TRE ONSDAGSTANKER

Håper dere hadde en super 17 mai feiring!
Jeg koste meg med topptur på formiddagen og familiebesøk i puljer utover dagen og kvelden. En fin og stressfri feiring 🙂

I dag får jeg ikke helt stablet sammen tanker til å formulere et innlegg om et spesifikt tema (slikt må komme av seg selv 😛 ), så jeg velger heller å dele noen onsdagstanker med dere for å likevel få satt ord på noe av det som surrer rundt i topplokket 🙂

Jeg skal videreutdanne meg!
11 februar neste år begynner jeg på studiet «Rehab trainer» i Oslo og gleder meg enormt mye. Studiet tar for seg opptrening under og etter skade. Dette er studiebeskrivelsen; «I løpet av utdannelsen vil du tilegne deg relevant kunnskap om smerte, skademekanismer og få en grunnleggende forståelse for de vanligste muskel- og skjelettdiagnosene. Du vil lære deg prinsipper for å kunne vurdere hvilke faktorer som har betydning for rehabiliteringsprosessen og prognosen. Ikke minst vil du lære hvordan du kan tilpasse enhver øvelse til ethvert individ og til hvilken som helst situasjon. Du vil få en grundig forståelse av hva som ligger i begrepene prehabilitering og rehabilitering, samt hvilke prinsipper og faktorer som har betydning for smerte, bevegelseskvalitet og god helse. Dette vil gjøre deg i stand til å veilede både mosjonister og toppidrettsutøvere gjennom akutte og kroniske plager, samt holde en overordnet strategi for rehabiliteringen».
Studiet foregår i Oslo, så starten av 2022 blir preget av mye pendling for min del, men jeg tror så absolutt det blir utrolig spennende og virkelig verdt det. Det skal bli gøy å få enda mer «kjøtt på beina» samt møte andre PT’er med samme lidenskap.

Boken «Superkondis» av Ulrik Wisløff har virkelig vært et friskt pust på bokfronten den siste tiden. Den gir veiledning i en enkel metode for å bedre kondisjonen effektivt, og også mye annen relevant informasjon om hjertet, oksygenopptak og melkesyre for å nevne noe. Veldig informativ og bra! Jeg vurderer å teste ut 14 ukers programmet hans, litt med tanke på at jeg er påmeldt KK-mila på Bislett 4 august.

Ny rutine med morgentrening
Jeg er litt inne på tanken om jeg skulle prøve å innføre rutinen med morgentrening igjen. Jeg gjorde det over en lang periode tidligere hvor jeg trente fra 07.30 til 08.30 fem dager i uken. Det var veldig deilig å få unnagjort økta før jobb og jeg tenker at det kanskje kan være gunstig å innføre igjen. Nå som sommeren nærmer seg er det veldig deilig å kunne benytte tiden etter jobb til andre ting som gåturer og ande uteaktiviteter, hagestell og andre ting. I første omgang vil jeg prøve å innføre det to dager i uken å se hvordan det fungerer.

Med det ønsker jeg DEG en god onsdag videre 🙂

MÅL FOR MAI

Vi er allerede godt i gang med mai måned, en av de fineste månedene vi har spør du meg! Fuglekvitter, hvitveis, ramsløk i anmarsj og varmere kvelder. Det blir ikke bedre enn det. Jeg har som vanlig satt meg noen mål for måneden og de vil jeg dele med dere her. Som jeg har snakket om før så er det å sette seg månedsmål veldig motiverende for meg og det hjelper meg til å holde fokus og jobbe målrettet jevnt og trutt. Og jeg elsker det! Å ha noe å jobbe mot gjør meg tilfreds og glad og det gjør en hvilke som helst «kjedelig» hverdag mer interessant og givende.

Mine mål for mai:

Tilbakelegge 107 km i Dirty girls Spring into summer challenge
Jeg har allerede fullført 27,5 av dem så jeg ligger godt an. Jeg har laget meg en konkret plan for hvilke dager og hvor mange kilometer jeg skal gå eller jogge på hver enkelt dag, og det gjør det veldig lett å følge opp. Noen dager blir det flere kilometer enn planlagt og da kan jeg gå/løpe en kortere tur en annen dag. Jeg sørger for å hele tiden være i forkant av planen slik at jeg har mulighet til å justere underveis. Utfordringen inspirerer meg veldig til å være tro mot planen min og er absolutt en ekstra dytt i rumpa de dagene sofaen frister mer enn aktivitet. Det digger jeg! Ikke bare får jeg inn mye hverdagsaktivitet. Jeg bruker også anledningen til å utforske nye steder og stier og å virkelig nyte finværet både alene og med venner og familie.

Tre styrkeøkter i uken
Jeg har kommet frem til at det er det mest overkommelige nå som jeg er mye aktiv ellers og i tillegg er i full jobb. Med tre økter i uken kjenner jeg at jeg klarer å restituere veldig bra og får godt utbytte av øktene jeg utfører. Ingenting er bedre enn å kjenne at kroppen trives med treningsmengden og belastningen. Det blir tre fullkroppsøkter med noe mindre belastning på bein med hensyn til økt mengde løping.

Søppelplukking
Nå som snøen er vekk kommer søpla frem. Det er like trist å se hvert år. Denne måneden tar jeg med meg en pose i lomma når jeg går tur slik at jeg kan plukke med meg søppel underveis etter hvert som jeg ser det. Det er ikke like lett på jogge- og løpeturer, men på de rolige gåturene gjør det ingenting. Jeg oppfordrer deg til å gjøre det samme! Ja, turen tar brått litt lenger tid. Men samtidig gjør man noe veldig fornuftig 🙂

Ramsløkjakt
Nå er det snart tid for sanking av ramsløk! Jeg vet om flere steder det vokser mye av det, så i løpet av måneden er planen å ha to-tre turer med plukking. Jeg har så lyst til å prøve meg på både ramsløksalt og ramsløkssmør. Det har jeg ikke laget før, så det får jeg sikkert til! 😀 Det er så gøy å høste av naturen. Det gir meg virkelig mye glede.

Skrive takknemlighetslister
I disse tider gjelder å gjøre det man kan for å holde humøret oppe og holde fokus på det som er positivt. For å hjelpe meg selv med dette har jeg satt meg som mål å skrive en takknemlighetsliste i uken. Det kan være hva som helst, alt fra hvitveis som spirer i grøfta, god helse, noe gøy på TV, en fin samtale med en venn, kunde eller kollega eller en fin drøm. Det finnes ingen grenser for hva man kan være takknemlig for. Det gjør virkelig noe med psyken å minne seg selv på det.

Lese 20 min 5 ganger i uken
Et av nyttårsforsettene mine er å lese en bok i måneden, noe jeg har fulgt opp til nå. Jeg har den siste tiden også oppdaget hvor utrolig nyttig det er å sette av 20 min til lesing og ikke noe mer. Da er det lettere å ta seg tid til og det blir lettere å konsentrere seg. På 20 min får jeg faktisk lest ganske mye og det er motiverende å se hvor effektivt det er. Denne måneden leser jeg «Det andre namnet» av Jon Fosse. En bok jeg fikk anbefalt av en tilfeldig dame jeg traff på biblioteket. Det er en nynorsk roman og første del av en septologi. Den er ikke nødvendigvis en bok jeg ville funnet på å valgt helt selv, men jeg syns det er spennende å gi bøker en real sjanse for å kanskje oppdage at de har noe interessant ved seg. Jeg elsker å bli positivt overrasket!

Pusse vinduer
Den ene gangen i året! Neida. (Joda). Når sola skinner på vinduene nå vet du, da kommer dritten frem. Vasking av vinduer og verandadør skal skje en dag denne måneden. Jeg må bare utsette det litt til først :’D

Har du satt deg noen mål for måneden?
Husk at det kan være alle typer mål, små som store! Å kunne huke av noe man har oppnådd gir poeng i mestringsbanken 😉

NY MÅNED – NYE MÅL!

Jeg håper du som leser har hatt en fin påske!
Her på Sørlandet har været vært helt nydelig, så jeg har kost meg i båt med kjæresten, grilling hos venner, nydelige løpeturer uten jakke (!) og lamming på gården til svigerfar. Jeg sliter alltid litt med å finne roen i ferier, men omsider klarte jeg å nyte jeg også. Skal innrømme at det er noe godt med å våkne av seg selv og ha en rolig morgen fremfor å våkne til alarm og være på beina fra første sekund. Men jeg liker hverdagen for godt til å ikke sette pris på at den er tilbake 😛

Nå er det i tillegg ny måned. April er her og i min verden betyr det alltid nye mål. Det er så forfriskende å vite at fire uker med nye sjanser ligger foran! Denne måneden starter også Dirty girls Spring into summer challenge, som skal vare fra 12 april til 12 juni. Det gleder jeg meg veldig til og er spent på hvordan resultatene vil bli av økt løpefokus i ukene fremover. Målet mitt med utfordringen er å utføre 200 km i løpet av de 8 ukene. Det er betraktelig mye mer enn jeg løper ellers. I en vanlig treningsuke for meg har jeg en økt med intervaller, gjerne 4×4 hvor jeg tilbakelegger ca 5 km, pluss en joggetur på 4-6 km. Nå skal denne mengden kilometer dobles og litt til. Når man skal kombinere det med styrketrening så krever det god planlegging.

Jeg utførte 10 mil i september 2020 og i januar i år, så jeg har fått testet litt forskjellige måter å legge det opp på med tanke på styrketreningen. I september kjørte jeg nokså hardt på hvor hver av de 100 kilometerne var løping. Mye av styrketreningen utgikk derfor både på grunn av mangel på tid men også fordi jeg var mye sliten i kroppen. I januar i år hadde jeg en kombinasjon av løpeturer og gåturer, noe som gjorde det mye lettere å kombinere med styrketreningen. I gjennomsnitt holdt jeg meg til tre styrkeøkter i uken fast gjennom måneden, i tillegg til en kombinasjon av løping og gåing.

Nå gjelder det å legge en strategi for hvor hardt jeg vil gå inn med løpingen. Jeg har laget en plan om å gjennomføre 67 / 200 km fra 12-31 april. For å få en litt «smooth» start på utfordringen vil jeg starte med å ha to løpeøkter, en intervalløkt, tre gåturer og tre styrkeøkter i uken ut april. Gåturene vil da fungere som aktiv hvile. Deretter skal jeg se det an om jeg velger å øke mengden løpeturer inn i mai måned. Det er viktig for meg å beholde gleden med det jeg gjør og jeg vet at blir det for mye av noe eller må jeg ofre noe jeg liker å gjøre, vil det fort bli mer mas enn glede. Det skal jeg unngå!

Det fine med alle disse kilometerne som skal tilbakelegges er at jeg får masse tid til å høre på interessante podcaster, noe jeg virkelig elsker. Når jeg kan gjøre to ting på en gang er jeg happy! Haha. Det kommer et eget innlegg om mine anbefalinger for april senere i uken.

Jeg har også et nyttårsforsett som går ut på å lese en bok i måneden. Til nå har jeg lest «Sult» av Knut Hamsun, «Bli best med mental trening» av Erik Bertrand Larsen og «Født til å løpe» av Christopher Mcdougall. Boka som skal leses i april er «Veien ut» av Bjørn Gabrielsen. Jeg har allerede slukt en fjerdedel av boka og er helt frelst. Han har pakket alt og dratt ut i Nordmarka for å bo der med hundene sine i ett år. Han skriver om hvordan han setter pris på det primitive livet og ønsker å gjøre et slags oppgjør med materialisme og det å være avhengig av mange ting for å kunne være tilfreds og lykkelig. Gleder meg til fortsettelsen og kan allerede anbefale den varmt!

Jeg gleder meg til en ny måned med lysere og lengre dager og første smaken av vår og sommer! 😀

FRA FERIE TIL HVERDAG

Nå er det en god stund siden jeg har satt meg ned for å skrive et innlegg her. Som sikkert de fleste har fått med seg har jeg vært på min årlige sommerferie på Kjerringøy utenfor Bodø og har kun postet ferdigskrivde innlegg her inne. Nå er jeg tilbake og klar for å hive meg på «hesteryggen» igjen!

Vel, klar og klar...
Hverdagen kommer alltid litt brått etter turene til Kjerringøy. Jeg sliter med å beskrive følelsen med ord, men når jeg er der oppe er det som om alt annet i livet blir satt på pause og jeg forholder meg ikke til noen ting. Hjemme er jeg dårlig på å koble av, men der oppe gjør jeg det til det fulle. Utrolig deilig og nødvendig, samtidig som overgangen alltid blir litt tøff når jeg kommer hjem. Det er så stor kontrast. Fra et bekymringsfritt teltliv i vakre omgivelser til en hverdag full av ansvar og plikter. Jeg er sikkert ikke alene om å kjenne på at det kan være overveldende, selv om jeg trives med hverdagen også.

Ferien fikk en uventet start da jeg og en kompis som kjørte sammen endte i bilulykke på Otta på vei opp. Vi møtte en bilist som sovnet bak rattet og lå i motsatt kjørefelt, måtte svinge unna og endte likevel opp med å bli truffet kraftig i bakenden av bilen slik at vi fikk en sidelengs snurr ut i grøfta. Det gikk heldigvis bra med oss, men bilen min ble stående igjen og blir kondemnert. Venninna mi og familien hennes kjørte foran oss og ble heldigvis ikke truffet. Takket være god forsikring og god hjelp fikk vi leiebil videre og vi var på hjul igjen fire timer etter krasjen. Skjelven og i sjokk alle sammen, men i god behold.

Følelsen av å gå i land på Kjerringøy er alltid helt spesiell, men denne gangen føles det ekstra fint. Alternativet kunne vært noe helt annet. Første kvelden fikk jeg sitte i campingstolen min på den hvite stranda med en pils og kikke utover den vakreste midnattsola du kan tenke deg. Det er lenge siden jeg har kjent på takknemlighet over å være i live. Normalt sett er det dessverre noe jeg tar for gitt.

Vi hadde 16 fine dager der. Jeg nyter den primitive tilværelsen i telt og sover alltid veldig tungt og godt. Koser meg med venninna mi, kjæresten hennes, svogeren hennes og ungene dems. Vi besøker alltid farmoren og farfaren til venninna mi også, noe som er utrolig koselig.
Takket være ut.no appen og gode råd fra de som bor der fikk vi også noen utrolig fine toppturer og turer til fine steder. Denne iveren over å leve satt i meg gjennom hele ferien og jeg kjente hvordan jeg bare smilte mens vi klatret oppover de bratteste skråninger og steinrøyser for å til slutt komme til topps å fikk nyte de vakreste utsikter. Jeg fikk også en flott topptur med venninna mi til Kvarven, vår første fjelltur sammen etter 22 år som bestevenninner. Det er en tur jeg aldri vil glemme. Fisketur og multetur ble det også, med henrivende god fangst 😀 Som jeg koste meg!

Cassandra og Aurora, mine to skjønne <3

Kjerringøy er bare vakkert. Det stimulerer sansene mine på så mange måter og jeg får egentlig aldri nok. Jeg tar meg selv i å stadig drømme meg bort til de hvite strendene, det knallblåe havet og den slående vakre himmelen full av farger. Jeg er utrolig takknemlig for at venninna mi Silje tok meg med hit for første gang for seks år siden. Kjerringøy har fått en plass i hjertet mitt for alltid.

Det er mye følelser og inntrykk som enda sitter godt i kroppen etter denne turen. Ekstra spesielt ble det denne gangen, og jeg kjenner at jeg trenger enda litt mer tid på å innhente hverdagen igjen enn jeg pleier.

Men, hverdagen er her og det er på tide å gripe den.
Tilbake til PT-timer fra i morgen og nye oppfølgingskunder venter på å gyve løs på høsten. Første styrkeøkt hadde jeg i går. Jeg elsker hverdagen også og jeg skal bli enda flinkere til å implementere turer og opplevelser i den, ikke bare jobb og plikter. Jeg har allerede sett meg ut flere turer og steder jeg skal gå til i nærområdet, og det skal også bli en prioritet.

Hverdagsmagi kan vi få haugevis av om vi bare tar oss tid til å følge med <3

DETTE VIL JEG GJØRE I JULI

Jeg syns jeg nettopp skrev opp målene for juni? Tiden flyr! Sommeren er godt i gang. Nå gjelder det bare å nyte i vei 😀

Det nærmer seg ferie med stormskritt for meg nå. Fredag morgen er jeg på vei til Kjerringøy utenfor Bodø for min årlige teltferie i det vakre nord. Jeg gleder meg vilt! Denne månedens «dette vil jeg gjøre» har derfor en smule feriepreg. Men, jeg skal ikke ligge på latsiden av den grunn!

I juli vil jeg…

Gjøre en skikkelig god innsats med treningsøktene før ferie
Det er den beste følelsen når man kan ta ferie etter en god periode med skikkelig god innsats. Siden senteret åpnet har jeg bevisst gått inn for å få kroppen skikkelig i gang igjen med styrketrening, noe som føles enormt bra. Til min store glede er ikke forfallet i styrke nevneverdig stort, men likevel har jeg måttet jobbe litt på for å komme helt tilbake der jeg var. Nå har jeg tre helkroppsøkter igjen før ferien og de skal utnyttes til det fulle!

Sove i telt i 16 dager
Musikk i mine ører <3 Teltferie i nord er ikke som en klam campingplass her i sør. Det blir nokså kjølig på natta og man slipper å våkne til full drivhuseffekt på morgenen. Lufta er frisk og magisk. Med et godt underlag og nok klær er det den optimale teltopplevelsen spør du meg.

Fiske
ÅH som jeg gleder meg! Jeg elsker å fiske. Det er noe helt magisk med det. Det beste er selvsagt å få napp og skaffe egen middag, noe jeg håper det blir mye av på tur.

Bruke solkrem (!)
Noe jeg var alt for dårlig på i juni! Uansett om det blir lite eller mye sol, solkrem skal på uansett.

Forhåpentligvis se noen nye fjelltopper
Kjerringøy har mye å by på, så jeg håper været blir bra så vi kan dra ut på tur å se noen nye høyder. Svært lite gjør meg mer gira enn nettopp det!

Logge litt av og nyte nuet
Jeg tar aldri helt ferie fra online kundene og mailen, så litt pc-tid blir det alltid på ferie. Men likevel tenker jeg ikke å sjekke mailen tredjehver time som jeg vanligvis gjør. Jeg skal nyte nuet og lade batteriene med mindre skjermtid, noe jeg tror er veldig sunt! Jeg har forhåndsskrevet noen blogginnlegg som publiseres automatisk, så om du ikke tar skjermfri i juli, stikk gjerne innom her av og til 🙂

Bade
Jeg har faktisk til gode å bade når jeg er i nord (jeg er nemlig en badepingle som helst må ha 20 grader++ i vannet), men det har jeg lyst til å prøve i år. Det blir mest sannsynlig en meget kald fornøyelse, men det blir gøy å oppleve det for første gang! 😀

Hva er dine planer for juli? 🙂

Dette vil jeg gjøre i juni

1 juni er her! Sommeren har offisielt startet. Hvor deilig er ikke det? Jeg føler vi har hatt sommer en stund allerede her på Sørlandet, og i helgen fikk vi tyvstartet med årets første telttur i deilig temperatur. Jeg håper på en sommer som blir akkurat slik som pinsehelga 🙂

I juni vil jeg…

Gå til Ørnenapen i Setesdal
Dette er en av toppene som står på min fjelltur-Bucketliste for i år. Det ser utrolig fint ut og er ikke så alt for langt å kjøre. Dette gleder jeg meg så til!

Arrangere mitt eget sommerløp
Siden jeg hadde en avtale med noen pt-kunder om å delta på sommerløpet og det ble utsatt, skal jeg arrangere mitt eget. Mest sannsynlig vil jeg gjøre det i slutten av måneden på en idrettsbane i Vennesla. Det blir bra! 😀

Gå til Gaustatoppen
En annen fjelltopp jeg har på Bucketlista mi for sommeren. Jeg har aldri vært her før og håper på fint vær!

Lage salat av egendyrkede grønnsaker
Salat og reddiker er ferdig til høsting i drivhuset nå, så jeg håper på noen tomater også. Drømmen er jo å alt man trenger til en god salat til enhver tid 😀

Teste ut hengekøye
Jeg og kjæresten har kjøpt oss hengekøyer som vi ikke har fått prøvd ut enda. Det håper jeg vi får til i løpet av måneden, enten på overnatting eller dagstur 😀

Dra på fisketur
Endelig!! Pappa har en liten båt som bare skal sjøsettes, så er alt klart til å dra ut på fisketur. Om vi får laget fiskesuppe eller stekt i panna helt fersk å er lykken komplett 😀

Pils på brygga
NÅ er det tida for årets første utepils. Restaurantene er åpne igjen og det betyr at det snart er tid for en kald øl på brygga i Kristiansand i godt lag 😀

Har du noen planer for juni? 😀

Langtur på barnevandrerstien

Mange kjenner sikkert til barnevandrerstien som går gjennom 8 kommuner i Agder. Stien er totalt 163 km lang og er merket med symbolet på bildet under neste avsnitt. I går bestemt jeg og mamma oss for å gå en av etappene fra Ålefjær til Jegersberg. En helt nydelig tur i variert terreng.

Barnevandringen oppstod i en landsdel hvor mennesker levde i generell fattigdom, mange i stor nød. Årsakene er sammensatte, men begrunnes gjerne med en uvanlig sterk befolkningsøkning i området, og gårder som stadig ble mindre. Flere familier i indre bygder vest på Agder måtte sende de eldste barna til Austlandet – Kristiansands området og østenfor – for å arbeide. Her var gårdene gjennomgående større og menneskene mer velstående.

Slik oppstod begrepet barnevandring. Barn som vandret var helt ned i 7 års alderen, og på Austlandet arbeidet de med fjøsstell, matlaging, slåttonn, snekring og gjeting. Barna vandret mellom 15 og 20 mil, som oftest flere i samme følge. De dro hjemmefra i april og vendte gjerne ikke hjem igjen før i november. Fenomenet på Sørlandet er sannsynligvis unikt i Norge, og vedvarte frem til ca. år 1910. Da startet og utvandringene til Amerika.
Kilde: barnevandring.no

Mamma og pappa har sommerhytte i Ålefjær, så vi gikk derfra og over justvik og endte til slutt opp i Jegersberg. Stiene var godt merket og fine å gå på hele veien. Totalt gikk vi 15 km fra start til endes og med gode pauser og nistemat underveis brukte vi ca 4,5 timer. Jeg syns det er utrolig spennende å gå denne veien å tenke på forhistorien som er veldig rørende og spesiell. Her gikk de små barna for å komme seg på arbeid og tjente til livets opphold.

Hele stien er som sagt på totalt 16,3 mil og er oppdelt i flere etapper. Det hadde vært utrolig moro å gått hele veien en gang og overnattet underveis. Om du søker opp barnevandrerstien på google finner du kart og veibeskrivelse. Kanskje du kan gå en etappe fra der du bor?

Jeg og mamma tok det som en dagstur og koste oss veldig underveis. Det var også mye fint å se på stiene, spesielt når været var så fint som det var. Jeg anbefaler virkelig å prøve det ut!

Ønsker deg en fin fredag <3

Spesiell 17 mai og min treningsuke

God mandag!
Jeg håper du hadde en fin feiring i går!

Jeg våknet grytidlig på 17 mai og kjente på at jeg ville utnytte morgentimene til å komme meg ut i skogen. For første gang i hele mitt liv på 17 mai morgen satt jeg på toppen av Holmenkollen her i Kristiansand og kikket på utsikten. Jeg traff flere på toppen og på vei opp med flagg i sekken eller rosett på jakka som smilte og gledet seg over nasjonaldagen vår. Jeg vet ikke med dere, men jeg kjente ikke på savn etter stress med stryking av skjorter, krølling av hår, febrilsk leting etter finsko og rushtrafikk. Min 17 mai var helt perfekt. Jeg fikk meg både trim, frisk luft, nabotog med bestis og jentene hennes og middag og spilling med familien. En veldig fin og rolig dag.

Så kom mandagen da – litt brått om du spør meg. Akkurat i dag kjente jeg at en ekstra søndag hadde vært fint! Likevel hjalp det da jeg fikk kommet meg opp og satte i gang med hjemmekontor og etterhvert utetimer, som på hvilken som helst mandag. Det er fint, det og 🙂

Nå er ukens treninger planlagt og slik ser planen ut;

Mandag – Styrketrening, helkropp
Rumensk markløft 4 x 15 reps
Sideutfall 4 x 10 reps
Hip thrust 4 x 15 reps + 15 sek hold på topp
Skulderpress 4 x 12 reps
Facepulls med strikk 4 x 15 reps
Fremoverbøyd roing 4 x 15 reps
Pushups 4 x 20 reps


Tirsdag – 4×4 intervall

Onsdag – Styrketrening, helkropp
Pullups 4 x max reps
Monkey bar 4 x tur/retur stativ
Markløft 4 x 20 reps
Ettbeins rumensk markløft 4 x 12 reps
Hip thrust 4 x 20 reps
Enarms pushpress 4 x 10 reps
Omvendt roing 4 x 15 reps
Floor press 4 x 15 reps

Torsdag – Gåtur/ topptur

Fredag – Styrketrening helkropp
Rumensk markløft 4 x 15 reps
Farmers walk 4 x 30 skritt
Glutebridge 4 x 30 reps
Hofteabduksjon 4 x max reps
Clean and press 4 x 10 reps
Stående roing med strikk 4 x 20 reps
Smale pushups 4 x max reps

Lørdag – Fri

Søndag – Skogtur/ topptur/ joggetur

Ukens første økt ble utført i dag og det føles blytungt. Alt bare brant og gjorde vondt, haha. Jeg tror og håper at resten av øktene denne uka ikke blir like ille og at det fortsetter å være fint vær her på sørlandet!

Ønsker deg en fortsatt fin mandag <3

Spontan crossfitøkt

I dag har jeg hatt utetimer med noen PT-kunder, og da jeg pakket sammen for første pause dukket Hanne opp, sjefen på Trimeriet sammen med Kenneth som er yogainstruktur og Karoline og Marte, to andre spreke jenter fra senteret. Helt spontant slang jeg meg med på en økt Kenneth hadde kalt for «Marte», siden hun hadde bursdag nylig.

Jeg er ikke særlig spontan av meg når det kommer til trening (med mindre det er snakk om turer i skog og mark), men disse sprudlende og glade menneskene fikk meg altså med på «galskapen» 😀

Jeg er ikke så kjent med crossfit, men utifra egne antakelser så mener jeg denne økta var noe hardere og lengre enn en tradisjonell crossfitøkt. Kenneth hadde satt opp åtte øvelser på ti reps per øvelse, som skulle utføres 22 ganger eller så mange runder vi klarte på èn time.

Her ser du økta;

Om du vil prøve hjemme kan du bruke en fylt flaske for eksempel! 😉

Det er helt uvant for meg å jobbe konstant over så lang tid foruten når jeg løper, så jeg må innrømme at jeg ble nokså sliten. Det positive var at det var såpass «få» reps på hver øvelse, så melkesyra kom heldigvis aldri. Men at kroppen strittet i mot burpeesene på de siste rundene, det skal jeg love deg xD

Kenneth, Karoline og Marte

Min plan om en tradisjonell rolig styrkeøkt i min egen boble ble altså byttet ut med en times sosial økt i solsteika og 23-25 grader. Jeg hadde selvsagt kledd meg for godt med både langarmet sort bukse og genser og endte opp med å bli omtrent overopphetet og totalt gjennomvåt av svette, haha. Vel, ingen sure miner for at min egen økt utgikk. Dette var moro!

Her er mitt resultat; 13,5 runde på 60 min og jeg brukte en 7,5 kg manual, med innlagt pause etter 10 runder hvor jeg måtte springe inn på Trimeriet for å hente to flasker vann.

Selv om jeg ikke er en hypersosial type så merker jeg hvor mye energi jeg får av å være rundt mennesker nå både på utetimene mine med PT-kunder og med andre. Det var godt å se andre fjes! Jeg setter faktisk veldig pris på det. Håper du også har hatt en solrik, varm og aktiv onsdag! 🙂

Tirsdagstanker

Jeg tok meg visst påskefri fra blogging, og det var faktisk litt deilig. Mannen var hjemme fra jobb og vi fikk en fin familiepåske med kvalitetstid sammen. Det gjorde godt! Håper du som leser også har hatt en fin påske.

I dag har jeg mye tanker som surrer og egentlig mange ideer om hva jeg vil skrive om. Istedet for å skrive mye halvveis summerer jeg heller tankene punktvis… 🙂

I dag tenker jeg på at…

🌼 Jeg beundrer de med barn som jobber hjemme
Spesielt i denne tiden! Jeg har flere pt-kunder som holder hverdagen gående mens de stabler både hjemmekontor, barnehagebarn, skolebarn og egentid. Jeg er så imponert at jeg finner faktisk ikke ord. Og jeg forstår at mange sikkert kjenner på at hverken tiden eller energien strekker til, men til dere det gjelder så vil jeg bare si (air) HIGH FIVE og du er RÅ!

🌼 Jeg tror kroppen min trives i denne korona-tilværelsen
Jeg stresser mindre, sover mer, våkner av meg selv 06.47 (haha), blir trøtt 21.30 og har generelt mer lyst til å bevege meg, rydde og være kreativ. Dette føles nesten som en sånn nedstressings retreat hvor jeg plutselig føler at dagene blir mye lengre og jeg får tid til så mye mer! Jeg håper og tror at jeg klarer å bevare denne roen når den vanlige hverdagen er tilbake igjen. Det er dog mulig jeg om gjøre litt om på prioriteringer dersom det skal gå.

🌼 Om både sommerløpet og KK-mila blir avlyst vil jeg gjøre det likevel
Tanken min om sommerløpet var å løpe sammen med en eller flere pt-kunder og jeg vil absolutt ikke avlyse selv om selve arrangementet ikke blir til planlagt tid. Det er motiverende å ha mål, så jeg har bestemt meg for at det skal skje uansett. Samme med KK-mila også. Jeg skal løpe den mila til opprinnelig planlagt dato om det så blir i eget nabolag!

🌼 Det er utrolig tilfredsstillende å kaste eller og kvitte seg med ting man ikke trenger
Det har jeg alltid kjent på, men spesielt nå i disse tider. Jeg har kastet og kvittet meg med masse forskjellig ting som bare har ligget rundt og tatt opp plass. Det gir en helt enormt god følelse å ha system i ting og ha det ryddig. Samtidig gjør man noe bra for miljøet ved å tenke gjenbruk og gi/selge ting!

🌼 Det er viktig å tenke over hva man fyller seg med
Ikke bare av næring, men også mentalt. Hva man hører og ser på på TV for eksempel. Hva får det oss til å føle? Jeg er veldig obs på dette og jeg merker hvor mye det har å si for humøret. Har jeg en dårlig dag så unngår jeg for eksempel nyheter og generelt prøver jeg å unngå serier med mye vold, sorg og intriger. Jeg foretrekker mye heller humorprogrammer, sminke- og organiseringsvideoer på youtube, interessante dokumentarer og morsomme podcaster. Det vi hører og ser påvirker oss, selv om vi ikke er bevisste på det!

Med det ønsker jeg deg en riktig fin tirsdag <3

Bli bedre kjent med meg!

Denne typen innlegg har jeg svært sjelden her på bloggen. Rett og slett fordi jeg liker bedre å skrive om min store lidenskap- helse, trening og kosthold. Men på en annen side så elsker jeg å lese slike innlegg selv og tenker kanskje det kan være litt gøy for deg som leser å bli litt bedre kjent med meg! Så, here goes 😀

Spørsmålene er helt tilfeldige og funnet på Pinterest 🙂

Hvor er jeg fra?
Dette spørsmålet får jeg utrolig ofte og det er nok på grunn av dialekten min som kan være noe forvirrende. Jeg er født og oppvokst i Vennesla utenfor Kristiansand. Dialekten min derimot, den har jeg kopiert fra mamma som er fra Bamble, og mikset med litt sørlandsk tonefall.

Har jeg søsken?
Ja, jeg er så utrolig heldig å ha tre eldre brødre. David, Simen og Joakim. Jeg elsker dem!

Hva er mine tydeligste karaktertrekk?
Positive: Fleksibel, handlingsdyktig og positiv
Negative: Typisk «one player» – liker å gjøre ting og styre ting selv, ekstremt behov for frihet, kan oppfattes litt sjefete/ styrende

Hva elsker jeg å gjøre (utenom helserelaterte ting)?
Jeg elsker å synge, være med kjæresten, venner og familie, sortere og rydde, oppdage nye steder.

Hva gjør jeg når ingen ser på?
Skriver dagbok eller ser på Frustrerte fruer på Viaplay.

Hva hadde jeg jobbet med om jeg ikke var PT og kostveileder?
Jeg hadde uansett ønsket å vært selvstendig næringsdrivende. Kunne kanskje vært en form for personlig assistent eller sekretær av noe slag.

Hva hater jeg mest å gjøre?
Å montere et avansert møbel med medfølgende bruksanvisning som sier at man må være to for å montere og en pose med førti forskjellige skruer.

Tre random fakta om meg;
Jeg har unormalt myke hæler, jeg hater å kjøpe sko og jeg blir ekstremt sjelden tørst.

Hva er det beste du kan si til meg?
«Bruk den tiden du trenger». Da blir jeg inspirert og effektiv.

Hva inspirerer meg?
Mennesker som ser livet fra et annet perspektiv enn meg, fint vær og naturen.

Håper det var underholdende på en eller annen måte!
Ønsker DEG en fin tirsdag 🙂

Hvordan ser hverdagen ut for meg nå?

Det er en ny hverdag for de fleste av oss akkurat nå. Treningssenterne er stengt og mange er permittert fra jobbene sine. Jeg skal forklare dere litt om hvordan hverdagen min ser ut nå, for det er slettes ikke helt som normalt.

Mitt andre hjem – treningssenteret er som sagt stengt. Vanlige PT-timer er derfor ikke aktuelt. Noe jeg forstår godt, men det er likevel trist. Jeg har stor glede av å se kundene mine ukentlig. Til vanlig er jeg på senteret hver eneste ukedag med flere timer daglig. I det vi fikk beskjeden om stenging, begynte derfor tankeprosessen nokså fort. Jeg vet at kundene mine setter stor pris på tiden vår sammen, så derfor bestemte jeg meg for å foreslå utetrening for de det måtte være aktuelt for. For andre har dette ikke vært mulig å få til på grunn av endret situasjon med barn hjemme også videre.

Nå og i to uker frem (om ikke det blir lenger) skal jeg altså ha med en og en kunde ut, og der vil vi kjøre alternative økter som hjelper dem å holde seg i gang. Noen ønsker styrketrening ute mens andre ønsker intervall, joggeturer eller bare rolige gåturer. Jeg syns det er flott å kunne opprettholde en viss kontakt – om det så må være på minst en meters avstand, ingen «high fives» og uten annet utstyr enn det vi har i trimparken samt strikk i diverse størrelser.

Mail, snapchat og sms er også flittig brukt. Jeg har stor tro på hyppig kommunikasjon slik at kundene ikke skal føle seg «forlatt» og at de skal miste motet. Dette skal vi komme oss gjennom sammen!

Online kundene er selvsagt også rammet av dette, noe som krever alternativ tenking der også. Hjemmetreningsprogrammer og hjemmelekser blir flittig brukt, og jeg tenker at alt må legges opp slik at det blir gjennomførbart og enkelt. Også her har flere barna hjemme på fulltid nå, så det krever helt klart mer av dem også. Det er utrolig fint å se at kundene tar tak og griper den nye treningshverdagen an. Det gleder meg stort at de ønsker å opprettholde aktivitetsnivået og ikke lar seg stoppe av situasjonen. Det finnes virkelig masser av muligheter til å få brukt kroppen! Akkurat som til vanlig så holder jeg ukentlig kontakt med online kundene, så akkurat på det punktet er lite endret. Litt justeringer her og der, så får vi ting til å fungere nogen lunde som normalt, og det vil fortsatt være mulig å nå målene sine tross litt ekstra motstand akkurat nå <3

Jeg syns hele greia er veldig uvant og rart, og jeg kjenner at jeg til tider kjenner på uvissheten om hvor lenge dette vil pågå. Jeg lever av mitt eget firma, og det vil jeg fortsette med helt til jeg ikke evner det lenger. Jeg er egentlig en person som elsker kontroll og oversikt, så dette kan man si at er svært uvant og ubehagelig. Samtidig velger jeg å se på dette som en god trening i problemløsning og kreativitet! Jeg vil gjøre det aller beste ut av dette for kundene <3

Jeg håper alt står bra til med deg som leser og at du finner noe positivt oppi alt dette. Ha en fin tirsdagskveld <3

Gjør noe bra for deg selv hver eneste dag

Ja, du leste riktig. Hver dag!

Jeg har hatt dette som et lite nyttårsforsett som jeg har holdt litt for meg selv. Å gjøre noe bra for seg selv hver dag tror jeg er utrolig viktig for å ha en god balanse i hverdagen og for å ikke «miste seg selv» i hektiske perioder. Det er ofte veldig enkelt å please andre og blir det mye av det så er det fort gjort at man automatisk nedprioriterer seg selv. Slik trenger det ikke å være!

Det å gjøre noe bra for seg selv trenger hverken å være tidkrevende, kostbart eller tungvint. Jeg gjør det veldig enkelt men er likevel konsekvent på at noe skal skje hver eneste dag. Jeg trives best når jeg ta vare på meg selv og holder det fint rundt meg, og når det er på plass så går alt annet i hverdagen også så mye bedre. Her er min liste over bevisste valg jeg tar og ting jeg gjør for meg selv;

Planlegger uken og når jeg kan trene
❤ Gjennomfører planlagte treningsøkter

Starter dagen med et glass vann med sitron og en næringsrik frokost
❤ Prioriterer tid til hud- og kroppspleie hver morgen og kveld
❤ Rer opp sengen og rydder kjøkkenet før jeg drar på jobb
❤ Står opp tidlig nok for å unngå stress
❤ Skriver dagbok hvis det er tanker jeg vil få ut av hodet
❤ Brenner luktelys og drikker te
❤ Lager «to-do» lister over ting jeg vil få gjort (og utfører det)

Hva du bør fylle din liste med avhenger av hva som gjør deg glad, hva som er viktig for deg og hva du trives med. Tenk enkelt og gjennomførbart, så er du sikker på at du får inn minst ett av punktene hver eneste dag.

Jeg merker enormt forskjell på hvordan jeg føler meg når jeg faktisk prioriterer disse tingene. Jeg har mer overskudd og bedre humør og jeg sitter aldri med følelsen av at jeg streber meg gjennom livet for å gjøre alle andre glad. Jeg får energi av å glede meg selv og det gir meg også mer å gi til andre! GOD torsdag <3

Mine mål for 2020

HOH! Et innlegg jeg har gru-gledet meg litt til å skrive for å være helt ærlig! Det setter litt press på meg å skrive mål svart på hvitt og synlig for alle. Men, jeg tenker også at jeg motiveres av at noe er skrevet ned, så jeg har troa på at dette er fruktbart.

Det er jo blitt et nytt år og et nytt tiår faktisk!
Jeg er ikke noe fan av nyttårsforsetter og heller ikke alt for langsiktige og diffuse mål. Jeg liker best mer kortsiktige mål og har tidligere sverget til månedsmål slik at jeg lettere kan fokusere og vite helt eksakt hva jeg vil oppnå hele tiden innenfor relativt korte tidsrammer. Jeg vil fortsette med å sette meg mål måned for måned, men i år vil jeg også sette meg noen generelle mål for året. De kommer her;

I 2020 vil jeg…

Opprettholde godt nivå av hverdagsaktivitet
Første delmål her er 10 000 skritt på hviledager og 8 000 skritt på dager med styrketrening (med unntak av dager hvor det ikke er fysisk mulig, som for eksempel dager med reising og lignende) i januar.
Dette er jeg allerede god på og har ekstremt sjelden helt inaktive dager. Dette gjør meg veldig godt og bør være helt gjennomførbart gjennom hele året! Gleder meg spesielt mye til mange fine turer i naturen <3

Delta på sommerløpet igjen – sammen med èn eller flere PT-kunder
Det var så utrolig gøy i fjor og jeg vil gjerne gjenta suksessen med å få med meg en eller flere PT-kunder. Å se andre mennesker mestre er det beste jeg vet! I tillegg er det en fin «gulrot»for meg for å opprettholde god løpeform 🙂

Si mer ja til nye utfordringer
Som den kontrollfreaken jeg er så har jeg litt lett for å si nei når jeg blir spurt om foredrag, samarbeid og lignende, rett og slett fordi jeg liker best å ha hundre prosent kontroll på alt hva angår jobben min. MEN, jeg vet at det er veldig utviklende å gå utenfor komfortsonen også, så i år vil jeg rett og slett si mer ja når sjansene byr seg. Allerede 8 februar skal jeg faktisk holde et seminar om kosthold og trening på Instinct i Kvinesdal!

Poste mer fritt på instagram
Jeg er ikke veldig opptatt av å «tilfredsstille publikum» når jeg poster bilder på instagram. I det siste har jeg likevel tatt meg selv i å droppe og legge ut bilder som jeg selv elsker (gjerne av natur og mat), fordi jeg tror ingen andre har interesse av å se dem. Det kjenner jeg at blir litt feil for meg! I 2020 skal jeg legge ut det jeg selv ønsker å dele, så får jeg heller om så, ofre noen likes og følgere!

Bestige to eller flere nye fjell
Åh, som jeg gleder meg! Jeg skal bruke litt tid på å finne ut hvilke jeg skal velge og når det skal skje. Dette ser jeg så frem til at det kribler i magen bare ved tanken!

Unngå matsvinn!
Dette startet jeg med allerede tidlig i 2019, og siste delen av halvåret kastet vi så og si ingenting mat her i heimen. Det er jeg veldig stolt av! Slik skal det fortsette, og det vil jeg også ha mer fokus på er på bloggen. Det finnes mange måter å minimere matsvinn på som jeg vil dele med dere 😀

Shoppe lite og kjøpe mer brukt
En storshopper er jeg absolutt ikke og det er svært sjelden jeg kjøper meg noe nytt utenom sminke, hudpleie og treningsklær en sjelden gang. Her blir altså målet å fortsette med den gode vanen, og når jeg trenger klær og andre ting vil jeg se etter noe brukt fremfor å kjøpe nytt! Det føles utrolig tilfredsstillende og ikke være omringet av ting og klær. Det har virkelig gjort noe positivt med meg, og jeg anbefaler alle å gi bort/ donere bort eller selge alt de ikke trenger.

Løpe KK-mila
Jepp, der var det nedskrevet! Dette har jeg aldri gjort før, så det blir en helt ny opplevelse. Løpet går av stabelen 5 september i Oslo og jeg gleder meg stort! Planen forløbig er å løpe alene og gå for best mulig tid! Mest sannsynlig vil jeg dele med dere hvordan jeg skal trene mot løpet, så det blir en spennende tid som jeg håper kan inspirere dere også 🙂

Dette blir et spennende år!
– og jeg skal selvsagt ta dere med 🙂

13 spørsmål – oppsummering av 2019

Året er straks ved veis ende, og jeg syns alltid det er fint å se litt tilbake på hva året har bydd på. I år som i fjor slår jeg til med en liten oppsummering:)

1. Hva har du oppnådd dette året,  som du er stolt av?
Jeg har fått til en helt ny balanse når det kommer til trening hvor både kropp og hode spiller på lag. Mulig dette skyldes at jeg har blitt eldre og fått et mer avslappet forhold til egen prestasjon, men uansett føles det utrolig bra. Jeg og kroppen har aldri vært bedre venner.

2. Hva har du gjort dette året som du mest sannsynlig vil huske hele livet?
Jeg har hatt utrolig mange fine stunder dette året. Både med mennesker jeg er glad i og helt alene. Det har vært et år med mye selvutvikling og fine øyeblikk! Noe som utmerker seg som jeg vet jeg vil huske resten av livet er først og fremst bryllupet til min yngste storebror Joakim og kona Jeannette. Det var en uforglemmelig vakker dag. Også når han vant NM i mens physique – det var et stort øyeblikk som vi alle har håpet på at skulle skje! Så må være teltturene og konserten med InaWroldsen på Kragerø resort, tur til Kjerringøy utenfor Bodø og venninnetur til Elverum i høst <3

3. Hva har vært mest utfordrende?
Jeg har hatt mange nye kunder med andre utfordringer enn jeg har erfaring med fra tidligere. Det har virkelig bydd på utfordringer, samtidig som det har vært utrolig lærerikt, gøy og spennende!

4. På hvilke område har du forbedret deg mest?
Nok en ting som jeg tror også kommer med alderen- at man blir flinkere på å tolerere mangfoldet man står ovenfor ved å være rundt mange forskjellige mennesker. Jeg har rett og slett utvidet horisonten min og føler meg mer rustet for å takle- og forstå meg på flere personligheter.

5. Hva er det viktigste du har lært?
Det har gått opp for meg i større grad at min jobb i møte med andre mennesker ikke handler om å alltid være enig med dem, men å akseptere og prøve å forstå på tross av egne følelser og meninger.

6. Av alle bøkene du har lest, hvilke er din favoritt?
Her er det ingen tvil. Diktboken «Lyden av sol» av Oddveig Klyve har gitt meg mye glede, og er en bok jeg stadig tar en titt i selv om jeg har lest gjennom den flere ganger.

7. Hva er det fineste noen har gjort for deg i år?
Kjæresten min, Kent Øystein, har vært en bauta i både tøffe og gode stunder, og en god samtalepartner og støttespiller. Han ser meg på en helt spesiell måte. Jeg må også nevne familien min og venninnene mine som virkelig kan lyse opp en hvilken som helst dag. Jeg er så utrolig heldig.

8. Hvilke fire adjektiver beskriver 2019 best?
Akkurat slik jeg liker det!) Læreriktnytenkende, inspirerende og innholdsrikt!

9. Hvis du kunne reist tilbake i tid og gitt deg selv et råd i forkant av 2019, hva ville det vært?
Av og til må man legge egne tanker og følelser til side og lytte til andre med et åpent sinn. Det kan virkelig åpne nye dører.

10. Tre favorittlåter i 2019?
Her kunne jeg valgt en haug. Topp tre må være:
1. It’s all about the melody – Aly & fila
2. Gressholmen – Kristian Kristensen
2. Obsessed – Ina Wroldsen
Som vanlig – godt og blandet 😛

11. Hva er dine tre viktigste mål for 2020?
1. Fortsette å prioritere tid med familie og venner
2. Utvikle meg enda mer som personlig trener
3. Bruke mye tid i naturen

12. Hvilke nye ting har du opplevd?
Dette spørsmålet elsker jeg! Jeg har gjort mye nytt, og slik skal det fortsette i 2020! 😀 For å nevne noe så har jeg blant annet
– Deltatt på sommerløpet og Rosa sløyfeløpet for første gang
– Rensket krabber
– Vist frem ryggøvelser på åpningen av et kiropraktorsenter
– Sett broren min vinne NM i mens physique
– Vunnet andreplassen i kåringen av Byens beste personlig trener
– Vært på konsert med Kristiansand symfoniorkester (anbefales!)
– Fått nytt liv i en (tilsynelatende) død palme
– Besteget nye fjell
– Arrangert supriseparty for mamma
– Pakket ned et 4 mannstelt sammen med min kjære på under 10 min! 😀
– Dyrket min egen agurk og rødbeter
– Montert en dobbel grill
– Tilberedt en (vellykket) kalvestek helt uten hjelp
– Strøket sengetøy (haha)!

13. Hvordan håper du situasjonen din er 31 desember 2020?
Jeg håper jeg kjenner på at jeg har vært god mot meg selv, og dermed vært den beste versjonen av meg selv for andre. Jeg håper også at jeg kan nevne i fleng, mange små og store magiske ting og hendelser som har gjort året minneverdig.

Det samme håper jeg for deg som leser dette!

Alle år har oppturer og nedturer, men jeg er av den oppfatning at man alltid kan finne noe positivt med alle dager og perioder. Det kan vi også hjelpe hverandre med, ved å være gode medmennesker og skape lys i andres hverdag <3

GODT NYTTÅR!

Julefeiring med «helårskroppen-mentalitet»

Hei dere!
Jeg håper dere har hatt en magisk julefeiring <3 Det har hvertfall jeg. Dagene (ukene, egentlig) før, var preget av masse gjøremål, jobb og forberedelser, men jeg fikk roet ned litt i forkant og koste meg skikkelig når den store dagen kom. Nytt fra i fjor var at jeg laget masse godt julegodt og bedre middager, noe som var utrolig lærerikt og gøy! I tillegg var jeg å kjøpte siste julegave på lille julaften, noe som nok aldri kommer til å skje igjen. Haha, jeg er litt for kontrollfreak til å føle at det ikke blir for mye stress 😛 Neste år skal jeg være ferdig med gaver minst to uker før jul!

Uansett- nå har roen senket seg og jeg har tatt ferie fra pt-timer helt frem til mandag 6 januar. Det må jeg innrømme at er skikkelig digg. Det er lenge siden jeg har hatt så lang ferie.

Så… over til tittelen!

Du kjenner sikkert til hvordan lysten på søtt øker når du ikke får lov til å spise det? Eller hvordan sofaen roper på deg når du sier til deg selv at du MÅ trene? Vi mennesker er nok ofte litt sånn protestanter av natur, og tar bedre valg når vi har fritt spillerom.

Noe av det beste med denne julen, har vært følelsen av å være totalt avslappet i forhold til mat og trening. Dere vet jo allerede at jeg har vært gjennom en drastisk endring når det kommer til trening, og jeg trener faktisk mindre styrke enn jeg har gjort på mange år. Tidligere har jeg satt meg mål om å trene så og så mye i jula, og har også hatt i bakhodet at jeg ikke skal overdrive med søtsaker. Dette har jeg tenkt fordi jeg vet at for mye av noe aldri gir meg noen god følelse. I år skjedde det så mye opp mot jul at jeg omtrent glemte å sette meg slike»mål», og ting gikk litt slag i slag. Det resulterte i at det ikke ble noe treningsøkt på julaften, men dagen før og dagen etter, og jeg fikk gått meg en god tur. I tillegg har jeg ikke overspist noe annet enn kalkun (haha) og søtsaker har blitt inntatt i svært små mengder. Mye mindre enn tidligere år når jeg har tenkt mer over det. Og jeg har kost meg SÅ!

Det gikk opp for meg her i stad hvor lite lyst jeg har på søtsaker og hvor liten trang jeg har til å spise mer når jeg er mett, selv om det er jul. Det føles så utrolig deilig! For min del tror jeg det ligger mye i det at jeg ikke legger noe press på meg selv. Jeg fungerer tydeligvis slik at jeg automatisk tar bedre valg når jeg ikke har satt begrensninger på meg selv på forhånd. – Og jeg tror faktisk det er nokså normalt å være sånn!

Jeg har sagt til flere av online kundene mine nå i jula at jeg oppfordrer dem til å nyte, slappe av og kose seg – med fornuften i bakhodet. Jeg tror man kommer så utrolig mye lengre med det, enn med masse restriksjoner. Julemat er ofte mer fett og mer salt enn maten vi spiser til vanlig, så det å legge på seg litt vann er helt etter naturens gang. Det trenger likevel ikke å være flere kilo vektoppgang og masse dårlig samvittighet.

Jeg har funnet en fin balanse som jeg ønsker å videreformidle til kunder og mennesker jeg omgåes. Alt for mange stresser med dette i juletider, og det syns jeg er så synd. Du kan jo tenke litt på det nå i romjula og når nyttårsaften nærmer seg. Slapp av og nyt – tren om du vil og ikke tenk på alt du ikke bør og alt du MÅ! Da går det mest sannsynlig mye lettere å holde seg til et måtehold.

God romjul <3

Selvbilde og selvtillit – Ett år eldre

Ett år går bare fortere og fortere, og i dag har jeg blitt enda ett år eldre. Dette livet er fascinerende på mange måter. Alt man skal gjennom! I dag vil jeg bruke anledningen til å skrive litt om dette med selvbilde og selvtillit. To ting som virkelig er i utvikling hele tiden, hvertfall for meg.

Den verste fasen for selvbilde for meg har vært tenårene, uten tvil. Slik er det vel for de aller fleste. Det var mange år med usikkerhet rundt både personlighet, utseende, væremåte, prestasjon, tanker og følelser. Alt i en stor osse. Usikkerhet resulterer ofte i miksede handlinger også, noe som igjen gir dårlig selvfølelse fordi man ikke klarer å plassere seg selv.

Det er herlig hvordan jeg kjenner at for hvert år som går, så blir jeg mindre og mindre usikker på meg selv. For hvert år har jeg brukt mindre tid på å se meg selv i speilet, for eksempel. Ting jeg tidligere gjorde for å være bra nok for andre, har jeg helt lagt fra meg. Hvordan man bygger opp jeg-et sitt tror jeg handler mye om hvem man er rundt og hvordan man takler ting man går igjennom. Selv har jeg mye å takke familien min for. De har vært en enorm støtte gjennom alle år med mange forskjellige faser, utfordringer og seire. Jeg tror man trenger noen bautaer rundt seg som kan ta deg ned på jorda når du er ute å svever og som løfter deg opp når du ligger i grøfta. Hvordan noen klarer seg uten, det forstår jeg ikke. All ære til dem. For meg har det vært helt avgjørende.

Selvbilde mitt har utviklet seg fra bånn i bøtta til å bli solid og bra. Jeg var så usikker på meg selv at jeg konstant var redd for hva folk mente om meg, hva jeg gjorde og hvordan jeg så ut. I dag er det bare en fjern virkelighet. Det hjelper å bli eldre. Man får et større perspektiv på hva som er viktig – hvis man tar blikket bort fra sin egen navle. Jeg har også innsett at kropp og utseende er i konstant endring, og man kan ikke lene seg på en evig variabel. Andre menneskers bekreftelse er også usikkert og aldri noe man bør bli avhengig av. Andres meninger har jo grunnlag i demmes oppfatning av ting og deres meninger og erfaringer, noe som ikke har noe med meg å gjøre.

Også selvtilliten da.
En spennende greie. Hvor mye tro har jeg på at jeg kan gjøre det bra? Takle? Prestere? Mestre? Jeg har alltid hatt et stort konkurranseinstinkt og vært hissig på å mestre og prestere. Tidligere har det vært på et usunt nivå hvor jeg har sett ned på meg selv hver gang jeg ikke har klart egne krav, selv om de har vært alt for høye. Livet har lært meg at nedturene kommer, og de kommer av og til med full kraft. Av og til taper man, uansett hvor mye man ønsker å vinne. Av og til orker man bare ikke, og av og til blir man rett og slett slått helt ut av spill.
Å være sint på seg selv hjelper liksom ingenting. Skal man gå vinnende ut så må man være sugen på å lære noe av det og vokse. I tillegg er det en kunst å bestemme seg for å mestre de viktige tingene og bruke energien på rett sted. Man må ikke mestre alt og man må ikke vinne bestandig.
Det tok meg 27 år å kunne si det og mene det. Jeg har blitt mye bedre på å plassere energien min der hvor den faktisk kan utrette noe bra, fremfor å skulle mestre alt hele tiden. Jeg er selvsikker fordi jeg vet at noen ting vil og skal jeg gå all inn for, mens andre ting er rett og slett ikke for meg.

For meg er selvtilliten forankret i evnen til å ta gode valg for seg selv og det å være et godt medmenneske. Om jeg hele tiden tar meg vann over hodet og trosser egne grenser, så svikter jeg meg selv og overser mine egne verdier, behov, evner og begrensninger. Jeg er selvsikker på at jeg (nå, bedre enn noen gang), vet hva jeg kan tilby, når jeg skal presse meg og gi av meg selv og når jeg skal sette på bremsen. Prøvelsene kommer med jevne mellomrom og jeg får en karuselltur med meg selv. Det er dog disse turene som røkker litt i fletta og minner meg på hva slags utgave av meg selv jeg ønsker å være.
…Dette kunne jeg visst skrevet en bok om, så mer om det siden.

Jeg er evig takknemlig for livet jeg har i dag. Jeg har en fantastisk kjæreste og bonussønn, en flott familie og utrolig gode venner. Jeg har en jobb som jeg virkelig elsker og en kropp som er frisk, sterk og funksjonell og som jeg trives i og er glad i. Og en veldig fin ting; jeg har overlevd alt livet har bydd på til nå.

Jeg er spent på hva de neste årene av livet har å by på av lærdom, erfaring og opplevelser. Mørke daler og svimlende høyder.
Dette livet er spennende.

Dette vil jeg gjøre i november

November er her!

Jeg er egentlig et sommermenneske, men jeg har innsett at jeg bor i Norge (….) og rett og slett bare må nyte alt hva årstidene byr på. Det skal jeg virkelig gå inn for å gjøre fremover! November kan tross alt være veldig fin den, om en bare ser seg rundt 🙂

Denne måneden vil jeg…

Prøve meg på et herbariums prosjekt
Dette var noe vi gjorde på barneskolen, og nå som jeg har oppdaget hvor utrolig mange fine blader det finnes, tenkte jeg å ta det opp igjen. Hvis jeg samler fine blader fra alle sesonger kan det bli en riktig fin samling! Jeg har allerede lagt noen blader til tørk som jeg har funnet på turene mine, så nå mangler jeg bare kontaktpapir slik at jeg kan ta vare på dem 🙂

Dugnad på hytta
Familien skal samarbeide for å fikse opp hytta til bestefar i Gjerstad. Helgen 8-10 november blir satt av til det, og det blir kjempe koselig! Hytta blir full av familie, noe jeg virkelig elsker.

Jogge 5 km med 10 kg’s vektvest
Dette har jeg tenkt på en stund, men ikke fått utført. Denne måneden skal jeg sette av en konkret dato og utføre det. Siden vektvesten hører hjemme på Trimeriet, blir økten utført på mølle. Det blir spennende å se hvor tungt det blir! 😀

Venninnetur til Oslo
15-17 november skal jeg og en venninne besøke en annen venninne som bor i Oslo. Det blir utrolig koselig og jeg gleder meg! Deilig med litt adspredelse i en hektisk hverdag, med bare kos <3

Ferdigstille årets helsekalender til bloggen
Desember kommer fort nok, så jeg skal gjøre alt klart til årets helsekalender her på bloggen. Den vil inneholde mye moro (oppskrifter, giveaways, treningsutfordringer og enkle økter blant annet), så dere kan glede dere til en innholdsrik desember med daglige bloggposter! 😀

Gå til innkjøp av nye sko til løping
Jeg må bare innse at mine høyt elskede Nike air synger på siste verset og er klare for utbytting… En funfact – jeg hater å kjøpe nye sko og bruker alle jeg har helt til de faller sammen. Det blir nok nye helt like de jeg har, for de er virkelig perfekte å løpe på! Ikke noe fancy Asics her nei.

Black friday!
29 november skal jeg kjøre i gang black friday, og da med tilbud på mine PT-tjenester. Følg med for gode tilbud!! 😀

God lørdag folkens <3

ROSA SLØYFE LØPET 2019

På lørdag gikk det av stabelen her i Kristiansand!
Rosa sløyfe løpet 2019 – Et løp for en veldig god sak.

Jeg har snakket om dette helt siden sommerløpet i sommer, og endelig var dagen her. Planen min var egentlig å trene nokså målrettet mot dette siden det var tidtaking, men det gikk ikke helt slik jeg hadde håpet på. Lange dager på jobb og mye på privaten gjorde rett og slett at løpingen ble nedprioritert fremfor andre (viktigere) ting. – Noe som er helt ok. Jeg fikk noen gode økter i forkant, og det viste seg å være nok til å få en god opplevelse!

Kroppen føles lett og fin og kondisen hang absolutt med. Det må være noe av det beste jeg kjenner på – en kropp som virkelig fungerer! Jeg fikk med meg min eldste storebror, David, også. Han har aldri vært med på noe slikt før og liker egentlig best gåturer i skog og mark. Likevel ble han med og løp derfor også 6 km sammenhengende for første gang i sitt liv! Det beste av alt var at han mestret det utrolig bra og kjente på at det fristet til gjentakelse. Det blir jeg SÅÅ glad for å høre 😀

Løpeglede er noe jeg aldri trodde jeg skulle kjenne på da jeg ikke er noen «typisk løper» (hva enn det betyr?). Nå kjenner jeg virkelig på glede og iver over løping og løpetrening. Det gir meg så mye å ha en funksjonell kropp. Ikke bare innenfor gymmets fire vegger, men også i fart!

Vi tok det nokså rolig og holdt derfor ikke så høyt, men heller jevnt tempo gjennom løypa. Målet mitt var å få David til å få en god opplevelse, og det gikk i boks! Nå er det på tide å sette seg nye mål. Da blir det mye lettere å holde løpingen vedlike gjennom høsten 🙂

Har du lyst til å komme i gang med løpingen? Da har jeg et blogginnlegg for deg som publiseres i morgen. I tillegg vil jeg tipse deg om å sjekke ut løp i ditt nærområde. Å ha et konkret mål gjør det mye mer motiverende og gøy! Meld deg gjerne på med noen du vet du kan ha det moro sammen med 🙂 Det er tross alt det viktigste – å bruke kroppen og ha det gøy!

DETTE VIL JEG GJØRE I SEPTEMBER

Den første høstmåneden. Er vi klare for det?
Jeg er et sommermenneske og må si at jeg må jobbe litt med meg selv for å ikke gå inn i en liten kjærlighetssorg hver gang sommeren er over. Men – det går absolutt an å fokusere på det fine med høsten! Sommeren varer aldri hele året uansett 😀

I september vil jeg…

🍂 Minimum 15 min utendørs aktivitet hver dag
Teamet på snappen Aktivejenter har laget en septemberutfordring. Den går ut på å være aktiv utendørs minimum 15 min hver dag. Det trenger ikke å være noe avansert, man skal bare komme seg ut i frisk luft. Jeg elsker dette og skal absolutt hive meg på! Bruk hashtaggen #ak10vseptember på instagram så får du kanskje en repost på instastoryen til aktivejenter 😉

🍂 Jobbe – MYE!
September er alltid en hektisk måned på jobb. Arbeidsdagene blir lange, men jeg elsker å møte nye og gamle kunder. Ingen dag er lik og det gir meg så mye!

🍂 Trene mer målrettet mot Rosa sløyfeløpet
5 oktober går Rosa sløyfe løpet av stabelen her i Kristiansand. Løpet er på 6 km i en nokså enkel løype for at den skal være overkommelig for de fleste. Selv om det ikke er et så krevende løp, liker jeg likevel å være forberedt. Da får jeg en bedre opplevelse 🙂

🍂 Melde meg på et kurs i kart og kompass
Dette har jeg hatt lyst til lenge, og nå har jeg funnet det perfekte kurset som holdes rett i nærheten av der vi bor. Å finne frem med kart og kompass er noe jeg virkelig har lyst til å mestre!

🍂 Eksperimentere med havregrøten
Høst betyr havregrøt for meg. Denne måneden skal jeg komponere nye kreative varianter. De som blir vellykka skal selvsagt deles her på bloggen 🙂

🍂 Se broren min konkurrere i NM i bodybuilding
Broren min Joakim vant 1 plass i Sandefjord i helgen som var, og lørdag 14 september skal han delta på NM i Tønsberg. Vi håper selvsagt på gull igjen og skal bort å heie som bare det!

September skal bli en fin måned <3

7 FUN FACTS – JUNI

I forrige måned brakk jeg av litt her på bloggen med et innlegg med 7 fun facts om meg. Jeg fikk så god respons, så derfor kjører jeg på med syv nye punkter og gir dere et enda større innblikk i hvem som skjuler seg bak tastaturet her på bloggen 😀

Jeg er utrolig nysgjerrig
Jeg har tusen spørsmål jeg kan spørre mennesker jeg møter, og jeg bare elsker å høre hva folk driver med, hva de liker å finne på, hvor de har dialekten din fra, hvilke musikk de liker, hvor de liker å reise… Alt mulig! Det kan kanskje virke som at jeg graver, men jeg er bare oppriktig nysgjerrig og blir så inspirert av mennesker.

Jeg elsker å fiske
…stillheten, roen og alt som følger med. Det er noe magisk med det, og det er noe jeg kan drive med i timesvis.

Plantasjen er min favorittbutikk
Planter og blomster gjør meg så glad, og jeg føler inspirasjon og glede strømme på når jeg går der inne. Det er så mye fint og spesielt. (Og ja, jeg innser at jeg kan oppfattes som en smule sær nå!)

Jeg har store problemer med bruksanvisninger
Hvis ikke ting kan monteres på ren sunn fornuft, så gir jeg nesten opp før jeg har startet. Ti tusen skruer i forskjellige størrelser? Nei takk. Jeg kan hvis jeg må, men det sitter dypt inne og krever haugevis av konsentrasjon. Og dessuten- om jeg bruker bruksanvisningen så kan du vedde på at jeg gjør feil uansett.

Jeg elsker pasta
…i alle former! Pasta er livet. Pasta carbonara er en stor favoritt, men også vanlig spagetti med kjøttsaus.

Jeg kjøper veldig sjeldent klær
Med årene har jeg blitt ekstremt kresen, og jeg liker best å tenke meg godt om før jeg kjøper meg noe nytt. Jeg må være sikker på at det blir brukt mer enn èn gang.

Jeg er supersær når det kommer til treningen min!
Jeg må komme inn i «modus», «bobla», «stemningen» – hvis ikke er det vanskelig for meg å gjennomføre noe ordentlig bra. Hastverk, pratsomme mennesker, støy og overbefolkning er ting som setter meg helt ut. I tillegg liker jeg best å trene et annet sted enn jeg jobber. Både for å få være i fred, og fordi jeg liker å skille jobb og privatliv.

Med det sier jeg god fredag! 😀

7 FUN FACTS

Det er sjeldent jeg skriver om meg selv rent personlig her på bloggen, noe som er logisk med tanke på at jeg hovedsaklig skriver om trening og kosthold. I dag tenkte jeg likevel å slå til med noen fun facts som jeg tror mange ikke vet om meg. Jeg elsker å lese slike innlegg selv, så jeg håper det faller i smak! 🙂

🌸 Jeg elsker dikt
Jeg har en forkjærlighet for dikt, spesielt på nynorsk.

🌸Jeg elsker å rydde og sortere i ting
Det gir meg verdens beste følelse! System og orden gjør meg virkelig tilfreds og glad.

🌸Jeg har drevet aktivt med låtskriving og sang
og gjør det i blant enda. Det er en utrolig fin måte for meg å sette ord på følelser.

🌸 Jeg fikk sekser i nynorsk på skolen
…og har den upopulære meningen om at det er vakkert og en fin del av vårt lands historie og særpreg (ikke hat meg nå)

🌸 Jeg flyttet hjemmefra da jeg var 16 år (for å gå på «design og tekstil linja (!!))
noe som var ekstremt lærerikt og selvutviklende! Selve linja var dog ikke noe for meg i det hele tatt, haha.

🌸 Jeg kan virkelig ikke fordra å motta ordrer og bli bestemt over,
derfor ble jeg selvstendig næringsdrivende så fort jeg fikk mulighet.

🌸Jeg fikk sparken fra en sybutikk jeg jobbet i som 16 åring (!)
…av samme grunn som punktet over. Det fungerte særdeles dårlig, spesielt da jeg fikk ordre om å regne i hodet da jeg sto i kassa, selv om jeg hadde kalkulator tilgjengelig.


Med det ønsker jeg deg en god torsdag! 😀

DETTE VIL JEG GJØRE I MAI

Ny deilig måned er i gang!

Jeg blir så motivert, inspirert og glad når våren er her og varmen sniker seg på! Dette skal bli en fantastisk bra måned 😀

I mai vil jeg…

🍍 Delta på en (eller flere) hotyoga time
Jeg fikk gavekort av min kjære til jul på 10 klipp på et yogastudio i byen. Tidspunktet for hotyoga passet ikke èn eneste gang forrige måned, men denne måneden skal jeg få det til!

🍍 Ta tiden på 3 km løping
…og forbedre den! Jeg har en liten løype rett utenfor som jeg kan løpe med litt variert terreng, og denne vil jeg teste meg selv på. Sommerløpet nærmer seg, så det passer bra å få litt ekstra fokus på dette.

🍍 Klare 15 reps Toes to bar i èn sleng
Dette er en relativt ny øvelse for meg, så jeg driver enda å finner ut av riktig teknikk. Jeg har klart 8 reps, så jeg håper og tror at 15 innen månedslutt bør være mulig å oppnå 🙂

🍍Ta familien med på skogtur/topptur
Dette har jeg tenkt på lenge, og denne måneden skal det bli noe av. Jeg elsker å være sammen med familien min og burde gjort det mye oftere.

🍍Få verandaen helt klar for sommeren
Mye er gjort allerede, men siste finish mangler med lyslenker og en ekte ananasplante 😀 Det er såå deilig å ha et fint sted å sitte på varme sommerkvelder!

Har DU noen planer og mål for måneden?

DETTE VIL JEG GJØRE I APRIL

Mars er over og jeg nådde alle målene mine for måneden! 1 min hodestående, 40 pushups, årets første joggetur, skytetreninger og crossfitkurs. Så gøy!

Ny måned – nye mål og planer!

Dette vil jeg gjøre i april;

🍍 Prøve ut en ny turløype
Finværet er kommet for fult på sørlandet, og det skal utnyttes! Forhåpentligvis blir det både to og tre turer på heia. Det skal nytes!

🍍 Delta på en (eller flere) hotyoga time
Jeg fikk gavekort av min kjære til jul på 10 klipp på et yogastudio i byen. Tidspunktet for hotyoga har ikke passet til nå, men denne måneden vil jeg få det til!

🍍 Nå 50 pushups
Målet er å klare det innen 1 mai, men jeg håper jeg kan klare det med god margin og ha de i boks før månedsskiftet!

🍍 Ha årets første (andre) utepils
Jeg og min kjære hadde faktisk årets første utepils i helgen som var, og det var så digg! Lite gir mer helgefølelse enn en kald pils i sola på brygga

🍍 Delta på kåringen av «Byens beste»
Jeg er blant de fire finalistene til å vinne tittelen «Byens beste personlig trener», og i kveld skal vinneren kåres på Kick i Kristiansand. Uansett hvordan det går er jeg utrolig takknemlig for å ha kommet så langt!

🍍 Plante flere urter og grønnsaker i mitt lille drivhus
Som sikkert flere har fått med seg, har jeg kastet meg i gang med å dyrke grønnsaker og urter. Det er så moro, og nå som varmen kommer mer og mer, gir det også større vekstmuligheter! 😀

Dette skal bli en fin måned! 😀

KOMPLEKSER OG SÅNT

Kroppspress og influensernes påvirkning er virkelig oppe til debatt om dagen etter at Kristin Gjelsvik konfronterte Sophie Elise etter at hun blogget om at hun skulle tatovere hårfestet bak øret fordi hun hadde for lite hår der….

Jeg har snakket om kroppspress før, og det innlegget kan du lese HER.

Når det kommer til komplekser, så har jeg en klar og tydelig mening om det. Ja, det er fint å være åpen om problemer man har til mennesker man stoler på, men jeg mener at det faktisk er viktig at vi tenker over hvem vi deler dem med, og om det er nødvendig å dele i det hele tatt.

Jeg har skrevet tidligere her på bloggen at jeg har hatt komplekser for lårene mine helt fra jeg var liten. Jeg har dog lært meg å elske dem og jeg liker tanken på at jeg er unik, mer og mer med årene. Jeg har flere andre komplekser også, men de ser jeg ingen grunn til å dele. Hvorfor dele mine usikkerheter, og kanskje få deg til å tenke over om du finner samme «feil» på deg selv, når du ikke gjorde det fra før?

Alle som har mennesker rundt seg, har faktisk et stort ansvar. Vi har først og fremst et ansvar for oss selv. Vi har ansvar for å styrke vår egen karakter og vårt eget selvbilde før vi åpner kjeften. Det er også vårt eget ansvar å velge om vi vil dele positivitet eller negativitet med de rundt oss.

Jeg er bra, jeg!
– Uavhengig av hvordan jeg ser ut eller hva jeg presterer. Om jeg har litt for mye her og litt for lite der, så er jeg likevel like bra. Dette sitter så godt plantet i meg, at jeg kan lese bloggen til jenter og se reklameplakater av modeller som ser helt annerledes ut enn meg, uten å føle at jeg må bli som dem. For akkurat det gir jo faktisk ikke mening!? Vi er jo dønn forskjellige alle sammen uansett!

Jeg sier JA til mer fokus på det med å ha en sunn livsstil. Fysisk aktivitet, treningsglede, god og sunn mat, matglede og mental helse. Mindre fokus på komplekser og alt vi syns er feil!

…For hvordan kan vi egentlig hjelpe noen ved å klage over noe…? Vi vet jo allerede at alle har komplekser i større eller mindre grad.
Hva med å heller bidra til et mindre kroppsfokusert samfunn ved å motivere noen til å dra på en skogtur i finværet, dele en team-økt eller en god og sunn oppskrift? I stedet for å kjøre en kollektiv klagestund over alt som er feil..?

Bestem deg for hva slags liv DU ønsker å ha, og luke ut alt som ikke passer inn det. – Du vil alltid være omringet av mennesker som ser annerledes ut enn deg selv, men du bestemmer om det blir et problem for deg eller ikke. Vil du ha et miserabelt liv hvor du blir psyket ut (og psyker ut andre) med negative tanker rundt ditt eget utseende, eller vil du ha livsgnist og glede deg over egen selvaksept? Det er ditt valg og du står ansvarlig.