BULLSHIT TIRSDAG #11 – «KLUMPETE»

Jeg forundres over at det fortsatt er mange myter ute å går når det kommer til proteinpulver. Blant annet at man legger på seg av det, av man får klumpete muskler av det og at det bare er for bodybuildere. La oss se på det…

Jeg skal gjøre dette veldig kort:
☺ Du blir ikke tykk av proteinpulver
Du blir tykk når du spiser mer enn du forbrenner.
☺ Proteinpulver funker ikke som en «gainer»
Proteinpulver er bare protein, akkurat som det du får i deg når du spiser kylling.
☺ Du blir ikke klumpete av proteinpulver
Om du som jente skal bli klumpete, krever det mye trening, mange år og mest sannsynlig, om du skal bli riktig så klumpete, «krydder på grøten (dopingmidler)». Proteiner alene kan ikke gjøre deg klumpete.
 Proteinpulver er proteiner i pulverform, og that’s it
Kylling, egg og skinke er eksempler på mat som inneholder proteiner. Blir du feit og klumpete av kylling? Nei, der ser du.

Hvorfor skal du eventuelt velge å bruke proteinpulver ?
♥ Det er enkel måte å få i seg proteiner på. Proteiner må du ha om du ikke ønsker å miste muskelmasse, om du vil ha fremgang på trening, normal hormonbalanse, god forbrenning og generelt god helse +++

♥ Istedenfor å proppe i seg en stor kyllingfilet etter trening er det mye lettere å spise 30 g proteinpulver. Du blir ikke så full i magen og du får i deg det du skal.

♥ Det er billig ! Om du skulle spist kjøtt for hver gang du trengte en shake så ville matbudsjettet vært betraktelig høyere. Kanskje en 3 kilos dunk kan se dyr ut, men den varer en god stund i motsetning til 3 kilo kylling, eksempelvis.

Og du? Her har du tre forskjellige oppskrifter hvor proteinpulver passer perfekt!;
Proteinsnøballer
Proteinrik smoothie
Bounty proteinis

NYT!
God tirsdag 😀

SKAL DU BRUKE ET KOSTTILSKUDD SÅ BØR DU VITE HVORFOR

img_2486

Ofte er det slik at man har hørt at et kosttiskudd er bra, så da bruker man det.
Men hvorfor det?

Hvis noen anbefaler deg noe, spør alltid hva det egentlig er, hvorfor du trenger det og om de har noe oppdatert forskning som viser at det faktisk har effekt. Dette kan du også spørre deg selv før du kjøper noe.

BCAA og proteinpulver er veldig idiotsikre tilskudd. De gir deg ikke kapoff-større armer, «trykk» i kroppen, kviser eller mannestemme. Det er, for å si det veldig veldig forenklet – pulverisert kyllingfilet som er tilsatt en annen smak. Du får ikke mer effekt av proteinpulver og BCAA enn du gjør av hvilken som helst annen proteinkilde. Dette er viktig å få med seg. Vit hva det du kjøper faktisk er.

img_2487
img_2492-001

Proteinpulver har jeg skrevet om tidligere, så om du har spørsmål rundt det kan du lese dette innlegget. Når det kommer til BCAA så er det ikke et tilskudd jeg anbefaler andre å kjøpe så lenge de får i seg nok protein i kostholdet (noe de aller, aller fleste ikke bør ha noe problem med, med mindre de er vegetarianere/veganere). Det eneste tilfellet jeg anbefaler å bruke det, er ved to anledninger; om du trener på tom mage eller sliter med søtsug.

Det er ikke nødvendig for optimale resultater når du spiser nok mat. Det er ikke nødvendig for å optimalisere treningsprestasjon og det er heller ikke nødvendig for å oppnå noe som helst så lenge matinntaket ditt er bra. Det er en praktisk og løsning som smaker godt, og selv bruker jeg det kun når jeg trener på tom mage eller om jeg blir ekstremt søtsugen eller sulten i situasjoner hvor jeg ikke har annet tilgjengelig.

img_2414-001

BCAA og proteinpulver er noe jeg alltid har i skuffen min. Ikke fordi det gir meg noe mer enn kyllingfilet, fisk, mager kesam eller lignende noen gang kan gi meg, men fordi det er praktisk. En enkel og billig kilde til protein. BCAA er praktisk før trening fordi det går raskt i blodet i forhold til proteinpulver som må brytes ned først. Denne i smaken Green kiwi lime er min favoritt om dagen.

Skal du bruke pengene dine på et kosttilskudd – ikke kjøp det fordi en bro på gymmet sa det var sykt bra og ga deg syyyke blodårer… Kjøp det fordi når skjønner hva det er og hvorfor du har nytte av det i ditt kosthold!

OPPDATERT SPILLELISTE OG GALAKSEPRAT

Innlegget inneholder sponsorlenker

Har dere hatt en fin helg så langt?

Jeg hadde en rå beintrening i går nok en gang. Jeg skjønner ikke logikken i det faktum at jeg har en enorm evne til å presse meg på beintrening når større bein er det siste jeg trenger. Om jeg hadde hatt samme evnen til å presse meg på for eksempel skuldre så hadde jeg sikkert fått mye raskere fremgang. Bein er min greie, og det føles ut som jeg er på date med beina hver gang og entrer min egen lille galakse hvor det ikke finnes noen andre. Det er få ting som gir meg bedre følelse enn den jeg har etter beintrening.

Apropos egen galakse – jeg har oppdatert treningslista mi på Spotify. Den er nok litt mer sær nå enn den var før da jeg nesten utelukkende hører på trance. For deg som liker å sveve inn i en ny dimensjon, ta en titt da vel 😉

IMG_7019-001IMG_7065

Jeg fikk pakke fra X-life på torsdag og oppi den var det blant annet ny tights fra Anarchy Apparel, mitt nye favorittmerke når det kommer til tights! Ja, du hørte riktig. Jeg elsker disse over mine to tidligere favoritter, 2xu og Better bodies, det sier litt! Da jeg pakket denne ut av posen måtte jeg nesten stoppe opp og ta henda i været, for takk skal du ha. Denne er laget for meg! Jeg skrev mer om denne tightsen i månedens anbefaling forrige måned, det kan du lese her om du vil ha mer info.

IMG_7025 IMG_7009

Jeg fikk også litt nytt kosttilskudd, blant annet kreatin. Nå begynner å bli lenge siden jeg har brukt det og jeg føler det er på tide å begynne igjen. Nå som jeg trener mye tungt og har styrkeøkning i fokus er det greit å ha et «ekstra gir». Boksen i midten, creatine xplode er en miks av seks ulike typer kreatin. Det er nok denne jeg kommer til å begynne på i første omgang. Boksen til høyre er bare vanlig kreatin monohydrat.

Jeg bruker svært lite kosttilskudd da jeg ikke ser poenget med det så lenge man får alt man trenger gjennom et sunt og balansert kosthold. Proteinpulver bruker jeg fordi det er praktisk og smaker utrolig godt, og kreatin har jeg hatt god effekt av tidligere. Man skal også spise nokså store mengder kjøtt og fisk for å få i seg like mye kreatin som man får i en daglig dose. Da er det greit å bruke tilskudd.

IMG_7052
IMG_7049

God søndag ! 😀

SISTE SMAKEN AV JUL – TILBAKE TIL HVERDAGEN!

Innlegget inneholder sponsorlinker

IMG_6858 IMG_6859

I går røyk siste smak av julen her i huset!
Jeg har hatt kokosmakroner, kakemenn, pepperkaker, brente mandler, punsjboller og et pyntet pepperkakehus stående og litt etter litt har det blitt mindre av alt sammen, med god hjelp av både meg selv og besøkende. Jeg kjenner faktisk litt på at jeg er litt lei av søte ting, spesielt nå som jeg faktisk spiste nesten et helt (!) pepperkakehus i går.  Jeg syns det er så utrolig digg med pepperkakehus. Jeg elsker miksen av kryddersmaken og godteriet. Men, nå er det slutt på det også. Jeg kan bekrefte at jeg ble veldig mett, og energinivået sto i taket noen timer etterpå. Da fikk jeg rydder og fikset leiligheten! Hehe. Nå er altså huset tømt for søtsaker og det eneste som er igjen er luktelys med pepperkakelukt. Jeg skal la være å spise dem, hehe.


IMG_6864
IMG_6869

I dag ble det en frokost etter gode gamle rutiner. Mager kesam og cottage cheese med bringebær og peanøttsmør. Så utrolig digg det var! Jeg kjenner at det skal bli veldig godt å få hverdagsrutinene på plass igjen, selv om julefrokost og julemat er veldig godt mens det står på. Jeg er heldigvis veldig glad i rutinene mine, så det føles ikke som noe nederlag å gå tilbake til dem. Selv om jeg spiser veldig sunt så kan jeg likevel spise ting som smaker veldig godt. Med mager kesam kan man også mikse og trikse frem haugevis av varianter, så kjedelig trenger det absolutt ikke å bli heller.

IMG_6873

For noen uker siden hadde jeg innbrudd i bilen min, og kan du gjette hva som ble stjålet? Treningsbaggen! Full av alt jeg trenger til trening i tillegg til svette treningsklær og inngangskort til gymmen. Det er kanskje litt sykt å si, men det er noe av det mest verdifulle de kunne tatt. Jeg bruker bagen omtrent daglig. Heldigvis har jeg en fantastisk sponsor som fikset nytt utstyr til meg, så nå kan jeg endelig få trent som jeg vil igjen. Trenger du noe utstyr til treningen din så har X-life alt du trenger. Jeg fikk meg nytt dipsbelte som jeg bruker til chins og pullups, nyrebelte til markløft og diverse andre øvelser, drareimer som er et must i markløft og håndleddstøtter til militærpressen. Da har jeg utstyret i orden for å kunne kickstarte det nye året med masse tunge løft 😀

Denne dagen skal jeg bruke på å sette meg nye treningsmål for det kommende året.
Har du satt deg noen mål enda?

DETTE KAN DU FORVENTE…

IMG_4915-001

IMG_5439-002IMG_4839-001 IMG_4883-001 IMG_3424-001 IMG_3705-001IMG_8568-001

Ikke nok med det!
I tillegg til det jeg allerede har nevnt, får du :

– Fra 25% på Craft
– Fra 25% på 2xu
– Miiego 40% rabatt
– Lebert 30% rabatt
– Lilli tights 50% rabatt
– 20% rabatt på ull
– 30% rabatt på alle X-life produkter
Kosttilskudd, treningsutstyr m.m!
– 30% rabatt på alt fra Sklz
– 40% på alt fra Under Armour
– 20% på alt fra Reebok
Noe av dette er allerede på pre-salg før den store dagen i morgen som kalles gråtorsdag. Sjekk ut tilbudene HER! 😀
Vær rask for å få det DU ønsker deg! Og kanskje noen julegaver i samme slengen? ;D —> WWW.X-LIFE.NO <—

MÅNEDENS ANBEFALING

Innlegget inneholder reklame

IMG_4868

I september  testet jeg ut to nye produkter. Et proteinpulver og et pre workout produkt. Jeg klarer fint å få i meg tilstrekkelig med proteiner gjennom kostholdet, så proteinpulver bruker jeg kun fordi det smaker utrolig godt og også fordi det er veldig praktisk når man er på reise eller på farta. To grunner som er gode nok til å alltid ha det i skapet!

Pre workout produkter har jeg kuttet drastisk ned på etter en periode som fullstendig avhengig (kremt). Nå bruker jeg det kun før blytunge økter på dager hvor jeg føler meg trøtt og uopplagt. Jeg bruker det ikke mer enn maks èn gang i uken. Da får jeg maksimalt ut av produktet, og det er nettopp den effekten jeg vil ha.
IMG_4869

For å starte med proteinpulveret…
Dette er – uten å overdrive – en smaksopplevelse. Jeg blander alltid proteinpulver med enten vann eller kokosmelk, og dette er vanvittig godt selv i vann. Det beste av alt – den inneholder sjokoladebiter. Noe som har blitt en snackfavoritt hos meg er å lage en proteinshake med en scoop blandet i vann, setter shakeren litt i frysen og nyter en iskald sjokoladeshake på sofaen etter trening. Det er magisk. For deg som er kresen eller bare vil ha en proteinrik godsak å ty til når du er kjesken eller trenger proteiner – dette er pulveret du bør teste ut. Du får det også i smakene bringebær, jordbær og vanilje. Alle tre har en form for bærbiter i seg.

Og vet dere hva? Det har faktisk hendt flere ganger at jeg har tatt litt pulver på ei spiseskjei og putta rett i munnen!  :O SÅ godt!

IMG_4870

Så til Redweiler – den som lover deg trykk på trening og massiv pump.
Husker dere kaptein sabeltann- isen som var på nittitallet? Denne smaker som den. Cola! Først smak traff meg rett i hjerte og tok meg femten år tilbake i tid når jeg var med på sekkeløp på 17 mai og fikk kaptein sabeltann is som premie. Jeg har prøvd haugevis av PWO produkter og opplevd både kvalme, prikking, skjelving og sure oppstøt. Denne gir ingen av delene, men jeg kan love deg at man svetter hakket mer enn normalt og får et par ekstra gir å gå på. Et spark i rævva i pulverform kaller jeg denne!  Jeg sprer ikke rundt meg med anbefalinger av PWO, men denne kan jeg anbefale til de harde og tunge øktene. Den er også på salg akkurat nå og du finner den her.

Jeg prøver stadig vekk nye ting men anbefaler kun det jeg liker selv og kan anbefale videre. Snakker jeg ikke om noe så er det heller ikke noe å snakke om. Disse to mener jeg personlig er gode produkter som er verdt en test.

IMG_4876

God søndag !

 

BCAA – ER DET NØDVENDIG ?

BCAA er et kosttilskudd som består av de essensielle aminosyrene L-leucin, L-isoleucin og L-valin. BCAA er ferdig nedbrutte aminosyrer og trenger derfor ikke brytes ned før det kommer ut i blodbanen, slik som andre proteinkilder må. 

Det har vært en del diskusjon om dette populære kosttilskuddet er nøvendig for økt fremgang og prestasjon eller om det bare er «glasur på en allerede perfekt kake». Når det har blitt mer forsket på det så er talen relativt klar. Det er ikke en nødvendig tilskudd for de aller fleste, men det er et nyttig og veldig avendelig tilskudd.

IMG_2962-001

FORDELER MED BCAA
– Enkelt å bruke for dem som trener på tom mage.
Det går rett ut i blodbanen og trenger ikke å brytes ned, noe som er positivt når du trener fastende og kroppen trenger å ha aminosyrer tilgjengelig raskt. Du kan like gjerne ta en proteinshake, men BCAA er som sagt ferdig nedbrutt i motsetning til proteinpulver.

– En kalorifattig erstatning for proteinpulver
BCAA inneholder kun aminsosyrer og derfor også langt mindre kalorier enn proteinpulver som som regel har karbohydrater og fett også i tillegg til protein. Dette vil absolutt ikke ha betydning for så mange, men har man lite kalorier man skal ha i seg i løpet av dagen så kan BCAA være greit å benytte seg av.

– Kan dempe sult på diett / redning ved cravings
BCAA er genialt å benytte seg av for å dempe sult på diett, og også som en søtsugdemper. Det kan drikkes som «saft» eller lages gelè av for eksempel. Genial redning når man har enorme cravings.

IMG_2964-001

DET SKAL SIES…
BCAA er ikke nøvendig om du får i deg tilstrekkelig protein gjennom kosten. Slik som jeg ser det så er det mye mer et anvendelig og praktisk (og velsmakende!) tilskudd fremfor et nødvendig tilskudd. Det er først og fremst praktisk for de som trener fastende, de som har kalorirestriksjoner og vil spare kalorier og de som sliter med å få i seg nok protein gjennom mat.

☺ Personlig har jeg prøvd mange forskjellige smaker og merker. Favorittene som står igjen er denne i tropisk, denne i vannmelon og denne med smak av eplesorbet.

 

1432896958

PS; I dag feirer x-life 100 000 likes på facebook med 25% rabatt på hele nettbutikken, også salgsvarene! (Gjelder ikke gasp og better bodies). Da har du muligheten til å gjøre noen skikkelige kupp. Ikke bare på treningsklær men også på kosttilskudd (blant annet 3 pk BCAA) og treningsutstyr. Klikk her og bruk rabattkoden 100k ☺ Gjelder kun i dag!

God søndag !

GRUNNENE TIL AT KREATIN ER SMART FOR DEG SOM ØNSKER RESULTATER

IMG_2913-001

For å forklare det svært enkelt…
ATP er i cellene våre og har som oppgave å motta og overføre energi. For å utføre arbeid trenger kroppen kontinuerlig tilgang på ATP. Dette skjer ved nedbrytning og re syntetisering av ATP. Det brukes og må dermed «lades opp igjen».  Ved høyintens muskelarbeid brytes ATP fort ned til ADP. Den raskeste måten å re syntetisere ADP til ATP er ved kreatinfosfat. Når vi inntar kreatin bidrar dette til økt tilgang på kreatinfosfat, noe som vil forbedre prossessen under høyintens trening hvor ATP brytes fort ned.

Så hva har dette å si for treninga vår ?
Kreatin bidrar til at du kan ha mer treningsvolum totalt ved at du har kapasitet til å ta f.eks. 1-3 flere repetisjoner enn du  har klart tidligere med samme vekt (1). På sikt vil dette bidra til økt muskelmasse (2), økt styrke (3) og generelt bedre prestasjon på trening, som igjen øker energiforbruket ditt – som igjen bidrar til økt fettforbrenning.

IMG_2910-001

Noen av helsegevinster ved bruk av kreatin
– Bekjemper innflamasjon rundt styrketrening (4)
– Forbedrer hjernekapasitet (5)
– Forebygger DNA mutasjon i eldende celler (6)

Hvor mye bør man ta og hvordan tar jeg det?
3-6 g pr.dag er mer enn nok. Når lagrene er fulle så er de fulle, og det er ingen hensikt i å ta mer. Tas sammen med vann eller annen væske. Kreatin monohydrat er den formen for kreatin som anbefales. Her får du kjøpt 1 kg, og her får du pakketilbud på 2 kg.

Referranser:
1. Kreider RB et al.JEP online 1.1, 1998.
2. Sim L et al. CJAP 23(5): 507, 1998.Volek et al. 1999.
3. Willoughby et al. MSSE: 33: 1674-81, 2001
4. Bassit RA et al. Amino acids 2008 August; 35(2):425-31
5. Rae C et al. Broc Biol Sci.2003. Oct 22; 270 (1529):2147-50
6. Berneburg M et al. J Invest Dermatol. 2005 Aug, 125 (2): 213-20

Desktop93-001

Innlegget inneholder reklame

MESTRINGSFØLELSE OPP NED!

Senest onsdag forrige uke fikk dere se et tappert forsøk på å stå på hodet i videobloggen min. Dagen etter klarte jeg det! Jeg har alltid vært redd for å være opp ned. Det høres kanskje teit og absurd ut, men jeg hater å miste bakkekontakten rett og slett. Jeg har aldri turnet som barn og har aldri vært nysgjerrig på å stå på hender, slå hjul og gjøre sånne ting som de fleste barn prøver i løpet av oppveksten. Det er derfor dette er så innmari stort for meg. Når søstra til Gøran viste meg en teknikk på hvordan man kunne gå frem for å stå på hodet ble jeg litt gira på å prøve å få det til. Målet var å klare det i løpet av året (så dårlig sto det altså til!). Gleden var derfor stor når jeg, etter mange forsøk, plutselig klarte å stå på hodet. Helt uten hjelp og helt uten støtte. Snakk om mestringsfølelse!

Deilig å føle at man har så kontroll på kroppen og at man er stabil. Rett og slett noen sekunder med ren lykke !

Vi må ikke glemme bort hvor viktig det er å iblant kjenne på at man mestrer noe man ikke trodde man ville klare. Jeg tror på at mestringsfølelse er en av de viktigste elementene for å oppnå store ting og også for å holde motivasjonen oppe mot større mål. Små mestringer underveis bygger opp troen på at man kan klare det man vil 🙂

IMG_1834 IMG_1836-001 IMG_1838-001

Siden det er søndag og ukens store nettshoppingsdag (hvertfall her i huset;) tar jeg med noen freshe nyheter x-life har fått inn i nettbutikken. Nå strømmer det på med farger! Mine favorittfarger er og blir korall, eller flamingofarge som jeg kaller det, og klar lyseblå. Deilige farger som gir litt vår og sommerstemning- noe jeg er desperat etter for øyeblikket. I tillegg har de fått inn den nyeste oppskriftsboka til Kristine Weber. Jeg har alle heftene og bøkene hennes, så denne er et musthave!

Desktop80
Oppskriftsbok // Koralltopp // Korallshorts // Sort shorts-skjørt // Blå BB topp // Sportsbh // Blå sokk // Korallfarget sokk

God søndag ! 😀

Innlegget inneholder reklame

TILSKUDD I VINTERMÅNEDENE

IMG_1706

På vinteren får vi lite D-vitamin, noe som kommer av at vi har lite sollys og generelt mindre ute enn ellers på året. I månedene med «r» i bør vi ta d-vitamin tilskudd. September, oktober, november, desember, januar, februar, mars og april.  Bra inntak av vitamin D er viktig for ♥ skjelett ♥ hjerte og kretsløp ♥ immunforsvar ♥ treningsresultater

Treningsresultater sier du? Jepp!
Kortere reaksjonstid, økt hurtihet, utholdenhet og styrke samt bedre balanse. Kalsium spiller en stor rolle for muskelkontraksjoner (som det skjer en del av i løpet av en økt!), og for optimalt opptak av kalsium i kroppen trenger vi tilstekkelig med vitamin D.

IMG_1705

Vitamin D dannes når huden får sollys, så jeg får en liten innsprøytning nå som jeg er på Gran Canaria. Jeg har ikke dråpene med meg på ferie siden jeg har tilgang på vitamin D her, men når jeg kommer hjem er det rett tilbake til min daglige dose dråper. Jeg har dog med meg betakaroten i bagen, et tilskudd jeg tar hele året. Virkningen kommer ekstra godt frem nå som jeg får sol på skrotten. Jeg er ikke redd for å innrømme at det er viktig for meg å være brun. Siden pigmentene mine er litt skadet etter mange år med solariumsmisbruk kommer betakaroten veldig godt med ♥

Innlegget inneholder reklame

 

VIDERE UTDANNING OG OVERRASKELSE

Når du leser dette befinner jeg meg på hytta uten kontakt med omverdenen (noe som er utrolig digg!) og koser meg med venninnene mine. Jeg anbefaler alle å gjøre noe slikt en gang i blant. Vi har så godt av avkobling fra hverdagen dere!

Jeg har lenge gått å kjent på at jeg ville bygge på utdannelsen min, og både kostveileder, mental trening og weight trainer har vært oppe til vurdering. Jeg har jo selvsagt lyst til å gjøre alt på en gang, men så er det jo også noe med å ta en ting av gangen å konsentrere seg om det 🙂 Valget har derfor falt på kostveilder.  Da Afpt nå har fått dette som nettstudie ble valget enda enklere å ta. Da kan det fint kombineres med jobben. Jeg er enda usikker på når jeg skal starte, men det blir ikke før jul. Jeg kjenner meg selv godt nok til å vite at om jeg har et studie «hengende over meg» i julen vil jeg ikke klare å slappe av før alt er gjort. Jeg har allerede kunnskap og erfaring om kosthold etter en del år som PT, men jeg tror på at man alltid kan lære noe nytt og utvikle seg! Mer info kommer når jeg vet mer, men da har jeg hvertfall delt det med dere 🙂  Tommel opp for en spennende fremtid!

IMG_1088

Jeg snakket om at det kom noe på bloggen i dag som dere ikke  måtte gå glipp av – og det er helt sant. X-life kjører nemlig dagstilbud på denne herlige better bodies tightsen – og du får med minibands i samme slengen! Strikkene har jeg skrevet mye om i bootymandag kategorien min, ta en titt der for tips om hvordan du kan bruke dem:) Tilbudet gjelder kun i dag så det gjelder å hive seg rundt!  Klikk på bildet under for å komme til tilbudet.

Desktop70

VITAMINET DU BØR SØRGE FOR Å FÅ NOK AV

Vitamin D er noe vi nordmenn har godt av å tilføye i kosten de månedene det ikke er så mye sol å få. Det er månedene med R i. Septemer, oktober, november, desember, januar, februar, mars og april. I disse månedene er det lurt å sørge for et daglig inntak.  Den anbefalte maksimumgrensen pr.døgn med D-vitamin i Norge har tidligere vært 10 mikrogram pr.dag. Nå er den anbefalte maksimumgrensen økt til 20 mikrogram pr.døgn.  Les mer hos mattilsynet her om du er interessert.

IMG_1068IMG_1066

HER ER NOEN GODE GRUNNER TIL AT DU BØR FÅ I DEG NOK VITAMIN D…
♥  Tilstrekkelige nivåer av vitamin D i kroppen er viktig for blant annet et sterkt skjelett, immunforsvar, hjerte og kretsløp, i tillegg til å ha en effekt på treningsresultatene dine, se punkter nedenfor.

♥ Vitamin D er knyttet til kortere reaksjonstid, økt utholdenhet, økt hurtighet, bedre balanse og økt styrke. For lite vitamin D kan ha en sammenheng med lave testosteronnivåer som vil føre til dårlige treningsresultater ettersom testosteron er et muskeloppbyggende hormon og spiller en stor rolle i muskelbyggingsprossessen.

♥ Kalsium spiller også en viktig rolle for muskelkontraksjoner. For optimalt opptak av kalsium i kroppen trengs det nok d-vitamin, noe som er svært viktig om du ønsker maksimal effekt av treningen.

♥ Både Vitamin-D og kalsium påvirker fettforbrenningen positivt og studier har vist at tilstrekkelig inntak kan bidra til at overvektige mister mer fett.

♥ I tillegg er økt proteinsyntese, muskelmasse og nevromuskulær funksjon blitt observert ved høye nivåer av D-vitamin
(info hentet her og her)

Flasken på bildet over i innlegget har dråpeteller som gjør det enkelt å få den doseringen du skal ha. To dråper dekker ditt dagsbehov på 20  µg. En flaske inneholder hele 1550 dråper, så den varer en god stund! For optimalt opptak bør d-vitamin tas sammen med proteiner, fett og kalsium. Med andre ord passer det godt å ta sammen med et måltid hvor du spiser for eksempel en boks kesam med valnøtter eller mandler. Flasken får du kjøpt her. Drypp to dråper oppi blanding og du er good to go 😉

Innlegget inneholder reklame

TO SOLEKLARE FAVORITTER

Jeg får ofte spørsmål om jeg har noen sportsbh’er å anbefale, og helt ærlig så har jeg hatt problemer med dette siden jeg begynte å bruke det. Jeg har, som mange andre som trener mye, litt bredere rygg enn hva som normalt sett passer inn i bh’er og da spesielt sportsbh’er. Å finne dem som sitter fint og stramt uten å skvise livshiten ut av latsen har faktisk vært vanskelig. I lang tid sverget jeg til Craft sine sportsbh’er, men i ettertid har jeg faktisk fått to typer til til å funke, selv om jeg i utgangspunktet var uintreressert i å prøve noe annet etter mange dårlige erfaringer.

Grunnen til at jeg gadd å prøve disse i utgangspunktet var utseende på dem. Jeg er en sucker for godterifarger og søtt design, så jeg ga disse to en sjanse. Guess what, de ble mine to nye favoritter. Jeg har dog ikke prøvd noe annet enn disse to i ettertid heller… Hvorfor endre noe som funker fjell?

IMG_0808

Jeg liker disse av to veldig viktige grunner:
1. Utseende, obviously.
2. De sitter godt rundt latsen, samtidig som de ikke får den til å «tyte» over kanten, noe de aller fleste andre gjør.

Detaljene på den fra Better Bodies er to die for. Rynkene i front og krysstroppene gjør den til one of a kind, og fremhever brysene veldig fint. På meg sitter strikket såpass lavt nederst at latsen får «puste». Veldig behagelig på, og en fryd for øyet. Reebok sin er ikke fult så stram i strikken nederst, men den har god vattering slik at man ikke trenger å tenke på at nipplene vises (første gang jeg har skrevet ordet nippel her på bloggen? merkedag!). Det beste med den er at fargen minner meg om en enhjørning, og teit som det er så gjør det meg litt ekstra  glad 🙂 Jeg har også skaffet meg matchende topp.

Med andre ord – er du litt bred over latsen og medium i brystene så anbefaler jeg disse to. Better bodiesen får du også i flere freshe godterifarger. Jeg tror ikke jeg kommer til å skaffe noen andre typer  på en stund, så lenge jeg har disse 🙂

IMG_0806IMG_0807INNLEGGET ER REKLAMEBASERT

VIDEO; NYHETER FRA X-LIFE


IMG_0616-001

Jeg skrev et innlegg om to plagg jeg kunne anbefale av hele mitt hjerte og det finner du her. Toppen som er nevnt i det innlegget om som jeg nå har fått i gult finner du her.

Klær nevt i videoen: BB t-skjorteBB toppRohnisch svart tightsRohnisch grå tightsAdidas mønstret tights

Kosttilskudd og div:
Løftebelte
Cocosa
SolBrun betakaroten (på tilbud)
Sukrin Gold
Pilleboks
Shaker
Proteinpulver
Selolje pakketilbud

Produktene er åpenbart sponset, noe jeg også nevner i videoen. Takk til www.x-life.no ! ♥

LYKKETIRSDAG

IMG_0594 IMG_0608

God morgen folkens !
Gårsdagen gikk i ett med jobb og familieselskap med feiring av mamma og pappas bryllypsdag. Mellom slagene fikk jeg hentet en stooor pakke fra x-life.no, og dere tro gliset var stort da jeg våknet i dag og kunne åpne den (siden vi var helt skutt da vi kom hjem i går ble det rett i seng). Julaften på forskudd!!

En haug av nye klær og påfyll av much needed kosttilskudd lå oppi den fine boksen. Man kan virkelig si at dette var en god start på dagen. Tightsen jeg har på meg på bildene er en av nyhetene fra adidas. Den er så sinnsykt kul! Jeg syns jo nesten den kan brukes utenom trening og jeg, da. Stoffet er ikke sånn «trenings-shiny» på en måte. Og husker dere jeg nevnte nyhetene fra better bodies? Nå er tre av dem, blant annet denne t-skjorta på plass der de hører hjemme. Hos meg ♥

Over til noe helt annet !
Ukens beintrening blir erstattet med løping denne uken. Rett og slett fordi lårene mine ikke funker til mer enn en ting av gangen, haha. Rumpa må jeg få trent likevel, men det får bli kun isolasjonsøvelser frem til color me rad er overstått. Gleder meg som en unge til helga! Mest fordi jeg skal bo hos Helene og forhåpentligvis treffe mange nye fjes som også skal løpe. Jippi 🙂

God tirsdag alle mann!

«VANLIG NORSK KOSTHOLD»- FROKOST

God lørdag !
Her startet dagen med at jeg dro på butikken og handlet inn til en ekte norsk frokost. Grovbrød, leverpostei, servelat, fiskepudding, italiensk salat og majones! Jeg og Gøran satt å mimret litt fra barndommen her en dag og bestemte oss for å gjenskape den i form av en god gammeldags frokost, så det gjorde vi. Fult pådekket bord på kjøkkenet med telys, akkurat som da vi var små 🙂 Som liten spiste jeg ALLTID brødskive med servelat, majones og agurk, hehe. Fire skiver gikk ned på høykant og det smakte helt himmelsk. Jeg skjønner dere som spiser «normalt norsk kosthold», for det smaker jo veldig godt. Jeg foretrekker likevel cottage cheesen og omeletten min på daglig basis 🙂 Magen min trives best med det.

Nå har vi hvertfall fylt godt opp og er snart klare for en lørdagsøkt. For min del er det løping som står på planen! Løypa jeg har løpt til nå er på 6 km, så mest sannsynlig blir det den i dag også. Endomondo appen fungerer heldigvis på den nye mobilen min slik at jeg kan følge med på farten underveis 🙂

IMG_0512 IMG_0513

I går kveld (les; natt) lå jeg å kikket på x-life.no for å sjekke om de hadde fått inn noen nyheter, noe som de alltid gjør i august. Og gjett hva folkens… Verdens fineste nyheter har kommet fra favorittmerket mitt; Better bodies. Oh my God sier jeg bare. Alt fra gensere, t-skjorter, kosebukser og tights med dritkult og unikt mønster. I’m in love! Designerene bak Better bodies har virkelig skjønt seg på smaken min sier jeg bare. Årh, kan ikke vente med å få noe av dette hjem! Helst ALT! Alle nyhetene finnes i flere farger også. Jeg har plukket ut favorittene mine på bildet under. Resten av nyhetene og gamle produkter finner du her.
Ha en nydelig dag folkens !

T-skjorte // Topp // Genser // Belte // Tights (adlinks)

Desktop67

FREDAGSPJATT + HELGETILBUD

IMG_0288IMG_0296
Antrekk; Genser på tilbud // Tights på tilbud (adlinks)

God fredag folkens !
Jeg sitter på kontoret på Shapes i skrivende stund. Det er så varmt at jeg føler jeg skal besvime. Dere må huske å drikke nok vann i denne varmen folkens ! Jeg svetter hverfall konstant, og det merkes på energinivået. Planen var egentlig å løpe litt bakkeintervaller på morgenen før jobb, men det tok lengre tid å svare på mail enn jeg hadde planlagt så da ble det avlyst. Jeg tviler på at det blir noe av i dag da, siden temperaturen er HELT uutholdelig å trene i ute. Tross varmen fikk jeg en digg økt i går på bein og rumpe. Jeg gjorde en liten vri på kick back i kabel som fikk det til å svi godt i glutsa. Mer om den på bootymandag! ; )

Nå skal det bli godt med helg kjenner jeg. Det har vært en hektisk og varm uke.
Jeg elsker fredagsfølelsen! Også har jeg enda en gledesnyhet til dere; x-life har helgetilbud på alt bra Abilica denne helgen. Treningsutstyr i alle fasonger og former. Perfekt hvis du trenger noe til hjemme- eller utetrening! Klikk på bildet under, så kommer du til salget.  Mine favoritter er uten tvil treningsstrikk og foamroller.  De har jeg blogget om haugevis av ganger 🙂
Nyt dagen !

helgetilbud_juli_bloggere

FRA DYPET AV TRENINGSHJERTET

God formiddag folkens !
I dag har jeg en oppriktig og ærlig anbefaling til dere. To plagg jeg virkelig elsker! Jeg vasker dem hele tiden og bruker dem på nytt – de hentes rett fra tørkestativet og går rett i vask i en evig sirkel.

Rohnisch har en topp i lang modell som minner veldig om de lange singlettene du får kjøpt på H&M og Cubus. Det er så digg å ha noe som går litt lengre ned og som sitter som de skal. Ikke bare er stoffet og passformen perfekt, de er også veldig ok i pris! Du får dem i vannmelon som jeg har, i sort og i lyseblå. Dette er uten tvil på topp 5 på listen over de beste treningstoppene jeg har hatt noen gang. ..og jeg har hatt MANGE treningstopper. Om du vil kan du dra den langt ned på rumpa og en sklir ikke opp igjen !

IMG_0203 IMG_0202-001

Så har jeg en tights å anbefale også. Den er fra Nordic star og har et stoff som faktisk også minner om bomullstights man får kjøpt på H&M, men den er litt tykkere og strammere i stoffet slik at den skjuler skavanker. Den er perfekt i livet med litt bred strikk som ikke strammer men sitter fint. Den jeg har på bildene er på tilbud nå, men det har også kommet en ny modell med godterifarget skrift i siden som har akkurat samme deilig stoff og passform. Jeg tar meg selv i å gå med disse plaggene hele tiden selv om jeg har enormt mye (kremt) å velge mellom. Også denne er veldig fin i prisen, både den på tilbud og den nye modellen.

Er du glad i myke plagg som ikke er syntetiske så kan jeg anbefale disse to for deg!  Skoene er også en all time favorite hos meg og jeg har dem i flere farger. Inov8 har jeg skrevet om tusen ganger før, så de kjenner dere igjen nå vil jeg tro 😉  Dette er en helt ærlig mening og ikke noe jeg har fått beskjed om å si. Rett og slett bare en mening fra dypet av treningshjertet 🙂

IMG_0198

MÅNEDENS ANBEFALING

IMG_8568-001 IMG_8575-001
Tights // Sko (adlinks)

Månedens anbefaling er noe jeg har skrevet om utallelige ganger her på bloggen, og da spesielt i sammenheng med rumpetrening. Minibands har vært utsolgt lenge hos x-life, men endelig er de tilbake. Jeg skrev et innlegg for en god stund tilbake om rumpetrening du kan gjøre hjemme med disse strikkene, sjekk det ut her. Disse øvelsene kan selvsagt også gjøres på gymmet. Det er rett og slett en genialt redskap for deg som virkelig ønsker å bygge rumpe og styrke setemuskulaturen din. Du får tre stk i pakka med forskjellig styrke. Gul er lettest, så kommer rød og deretter sort. Du kan også kombinere dem for å få enda mer motstand.

Som dere kanskje skjønner så anbefaler jeg disse fra dypet av mitt hjerte. Bare PRØV i f.eks. glutebridge og KJENN SELV !!! Disse er en knall bra invistering i hobbyen din og noe du kan bruke til utrolig mye. Invister i rumpa di og gå for Sklz minibands 😉 Du finner dem her.

IMG_8572-001

Gog lørdag alle sammen! 🙂

VIDEO; KOSTTILSKUDD TOUR

I går filmet jeg en liten kjøkken-tour for dere. Jeg får en del spørsmål om hvilke kosttilskudd jeg bruker og det varierer egentlig litt i perioder, men det du ser i videoen er stort sett det det går i jevnt over. Basicen er liksom proteinpulver, kreatin og bcaa. I tillegg bruker jeg selvsagt selolje, men den står i kjøleskapet. Linker til tilskuddene finner du under videoen.

Det jeg sier om Test-booster boksen er dog helt på tryne, beklager det, hehe 🙂 Dette er den rette forklaringen;  Alpha Test Booster inneholder hele 1200mg Fenugreek per dagsdosering. Nylig publisert studie (27.okt. 2010) viser at ingrediensen Fenugreek har positiv effekt på styrke i både under- og overkropp, samt gir en bedre fordeling av muskler og fett på kroppen. Klikk her for å lese studien. Produktet inneholder ingen stoffer som vil slå ut på en dopingtest. Fenugreek har den siste tiden blitt brukt som hovedingrediens i de fleste «test boosters» verden over, hvor brukerene rapporterer en god effekt (økt styrke, muskelvolum og potens / sexlyst). (info hentet på x-life.no).

Hylle nr.1
Kreatin i pilleformZMAGlutaminTest-boosterFrenzy fatlossSinkFresXtreme MusclespeedVitamin DSolBrun
Hylle nr.2
KaseinKreatinBCAA
Hylle nr.3
ErteproteinTroponin
Hylle nr.4
Steviadråper

Har du ønsker til videoblogg? Hyl ut! 😀

JULIE TESTER; 2GOOD

IMG_9960Antrekk: Topp // Tights (adlinks)

La meg først gi dere en liten background story på mitt forhold til proteinbarer…
Jeg er en stor tilhenger av det meste med ekstra protein og ting som smaker søtt. MEN- når det kommer til proteinbarer er jeg ekstremt kresen og ikke en drømmekunde på noen som helst måte. Jeg har hatt en favoritt gjennom alle mine leveår, og det var hekta på powerpack med mørk sjokolade. -Helt til jeg spiste den mens jeg hadde spysyka og dermed opplevde å smake den i retur, noe som egentlig har ødelagt den for alltid, dessverre. Etter det har jeg rett og slett ikke funnet noen favoritt.  Det som er så rart er at jeg liker virkelig ALT av mat, inkludert det som ingen andre liker, men barer!? Nope!

Så, med meget skeptisk innstilling smakte jeg på barene som jeg fikk tilsendt i forige pakke fra x-life. 2good med peanut butter smak og 2good med cookies & cream. Dette er min dom;

IMG_9971
IMG_9977

2good peanutbutter
Selv om det er umenneskelig lenge siden jeg har smakt snickers så syns jeg denne var veldig lik det vake minnet jeg har av den. Veldig god, litt seig slik som snickers og med god nøtte/karamellsmak.Veldig stort pluss for lite proteinsmak! Hver bar inneholder 30 g protein og 39 g karb, noe som passer fint etter trening. Fettinnholdet er på 15 g, og helhetlig er dette en energitett bar som metter godt. Ikke noe negativt, men noe å være obs på om man er forsiktig med kcalinntaket ditt. Super til lørdagskos! Her får du dem i stor pakning og her finner du dem enkelthvis.

2good cookies & cream
Vel, personlig syns jeg ikke denne smakte min forestilling av cookies & cream, selv om jeg aldri har smakt kjeks og krem sammen. Den faller ned på lista i forhold til peanøttbutter smaksmessig. Innholdet er likt som i den over, bortsett fra at denne bare inneholder 10 g fett, noe som er et pluss. Jeg har dog ikke hørt om noen andre enn meg selv som ikke liker denne til nå, så mest sannsynlig kan du se helt bortifra min mening og elske den for alt jeg vet. Her finner du 12pakning og her finner du dem enkelthvis.

Har du en proteinbar favoritt du kan anbefale meg?  Og nei, jeg liker ikke questbars heller. Ikke en eneste en av dem. Swebar med pepperkake eller karamell går an, bortsett fra det er jeg som sagt en klin umulig kunde! Som sagt så er powerpack med mørk sjokolade som er min favoritt – antakelig til jeg går i graven…:)

VIDEO; «FIRST» IMPRESSION AV MUSCLESPEED

God morgen !

Her kommer en liten «first impression» av pre-workout produktet Xtreme Muscle speed som jeg er så heldig og får prøve. Etter denne videoen ble filmet så dro jeg på trening og jeg kan bekrefte av jeg fikk god energi og fikk svettet godt fra meg, akkurat slik som slike produkter skal fungere. Jeg har hørt at noen syns det prikker i kroppen av denne, men det kjente jeg ikke noe til. Kun en behagelig energi gjennom hele økta. Tok nok en del flere sett enn jeg ville gjort uten, og det er det jeg liker! Jeg er veldig følsom for koffein og kan bli noe kvalm av pre-workout shakes, men det ble jeg ikke av denne.

Den finnes i smakene Berry og Tropical blizz. Veldig søte, noe som passer meg bra. Har dog hørt noen syns den er litt for søt, men det er smak og behag. Du finner produktet HER. Absolutt genial når du er trøtt og sliten eller skal ha en beintung økt! Sjekk ut flere pre-workout produkter her.

BULGARSK UTFALL M.M

God lørdag!
I skrivende øyeblikk sitter jeg å nyter en god kopp kaffi med magen full av omelett. Det inspirerte meg til å skrive om den supre eggeplomma som mange fitnessfolk er redde for på grunn av fettinnholdet. Det er så mange grunner til å spise den! Mer om det i morgen 🙂

Den siste tiden har jeg kjørt overkropp og underkropp annen hver dag. I går var det egentlig tid for overkropp, men jeg la inn litt bulgarsk utfall på slutten av økta. Jeg må innrømme at jeg er blant dem som har hoppet galant over den øvelsen og holdt meg til knebøy, rett og slett fordi den er så steike pain in the ass. Av en eller annen grunn har jeg nå plutselig fått helt smaken for den, den kjøres til og med flere ganger i uken! Jeg får helt fantastisk kontakt med rumpa.

Jeg har begynt å like hvor enormt sliten, andpusten og pumpa jeg blir av denne øvelsen. Kjører man med korte pauser og mange reps fungerer det jo knallbra som en liten fettforbrenningsboost, samtidig som den utfordrer rumpa 😉 Dagens treningstips er med andre ord å legge inn bulgarsk utfall på slutten av økta di ! Ikke vær redd for å bruke vekter så lenge du er sikker på utførelsen.

IMG_9988IMG_9987

Så over til noe HELT annet! Jeg bare MÅ tipse dere om at min gamle favoritt tights fra Nordic star er lagt inn i x-lifes sommersalg. Den jeg har på meg på bildene er den nyeste modellen med godterifarget skrift som har med en supersøt drikkeflaske i pakka. Jeg elsker stoffet i disse tightsene. Litt tykt og med veldig god oppstrammingseffekt. Toppen min er også på salg i blå. Jeg har str. M, så jeg vil si de er litt små i størrelsen. Ellers er jo tightsene fra Rohnisch et fantastisk kupp. Størrelsene forsvinner fort, så vær rask. Salget varer kun EN DAG TIL !

Ha en herlig lørdag alle mann !

IMG_9999

TO DAGER IGJEN, LØRDAGSPRAT

Da var det jaggu lørdag igjen altså ! Ukene flyr. Nå er det faktisk bare to dager igjen av sukkeravtalen vår, og jeg har offisielt ikke kjøpt ETT GRAM smågodt eller yoghurtnøtter på 90 dager! Jeg er faktisk veldig stolt av meg selv. Smågodt og yoghurtnøtter er nemlig mine to favoritter som jeg ikke har hatt noe særlig sperre for å kjøpe til stadighet, om det har vært mandag, onsdag eller lørdag. Endelig kan jeg helt ærlig si at jeg ikke savner noen av delene. Det føles så digg!

IMG_9624

Jeg er jo fortsatt glad i snop og kos, men jeg syns det smaker så vannvittig mye bedre hvis jeg f.eks spiser sjokoladekake hos mamma eller is hos svigers en gang i blant fremfor å gomble yoghurtnutter i bilen på vei hjem fra jobb flere ganger i uken. Jeg føler faktisk mitt forhold til sukker har blitt veldig avslappet, og det frister ikke så mye som det gjorde før. Blåbær, vannmelon og druer er jo SÅ godt, og det beste er at det faktisk tilfører kroppen noe bra 😉

Planen i dag er  å vaske klær og hus og forhåpentligvis slappe av i sola og nyte denne fine dagen. Nyte jobbfri, finvær og vårt deilige sommerparadis på terassen. Akkurat slik det skal være 🙂

Som dere vet så har x-life stort sommersalg gående nå, og jeg vil tipse dere om plagg fra Kari Traa med utrolig bra passform. Jeg liker best butterfly serien, siden den føyer seg etter kroppen og fremhever formene på grunn av  måten de er sydd på (du kan se det når du tar av plaggene, sømmene er veldig spesielt sydd).  Mine favoritter fra butterfly serien er disse; t-skjorten jeg har på meg på bildene,  tynn genser m. zip,  og capritights som jeg har i alle farger. Disse plaggene er nå på tilbud fra 120 latterlige kroner.  Skoene mine er også på tilbud til halv pris, du finner dem her.

Håper alle får en fantastisk lørdag !

IMG_9627 IMG_9629

 

MINE FAVORITTER

Hei folkens !
Siden sommersalget til x-life er så stort tenkte jeg å vise dere mine favoritter fra salget. Linkene finner du under bildet. Om du vil se hele salget så ser du det her. Det er litt for en hver smak, både til jente og gutt.

redigert

Skins tights
♥ Blå tights og matchende  t-skjorte fra Kari Traa
Camoprint tights
T-skjorte med smart print
Inov-8 skoene mine

Vær rask slik at ikke din størrelse blir utsolgt. Her ryker varene fort 🙂
God handel og god søndag !
IMG_9811-001