvalitet 🙂

Er du med?

Her kommer min første ukeplan med utfordringer til deg!

MANDAG – Få opp pulsen i minimum 5 minutter.
Du skal være såpass andpusten at det er vanskelig å holde en samtale. Hva du gjør for å få opp pulsen er helt opp til deg selv. Eksempler kan være løping, sykling, roing, spensthopp, burpees, trappeløp… Du kan enten holde pulsen såpass høy i 5 minutter sammenhengende, eller dele det opp i for eksempel 30 sek x 10. Er du godt vant kan du fint holde på lengre.

TIRSDAG – Gjør en aktivitet med en venn/familie/bekjent/ i minimum 30 minutter
Denne utfordringen har jeg med fordi 30 minutter er nokså gjennomførbart for de aller fleste. Det bidrar til å få kvalitetstid med noen du trives med, samtidig som du også hjelper dem å være aktive.

ONSDAG – Få i deg 5 frukt og 5 grønnsaker
Et fint tiltak som hjelper deg å få i deg fiber, vitaminer og mineraler. Få inn frukt og grønt i alle måltider om du kan. Forslag; En smoothie med både frukt og grønt er et fint frokostalternativ, lunsj med salat og en frukt, bakte grønnsaker som tilbehør til middag og brød med pålegg og grønt eller havregrøt med frukt-topping til kvelds.

TORSDAG – Vær ute i frisk luft i minimum 30 minutter
Hva er egentlig fordelen med å være ute?
Frisk luft hjelper først og fremst på konsentrasjon og humør.
Når vi får sollys på huden produseres det D-vitamin som er viktig for regulering av konsentrasjonen av kalsium i blodet. Det er nødvendig for bein og tenners omsetning av kalsium og fosfat, og det er bra for immunforsvaret, energinivået og humøret.

FREDAG – Prøv en ny, sunn oppskrift/ matrett
Det er fort gjort å komme inn i rutine på hva man spiser. Derfor vil jeg utfordre deg til å teste en ny sunn rett som du ikke har spist før eller ikke pleier å spise. Ta gjerne en titt i kjøleskapet om det er noe der som nærmer seg utløpsdato, så kan du kanskje få brukt det istedet for å kaste 😉

LØRDAG – Få opp pulsen i minimum 5 minutter.
Jeg gjentar utfordringen fra mandag! Det er fordi det er veldig bra for hjertet å bli utfordret. Hjertet trenger trening for å bli sterkt. Hold gjerne på lengre enn 5 minutter, men start der om du ikke er vant med det 🙂

SØNDAG – Planlegg den kommende ukens trening og kom deg i seng tidlig.
Se i kalenderen etter åpne luker hvor du kan sette inn treningsøkter og skriv det ned. Skriv gjerne også ned hva du skal gjøre i disse øktene, slik at du har planen klar. Kom deg i seng tidlig slik at du får nok søvn (prøv å oppnå 8 timer!) og er klar for en ny uke 😀

Om du tar utfordringen og legger ut bilder på instagram underveis, bruk gjerne hashtaggen #julieshelseutfordring og tag meg gjerne (pt_julie)! Gøy å se hva dere finner på 😀

Ha en strålende mandag!