MÅNEDENS PODKAST- ANBEFALINGER

Som nevnt i forrige post så elsker jeg å bruke ledig tid til å lytte til podkast. Når jeg er på gåturer, joggeturer, kjører bil eller driver med husarbeid og andre ting. Herlig å kunne tilegne seg ny kunnskap samtidig som man gjør andre ting! Jeg har gitt anbefalinger flere ganger tidligere, så noen av disse har jeg nevnt før. Her er mine favoritter for øyeblikket;

Egentid med Børge Fagerli
Mange interessante temaer innen trening, kost og helse. Børge går veldig på dypet og er rå på detaljer, så er du litt nerd innen trening og kosthold vil du mest sannsynlig like denne. Børge er en utrolig kunnskapsrik mann med mye å komme med.

Evolution – Treningspodkast
Lettbeint og informative episoder om alt fra kondisjonstrening til forbrenning. Artige typer som er underholdende og interessante å høre på. De svarer ofte på lytterspørsmål og utfordrer hverandre til forskjellige ting. Stort pluss for lite avsporing. Rett på sak 🙂


Ingefær podkast med Sara Lossius
Varierte episoder med mye interessant innen helse med mange forskjellige fagfolk som gjester. Ikke alt er jeg helt enig i, noe som gjør det enda mer interessant for min del. Her får du både fulle episoder på rundt 1 time, og også «ingefær shots», kortere episoder ofte med intervjuer av forskjellige personer.


Hjernesterk med Ole Petter Hjelle
Hjerneforsker Ole Petter Hjelle er en utrolig dyktig lege som snakker faglig og forståelig om mye forskjellig innen helse, med spesielt fokus på hvordan aktivitet påvirker oss og helsen vår. Virkelig verdt å lytte til!

Åpen journal med Katarina og Harald
Morsom og folkelig podkast med fokus på både kropp og fysisk og mental helse. Lett underholdning med både seriøse og mindre seriøse temaer. Her har jeg fått meg noen skikkelige latterkuler støtt og stadig 😀

Har du noen podkasts å anbefale, hyl ut! Jeg er alltid klar for å utforske nye kanaler 😀

PODCAST ANBEFALINGER I JULI

Ny måned betyr selvsagt nye podcastanbefalinger!
Som du sikkert vet allerede så elsker jeg podcaster og blir ordentlig glad når jeg finner noe smart og bra jeg kan ha på øra mens jeg kjører bil, går tur, soler meg eller gjør rent. Det føles ut som at man får enda mer ut av tiden sin når man samtidig tilegner seg ny kunnskap mens man gjør andre ting! Mine to nyeste funn er jeg veldig fornøyd med å kunne dele med dere. Perfekt for deg som ønsker informative podder om trening, kosthold og helse.

First up – MYOPRAT med Juma Iraki og Markus Haugen
Dette er en forskningsbasert podcast om trening, ernæring og andre temaer innenfor dette. Juma var min lærer under kostveileder utdannelsen og er en fyr jeg har stor tiltro til. Disse to karene er verdt å lytte til. Episode frem til den nyeste er på engelsk, men er likevel svært enkle å forstå. Nå kan det se ut som at de går for norsk fra nå av, så det er gode nyheter for dere som foretrekker det. Jeg kan forøvrig også anbefale å følge Juma på instagram (coachjumairaki) hvor han både har gode poster i feeden og hyppige spørsmålsrunder på story.

MATMYTER med de klinisk ernæringsfysiologene Mari Eskerud og Anette Skarpaas
Disse er helt nyoppstartet men virkelig verdt å sjekke ut! Jeg har egentlig ventet på en podcast som dette og gleder meg til å se hva de vil poste fremover. Jeg anser disse to som sikre kilder til riktig informasjon og her er det rom for å lære mye og bli inspirert. Begynn å følg dem så får du dem opp i Spotifyfeeden din når de poster noe nytt 🙂

God lytt! 🙂

Podcast anbefalinger i juni

Det er på høy tid med ny podcast anbefaling herfra!
I Koronatiden har det jo kommet en god del nye podcasts. Ikke alt er like interessant å bruke tiden på om du spør meg, men jeg har funnet to soleklare favoritter som er «up and coming» med temaer jeg digger!

Er du interessert i trening, kosthold og helse så tror jeg du vil like dem veldig godt.

AFPT podden
Espen Artnzen, grunnlegger og eier av Akademiet for personlig trening og kona hans Kine har denne podcasten sammen. Et par som virkelig er gode forbilder ikke bare i treningsbransjen, men også i det å leve det man formidler. Jeg hadde Espen som lærer da jeg tok PT-utdannelsen, så å høre han prate er noe jeg har veldig gode minner med, haha. De tar opp mange forskjellige temaer og har god dybde i det de sier. Ikke bare er de utrolig kunnskapsrike, de har også en formidlingsevne som gjør stoffet forståelig for alle og enhver. De er i oppstartsfasen med poddingen så jeg gleder meg til å høre hva de deler fremover. Jeg kan stå 100% inne for å anbefale deg å lytte til disse.

Hjernesterk
Hjerneforsker, foredragsholder, forfatter og tidligere fastlege Ole Petter Hjelle har startet denne podcasten – endelig vil jeg si! Denne mannen har utrolig mye bra å komme med. Jeg har hørt han på flere foredrag og det finnes ingen tvil om at han er lidenskapelig interessert i folkehelse. Han er helt i oppstartsfasen med poddingen, så jeg gleder meg til å høre hva han kommer med fremover. Til nå har jeg ikke blitt skuffet over det han formidler. Forløbig ligger det en episode ute som ble sluppet på onsdag, men jeg kan allerede nå si at denne podcasten blir verdt å følge med på!

Jeg har ofte podcast på øra når jeg soler meg (noe som vanligvis føles som bortkastet og ineffektiv tidsbruk), når jeg kjører bil og når jeg går tur eller rydder hjemme. Det er helt herlig å kunne gjøre en hver time med «dødtid» om til en slags skoletime med påfyll av ny kunnskap 😀

ENJOY og god fredag!

Smoothie og en anbefaling (utenom det vanlige)

Hei og god fredag!

I fjor på denne tiden var jeg skikkelig på smoothiekjøret og lagde nye smoothier hver eneste dag. Denne perioden varte omtrent gjennom hele sommeren og ut på høsten og jeg husker det som en periode hvor jeg følte meg veldig tilfreds og vel! For meg er smoothie en genial måte å få i seg masse grønt på og en ordentlig god start på dagen. Denne uken har jeg kommet litt i gang igjen etter en lang periode med hastefrokoster (les: knekkebrød med leverpostei, servert på låret mens man kjører bil), haha.

Denne Shrek-fargede kreasjonen lagde jeg på tirsdag og den ble overraskende god! Enkelt satt sammen av noe jeg tror mange har tilgjengelig i kjøleskapet;

1 banan
1 boks bringebær
1/2 glass vann

1/2 agurk
2 håndfuller grønnkål
1/2 boks mager kesam pasjonsfrukt

Sett bort ifra den noe uapetittelige fargen var dette en god, mettende og næringsrik frokostsmoothie 😀

Bøkene jeg har lest i det siste, fra hver siden verden 😛

Den siste tiden har jeg også lest en bok jeg bare nevne for dere. «Den edle kunsten å gi f**n». Jeg fikk denne av en av mine beste venninner, og jeg var solgt fra side èn. Det er sjelden jeg anbefaler bøker, mest fordi det ikke så ofte er noe som treffer meg fullstendig. Men denne boka er så bra og inspirerende at jeg ikke kan la være.

Det er en uventet tilnærming til hvordan man kan leve et godt liv, den beskrivelsen er veldig korrekt. Forfatteren skriver om hvordan motgang og nederlag ikke bør være noe vi rømmer fra og prøver å unngå, men heller noe man kan bli styrket av å stå i. Fordi motgang oppstår i løpet av livet uansett, garantert. Han skriver om hvordan våre egne forestillinger om hvordan ting bør være kan hindre oss fra å kjenne på glede og tilfredshet, og hvor viktig det er å ha riktig målestokk når vi måler vår egen lykke. Han kommer med levende eksempler fra eget og andres liv som er lett å kjenne seg igjen i.

Selvhjelpsbøker jeg har lest tidligere har aldri hjulpet meg med noe som helst annet enn å bli irritert over tiden jeg sløste på å lese dem, men denne ga meg en helt ny vinkling og perspektiv på overraskende mye.

Den er lettlest og skrevet på en avslappet måte, noe jeg kan sette pris på. Ingenting er pyntet på og du føler ikke du leser boken til en person som har runda livet og sitter i lotusstilling. Det er jordnært og med en fascinerende vinkling som jeg tror de aller fleste kan kjenne seg igjen i. Om du skal lese èn bok i sommer så syns jeg du skal velge denne!

Med det ønsker jeg deg en riktig fin fredag og fin pinsehelg! 😀

MÅNEDENS ANBEFALING

IMG_1732

Hei folkens!
Har dere hatt en bra helg?

Jeg har testa ut nytt headset i helgen. Denne smarte lille saken uten ledning. Alt du trenger en bluetooth på mobilen, så kan du legge den fra deg et sted og trene som normalt, med headsetet på ørene.

Lyden er kjempe bra og de holder godt på ørene også. Med mitt tidligere trådløse headset var det et problem med at det vippet av hodet hvis jeg lente meg frem eller løp, men med disse slipper du det problemet.

IMG_1734 IMG_1737
Topp // Tights (adlinks)

Som du ser så hekter man dem på ørene og bøylen går bak hodet. De er fleksible, så det går fint om du har både stort eller lite hode 😉 Trykk på play knappen på headsetet, så vil mobilen din parre seg med den når du skrur på bluetooth. Den lades også enkelt ved å koble til dataen med usb, som du får med headsetet.

Genialt, eller hva?  HER får du dem i rosa (limited edition!). De finnes også i svart og rød.
Anbefales og får to tomler opp av meg!

IMG_1742

NÅR SMAKEN ER VIKTIG…

IMG_7550

I dag skal jeg gi dere en meget varm anbefaling!
Dette proteinpulveret fra Scitec er ikke annet enn magisk i smak og er virkelig en nytelse. Jeg er ingen fan av å drikke maten min og jeg drikker så og si aldri proteinshakes. Men dette pulveret gir meg lyst til å rett og slett lage en stor shake, slenge beina på bordet og bare nyte.

Dette er myseprotein og tas derfor raskt opp i kroppen i forhold til kasein som bruker lenger tid. Dette pulveret er derfor kjekt å ha for eksempel etter trening.

IMG_7545

Du kan velge mellom fire forskjellige smaker. Mine favoritter er uten tvil Alpine milk chocolate og Strawberry white chocolate. Dette pulveret er en klar vinner på smak av alle myseproteinpulver jeg har smakt.

Så der har dere månedens anbefaling til deg som ønsker deg et whey protein med utrolig god smak! Nå får du det også med 20% avslag. Du finner det HER.

Innlegget inneholder reklamelenker

MÅNEDENS ANBEFALING OG MÅLTESTING

Jul er virkelig fantastisk og avslappende, men så er det noe med følelsen når det overstått også. Jeg begynner å bli klar for et nytt år og nye mål. I dag skal jeg teste pullupsmålet mitt og jeg krysser fingrene for at det går i boks. Sumo markløft skal jeg teste enten på onsdag eller torsdag. Så skal det settes nye mål, og ikke bare for januar, men for hele 2016 😀 Så moro!

IMG_6885
IMG_6880-001
IMG_6881

Jeg må dele en ny favoritt med dere. Denne tightsen fra Anarchy apparel. Så digg passform, litt høy i livet og snøring. Jeg liker tightsene best når de er litt høye, da holder de seg somregel på plass. Den er normal i størrelsen syns jeg, men litt trang å få på første gangen. Den er ikke gjennomsiktig, også har den jo det kuleste designet. Har dere sett resten fra Anarchy apparel? Designet på tightsene er til å dø for. Månedens anbefaling fra meg! Toppen jeg har på meg er forresten en helt basic nyhet fra Better Bodies, perfekt passform.

Nå kjører x-life romjulssalg med 20% ekstra avslag på alt i salgskategorien. Da har du sjansen til å klikke hjem noe du ikke fikk til jul som du ønsker deg – til en billigere penge 😀 God søndag !

IMG_6864

Innlegget inneholder reklamelenker

 

DETTE KAN DU FORVENTE…

IMG_4915-001

IMG_5439-002IMG_4839-001 IMG_4883-001 IMG_3424-001 IMG_3705-001IMG_8568-001

Ikke nok med det!
I tillegg til det jeg allerede har nevnt, får du :

– Fra 25% på Craft
– Fra 25% på 2xu
– Miiego 40% rabatt
– Lebert 30% rabatt
– Lilli tights 50% rabatt
– 20% rabatt på ull
– 30% rabatt på alle X-life produkter
Kosttilskudd, treningsutstyr m.m!
– 30% rabatt på alt fra Sklz
– 40% på alt fra Under Armour
– 20% på alt fra Reebok
Noe av dette er allerede på pre-salg før den store dagen i morgen som kalles gråtorsdag. Sjekk ut tilbudene HER! 😀
Vær rask for å få det DU ønsker deg! Og kanskje noen julegaver i samme slengen? ;D —> WWW.X-LIFE.NO <—

BOTTOM UP!

Folkens…
Jeg har steget inn i tightshimmelen. Jeg har jo, som dere vet allerede, et meget godt øye til Luciaven  både på instagram og når jeg så klærne på x-life. Da måtte jeg jo selvsagt skaffe meg noe fra merket, så valget falt på denne tightsen og denne toppen som dere ser på bildene under. Alt fra merket er onesize, så jeg slet litt med å se for meg hvordan dette skulle gå bra. Jeg føler meg ikke spesielt «onesize» akkurat. Pakka kom i posten og jeg kikket rart på tightsen jeg hadde i hendene. Den har et annet stoff på innsiden under rumpa og rundt. Dette «henger seg fast» på huden og gjør at den ikke sklir eller flytter på seg. Når jeg fikk den på og fikk justert den ble jeg stående å gape i speilbildet.

blogg 201434

Den er stram under rumpa slik at den blir fremhevet, og den strammer på helt riktig steder. Jeg vet ikke hva jeg skal si en gang, jeg klarer ikke beskrive dette med ord. Du tror kanskje dette er et desperat reklameforsøk, men jeg sier bare at du må prøve selv! Den er PERFEKT i livet i tillegg. Ikke stram og ikke lav. Toppen er utrolig søt og i en stil som er særegen og feminin. Det skal sies at hvit bh ikke var det mest classy valget, så jeg ser at en sportsbh med kryssrygg passer seg best. Jeg har aldri sett noen andre med slik topp før! Lengden på den gjør at man får vist frem de fine detaljene bak på tightsen – «Be YOUtiful».

Stående applaus, high five og rumpeshake til Lucia Aven som har fått frem dette merket!
Sjekk ut alle klærne her.

IMG_1343

FUKTIG ØKT OG ANBEFALING

Jeg kom nettopp klissvåt inn døren etter 6,4 km jogg. Nå er det ca 3 uker siden sist. De siste ukene har jeg kun hatt kortintervaller i treninga mi. Selv om jeg ikke har trent på såpass lang distanse på en god stund var det lettere i dag enn noen gang. Kroppen min begynner å bli godt vant med å bevege seg fort og det merkes godt på langdistanseløping også. Beina er dog ikke helt vant med påkjenning over såpass lang tid, så jeg hovner litt opp og holder mye vann i lårene. Så lenge jeg har sprinterbein må jeg regne med det 😉 Jeg syns det er så utrolig fascinerede hvordan kroppen tilpasser seg påkjenningen vi gir den!

Jeg våknet tidlig og kjente på at jeg hadde lyst på en lang løpetur, så da ble det slik. Det er drittvær her i dag med både vind og regn, men det er strengt tatt ingen hindring når man både har lyst og er frisk. Caps syns jeg hjelper veldig, så slipper man pisking i ansiktet hele tiden. Riktig bekledning er alfa omega!

IMG_1097IMG_1100Genser // Sokker // Capritights (adlinks)

Apropos bekledning. Som dere vet så får du 20% rabatt på et valgfritt  produkt hos x-life i helgen (siste mulighet i dag) og i den anledning har jeg en anbefaling å komme med. 2XU tightsen er kanskje blitt noe «alle» har, men jeg kan love deg at den er verdt pengene. Nå har den også kommet i flere farger i både lang modell og capri, blant annet mintgrønn og korall-ish. Jeg anbefaler derfor at du bruker rabattkoden «HELG20» og får deg en egen. De er perfekte til alle typer løping og sitter som støpt. Jeg velger alltid fra 2xu bunken min når jeg skal finne tights til løpeøkta.

Vi begynner å kjenne på reisefeberen her i huset. I morgen styrer vi nesa mot Oslo, og deretter Thailand på tirsdag. Det skal bli så deilig! Dagen skal derfor gå til siste rest av pakking, hårkur og litt diverse forbredelser 🙂 God søndag!

MÅNEDENS ANBEFALING

IMG_8568-001 IMG_8575-001
Tights // Sko (adlinks)

Månedens anbefaling er noe jeg har skrevet om utallelige ganger her på bloggen, og da spesielt i sammenheng med rumpetrening. Minibands har vært utsolgt lenge hos x-life, men endelig er de tilbake. Jeg skrev et innlegg for en god stund tilbake om rumpetrening du kan gjøre hjemme med disse strikkene, sjekk det ut her. Disse øvelsene kan selvsagt også gjøres på gymmet. Det er rett og slett en genialt redskap for deg som virkelig ønsker å bygge rumpe og styrke setemuskulaturen din. Du får tre stk i pakka med forskjellig styrke. Gul er lettest, så kommer rød og deretter sort. Du kan også kombinere dem for å få enda mer motstand.

Som dere kanskje skjønner så anbefaler jeg disse fra dypet av mitt hjerte. Bare PRØV i f.eks. glutebridge og KJENN SELV !!! Disse er en knall bra invistering i hobbyen din og noe du kan bruke til utrolig mye. Invister i rumpa di og gå for Sklz minibands 😉 Du finner dem her.

IMG_8572-001

Gog lørdag alle sammen! 🙂

MÅNEDENS ANBEFALING MED EKSTRA TIPS

IMG_9473

Månedens anbefaling er helt genial og kan brukes i alle anledninger og tilpasses slik du liker den!
Kakemix fra funksjonell mat er glutenfri, proteinrik, er søtet med stevia og har nøytral smak slik at du kan tilsette det du ønsker. De er faktisk god uten noen ting også. I dag skal vi feire bursdagen til Gøran med familien, så i dag blir det jordbærkake av denne mixen.

IMG_9475

Den skal opprinnelig tilsettes 4 egg, 1 dl olje og 2 dl vann, men jeg har laget min egen vri, både på sjokoladekake mixen og denne. Min vri gir en mer fettfattig og proteinrik versjon. Jeg liker jo  å spise mye når jeg først skal ha, og da er det en fordel å spare litt kalorier.

Jeg tilsetter;
– 3 egg
– 200 g mager kesam
– Litt vaniljestevia (sånn at kesamen ikke skal gi en sur smak)
Rører til med vann til røra er passelig tykk

Ved å gjøre dette så sparer du faktisk 95 G FETT OG LEGGER TIL 20 G PROTEIN !  Jeg er fan av å nyte helfete kaker med både sukker og smør, men når man kan gjøre slike endringer og få en like god, om ikke bedre kake, hvorfor ikke? 😀 (vi skal uansett ha brownies i tillegg…:P fri fra sukkeravtalen i dag ;))

ANBEFALING

IMG_8523-002

I januar har jeg testet ut et nytt proteinpulver – Nanox whey med smak av cookies and cream!
Først og fremst må jeg si at denne var utrolig god i shake med vann, noe som kvalitetssikrer smaken ganske godt spør du meg. Jeg liker sjeldent proteinpulver i shake og hvertfall ikke med vann, så denne har bestått testen. Utrolig greit å ha med seg en shake hvis man er på farten, istede for å måtte sette seg ned å lage proteinrøre og spise med skjei…

Pris: 349 kr
Type: Myseprotein
Andre smaksalternativer: Vanilje, belgisk sjokolade og jordbær

Når det er sagt så syns jeg den smaker litt mer mot lakris enn cookies and cream, men selv om jeg ikke er veldig begeistret for lakris så faller den veldig i smak hos meg ! Gøy å prøve noe nytt 🙂 Jeg syns du skal prøve denne om du har lyst på noe du mest sannsynlig ikke har smakt maken til ;D

Prisen tør jeg påstå passer de aller fleste og du taper ikke allverdens om du ikke liker smaken. Link har jeg lagt i navnet helt øverst i innlegget. Fortell meg hva du syns! 🙂